November 30, 200916 yr comment_3021 Paine cu secara si seminte de chimen 300 ml apa2 lingurite suc de lamaie2 linguri de ulei de floarea soarelui 125 g faina de secara375 g faina alba1 ½ linguri lapte praf2 lingurite chimen1 ½ lingurite sare1 lingura zahar brun1 lingurita drojdie granulata 1. Punem apa, uleiul si sucul de lamaie in tava masinii de paine. 2. Adaugam sarea, zaharul si laptele praf.3. Adaugam fainurile, iar deasupra drojdia4. setam masina de paine pe programul de baza ( la mine dureaza 3ore si 20 min) Report
December 2, 200916 yr Author comment_4325 Pâine cu orez Aceasta paine este incredibil de pufoasa si foarte aspectoasa 240 ml apa1 ou450 g faina alba150 g orez fiert si scurs1 ½ lingura lapte praf1 lingurita sare2 lingurite zahar20 g unt1 lingurita drojdie granulata 1.Punem apa si oul in cuva masinii de paine2.Adaugam sarea si zaharul 3.Adaugam faina, astfel incat sa acoperim toata apa4.Adaugam orezul, laptele praf si untul. 5.Deasupra punem drojdia si setam masina pe programul de baza Report
December 15, 200916 yr Author comment_9421 Paine cu cartofi - reteta din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii 225 ml apa in care au fiert cartofii, la temperatura camerei3 linguri ulei500 g faina alba175 g piure rece de cartofi1 1/2 lingura lapte praf1 1/2 lingurita sare2 lingurite zahar1 1/2 lingurita drojdie granulata - punem apa in care au fiert cartofii si uleiul in cuva masinii- presaram faina, astfel incat sa acoperim lichidul- punem piureul si laptele praf- adaugam sarea si zaharul in colturi diferite ale tavii- facem o mica adancitura in faina si adaugam drojdia- Setam masina pe programul normal, rumenire medie. Report
December 16, 200916 yr comment_9735 Issis, foarte bun topicul! Ma tot uit la reteta de paine cu cartofi, as vrea sa o incerc pt. ca ne place mult acest tip de paine, dar mi-e cam teama din cauza ca am avut ceva traume cu o alta reteta cu cartofi Report
December 16, 200916 yr Author comment_9757 Issis, foarte bun topicul! Ma tot uit la reteta de paine cu cartofi, as vrea sa o incerc pt. ca ne place mult acest tip de paine, dar mi-e cam teama din cauza ca am avut ceva traume cu o alta reteta cu cartofi Asa e. cand dai gres cu o reteta ai retineri in a mai continua...dar totusi exersand se capata experienta si poti adapta retetele. Eu una am facut de mai multe ori reteta asta cu cartofi. depinde mult si de faina. Eu ma uit la aluat in timpul framantatului si daca mi se pare prea moale mai adaug o lingura-doua de faina. Report
December 16, 200916 yr Author comment_9775 Paine cu faina integrala si anason325 ml lapte la temperatura camerei3 linguri ulei de porumb2 lingurite sare 2 linguri miere300 g faina alba300 g faina neagra2 lingurite anason macinat1 ½ lingurita drojdie granulataPunem in cuva masini de paine laptele, uleiul, sarea, mierea, faina, anasonul iar deasupra drojdia. Setam pe programul normal (3h si 20 min la mine), rumenire medie Report
December 30, 200916 yr Author comment_12907 Fougasse cu masline 210 ml apă1 lingura ulei de masline350 g faina alba1 lingurita sare1 lingurita zahar1 lingurita drojdie granulata50 g. masline tocate Turman apa si uleiul in cuva masinii de paine.Adaugam sarea si zaharul, apoi faina si deasupra drojdia.Programam masina la programul pentru aluat de pizza sau aluat cu drojdie.La sfarsitul programului răsturnam aluatul pe masa de lucru, il apatizam putin, adaugam deasupra maslinele tocate, impaghetam aluatul de cateva ori pentru a se încorpora maslinele. Modelam apoi aluatul intr-o forma dreptunghiulara si cu un cutit facem 4-5 crestaturi parelele, pe diagonala, prin tot aluatul, lasand marginile intacte. Lasam sa creasca 30 min., ungem cu ulei de masline , apoi coacem la 220 grade timp de 25-30 min Report
January 1, 201016 yr comment_13133 retetele de aici merg la orice masina de paine? am si eu una pe care o folosesc cu succes tot la 2 zile, dar nu am facut decat paine clasica la care am adaugat seminte Report
