Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Retete pentru masina de paine

Featured Replies

• Author
Frumoasa painea ta, Misha, felicitari! Sunt sigura ca e si foarte gustoasa. Bubuleata mananca painica?
Frumoasa painea ta, Misha, felicitari! Sunt sigura ca e si foarte gustoasa. Bubuleata mananca painica?

multumesc

bubu papa,ii place

in special pt ea am cumparat masina,ca sa nu ii umplu ficatul cu amelioratorii din painea cumparata

Misha si cine mai posteaza retete de acum inainte, Issis nu ca ea e cea mai "cuminte" :D , va rog, cind postati o reteta sa ii dati si titlu ca sa o pot indexa. Mersi frumos.

am inteles

Paine cu faina de griu dur

Ingrediente in ordinea in care le pun in masina

- 50 gr ulei (fara palete, invirt cuva ca sa se scurga si pe pereti apoi pun paletele)

- 350 gr lapte

- 1 lingura zahar

- 1 lingurita sare

- 500 gr faina de griu dur

- 25 gr drojdie de bere proaspata.

Programul rapid de 2 ore al masinii Bifinet.

54_63e3e2f81b15b8eda6f3df25ac9c29d3_thumb.jpg

felia calduta

54_c1a78409f1a166f8798adcc160d67998_thumb.jpg

fetelor am o nelamurire:la voi mai framanta masina in timp ce dospeste?adica dupa ce a terminat cu framantatul?

la mine din cand in cand mai framanta scurt si nu stiu daca e ok...

fetelor am o nelamurire:la voi mai framanta masina in timp ce dospeste?adica dupa ce a terminat cu framantatul?

da, dar la inceput de citeva ori

stai linistita ca e normal

da, dar la inceput de citeva ori

stai linistita ca e normal

ADRIANA multumesc de raspunsul rapid

te referi la inceputul dospirii?

adica mai avea cam o ora si 20 min din dospire

si cred ca si mai incolo de timpul asta in timpul dospirii framanta cate putin

mam panicat!!!!

• Author
Da, Misha, mai framanta scurt in timpul dospirii si da semnal sonor inainte de aceste framantari, in caz ca vrei sa adaugi unele ingrediente, cum ar fi nuci, seminte masline etc
  • Author
Nu Issis, a mea, dupa ce incepe programul de dospire, da cite un impuls la palete, dar doar un tur, cred, nu e vorba de momentul in care framina si suna ca sa adaugi alte ingrediente.

Da. Probabil difera de la masina la masina. A mea - Moulinex - mai da un framantat scurt: 2-3 invartiri de paleta i timpul dospitului. Aluatul e deja bine crescut, trecut de jumatatea cuvei, iar inainte de acest scurt framantat da un beep. La inceput adaugam semintele in acest moment, dar nu are putere sa le incorporeze.

asa e cum zice ADRIANA in timpul dospirii dupa mult timp de la sfarsitul framantarii (dupa beep-ul pt adaosuri si framantatul scurt de atunci) mai framanta in timp ce creste aluatul

poate ca e ok,dar eu mam panicat pt ca inca nam garantie la ea ca nu aveau hartii dinalea cand am cumparato si miau zis sa merg cam dupa o luna ca sa primesc si garantia si daca sar strica nu mias permite alta,,,cam asta e motivul intrarii in panica :pupic:

eu va multumesc oricum de raspunsurile date

ADRIANA as avea o rugaminte:spunemi te rog cand anume scoti paletele

ca am citit pe undeva ca tu scoti paletele dar nu stiu exact cand si miar placea sa le scot si eu ca,,,,,,,,,,cate o data mai ciupesc din paine si miar placea sa nu mai fie asa

ADRIANA as avea o rugaminte:spunemi te rog cand anume scoti paletele

ca am citit pe undeva ca tu scoti paletele dar nu stiu exact cand si miar placea sa le scot si eu ca,,,,,,,,,,cate o data mai ciupesc din paine si miar placea sa nu mai fie asa

Le scot cind incepe sa dospeasca, in cartea mea e o tabela cu toti timpii pentru fiecare program dar demult nu ma mai uit pe ea, oricum vad si aud cind a terminat de framintat, atunci scot paletele si o nivelez bine deasupra si gata.

pai si atunci ...daca scoti paletutele la inceputul framantatului,nu mai invarte aluatul la tura scurta de framantat din timpul dospirii?nu afecteaza????

ioooooooiiiiii da cate intrebari pun!!!!!!!

par mai proasta decat prevede legea asai?????? :? da nas vrea sa stric ceva sau sa nu iasa painica buna....

oricum multumesc de raspunsuri :lol: :lol:

pai si atunci ...daca scoti paletutele la inceputul framantatului,nu mai invarte aluatul la tura scurta de framantat din timpul dospirii?nu afecteaza????

scot paletele la inceputul programului de dospire, deci daca dospeste nu framinta

nu stiu de ce da turele alea dar sunt foarte scurte deci nu se strica absout nimic

eu asa fac dintotdeauna si nu s-a intimplat absolut nimic cu piinea

scot paletele la inceputul programului de dospire, deci daca dospeste nu framinta

nu stiu de ce da turele alea dar sunt foarte scurte deci nu se strica absout nimic

eu asa fac dintotdeauna si nu s-a intimplat absolut nimic cu piinea

am inteles

multumesc :)

am facut si eu baghete cu ardei si branza o paine cu susan

Baghetele cu ardei si branza:

170 ml apa

1 lg ulei

1 lgta sare

280 gr faina

10 gr drijdie proaspata

25 gr ardei gras rosu

25 gr telemea de vaca

au iesit mai bune decat ma asteptam,o sa fac si paine asa

la paine am folosit reteta mea de paine dupa care fac zilnic si am adaugat in plus 3 lg pline se susan

118_426a54be006f62ad209c5e6cb100e264_thumb.jpg

118_50c322fd26efbea5ced384cff589932b_thumb.jpg

118_3ecb0449c4e3cb479cae73ffaf935b08_thumb.jpg

• Author

Faine baghete, Misha!

Pacat ca maina mea nu are accesoriu pentru baghete. Dar o sa incerc sa le framant in masina si sa le coc in cuptor

fetelor sunt ffff trista

mi sa stricat masinuta

maine o duc la service

aveti idee cat o tin aia acolo?

chiar vroiam sa fac pe sambata painica cu masline si paine cu sunca si ceapa calita

acuma... :cry: :evil: :| :cry: :lol: :boohoo: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

sunt ffff suparata pe chestia asta

sper sa o faca aia...anul asta... :cry:

fetelor sunt ffff trista

mi sa stricat masinuta

maine o duc la service

chiar vroiam sa fac pe sambata painica cu masline si paine cu sunca si ceapa calita

acuma... :cry: :evil: :| :cry: =)) :lol: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nasol cu masinuta..... In service n-ar trebui s-o tina prea mult, uita-te pe garantie, zice ceva? La unele produse e vorba de maxim 10 zile lucratoare, la altele 30 de zile. Daca nu-i rezolva problema in timpul asta, tre' sa-ti dea alt aparat in loc! Bafta multa! :boohoo:

fetelor sunt ffff trista

mi sa stricat masinuta

maine o duc la service

acuma... :cry: :evil: :| :cry: =)) :lol: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nasol cu masinuta..... In service n-ar trebui s-o tina prea mult, uita-te pe garantie, zice ceva? La unele produse e vorba de maxim 10 zile lucratoare, la altele 30 de zile. Daca nu-i rezolva problema in timpul asta, tre' sa-ti dea alt aparat in loc! Bafta multa! :boohoo:

FOXYY multumesc de raspuns

adica 10 zile...daca nu o repara in timpul ala o tin 30 zile daca nu...primesc alta noua sau second-hand?????

sper sa se rezolve

fetelor sunt ffff trista

mi sa stricat masinuta

maine o duc la service

FOXYY multumesc de raspuns

adica 10 zile...daca nu o repara in timpul ala o tin 30 zile daca nu...primesc alta noua sau second-hand?????

sper sa se rezolve

Zilele cat poate fi tinuta masina in service depinde de garantia pe care o ai la ea (la laptop, par example, dureaza maxim 30 de zile reparatiile, iar la un mp3-player, maxim 10 zile lucratoare!). Daca masina ta nu mai poate fi reparata, capeti una nou-nouta inapoi, nu second hand!

Intreaba maine, cand o lasi, cat o vor tine in reparatii. Sau, verifica pe actele tale de garantie, ar trebui sa scrie pe undeva.

• Author

Paine cu faina de grau neagra

Ingrediente in ordinea adaugarii in masina de paine:

350 ml lapte caldut

1 ½ lingurita sare

2 linguri miere

50 g unt moale

400 g faina de grau neagra

200 g faina de grau alba

1 ½ lingurita drojdie granulata

Programul de baza (1) rumenire medie

207_80b54bf4664cf8fd197a6a0b3e86ffbc_thumb.jpg

207_64781980ccad771708002a75c8df57c6_thumb.jpg

Paine alba cu seminte de floarea soarelui

- 50 gr ulei (fara palete, invirt cuva ca sa se scurga si pe pereti apoi pun paletele)

- 350 gr lapte

- 1 lingura zahar

- 1 lingurita sare

- 500 gr faina alba

Programul rapid de 2 ore al masinii Bifinet. Cind termina framintatul si incepe dospirea scot paletele si pun un strat de seminte de floarea soarelui.

54_6fb38724ed36821382d3dbd3fcb568fc_thumb.jpg

Paine alba cu seminte de floarea soarelui

- 350 gr lapte

- 1 lingura zahar

- 1 lingurita sare

- 500 gr faina alba

Programul rapid de 2 ore al masinii Bifinet. Cind termina framintatul si incepe dospirea scot paletele si pun un strat de seminte de floarea soarelui.

ce fain arata painica ta

imi plac semintele alea pe painica

eu sunt fff bucuroasa ca azi mau sunat si am mers dupa masinuta de paine

acuma dospeste painica si mai o ora si e gata :floare: