Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pere in vin

Featured Replies

Reteta este data de Alexandru:

4 pere

75 cl vin rosu

2 batoane de scortisoara

3 cuisoare

10 boabe de piper

125 g zahar

1/2 lamiie, coaja rasa

1/2 portocala, coaja rasa

nucsoara si ghimbir (praf) - dupa gust, eu am pus cu simt de raspundere :wasted:

Eu am schimbat vinul rosu cu alb, ca asta aveam, care era demidulce, asa ca am ajustat corespunzator ratia de zahar, punind nitel mai putin de 100 gr, insa la final, mi s-au parut cam dulci, asa ca puteti merge, fucntie de gusturi, pina la 80 gr zahar pentru 1 sticla de vin.

De asemenea, am pus si coaja de lime, ca aveam.

Perele mele, ferme si extrem de verzi:

post-10-127550995167_thumb.jpg

Siropul:

post-10-12755099724_thumb.jpg

Am facut siropul cu restul ingredientelor, am dat in clocot, am redus focul la minim, cit sa pilpiie abia, si am introdus pe rind perele curatate doar in momentul ala, ca sa evit oxidarea.

post-10-127550981495_thumb.jpg

post-10-127550983712_thumb.jpg

Am fiert pina au devenit usor translucide, si intepate au opus o oarece rezistenta, insa ai devenit sticloase si mai moi. Adica, una peste alta vro 2 ore. Le-am lasat la racit in vasele in care au fiert, apoi le-am mutat intr-o tava, si le-am tot rasucit in sirop cind mi-am adus aminte. Le-am tinut in frigider pina la servire. Mi-ar fi palcut s anu uit sa le servesc cu niste menta proaspata, dar... <_<

post-10-127550985858_thumb.jpg

post-10-127550988441_thumb.jpg

post-10-127550991403_thumb.jpg

In doo cuvinte: Minu nate!

Multumesc Alex!

Super! Cre'ca-ncerc si io niste pere zilele astea. Prea frumos arata ale tale! :wasted:

Alexandre, multumim! <_<

Nu-i buna de dulciuri in imagini reteta asta? :wasted:

peseu: ma miram io de de da eroare cand incerc sa postez - ca ai fost tu mai rapida! :drool:

• Author

Astea sint extrem de dulci, parca as zice ca nu, dar eu sint mai paezana, sa va raspunda Alex. :wasted:

Cred ca daca s-ar suprima cantitatea de zahar, sau s-ar reduce dramatic, nu ar fi de neincercat, but then again, eu savurez brinzeturile cu mai mare placere la sfirsitul mesei decit ca aperitiv... <_<

Raluca,

Se vede ca te-ai intors cu forte proaspete !

La fructe de mare nu ma bag,ca ma depaseste subiectul,dar perele

facute in sirop cu scortisoara,sunt pe gustul meu.

Cred ca ar merge langa o inghetata de ciocolata.

Apropo de fructe de mare.Cand imi fac curaj,merg la tine sau la Etally.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

Pisko, Eataly e departe, haida la mine!

Vii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif?

fructe de mare sau mica ... vii? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Sa ma bata mamaia,https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

la primul drum de Bucuresti,la tine vin,ca tare-mi esti draga.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Gata, vezi c-o iau de promisiune!!!

Howgh!

Howgh !

Considera ca am fumat pipa pacii,

ne-am crestat venele si ne-am facut surori de cruce.post-48-127551228993_thumb.gif

Arata tare bine Raluca,merg doar la desert sau si aperitiv cu branzeturi??!

Superbe sunt perele in vin...De fapt eu nu le fierb doar in vin , ci in compot de strugurei rosii(airelles in franceza)amestecat cu vin rosu.....si nu pun nici piper, dar o sa le incerc asa.Eu le fac des, dar exclusiv la desert, in special cand avem musafiri, pregatesc totul dinainte.E un desert rapid si foarte apreciat.Multumesc Raluca

Pisko, Eataly e departe, haida la mine!

Vii :hungry:?

fructe de mare sau mica ... vii? :thumleft:

Halt!V-am prins!

Pai ce faceti maica, pe la spatele meu?

Sunt departe, dar sunt cu beletu' in mana si un picior in aeroport!

Ralucuta, perele in vin sunt un deliciu, imi aduc aminte de fosta mea sefa, le facea mereu!

Arata tare bine Raluca,merg doar la desert sau si aperitiv cu branzeturi??!

Geany, ma pui în încurcatura, pe aici brînzeturile se manînca la sfîrsitul mesei, înainte sau chiar în loc de desert. :tongue3: