Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salata de fasole cu ton

Featured Replies

[b]_____________________________________Recipe by Piscotel

* 400 g fasole fiarta

* 2 doze de ton

* echalote/sau ceapa rosie

* rosioare

* sare

* piper

* ulei de masline

* otet balsamic

* patrunjel(fac.)

[align=center]http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9uFw4Rj0I/AAAAAAAAAi4/f4CrJzEQPdg/salatafasoleton8.jpg

Eu fierb fasolea totdeauna cu 1-2 morcovi,

o bucata de telina si o radacina de patrunjel.

Înainte de fierbere,o las peste noapte la înmuiat.

http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9t_tUNasI/AAAAAAAAAic/t6bHBv9vWMI/salatafasoleton1.jpg

Se adauga tonul(de preferat cel în ulei de masline,dar merge oricare).

http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9t_q8ggYI/AAAAAAAAAig/NL0Dv33GUDk/salatafasoleton2.jpg

Am pus 6 echalote violete,mai micutele,pe care le-am taiat rondele.

Daca folositi ceapa mai mare,taiati-o solzisori.

http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9t_xt_7DI/AAAAAAAAAik/Zaqu1b2HymY/salatafasoleton3.jpg

http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9t_2gg97I/AAAAAAAAAio/h6QJHmP5rTo/salatafasoleton4.jpg

Rosioarele le-am taiate pe jumatate,

si le-am adaugat împreuna cu trei frunzulite de patrunjel,asa de culoare :)

http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9t_-IWssI/AAAAAAAAAis/akgo6mq_UNQ/salatafasoleton5.jpg

Am facut un dressing din ulei de masline,otet balsamic,sare,

piper si putina verdeata uscata din rîsnita,si am adaugat la salata.

http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9uFolYq-I/AAAAAAAAAiw/UD2giW8gfas/salatafasoleton6.jpg

Am amestecat bine si am lasat sa traga,vreo jumatate de ora.

http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9uFnHz6BI/AAAAAAAAAi0/svzvXHrJA1I/salatafasoleton7.jpg

Super-buna,aceasta salata!!

http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/Sw9uF2Qj3jI/AAAAAAAAAi8/AK7lYI7NV28/salatafasoleton9.jpg

Multumesc,Piscotel! :floare:[/align]

[/b]

Si eu fac salata asta, mai ales daca imi prisoseste vreo conserva de fasole de prin camara...

Ca n-am nervi sa fierb fasolea. :lol:

Si eu fac salata asta, mai ales daca imi prisoseste vreo conserva de fasole de prin camara...

Ca n-am nervi sa fierb fasolea. :tongue3:

Nici eu n-am rabdare sa fierb fasolea, mai ales ca de fiecare data am avut "bafta" de fasole de tot rasul: o parte fierbe in jumate de ora, cealalta parte fierbe in 3 ore si pana asta e fiarta, cealalta e terci. Asa ca dupa vreo 5 incercari de genul asta, de fiecare data cu alt fel de fasole, am capitulat si iau numai fasole la conserva.

Primo, lasati fasolea la înmuiat în apa rece de cu seara

Secundo, nu puneti sare decît înainte de a lua oala de pe foc

Tertio, puteti încerca în schimb sa puneti o lingurita de bicarbonat în apa, faciliteaza fierberea, mai ales daca fasolea are mai mult de un an.

Tertio, puteti încerca în schimb sa puneti o lingurita de bicarbonat în apa, faciliteaza fierberea, mai ales daca fasolea are mai mult de un an.

Also spracht Zara... Alexandru :happy2:

Nimic mai adevarat.

Fetelor, nu va temeti de Fa-sooooooo-le-miooooooo! :tongue3:

[align=Center].

d_mLFHLSULw

.[/align]

Arata delicios. Fasole fiarta am, ton este, ceapa nu asa faina ca a ta, dar am... deci cred ca asta incerc azi.

Chiar eram in pana de idei.

Multumesc Maya.

• Author

Ca n-am nervi sa fierb fasolea. :occasion14:

De ce?

LAs-o la înmuiat peste noapte,si apoi se fierbe usor.Eu am fasole bob mic alb-albuie,de la mama,si o fierb tot timpul cu morcovi,ca prinde o culoare asa frumoasa.

• Author

Ca n-am nervi sa fierb fasolea. :love3:

Nici eu n-am rabdare sa fierb fasolea, mai ales ca de fiecare data am avut "bafta" de fasole de tot rasul: o parte fierbe in jumate de ora, cealalta parte fierbe in 3 ore si pana asta e fiarta, cealalta e terci. Asa ca dupa vreo 5 incercari de genul asta, de fiecare data cu alt fel de fasole, am capitulat si iau numai fasole la conserva.

Si eu mai iau fasole la conserva,dar numai din Austria.Asta ce o gasesc pe la noi,nu mi-o place..are gust de conserva :D

dar în fiecare an,îmi trimite mama fasolica,care daca e înmuiata ore in sir,fierbe asa bine,e moale,îsi pastreaza forma..e buna :occasion14:

• Author
Arata delicios. Fasole fiarta am, ton este, ceapa nu asa faina ca a ta, dar am... deci cred ca asta incerc azi.

Chiar eram in pana de idei.

Multumesc Maya.

Si pe mine,Piscotela m-a inspirat.Si a facut bine!Ca ne place taaare mult salata asta :occasion14:

De fiecare data las fasolea la inmuiat peste noapte. N-am stiut de sare si bicarbonat, o sa incerc si cu asta.

Dar ce ma deranjeaza pe mine nu este ca fierbe greu, ca doar nu stau sa suflu in foc. Ma streseaza ca nu se fierbe uniform. Adica dupa o ora de fierbere, de ex., o parte din boabe sunt terci, alta parte sunt gloante si cateva sunt numai bune.

Pe mine salata de fasole cu ton ma salveaza cind nu stiu ce sa-i dau la pachetel lui Stefano, in 2 timpi si 3 miscari e gata :roll:

Exact asta vroim sa scriu si eu, ma salveaza seara la cina daca vreu sa evit carnea.

Eu mai pun castraveti murati din aia mici Sacla :hungry: .

• Author
Pe mine salata de fasole cu ton ma salveaza cind nu stiu ce sa-i dau la pachetel lui Stefano, in 2 timpi si 3 miscari e gata :roll:

Exact asta vroim sa scriu si eu, ma salveaza seara la cina daca vreu sa evit carnea.

Eu mai pun castraveti murati din aia mici Sacla :) .

Asa îi fac si Denisei.Îi place foarte mult combinatia cu castraveciori murati...mie,nu :)

Ma bucur ca salata mea a beneficiat de pozele tale. :drool:

Si mai cred ca ti-a placut daca ai pus-o aci. :D

Noi doua ar trebui sa scoatem o carte :

Rapid,Gustos,Aspectuos.

Ne atrag cam aceleasi meniuri.

Stiu ca esti sora cu Foxy,dintr-o viata anterioara..asa ca nu ma bag.

Eu poate am fost mama,tatal sau matul tau. :drool:

• Author
Ma bucur ca salata mea a beneficiat de pozele tale. :drool:

Si mai cred ca ti-a placut daca ai pus-o aci. :D

Noi doua ar trebui sa scoatem o carte :

Rapid,Gustos,Aspectuos.

Ne atrag cam aceleasi meniuri.

Stiu ca esti sora cu Foxy,dintr-o viata anterioara..asa ca nu ma bag.

Eu poate am fost mama,tatal sau matul tau. :drool:

Da' ce,de 3 Sisters nu mai e loc?? :((

Adevarul este,ca nimic nu este mai apreciat de mine,decît ceva ce merge si repede,si mai este si bun!!!Un fast food sanatos! =))

Maya , sorry , am postat aici in loc sa postez la CE GATIM AZI . Poti sa muti tu , te rog? Promit sa fiu mai atenta :drool:

Da' ce,de 3 Sisters nu mai e loc?? :drool:

Adevarul este,ca nimic nu este mai apreciat de mine,decît ceva ce merge si repede,si mai este si bun!!!Un fast food sanatos! :drool:

[align=center]Trei surori... :D

MWY4_GyLufI [/align]

Maya, am uitat sa-ti multumesc pentru reteta. Nu am dovada ca mi-a mancat-o familia pana sa vin cu aparatul. Tata s-a tot minunat de ideea alaturarii tonului si fasolicii (era obisnuit numai cu salata de ton cu boabe de porumb si maioneza), dupa care a lins blidul. Sincer nu prea i-am simtit gustul, asa ca prestez alta. Chestia e ca o sa pun fasole boambe, din alea mari -mari, caci am uitat sa cumpar o conserva cu fasole rosii.
  • Author
Maya, am uitat sa-ti multumesc pentru reteta. Nu am dovada ca mi-a mancat-o familia pana sa vin cu aparatul. Tata s-a tot minunat de ideea alaturarii tonului si fasolicii (era obisnuit numai cu salata de ton cu boabe de porumb si maioneza), dupa care a lins blidul. Sincer nu prea i-am simtit gustul, asa ca prestez alta. Chestia e ca o sa pun fasole boambe, din alea mari -mari, caci am uitat sa cumpar o conserva cu fasole rosii.

Da,sa stii ca si eu la fel!Pîna nu am vazut la Pisco,nu stiam ce buna este combinatia!

Ma bucur ca v-a placut! :D