Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beef Bourguignon - Julia Child

Featured Replies

Se prepara arpagicul glasat : arpagic curatat +/- 500g, o lingura zahar, zeama de carne cît sa acopere, un praf de sare, 20g unt, cine vrea mai acid pune o lingura de otet de vin, cine nu, doua trei linguri de vin alb. Se pune tot în tigaie si se lasa pîna se evapora lichidul, agitînd adeseori tigaia.

post-3-129027496326_thumb.jpg

Ciupercile taiate în patru se soteaza cu unt si un praf de sare

post-3-12902749719_thumb.jpg

Se separa carnea, se strcoara sosul, daca e necesar se pune la scazut pîna capata o consistenta catifelata. Cine vrea, poate sa adauge un pic de unt amestecat cu o lingurita de faina, de apa amestecata cu fecula de porumb, sau de faina usor prajita în unt. Eu unul sînt contra, si prefer sa adaug în afara focului 10g de ciocolata cu minim 90% continut în cacao. Se amesteca arpagicul glasat, carnea ciupercile sotate, se toarna sosul deasupra.

post-3-129027500167_thumb.jpg

Se serveste cu orez fiert natur, cartofi fierti natur sau paste. Eu am ales mafaldine.

post-3-129027501699_thumb.jpg

Ideal, alaturi se serveste acelasi soi de vin care a servit si pentru marinata.

Eu ...marturisesc timida ca in loc sa ma infig in bourguignon-ul vostru, mai degraba mi-as rasfata papilele cu un daube niçoise. Creca am eu ceva cu Sudul dom'ne ...nuj :love7: da' nah...rosé-uri bune, baietz frumoj , mare, soare, faleze,la Promenade des Anglais...

In orice caz, daca e vreun "francez" care are de gand sa faca reteta, m-as bucura sa o postati :love7:

Cu toate acestea, Alexandru, as manca ciupercile si pastele :)

Daca se întîmpla ca ati facut o cantitate prea mare de boeuf bourguignon si v-ati plictisit, nu îl abandonatii la blanosi.

Mai bine terciuiti un pic bucatile de carne cu furculita, amestecati cu restul de sos, cu ciuperci si arpagic cu tot si întindeti un strat pe fundul unui vas care merge la cuptor.

Pe deasupra turnati o mamaliguta pripita, facuta cu lapte îndoit cu apa.

Presarati cu parmezan ras si dati la cuptor pîna se rumeneste.

Cine are cocote din cele mici de la "Le Creuset" poate sa faca în ele portii individuale.

Vous m'en direz des nouvelles! :floare:

Desigur, preparatia nu mai are nici o legatura cu Julia Child :floare: