Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cotlete umplute

Featured Replies

• Author

Dana stii care e problema mea?? ca mancarea ta arata prea buna sa fie mancata, imi faci pofta numai din poza, cred ca si daca avea gust de carton presat tot mancam numai ca mi-ai facut pofta =)) :P

Cafeluto, merci de apreciere. :)

problema asta o am si eu, cind ma uit la pozele mincarurilor ce se posteaza zilnic pe artaculinara. :P iar singura solutie de-a ma convinge ca porcul, vita, puiul sau animalutele marine n-au consumat celuloza inainte de a-si da obstescul sfirsit, e sa-mi suflu minecutele si sa incerc retetele. :P

• Author

UpG, stai ca lesin! =))

Cine ma prinde?

Lilly, sper ca ai aterizat pe ceva moale, gen blana supereroului moftanescu :) , ca doar nu-i dau mincare numai sa stea si sa trindaveasca pe banca de rezerva. :P

ma bucur ca ti-au facut cu ochiul rulourile. :P

• Author

Am venit cu portofelele plineeeeeeee! =))

Toata lumea le iubeste cand sunt pline si se cere repetir:)))))))))))

Le-am facut cu cascaval, usturoi verde si patrunjel.

Le-am servit cu salata de rucola cu ridichi si castraveti, buneeee, da buneeeeeeeeeeeeeee!

Multumesc de reteta, simpla si buna, dar sa stiti ca m-am spurcat la portofele pline, maine seara fac tura doi si tot asa...ca doar n-o sa stam cu buzunarul( stomacul) gol! :P

ia uite la Gelutza milionara :P , cum ne flutura portofelele pline pe sub nas ! :)

ma bucur nespus de mult ca v-au placut, sa va fie de bine si sa aveti pofta in continuare la ele ! :P

In seara asta am pus in portofele fructe uscate:goji, nuci, curmale. fistic, prune. Bune, bune, vom continua!

post-1400-13389272836631_thumb.jpg

post-1400-13389273366999_thumb.jpg

Am avut dupa ce bea un pahar de vin!

post-1400-13389275168548_thumb.jpg

• Author

In seara asta am pus in portofele fructe uscate:goji, nuci, curmale. fistic, prune. Bune, bune, vom continua!

arata yummy ! :hug:

nu stiu daca gasesc goji, ca n-am vazut pe aici, dar am sa incerc sa adaug si eu nuci sau fistic la umplutura de fructe uscate. merci pt. idee, Gelutza ! :toothy6:

Eu cred ca gasesti,Dana.Cel putin eu atunci cand cautam merisoare uscate pentru brie-ul La-Chefei,nu gaseam,dar am gasit goji.Tot la standurile cu fructe uscate si nuci.Acum am gasit de toate,dar am gasit si reteta asta,asa ca o comit cred in viitorul apropiat,doar ca nu m-am hotarit cu ce sa le umplu,la cate variante ati propus.Stiu sigur, insa, ca va fi la cuptor caci n-avem gratar B)

arata yummy ! B)

nu stiu daca gasesc goji, ca n-am vazut pe aici, dar am sa incerc sa adaug si eu nuci sau fistic la umplutura de fructe uscate. merci pt. idee, Gelutza ! B)

Cu multa placere, de aceea am si pus mai multe poze ca sa imbogatim topicul.

Doar ora tarzie la care am ajuns acasa m-a oprit sa nu comit si in seara asta vreun portofel, ceva, asa de incantati suntem de ele, se fac repede. Si am luat si la serviciu azi si toata lumea era incantata de gust, asa ca merita incercata si combinatia asta;eu m-am mai jucat cu astea cand am pregatit muschi dupa reteta lui Any si stiam ca e bun, incearca-l cu incredere.

Eu cred ca gasesti,Dana.Cel putin eu atunci cand cautam merisoare uscate pentru brie-ul La-Chefei,nu gaseam,dar am gasit goji.Tot la standurile cu fructe uscate si nuci.Acum am gasit de toate,dar am gasit si reteta asta,asa ca o comit cred in viitorul apropiat,doar ca nu m-am hotarit cu ce sa le umplu,la cate variante ati propus.Stiu sigur, insa, ca va fi la cuptor caci n-avem gratar B)

Pe noi aseara ne-a prins ploaia cu gratarelul si oricum le intorsesem de vreo doua ori si mi se pareau tari, asa ca le-am varat si cateva minute la cuptor stropite cu putin vin si un fir de ulei maslinos.Au fost tare bune.

Urmeaza cu carnati la noi, am home-made dar nu sunt afumati, o sa caut si cand gasesc ce-mi place o sa le comit si asa. Merita facute!

Le-am facut si eu azi.Bune rau,mai ales pentru carnivori!N-am putut sa le fac la fel cu ale voastre ,Dana si Gela din mai multe 'pentru ca',dar ideea de baza a venit de la voi.

Ce mi-a dat mie batai de cap a fost carnea.M-am tot chinuit la ea s-o tai in 2 de numa'.A trebuit sa ascut si cutitul,avand in vedere ca gospodarul casei lipsea,dar rezultatul tot cu franjuri a iesit.Ma uit la tine,Dana, si zici ca le-ai taiat la rigla.

Adevarat ca nici bucatile de carne nu erau inde-ajuns de groase,dar am facut cu ce-am gasit. :rolleyes:

Ce-am mai schimbat,a fost sa le pun la marinat cu o seara inainte intr-o emulsie de ulei de masline,otet balsamic,un pic de sos teryiaki si bere,la care am adaugat ceapa si usturoi si bineinteles, sare si piper.

Le-am umplut o parte cu cascaval+sunca si ceapa de la marinare,alta cu praz,cascaval si fructe goji.Apropo,de goji,ideea Gelei nu e deloc de neglijat.

Un alt 'pentru ca'a fost lipsa gratarului,asa ca le-am facut la cuptor pe o grila.

Dar asa am invatat ca next time sa cumpar cotlete de grosimea maxim posibil si sa-i dau gospodarului s-ascute bine cutitele, inainte sa m-apuc de lucru.

• Author

Ce mi-a dat mie batai de cap a fost carnea.M-am tot chinuit la ea s-o tai in 2 de numa'.A trebuit sa ascut si cutitul,avand in vedere ca gospodarul casei lipsea,dar rezultatul tot cu franjuri a iesit.Ma uit la tine,Dana, si zici ca le-ai taiat la rigla.

Adevarat ca nici bucatile de carne nu erau inde-ajuns de groase,dar am facut cu ce-am gasit. :P

Ellani, intr-adevar pt. operatiunea asta iti trebuie un cutit bine ascutit, iar cind tai cu el sa sustii carnea cu podul palmei. nu e musai sa ai un cutit japonez si scump, dar sa fie unul pt. filetat carnea. :D

n-am incercat pe cotlete, dar poate daca ai fi pus un pic carnea la congelator, numai cit sa fie semi-inghetata, ar fi mers mai usor sa o tai. tehnica asta am invatat-o si eu de la Dexter pe un alt tip de carne. :P

oricum au iesit in final, sa va fie de bine ! :D

p.s. vineri m-am uitat mai atent in rafturile cu fructe uscate si am gasit goji, merci ! :D

Apoi eu ,Dana, tocmai un astfel de cutit de filetat n-am.Am cutit obisnuit si dupa cum ai inteles si neascutit la timp. :D

Eu vazand ca-i vorba de cotlete la titlul am luat ce se vinde aici drept cotlete gata bucatite,stii tu de care ,cu siguranta.Am mai auzit eu de metoda carnii inghetate ca se taie mai bine dar cum luasem carnea proaspata n-am vrut sa mai umblu cu inghetatul.

Pana la urma gustul conteaza,iar azi sotul iarasi s-a delectat cu ele,mai ales ca sosul de la marinat nu l-am aruncat din tava si mirosea si azi prin bucatarie,de ti se facea foame doar de la miros.Data viitoare ca sa imbunatatesc si la capitolul estetic, ma voi uita la carne mai ca lumea si poate-oi manui si cutitul mai bine.

Cat despre goji,eu am incercat la brie-ul in crusta si nu prea mi-au spus nimic,mi-a placut mai mult cu merisoare.Dar aici in cotlete,au luat probabil din sucul carnii si cepei si chiar mi-au placut,asa ca bine ca le-ai gasit.

Frumoasa amintire =)) ...,dar las' ca nu-i greu sa reconstituiesti amintirea ori de cate ori ai pofta si chef.Dar langa ce ai?Cartofi?

[center]Gelutza, Ellani, mi-a placut asa de mult la cina sa am portofelele doldora de fructe uscate - smochine, caise, goji, prune, ananas si papaya, incit n-a mai ramas nimic din ele ! =))

doar o amintire in poza =))

[/center]

Sa va fie de bine, arata super!

Eu le-am povestit prietenilor in wek.-ul asta despre ele si le-am promis ca de indata ce punem iarasi de o intalnire, cotlete scrie pe gratar si au devenit nerabdatori. Ma pregatesc sufleteste!

• Author

Frumoasa amintire :pupic: ...,dar las' ca nu-i greu sa reconstituiesti amintirea ori de cate ori ai pofta si chef.Dar langa ce ai?Cartofi?

nu-i greu sa reconstruiesc, mai greu e pina ma urnesc la treaba. :P

cartofi au fost, sub forma de mini-rösti.

• Author

[center]Gelutza, Ellani, mi-a placut asa de mult la cina sa am portofelele doldora de fructe uscate - smochine, caise, goji, prune, ananas si papaya, incit n-a mai ramas nimic din ele ! :P

doar o amintire in poza :P

[/center]

Sa va fie de bine, arata super!

Eu le-am povestit prietenilor in wek.-ul asta despre ele si le-am promis ca de indata ce punem iarasi de o intalnire, cotlete scrie pe gratar si au devenit nerabdatori. Ma pregatesc sufleteste!

multumesc asemeni si petrecere frumoasa alaturi de prieteni. :pupic: