Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blat de tort - (re)utilizare

Featured Replies

Pentru ca am facut tort si am ramas cu bucati mari dintr-un blat sincera sa fiu nu-i gasesc utilitate. Astfel va rog pe voi sa-mi spuneti la ce pot folosi acest blat altfel spus cum pot transforma un blat in ceva dulce nu trebuie sa fie neaparat ceva senzational.

Stiu ca are Geany ceva reteta de inghetata invelita in panetone, cozonac cred ca ar merge si asta desi nu e asa uscat si sfaramicios blatul meu.

Oare la un salam de biscuiti......nu stiu, nu am idee.

Astept sugestiile si retetele voastre :angryfire:.

Nu stiu cat iti poate fi de util ce-ti voi spune acum, dar e o idee: poti sa-l faci bucatele mici si sa-l bagi in congelator. Cand vei face un alt tort poti sa-l folosesti la decorarea pe margini.

Atat ma duce capul pt moment...

Sub ce forma sint resturile? straifuri? bucata inalta? mare?

Daca ai o bucata mai rezonabila, scobeste incepind de la un cm de margine tot centrul, avind grija sa iti ramine in oricare parte (laterale, jos) macar 1 cm de blat. Amesteca o banana cu ceva crema de brinza, umple blatul, si deasupra farimiteaza mijlocul scos, pudreaza cu cacao cupola formata.

Daca sint straifuri cit de git egale, fa miniaturi gen petit four, cu ceva crema ciocolata, gem sau fructe.

• Author
Am o bucata mare si am inca bucati gen cat palma sau jumate de palma astfel ceea ce zici tu ar fi numai bune de facut. La aceste petit four se insiropeaza blatul?

Am o bucata mare si am inca bucati gen cat palma sau jumate de palma astfel ceea ce zici tu ar fi numai bune de facut. La aceste petit four se insiropeaza blatul?

De obicei nu, sint umplute cu crema, facute sandwich, glasate si decorate individual. Insa depinde de blat, poate iti permite sa le si insiropezi!