April 22, 201016 yr comment_33618 I-am mai facut o data.Varianta sarata, umpluti cu sunca si cascaval.Acum mi-am zis sa-i repet, in varianta dulce.Reteta e in retetarul Paneangeli, dar eu am gasit reteta pas cu pas pe blogul lui Tania. 250 gr faina100 ml lapte cald30 gr untjumatate de ou(adica am batut oul bine si am folosit duar jumatate, restul l-am folosit la uns, cu adaos de lapte)12 gr drojdie 40 gr zaharun varf cutit sarearome Am dizolvat drojdia cu o mica parte din lapte si o lingura zahar.Am adaugat-o la faina. Am adaugat si oul si untul topit, dar nu fierbinte. Robotul a framantat totul adaugand laptele treptat, in care am dizolvat zaharul.Am obtinut un aluat elastic.L-am lasat la crescut 2 ore. Dupa care am intins o foaie, cam 1/2 cm grosime, am decupat cercuri mari 7 cm si cercuri mici pentru bot(2 cm). Si urechi . Am inceput modelarea. Pentru bot, m-am folosit de un pai. Pentru ochi am folosit cuisoare, botul l-am lipit umezind usor aluatul cu apa(Usor, eh?). Am mai lasat la crescut o ora!I-am uns cu ou si lapte. Am copt la 190 de grade cam 20 de minute. Si sectiune. Si cu restul de coca m-am jucat un pic. Si degetele curioase ale unui viitor biolog marin. Report
April 22, 201016 yr comment_33621 Mama lui Manu,Esti grozava !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
April 22, 201016 yr comment_33627 Cate bunatati mai faci! Cel mai bun critic si mai mare degustator are manuta acolo sa ciupeasca o bucatica!Foarte interesanta reteta si superba prezentarea!Ultima poza mi-e tare draga! Report
April 22, 201016 yr comment_33636 Numai idei interesante si originale ai... Brava!!!Purcelusii sunt tare haiosi Report
April 23, 201016 yr comment_33782 Cu astia m-ai dat gata! Nu numai gustosi dar si tare comici! Cred ca nici un biolog marin n-ar avea nimic de comentat la crabul tau. Parca-i dintr-un atlas de zoologie! Report
April 23, 201016 yr comment_33789 Si pe mine mai dat gata!Frumosi,aratosi,gustosi!Denise?Încîntata la maxim!Doar o critica are..."more chocolate!" Report
April 23, 201016 yr Author comment_33820 Mama lui Manu,Esti grozava ! Iti multumesc, mama de Baza!Ce nu face o mama cand e inchisa-n casa, cu puiu, cu varicela. Cate bunatati mai faci! Cel mai bun critic si mai mare degustator are manuta acolo sa ciupeasca o bucatica!Foarte interesanta reteta si superba prezentarea!Ultima poza mi-e tare draga! Multumesc Nico!Si mie imi place!Degustatorul a mancat piciorusele la rac si restul purcelusilor. Superbi purcelusii! Saru'mana! Numai idei interesante si originale ai... Brava!!!Purcelusii sunt tare haiosi Nuuuu, am zis ca purcelusii sunt din retetar si blog.Iar racul l-am vazut mai demult facut din aluat de paine.Idei nu am, eu pun in aplicare ce vad! Vaii ce frumosi sunt!!!.... Cu astia m-ai dat gata! Nu numai gustosi dar si tare comici! Cred ca nici un biolog marin n-ar avea nimic de comentat la crabul tau. Parca-i dintr-un atlas de zoologie! Ha, ha, ha! Multumesc Laura! Si pe mine mai dat gata!Frumosi,aratosi,gustosi!Denise?Încîntata la maxim!Doar o critica are..."more chocolate!" Eu de aceea n-am specificat nimic la umplutura.Fiecare umple cu ce vrea si cat vrea! Eu prima oara i-am facut cu sunca si cascaval. Report
April 23, 201016 yr comment_33823 Pai atunci tu ai meritul ca gasesti retetele astea interesante, le faci si ni le arati si noua Report
April 25, 201016 yr comment_34102 [Arata super ! cred ca si nepotica mea ar fi super incintata de ele ! Mai ales daca le si mesterim impreuna ! S-ar putea saptamina viitoare s-o provoc ! (doar atunci ne mai intilnim !) Report
April 25, 201016 yr Author comment_34201 Pai atunci tu ai meritul ca gasesti retetele astea interesante, le faci si ni le arati si noua Multumesc Olguta!Eu ma bucur sa impartasesc cu voi retete!Am invatat multe de la toate voi! [Arata super ! cred ca si nepotica mea ar fi super incintata de ele ! Mai ales daca le si mesterim impreuna ! S-ar putea saptamina viitoare s-o provoc ! (doar atunci ne mai intilnim !) Pentru copii e o bucurie!Si sa-i faca si sa-i manance! Report
April 26, 201016 yr comment_34302 Pentru copii e o bucurie!Si sa-i faca si sa-i manance! mi-a scapat reteta de data asta. dar am retinut ideea. imi faci din nou copila fericita Report
April 26, 201016 yr Author comment_34303 Jos palaria, madame. Merci beaucoup, madame! Pentru copii e o bucurie!Si sa-i faca si sa-i manance! mi-a scapat reteta de data asta. dar am retinut ideea. imi faci din nou copila fericita Vai Boni, eu incerc sa o fac pe a mea fericita, dar daca reusesc sa fac si alti copii fericiti, pentru mine e cel mai mare premiu! Report
May 10, 201016 yr comment_36722 Waw, cum au putut sa-mi scape acesti frumosi purcelusi?????Le voi executa cu siguranta... sunt curioasa sa vad ce fata vor face fetele...Multumesc mult, Eataly! Sorina Report
May 11, 201016 yr Author comment_36819 Waw, cum au putut sa-mi scape acesti frumosi purcelusi?????Le voi executa cu siguranta... sunt curioasa sa vad ce fata vor face fetele...Multumesc mult, Eataly! Sorina Cu placere, Sorina.Sa-mi spui ce-au zis fetele, ca eu nu ma satur! Report
March 15, 201214 yr comment_136637 Purcelusii au suferit o transformare majora ...au ajuns pisicute la cererea picei . Niste pisicute grasune , genul "garfield" . Report
March 15, 201214 yr comment_136639 Aaaaa, ce-mi plac pisicileeeee!!!!Fantastice!Mai aveti idei de cum se fac varii animalute? Ca ma intereseaza. Multumesc! Report
March 15, 201214 yr comment_136649 Aaaaa, ce-mi plac pisicileeeee!!!!Fantastice!Mai aveti idei de cum se fac varii animalute? Ca ma intereseaza. Multumesc! Eu am folosit o forma de fursecuri . Singurul dezavantaj a fost ca nu am prea avut loc de umplutura . Dar daca ai forma mai mare ... Report
March 15, 201214 yr comment_136651 Ai dreptate! Uite ca la asta nu m-am gandit. Multumesc mult! Report