Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cine cu prieteni

Featured Replies

Fata de masa e superba, meniul scris e o chestie tare dichisita (de cind am vazut la tine prima data mi-am propus si eu sa fac), meniul de pe masa e foarte elegant si aspectuos si iar ma uimeste prin normalitatea lui, dar si prin transformarea lui in ceva spectaculos prin atmosfera ce domneste imprejur. Bravo! :)
  • Author

Fata de masa e superba, meniul scris e o chestie tare dichisita (de cind am vazut la tine prima data mi-am propus si eu sa fac), meniul de pe masa e foarte elegant si aspectuos si iar ma uimeste prin normalitatea lui, dar si prin transformarea lui in ceva spectaculos prin atmosfera ce domneste imprejur. Bravo! :)

Mersi :)

Frumos de tot ca de obicei!

O sa fac si eu niste meniuri asa cu vreo ocazie, sa-mi impresionez musafirii :D !

Sunt sigura ca ii impresionezi si acu :D

Frumos de tot ca de obicei!

O sa fac si eu niste meniuri asa cu vreo ocazie, sa-mi impresionez musafirii :D !

Sunt sigura ca ii impresionezi si acu :)

Multumesc frumos :) , da' dac-as pune si meniuri de astea chiar ca i-as da pe spate :D!

Vad eu data viitoare.

Multumesc frumos :) , da' dac-as pune si meniuri de astea chiar ca i-as da pe spate :D!

Vad eu data viitoare.

Pai, de ce nu, daca ai nevoie iti trimit fisierul meu si ti-l modifici dupa plac :D

Trimite-l repejor de tot :D !

Multumesc :) !

Hello, am ajuns acasa la mine, si sa stii Boni, ca am zarit margelele Adrianei..splendide turcoaze...

a fost o intalneala rapida , dar mi-a facut enorma placere sa ma vad insfarsit cu Adriana . Stefano este un adorabil,

ne-a suportat tot drumul in masina cat am "tocat"; va sfatuiesc sa va vedeti cu ei, si daca se poate sa aveti o "marja" sa treceti

musai la Eataly ...care este un templu de produse wow.

Adriana, seara dupa concert am facut "picnic" cu tot felul de minunatii luate de unii si altii( colegii mei, caci hotelul nostru era vis-à-vis de magazin ).

sa-i spui lui Stefano ca alegerea de crudo a vanzatorului de la salumi a fost...absolut divina. :blush:

Multa sanatate Manu, si sper ca cu alta ocazie sa ma vad si cu mamitza ei :((

Ca am ramas cu gura cascata... e usor de ghicit, dupa minunata prezentare. Ca sunt invidioasa pentru intalnire..... ce sa mai vorbim. M-am multumi sa mananc si din casoleta/punga/sacosa/traista, numai sa am parte de asemenea intalneli.
  • Author

caci hotelul nostru era vis-à-vis de magazin

Si noi am documentat,vederea din camera

post-4-127135897618_thumb.jpg

si vederea din parcare spre camera, unul din patrate e camera Stellei :((

post-4-127135901225_thumb.jpg

Eu sunt extrem de fericita ca ne-am intilnit in sfirsit, Stella, si ma bucur ca te-ai simtit bine cu noi. :blush:

• 1 year later...
  • Author

Alta simbata seara, alti prieteni. Dimineata am fost la cumparat si la 15 i-am invitat la cina asa ca am facut iar totul rapid cu ce aveam in casa :floare:

Olive all'ascolana

post-4-13187987538703_thumb.jpg

Prune uscate cu prosciutto cotto

post-4-13187987903819_thumb.jpg

Gulie rasa

cu ulei de masline si lamiie

post-4-13187988403077_thumb.jpg

mai era zacusca pe care n-am pozat-o

Funduri de anghinare umplute

cu carne tocata, mirodenii si ou

post-4-13187989345647_thumb.jpg

Pastai

post-4-13187988861184_thumb.jpg

Broccoli si conopida cu fonduta

post-4-13187989958326_thumb.jpg

Friptura de vita

post-4-13187990338899_thumb.jpg

Ei au baut un Freisa, eu m-am delectat cu asta :cheers:

post-4-13187991330052_thumb.jpg

Brava Adriana !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Tot ce ai facut e si pe gustul meu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Spune-mi cum ai lipit aluatul de masline. Ca ele sunt cam alunecoase .

As vrea sa fac si eu.

Iar ideea cu guliile e tare buna.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Cat despre anghinare....eu o manac si goala ,cu ulei de masline si lamaie.

Un deliciu !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

• Author

Mersi :cheers:

Pai am trisat :lol: n-am mai scris acum pentru ca am vazut ca scrisesem pe prima pagina la prima cina, le cumpar gata facute congelate si numai le coc in cuptor. Odata demult le-am facut dar marea problema pentru mine e sa gasesc masline asa de mari si sa le scot simburele fara sa le distrug. Vezi ca si la astea se crapa apoi la copt aluatul, cred ca, pe linga faptul ca trebuie sa fie foarte uscate, ajuta sa le treci mai intii prin faina alba ca sa piarda absolut orice urma de umiditate, apoi prin ou si pesmet , operatia asta se poate repeta de 2 ori (cea cu oul si pesmetul). Eu le-as tine o ora in congelator inainte de a le praji sau macar in frigider daca e unul lipsit de umiditate.

Gulia din pacate cred ca era prea mare ca avea cam gust de ridiche mai mult.

Anghinarea pe mine nu prea ma atrage dar cum aveam fundurile in congelator am optat sa le fac, eram convinsa ca in pachetul de la macelar aveam carne macinata dar de fapt erau 2 hamburgeri :floare: Ar fi trebuit fierte inainte pentru ca in cuptor pina ce s-au copt s-au uscat tare de tot.

mi-ai dat o idee cu broccoli si conopida , le voi face cu niste branza neutra ca garnitura la niste carnuri. tb sa impresionez si eu pe cineva sambata. :cheers:
  • Author
Alegerea mea a fost dictata de graba, m-am orientat la ce aveam in casa si in congelator, asta era un amestec de conopida, broccoli si conopida romanesco si asa simple nu-mi placeau, asa ca am pus rapidulescu Thermomixul in functiune si am facut fonduta, din fericire aveam o ultima bucata de brinza fontina in frigider :cheers:
Gustos, sanatos si aspectuos. :floare: Fur ideea salatii de gulii dar le voi inlocui cu nap, aici nu se iegzista gulii. :cheers: Prune cu prosciuto fac si eu ca-s delicioase. Insa ma dau gata anghinariile acelea cu carne, intai am crezut ca-i carne in aluat frantuzesc insa ce prezinti tu aici e varianta sanatoasa. Inca n-am mancat anghinare si vreau sa te intreb daca se pot folosi si cele la conserva ori trebuie sa fie proaspete?

Cu maslinele am inteles .

Cat despre gulie,la noi sunt gulii din alea verzi ,fragede,fragede.

Abia astept sa incerc salata .

Apropo de ridichi .Eu chiar fac cu ridichi,dar la gulii nu ma gandisem .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Cateodata trebuie sa ne deschida cineva ochii si spre lucrurie simple.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

• Author
Verde deschis era dar era tare mare nu cum le stiu eu mici, de aceea am presupus ca le-a lasat prea mult la crescut si au prins gust de ridiche, aici ridichile alea mari si albe se maninca fierte inabusite, nicidecum crude. Nu's ce rasa de ridiche o fi fost, daca le mai iau le fierb, fac o crema.
  • 2 weeks later...
  • Author
Mersi :scratch: Daca ai rabdare si chef :lol: Maslinele trebuie sa fie intregi, doar cu o gaurica prin care se scoate simburele si care se umple apoi cu un amestec de carne macinata gatita dinainte si mirodenii, apoi facute panè si prajite, daca vrei caut umplutura pe care am facut-o demult si ti-o traduc.