January 1, 201016 yr Author comment_13148 Da. Sunt retete care merg la orice masina de paine.Toate - cu exceptia ultimei retete, care foloseste programul aluat cu drojdie- folosesc programul de baza al masinii de paine (programul 1, care dureaza la mine 3 ore si 20 min). Report
January 1, 201016 yr comment_13206 Multumesc frumos %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> am s-o incerc pe cea cu cartofi data viitoare. la mine programul normal dureaza 3 h Report
January 3, 201016 yr comment_13503 fetelor,ajutooorrr!!!!!!miam luat ieri masinuta de painica (in sfarsit!!!!!) si azi am pus sa faca paine pana sa inceapa sa coaca a fost totul ok,aluatul era crescut si arata binecand a inceput sa coaca,aluatul a picat,,,,...,,,sa lasat pur si simplu :cry: :cry: nu am deschis capacul,nu am facut nik...nu stiu din ce cauza sa intamplat miam luat un moulinex OW5003 da nu stiu daca marca,,,,conteazasa nu fi facut eu ceva bine?am facut cum scrie in carteam facut painea alba simpla cum scrie acolo ,pt ca cica...sati dai seama cum merge si ca sa te obisnuiesti cu easi...acuma...ce fac'??????? Report
January 3, 201016 yr comment_13517 asa arata painea abea scoasao mai las la racit putin si o sa o taisper ca nu e aiurea si aluatul...nu inteleg ce am facut gresit de sa pleoshtit...aveti idee? Report
January 3, 201016 yr comment_13518 si mie mi s-a intamplat de multe ori sa "cada" aluatul.am pus pe seama drojdiei uscate pe care o folosesc, am schimbat-o si n-a mai picat o vreme. inainte foloseam pe cea de la Dr. O acum folosec pakmaya, turceasca.a mai picat aluatul si dupa ce am folosit-o pe asta. nu stiu de ce. poate a fost faina rece, poate masina sta undeva unde e rece si vine frigul inspre ea , la mine in cartea ei asa scrie ca nu trebuie tinuta in curent de aer rece si toate ingredientele sa fie puse la temperatura camerei. si ordinea lor e la fel de importanta nu stiu, imi dau si eu cu parerea Report
January 3, 201016 yr Author comment_13526 si mie mi s-a intamplat de multe ori sa "cada" aluatul.am pus pe seama drojdiei uscate pe care o folosesc, am schimbat-o si n-a mai picat o vreme. inainte foloseam pe cea de la Dr. O acum folosec pakmaya, turceasca.a mai picat aluatul si dupa ce am folosit-o pe asta. nu stiu de ce. poate a fost faina rece, poate masina sta undeva unde e rece si vine frigul inspre ea , la mine in cartea ei asa scrie ca nu trebuie tinuta in curent de aer rece si toate ingredientele sa fie puse la temperatura camerei. si ordinea lor e la fel de importanta nu stiu, imi dau si eu cu parerea Dupa parerea mea cauza este faina. Faina din Ro este mai umeda si trebuie putin mai multa. Nu va descurajati. Masina de paine e o comoara la casa omului dupa ce va obisnuiti cu ea. Randul viitor adaugati la reteta voastra 50 pana la 100 g de faaina in plus. Eu ma uit intotdeauna la aluat in timpul framantatului si am inceput sa-mi dau seama daca mai trebuie sau nu faina. De multe ori, cand folosesc faina neagra sau integrala, dimpotriva, trebuie sa mai adaug putin lichid (apa sau lapte, in functie de reteta). Retetele pe care le-am postat eu anterior mi-au iesit din prima. Reteta de baza de la masina mea Moulinex este urmatoarea: 325 ml apa2 linguri ulei2 lingurite sare 2 linguri zahar 2 linguri lapte praf600 g faina alba - eu de regula am Grania 1 1/2 lingurita drojdie uscatase pun in cuva apa si uleiul, apoi sarea, zaharul , lapte praf.deasupra se pune faina , iar peste faina drojdia. se seteaza pe programul 1 ( dureaza la mine 3 ore 20min) rezultatul este acesta: Report
January 3, 201016 yr comment_13531 si mie mi s-a intamplat de multe ori sa "cada" aluatul.am pus pe seama drojdiei uscate pe care o folosesc, am schimbat-o si n-a mai picat o vreme. inainte foloseam pe cea de la Dr. O acum folosec pakmaya, turceasca.a mai picat aluatul si dupa ce am folosit-o pe asta. nu stiu de ce. poate a fost faina rece, poate masina sta undeva unde e rece si vine frigul inspre ea , la mine in cartea ei asa scrie ca nu trebuie tinuta in curent de aer rece si toate ingredientele sa fie puse la temperatura camerei. si ordinea lor e la fel de importanta nu stiu, imi dau si eu cu parerea waw...este drojdie pakmaya uscata?eu nu am vazut decat dr.o si pakmaya doar proaspatao sa ma uit mai binemultumesc de raspuns Report
January 3, 201016 yr comment_13535 si mie mi s-a intamplat de multe ori sa "cada" aluatul.am pus pe seama drojdiei uscate pe care o folosesc, am schimbat-o si n-a mai picat o vreme. inainte foloseam pe cea de la Dr. O acum folosec pakmaya, turceasca.a mai picat aluatul si dupa ce am folosit-o pe asta. nu stiu de ce. poate a fost faina rece, poate masina sta undeva unde e rece si vine frigul inspre ea , la mine in cartea ei asa scrie ca nu trebuie tinuta in curent de aer rece si toate ingredientele sa fie puse la temperatura camerei. si ordinea lor e la fel de importanta nu stiu, imi dau si eu cu parerea Dupa parerea mea cauza este faina. Faina din Ro este mai umeda si trebuie putin mai multa. Nu va descurajati. Masina de paine e o comoara la casa omului dupa ce va obisnuiti cu ea. Randul viitor adaugati la reteta voastra 50 pana la 100 g de faaina in plus. Eu ma uit intotdeauna la aluat in timpul framantatului si am inceput sa-mi dau seama daca mai trebuie sau nu faina. De multe ori, cand folosesc faina neagra sau integrala, dimpotriva, trebuie sa mai adaug putin lichid (apa sau lapte, in functie de reteta). Retetele pe care le-am postat eu anterior mi-au iesit din prima. Reteta de baza de la masina mea Moulinex este urmatoarea: 325 ml apa2 linguri ulei2 lingurite sare 2 linguri zahar 2 linguri lapte praf600 g faina alba - eu de regula am Grania 1 1/2 lingurita drojdie uscatase pun in cuva apa si uleiul, apoi sarea, zaharul , lapte praf.deasupra se pune faina , iar peste faina drojdia. se seteaza pe programul 1 ( dureaza la mine 3 ore 20min) rezultatul este acesta: [attachment=0]IMG_0259.JPG[/attachment]am folosit reteta asta doar ca am inlocuit 75 ml apa cu lapte si nam mai pus lapte praf ca nam avutde fapt aveam de la bubu da nu mam gandit...of...faina am folosit titan ca aia a fost la butic si am folosit 20 gr drojdie proaspata ca atata scria pe tabelul de conversie din carticica masiniicred ca avem la fel masinilea mea e aia ow5003,si a ta tot aia e???multumsc pt rasptura viitoare voi pune cu 50 gr faina in plus Report
January 4, 201016 yr Author comment_13644 Da. Masinile noastre sunt la fel. Uite de care drojdie folosesc eu. E foarte buna si mai convenabil ca Dr. Oetker. Un plic de 100 g costa 5 lei.Randul viitor o sa-ti iasa painica super !!! Bafta! Report
January 7, 201016 yr comment_14200 Misha, si noi ne-am luat Moulinex OW 5003 cea si cu optiune pt baghete si n-am avut deloc probleme. Daca zici ca ai pus 20 g de drojdie nu e prea mult? nu ai lingurita din aceea cu 2 capete (lingura si lingurita de fapt) care era in cutia cu masina? noi cu aceea am masurat si a fost ok. a sesizat ca la aceeasi cantitate de faina, in retetele masinii se foloseste mai putina drojdie decat daca ai framanta "la mana". eu puneam de ex. un pliculet de 7g de drojdie la 500 g de faina, in schimb la masina pun mai putina drojdie (o lgt din aceea "tip"). iar baghetele ies o nebunie, suntem foarte incantati, am facut si paine integrala tot din carticica masinii si a iesit f bine (desi face firimituri cand e taiata, nu stiu daca e normal). Aluatul pt baghete e mai aerat (au gaurele) si coaja f crocanta dupa ce se coc (desi in timp se inmoaie). am facut si aluat dospit (pt niste mini-cozonacei) si avea bashicute cand l-am scos pe blat sa-l modelez. Editez ca sa mai spun ca am folosit atat drojdie Dr. Oetker cat si Pakmaya. n-am sesizat diferenta. iar faina Dobrogea, Baneasa, soacra-mea zicea ca a facut cu aceea din Carrefour tip 480 (parca nr asta...) marca lor si a crescut f. bine. Report
