Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muffins cu picaturi de ciocolata

Featured Replies

Reteta am luat-o de pe forumul italian cookaround.

Pentru 6 muffins mari ( sau 12 normali )avem nevoie de :

2 oua

110 gr de unt moale

110 gr de zahar

140 gr faina

70 de gr bucatele de ciocolata

1 plic de zahar vanilat

2 lingurite de praf de copt

2 linguri de lapte (reteta nu prevede lapte, insa eu am pus pentru ca mi se parea cam densa compozitia, ramanea lipita de peretii mixerului)

Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.

Se adauga apoi bucatelele de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura

post-13-127142736059_thumb.jpg

post-13-127142737571_thumb.jpg

post-13-127142738654_thumb.jpg

post-13-127142739934_thumb.jpg

Edited by any_annette

• Author

Am pregatit 6 forme de aluminiu, le-am uns cu unt si presarat cu faina.

Am pus cu o lingura compozitia in fiecare, apoi cu o lingurita le-am nivelat si am mai pus deasupra bucatele de ciocolata.

Le-am dat la cuptor (preincalzit) la 180 de grade, reteta zice ca se fac in 15 minute, la mine inca erau crude dupa 15 minute.

In orice caz, depinde de cuptor, verificati cu scobitoarea.

post-13-127142754958_thumb.jpg

post-13-127142755843_thumb.jpg

post-13-127142756967_thumb.jpg

• Author

Pentru mine sunt cei mai buni muffinsi pe care i-am mancat pana acum, sunt foarte fragezi si se pastreaza exact ca-n prima zi mai multe zile.

I-am facut de foarte multe ori

post-13-127142792077_thumb.jpg

aici si cu cacao (am inlocuit 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao)

post-13-127142793479_thumb.jpg

post-13-127142797402_thumb.jpg

• Author

Arata asa de bine Any,copii mei adora madelinele,o fi aceeasi reteta ca tare seamana?!

Geany iti garantez ca daca-i faci copiilor tai o sa le placa foarte mult. Mai ales ca daca faci mai multi, rezista cateva zile bune adica-s buni si fragezi ca-n prima zi ;) .

Superbi muffins-ii!!! Parca-s de revista, asa de frumosi i-ai facut! ;) Tre' sa-i fac si io candva. Da' nu stiu cand. Poate-n mai, la ziua mea. ;)

Sunt tot atat de buni pe cat sunt de frumosi, reteta-i scrisa-n caiet, nu renunt la ea ;) .

• 4 weeks later...

Am vazut ca ai facut-o in forma de tarta si ma incanta si pe mine ac idee, asa ca as vrea sa stiu la cantitatile date cam ce diametru ar trebui sa aiba forma de tarta?

Cu siguranta o voi presta pt aniversarile fetelor (una dupa alta la nici doua saptamani distanta una de alta)...

Multumesc mult! :notworthy: Sorina

[center][color=#808000][b]Super ti-au iesit any :notworthy:...exact aceleasi ingrediente (doar cantitatile difera) folosesc si eu...

plecand de la reteta de chocolate chunk cookies prin adaugarea de lapte am ajuns la prepararea acestor...muffins :headbang:[/b][/color]

post-17-127374081035_thumb.jpg

post-17-127374081914_thumb.jpg

[/center]

Any, multumesc de reteta , o s-o incerc si eu, fiicei mele ii plac mult muffins. :thumleft:

Dora, ale tale sunt de expozitie!!!!!!!!Foarte frumos le-ai decorat!

Edit:cu ce le-ai decorat??

• Author

Am vazut ca ai facut-o in forma de tarta si ma incanta si pe mine ac idee, asa ca as vrea sa stiu la cantitatile date cam ce diametru ar trebui sa aiba forma de tarta?

Cu siguranta o voi presta pt aniversarile fetelor (una dupa alta la nici doua saptamani distanta una de alta)...

Multumesc mult! :floare: Sorina

Tava nu-i mare, are 20 de cm la baza jos si 22 cm sus.

Of, nu mai stiu daca am facut portie dubla sau nu, pentru forma de tarta.

