Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ECLERE GEANY

Featured Replies

Am ajuns la aceasta reteta dupa multe incercari,cu 8 galbenuse cu lapte cu unt nik...Asa ca reteta mea este:masura o cana de 250 de ml.

1cana de apa,1/3 cana de ulei(250:3=80 ml aproximativ)am incercat cu 1/2 cana e prea uleios,1 cana de faina alba,1 praf de sare si 1lingura de zahar,3 oua intregi.

Fierb apa cu uleiul cu sarea si zaharul

post-405-127489898831_thumb.jpg

Cand da in clocot adaug toata faina in bloc si frec bine cu telul para,pe foc pana rezulta o ciulama groasa(mai bine zis mamaliguta)

post-405-127489899684_thumb.jpg

Las sa se racoreasca,cand e doar calduta adaug primul ou intreg si frec bine cu telul para sa-l incorporez

post-405-127489900405_thumb.jpg

Asa procedez cu al doilea si cu al treilea ou(nu se incorporeaza un ou pana nu s-a absorbit bine primul)

post-405-12748990136_thumb.jpg

Iata aluatul finit,are consistenta unui aluat de cozonac)

post-405-127489902548_thumb.jpg

Cu seringa fara dui,sau o punga taiat coltul se fac bastonase,subtiri cam cat un deget si lungi de 8-10 cm,in tava unsa cu putin ulei(se pot rula si pe masa sau intre palmele unse cu putin ulei)

post-405-127489903217_thumb.jpg

Se coc in cuptorul dinainte incalzit la foc iute

Ma duc sa le coc si revin cu detalii

• Author

Maii!!!v-ati culcat?!!Aproape-s gata ....

La crema am improvizat ca nu ma asteptam...voi faceti de care vreti eu:praf de puding (in loc de faina)1 galbenus,4 linguri de zahar,2linguri de cacao ,esenta de rom si 400 ml. de lapte.

post-405-127490515107_thumb.jpg

Am frecat galbenusul(unl mai aveam)cu 2 linguri de zahar,am pus laptele,frecat cu telul para dat la fiert...Am pus 2 linguri de zahar+2 de cacao

post-405-127490516941_thumb.jpg

Am pus cateva linguri din fiertura de va povestii si am frecat sa nu faca,cocoloase

post-405-127490518317_thumb.jpg

Am pus la fiertura,frecat cu telul para,si pus in ploaie praf de puding in loc de faina pana s-a ingrosat putin...

post-405-127490519741_thumb.jpg

Cand s-a racorit am pus putin unt(vreo 30 de grame banuiesc eu)

post-405-127490520603_thumb.jpg

Am acoperit cu folie sa nu faca crusta...

Iaca frumusetile coapte aliniate in rand

post-405-127490522616_thumb.jpg

Sexiunea''(scuzati smaltul sarit si tot)

post-405-127490523452_thumb.jpg

Daca ma iertati va dau un tips pt. o sectiune perfecta eu tai cu un cuter care-l folosesc numai la bucatarit...

Glazura iar am improvizat,am amestecat 1 lingura cu vf. de zahar cu 1 de cacao si am frecat cu 3 linguri de apa rece,am dat pe foc si am pus 4 patratele de ciocolata poiana cu lapte ca asta aveam...

post-405-127490524348_thumb.jpg

Acuma-s glazurate pe balcon la zvantat...

post-405-127490525363_thumb.jpg

Nu voi umple decat cateva in seara asta ca se moaie,vin acusi sa va arat...

• Author

Mai fetili'la ora asta nu-mi ies pozele si cu lumina asta si ele sunt prea proaspete lucesc,asta e sunt sigura ca voua va vor iesi mult mai bine,incercati ca e super usor si ieftin si bun,...nu ve-ti regreta...

post-405-127490715743_thumb.jpg

Cu reteta asta se pot face si gogosele bignie,si lebede(pt. umplut cu frisca sau icre etc)cine mai vrea sa mai discutam pe tema asta ok.

• Author

Eh nu ca tu mi.ai pus gand rau nu alta. Mi-ai facut o pohta!!! Super frumoase ti-.au iesit. Bravo!

Hi hi hi!!!iar dau vina pe Foxy!ea o'zis...

• Author

Geany, am promis, ma tin de cuvant! Iaca si medalia pentru tine!!!!! :biggrin:

post-46-127490689854_thumb.jpg

Multumesc de medalie,pun maine sotul sa o salveze,inseamna ca ti-au placut.... :D

Mai fetili'la ora asta nu-mi ies pozele si cu lumina asta si ele sunt prea proaspete lucesc,asta e sunt sigura ca voua va vor iesi mult mai bine,incercati ca e super usor si ieftin si bun,...nu ve-ti regreta...

Cu reteta asta se pot face si gogosele bignie,si lebede(pt. umplut cu frisca sau icre etc)cine mai vrea sa mai discutam pe tema asta ok.

