June 3, 201016 yr comment_40504 Reteta este din cartea Crhritinei Ingram - Apetizers Aven nevoie de:curmalebaconchorizofainaou pesmetulei pentru prajit Curmalelor li se scoate simburele se umplu cu aschii de chorizo se imbraca in bacon Apoi se dau prin fain/ou/pesmet si se prajesc scurt in ulei incins, se scot pe un prosop de hirtie. si sexiunea, cind era inca calda: Report
June 3, 201016 yr comment_40506 E perfecta sectiunea ! Calde cred ca sunt excelente, chiar daca nu-mi pot imagina cum se combina gustul curmalei cu sarat. Report
June 3, 201016 yr Author comment_40507 Nu neg, e o senzatie mai ciudata, curmalele fiind de felul lor dulci. Nu toata lumea e pregatita sa amestece gusturile astea , insa mie mi-au placut! Mult chiar! Report
June 3, 201016 yr comment_40516 Puteti inlocui curmalele cu prune uscat , e la fel de delicios. Felicitari Ralu , arata foarte bine, voi face si asa. Pana acum faceam fara "hainutza " de ou/faina. Report
June 3, 201016 yr Author comment_40583 Nane, Zerda, e o idee buna, daca incerci sa ne spui cum iese! Report
June 4, 201016 yr comment_40624 Mama ce bine arata !Yo mor dupa genul asta de combinatii.Am salvat si am retinut si ideea cu prunele.Multumesc fetelor !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
June 4, 201016 yr Author comment_40633 Dar la prune, de care ai folosit: afumate sau ne? Ca ma gindesc ca alea afumate sa nu ofere inca o aroma tare combinatiei si asa destul de neobisnuite. Report
June 4, 201016 yr comment_40755 Raluca, super faine ... imi place combinatia de fructe propaspete sau uscate cu diverse tipuri de carne sarata sau cu branza. Pe la mine nu este chorizo dar cred ca gasesc fara probleme salam picant (specialitate din Napoli), sper sa nu sufere reteta prea mult... ce am mancat de curand si mi-au placut la nebunie au fost caise uscate umplute cu branza condimentata cu ceapa ciorii si menta...stiu ca nu suna bine dar sunt absolut deliciosae.le refac curand ca am in plan o masa...si le postez de unde ti-ai luat cartea, Ralu? mi se pare plina de bunatati... Report
June 4, 201016 yr comment_40795 Si eu tot cu prune uscate stiam,dar cred ca asi prefera cu,,,curmale...minunata reteta Ralu'... Report
June 4, 201016 yr Author comment_40800 Kira, cartea am primit-o de la prietena mea din State, acu o caruta de ani, si tot ce am facut pina acum din ea a fost reusit! Geany, tre neaparat sa incerci CuCurmale! Report
June 6, 201016 yr comment_41022 Kira, cartea am primit-o de la prietena mea din State, acu o caruta de ani, si tot ce am facut pina acum din ea a fost reusit! Geany, tre neaparat sa incerci CuCurmale! Multumesc de info, Raluca, am vazut-o pe Amazon Report
June 10, 201016 yr comment_41713 Ah, ce deliciu. Aici se fac in multe feluri in special de Craciun.Imi amintesc ca acum cativa ani Adriana a pus o reteta cu prune uscate invelite in felii de sunculita si la cuptor. Eu stiu retetele astea: Curmale umplute cu branza RoquefortSe amestecata branza cu putina smantana si branza Philadelfia si un miez de nuca. Apoi se umple curmala careia i s-a scos samburele in prealabil si se inveleste cu o felie de sunculita. Se inchide bine si strans se asigura cu o scobitoare si se frige in mult ulei vreo 3 minute, sau se baga la cuptor, cam 10 minute la 250 grade. Curmale umplute cu branza rocotta. Se prajesc migdale (sau nuci) in tigaie cu sare. Se goleste de sambure curmala, se umple cu ricotta in care s-au bagat doua migdale fripte cu sare, se inchide, se inveleste cu felia de sunculita, se inchide cu o scobitoare si se baga la cuptor sau se frig in mult ulei. Multi prefera sa umple curmalele doar cu migdalele sarate, sa le infasoare in sunculita si sa le prajeasca. Fara umplutura de ricotta Report
June 13, 201016 yr Author comment_42097 Musai sa incerc si retetele astea, ca tare mi-a placut combinatia asta! Report