Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aperitiv - curmale umplute

Featured Replies

Reteta este din cartea Crhritinei Ingram - Apetizers

Aven nevoie de:

curmale

bacon

chorizo

faina

ou

pesmet

ulei pentru prajit

post-10-127557987942_thumb.jpg

Curmalelor li se scoate simburele

post-10-127557990707_thumb.jpg

se umplu cu aschii de chorizo

post-10-127557993883_thumb.jpg

se imbraca in bacon

post-10-127557996504_thumb.jpg

Apoi se dau prin fain/ou/pesmet si se prajesc scurt in ulei incins, se scot pe un prosop de hirtie.

post-10-127558001818_thumb.jpg

si sexiunea, cind era inca calda:

post-10-127558005465_thumb.jpg

• Author
Nu neg, e o senzatie mai ciudata, curmalele fiind de felul lor dulci. Nu toata lumea e pregatita sa amestece gusturile astea :occasion14:, insa mie mi-au placut! Mult chiar!

Puteti inlocui curmalele cu prune uscat , e la fel de delicios.

Felicitari Ralu , arata foarte bine, voi face si asa. Pana acum faceam fara "hainutza " de ou/faina.

Mama ce bine arata !

Yo mor dupa genul asta de combinatii.

Am salvat si am retinut si ideea cu prunele.

Multumesc fetelor !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• Author
Dar la prune, de care ai folosit: afumate sau ne? Ca ma gindesc ca alea afumate sa nu ofere inca o aroma tare combinatiei si asa destul de neobisnuite.

Raluca, super faine ... imi place combinatia de fructe propaspete sau uscate cu diverse tipuri de carne sarata sau cu branza.

Pe la mine nu este chorizo dar cred ca gasesc fara probleme salam picant (specialitate din Napoli), sper sa nu sufere reteta prea mult...

ce am mancat de curand si mi-au placut la nebunie au fost caise uscate umplute cu branza condimentata cu ceapa ciorii si menta...stiu ca nu suna bine dar sunt absolut deliciosae.

le refac curand ca am in plan o masa...si le postez

de unde ti-ai luat cartea, Ralu? mi se pare plina de bunatati... :hug:

• Author

Kira, cartea am primit-o de la prietena mea din State, acu o caruta de ani, si tot ce am facut pina acum din ea a fost reusit!

Geany, tre neaparat sa incerci CuCurmale! :happy4:

Kira, cartea am primit-o de la prietena mea din State, acu o caruta de ani, si tot ce am facut pina acum din ea a fost reusit!

Geany, tre neaparat sa incerci CuCurmale! :)

Multumesc de info, Raluca, am vazut-o pe Amazon :)

Ah, ce deliciu. Aici se fac in multe feluri in special de Craciun.

Imi amintesc ca acum cativa ani Adriana a pus o reteta cu prune uscate invelite in felii de sunculita si la cuptor.

Eu stiu retetele astea:

Curmale umplute cu branza Roquefort

Se amestecata branza cu putina smantana si branza Philadelfia si un miez de nuca. Apoi se umple curmala careia i s-a scos samburele in prealabil si se inveleste cu o felie de sunculita. Se inchide bine si strans se asigura cu o scobitoare si se frige in mult ulei vreo 3 minute, sau se baga la cuptor, cam 10 minute la 250 grade.

Curmale umplute cu branza rocotta.

Se prajesc migdale (sau nuci) in tigaie cu sare. Se goleste de sambure curmala, se umple cu ricotta in care s-au bagat doua migdale fripte cu sare, se inchide, se inveleste cu felia de sunculita, se inchide cu o scobitoare si se baga la cuptor sau se frig in mult ulei. Multi prefera sa umple curmalele doar cu migdalele sarate, sa le infasoare in sunculita si sa le prajeasca. Fara umplutura de ricotta