January 7, 201016 yr comment_14203 daca se respecta toate regulile ritualului poate nu cade dar cu siguranta iese painea frumoasa pe programul rapid , eu bag toate la ochi deja dupa 1 an de experienta , mai pun una alta in plus sa diversific si fac doar cu programul rapid ,ies toate frumoase si gustoase Report
January 7, 201016 yr Author comment_14236 daca se respecta toate regulile ritualului poate nu cade dar cu siguranta iese painea frumoasa pe programul rapid , eu bag toate la ochi deja dupa 1 an de experienta , mai pun una alta in plus sa diversific si fac doar cu programul rapid ,ies toate frumoase si gustoase Ai dreptate, Nicoleta, totul e experienta. Am si eu 2 ani de astfel de experianta si jur ca nu m-as putea lipsi de masina de paine. Report
January 7, 201016 yr Author comment_14246 Cozonac 1 kg faina tip 000 250 gr unt topit 3 galbenusuri, 250 gr zahar500 ml lapte.2 pliculete de drojdie Dr. Oetker1 lingurita de sarediferite arome Am incalzit laptele si am amestecat cu zaharul , sarea si aromele. Am turnat in masina de paine. Am adaugat untul topit si galbenusurile, deasupra am pus faina, iar peste faina drojdia.Am setat pe programul aluat cu drojdie ( care dureaza la mine 1,25H). La sfarsitul programului am scos aluatul, l-am ipartit in 3 , am intins fiecare parte si am presarat nuca amestecata cu zahat, cacao, stafide si arome. Am rulat si am pus in tavi unse cu unt. Am mai lasat la crescut cca 20 min. si am copt 40 min in cuptorul preincalzit. Report
January 7, 201016 yr comment_14328 multumesc din suflet pt sfaturi feteloram facut azi paine si a iesit extraordinar de fainaa crescut fff bine si am pus doar 15 gr drojdie proaspata la 600 gr fainaam facut din faina 000 si e iesit fff alba si pufoasa,indraznesc sa spun, aproape perfectatura trecuta am facut cu faina 650 o sa incerc maine din nou cu faina 650 ,dar cu putina drojdie sa vad ce se intamplava multumesc mult Report
January 10, 201016 yr Author comment_14656 multumesc din suflet pt sfaturi feteloram facut azi paine si a iesit extraordinar de fainaa crescut fff bine si am pus doar 15 gr drojdie proaspata la 600 gr fainaam facut din faina 000 si e iesit fff alba si pufoasa,indraznesc sa spun, aproape perfectatura trecuta am facut cu faina 650 o sa incerc maine din nou cu faina 650 ,dar cu putina drojdie sa vad ce se intamplava multumesc mult Bravo, Misha, felicitari!! Ai vazut ca nu e grau? Fata de multe alte minunatii pe care le faci tu, lucrul cu masina de paine e super-usor. Report
January 10, 201016 yr Author comment_14657 Pâine galbena cu dovleac 200 g dovleac fiert si racit110 ml lapte batut45 ml apa2 linguri ulei de dovleac ( eu nu am avut si am pus de masline extravirgin)425 g faina alba75 g faina de porumb1 lingura sirop de porumb (nu am avut si am pus o lingura de miere)1 ½ lingurita sare1 lingurita drojdie granulata2 linguri deminte de dovleac Punem in cuva masinii de paine dovleacul fiert si racit la temperatura camerei, laptele batut, la temperatura camerei, apa, uleiul,mierea, sarea, faina alba si cea de porumb. Deasupra punem drojdia. Setam masina pe programul normal ( sau programul paine cu stafide, daca aveti)La ultimul beeap al masinii adaugam semintele de dovleac. Dupa ultima malaxare scoatem si paletele (ca sa obtinem o paine fara rupturile care apar prin indepartarea paletelor dupa coacere). De fapt eu intotdeuna, dupa ultima malaxare scot paletete masinii. Report
January 10, 201016 yr comment_14693 vin si eu cu ceva poze de la 2 dintre painicile facute de masinuta meaacuma fac paine dupa reteta urmatoare:2,5 lgte de sare2 lg zahar325 ml apa2 lg ulei masline650-660 gr faina de 000 sau de 650aprox 12-13 gr drojdie proaspata Report