Faine eclerurile tale! O sa le-ncerc cat de curand! :biggrin:

• Author

Geany, am promis, ma tin de cuvant! Iaca si medalia pentru tine!!!!! :biggrin:

Multumesc de medalie,pun maine sotul sa o salveze,inseamna ca ti-au placut.... :D

Daaaaa!!!!! Revin curand cu impresii! :D

Te astept esti o draguta ca de obicei(imi dedici ceva frumos si aici??!!)

Rose rosse Massimo Ranieri.... :D

Geany, rapida da nu gluma, te-a pus Foxy la treaba spre bucuria copiilor cred :biggrin:

Cam aceeasi reteta o am si eu(75 gr unt,150 ml apa, 150 g faina, sare si 3 oua), eu nu adaug zahar ca poate le folosesc si cu umpluturi sarate.

Ale mele au iesit asa

post-479-127490785164_thumb.jpg

cele cu crema de vanilie

, iar cele cu crema de ness

post-479-127490790029_thumb.jpg

pb la mine a fost ca voiam glazura de ness ca in cofetarii,dar acum stiu cum sa o fac si poate o fac in we :tongue3:

• Author
Foarte frumoase Ioana!!!,si eu mai fac diverse,maiine poate fac ceva frisca la ele....Dar acum chiar nici prin cap nu-mi trecea,asta aveam prin casa,faza e ca eu fac mult din ochi si nu prea pot posta...
  • Author

Iti dau si eu o medalie pentru rapiditate si promptitudine! :hug: Daca nu-mi ies eclerele nici cu reteta asta sa stii ca ti-o iau inapoi! :P

post-97-127490808971_thumb.jpg

Draga Laura daca nu-ti ies io'imi pun gatu'sa-mi dai cu medalia de cap' :tongue3: ,sunt siigura ca o sa-ti iasa :biggrin: ...

Draga Laura daca nu-ti ies io'imi pun gatu'sa-mi dai cu medalia de cap' :tongue3: ,sunt siigura ca o sa-ti iasa :biggrin: ...

Am un prieten drag, originar din Husi, barbat, care face din coca de eclere niste lebede de-ti vine sa-ti bati copiii! O fi mai mare rusinea daca n-o sa-mi reuseasca nici acu'! :hug:

Foarte frumoase Ioana, mai ales cele rotundo-colturoase.

• Author
Banuiesc,ca stii tehnica pt. lebede:faci acelasi aluat si cu duiul stelat faci moate'ca la bezele,cu duiul cel mai mic(pt. scris)faci s-uri pt. gaturi. Coci,tai capacelul la gogosica ta cretzolina,il tai si pe el in 2 asa obtii aripile.umpli,montezi si infingi ''gatul... :biggrin:
  • Author

Geany, am promis, ma tin de cuvant! Iaca si medalia pentru tine!!!!! :P

Multumesc de medalie,pun maine sotul sa o salveze,inseamna ca ti-au placut.... :P

Daaaaa!!!!! Revin curand cu impresii! :biggrin:

Te astept esti o draguta ca de obicei(imi dedici ceva frumos si aici??!!)

Rose rosse Massimo Ranieri.... :tongue3:

Foxule dedicatiunea,pliz,pliz,pliz... :hug: :P :P

Eu eclere fac de mult timp, dar chiar nu aveam idee cum se fac lebedele... Multumesc, Geany!

Acum, Ioana, eu vreau, si te rog si frumos, sa-mi dai si mie retetele de la creme (vanilie si ness) si de la glazura de ness. Multumesc mult pt un viitor eventual raspuns!

Si un buchet de :angryfire: :hug: ^_^ pentru voi! Sorina

• Author

Pai sa-ti fie de bine Sorina,pune si reteta ta de eclere daca-ti ies faine, poate ne mai inspiram...

Uite ca fac si lebede pt. tine special''...

• Author

Foxule dedicatiunea,pliz,pliz,pliz... :D :D :hug:

Bun asa?????

Bun bun bun!!! ^_^ multumesc mult Foxule!!!e o melodie tare veche si romanticoasa ca mine :D ...cine stie sa traduca ,versurile te ung pe suflet!rose rosse(trandafiri rosii)si eclere ciocolatoase,nush'de ce se pupa tare in opinia mea... :angryfire: :D

Foxule dedicatiunea,pliz,pliz,pliz... :D :D :hug:

Bun asa?????

Bun bun bun!!! ^_^ multumesc mult Foxule!!!e o melodie tare veche si romanticoasa ca mine :D ...cine stie sa traduca ,versurile te ung pe suflet!rose rosse(trandafiri rosii)si eclere ciocolatoase,nush'de ce se pupa tare in opinia mea... :angryfire: :D

Cu placere!!! :D

Ecler,

Ce cuvant magic.

Alaturi de savarine,sunt printre preferatele mele.

Eu le perefer pe cele cu vanilie,fisca si oarece urme de dulceata acrisoara.

Marimea oualor conteaza mult la reusita aluatului.La fel si temperatura de coacere.

Daca aluatul e prea moale,am patit ca au crescut si apoi s-au lasat.

Astea-s ultimele prestate.

Geany,eu am servit una cu ciocolata de la tine.Hai si serveste si tu de la mine.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

[center]post-48-127498428146_thumb.jpg

[/center]