Eu zic sa incerci intai sa faci o portie de muffins, sa vezi cam cat e si apoi te orientezi in functie de tavile tale.

[center][color=#808000][b]Super ti-au iesit any =))...exact aceleasi ingrediente (doar cantitatile difera) folosesc si eu...

plecand de la reteta de chocolate chunk cookies prin adaugarea de lapte am ajuns la prepararea acestor...muffins :-*[/b][/color]

Superbi muffinsi tai Dora :-* !!

Any, multumesc de reteta , o s-o incerc si eu, fiicei mele ii plac mult muffins. :-*

Cu placere Elena!

Incearca-i, n-o sa regreti!

Any, multumesc de reteta , o s-o incerc si eu, fiicei mele ii plac mult muffins. :D

[color=#808000][b]Cu glazura de albus aromatizata cu suc de lamaie...multumesc :D[/b][/color]

Multumesc, Anny! Am inteles... ma descurc eu la fata locului.

Dora, albusul asta este crud sau l-ai tratat termic... poti sa-mi dai ceva detalii, te roooog!

Multumesc, Anny! Am inteles... ma descurc eu la fata locului.

Dora, albusul asta este crud sau l-ai tratat termic... poti sa-mi dai ceva detalii, te roooog!

Albusul este crud...mixat cu zahar si suc de lamaie...exact ca la royal icing

Am facut si eu o tura, in viteza...cu niste stafide in loc de cocolata, ca asta am gasit prin casa :)

Problema e ca nu stiu daca o sa reziste cateva zile ca sa verific daca raman la fel de fragezi :))

post-101-127399952379_thumb.jpg

• Author

Irinuca, iti garantez ca raman la fel de fragezi, insa trebuie sa faci mai multi ca sa reziste! La mine se duc imediat :) !

Imi place cum i-ai facut in diverse forme!

• 1 month later...

Acum am bagat muffin-tarta la cuptor. Am facut cantitate tripla si am pus in doua tavi. Pentru ca nu aveam picaturi de ciocolata am pus 200g de ciocolata neagra peste care am dat cu 'ostromentul' de taiat branza, iar deasupra am aruncat niste nuca macinata mai grosolan.

Deabia astept sa vad ce-mi zice lumea, ca eu nu am voie sa-i pap.

Data viitoare am sa o adaptez in asa fel incat sa pot manca si eu.

Multumesc mult! :pupic: Sorina

• Author

Acum am bagat muffin-tarta la cuptor. Am facut cantitate tripla si am pus in doua tavi. Pentru ca nu aveam picaturi de ciocolata am pus 200g de ciocolata neagra peste care am dat cu 'ostromentul' de taiat branza, iar deasupra am aruncat niste nuca macinata mai grosolan.

Deabia astept sa vad ce-mi zice lumea, ca eu nu am voie sa-i pap.

Data viitoare am sa o adaptez in asa fel incat sa pot manca si eu.

Multumesc mult! :drool: Sorina

Cu placere Sorina, sper sa placa :) !!

Dupa cum ti-am spus deja, eu nici macar nu am gustat... asa ca nu am cum sa-ti dau parerea mea, dar pot sa-ti spun ca mirosea fantastic.

Sambata a gustat familionul care a fost foarte incantat. Duminica la pranz (la iarba verde cu clasa Marei) au papat toti pana au pocnit si au laudat-o. Surpriza cea mare a venit din partea unor vecini de masa (am servit si mesele de pe langa noi, chiar daca nu-i cunosteam), o batranica, care dupa ce a servit o bucatica, a venit la noi la masa sa ne intrebe cine a facut dulcele cu ciocolata. Sincer nici nu eram atenta, fetele de pe langa mine ma aratau cu degetul si asa am inteles si eu ce vroia... a zis ca era exceptional... Asa ca toate laudele sunt ale tale.

Povestea s-a repetat duminica seara, cand am avut o cina de ramas bun la scoala Marei...

Asa ca mor de curiozitate sa-i simt gustul. Cand ma voi decide sa introduc iar dulciurile intre optiunile mele, acesta va fi cu siguranta unul dintre primele.

Iti multumesc! Sorina