June 28, 201016 yr comment_44471 Fetelor, caut o reteta de saratele pentru aparatul acela de pus pe flacara aragazului. Ma rog... orice reteta e buna, chiar si pentru cuptor, numai sa fie garantata Multumesc mult pentru orice sugestie Report
June 28, 201016 yr comment_44478 Daca despre forma asta vorbestiEu le-am facut demult cu reteta asta: - 500 gr de faina - 900 ml lapte - 250 gr unt sau margarina - seminte de chimen - sare Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu. Report
June 28, 201016 yr Author comment_44480 Daca despre forma asta vorbestiEu le-am facut demult cu reteta asta: - 500 gr de faina - 900 ml lapte - 250 gr unt sau margarina - seminte de chimen - sare Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu. Adriana, saru'mana O sa o incerc... as adauga niste chimen parca sa fie mai gustoase :)Oare pot fi congelate?? daca tot te-am prins, ai putea sa-mi spui unde gasesc aluatul acela cu care ai facut cornurile cu carnati pentru ziua lui Marco, ca nu-l gasesc Multumesc mult de tot Report
June 28, 201016 yr comment_44482 Nu le-as congela, mai bine le faci cu 2-3 zile inainte si le tii intr-o cutie in care sa nu fie umiditate.Aluatul e aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/1476-aluat-palermo/page__p__38519__fromsearch__1entry38519 Report
June 28, 201016 yr comment_44487 Si mama facea cu chimen saratelele, mie nu-mi place nici sa ma tai si acum scot chimenul din covrigei sau saratele Eu fac sartelele de ani de zile(nu in ap asta ca nu-l am, dar merg si asa) 500 gr fainao nuca de drojdieun pahar de lapte sau apa minerala(eu prefer apa minerala)250 gr margarina200 gr branza telemea La noi saratelele se fac cam de 2-3 ori / luna ca al meu tot timpul tb sa rontaie ceva.Chiar sambata am facut o portie.Eu le pastrez cateodata si 2-3 zile fara sa se usuce,chiar se mai inmoaie cateodata fiinca le tin in ladita in care tin painea si inchid ermetic. Report
October 20, 20196 yr comment_256580 Pizzelle abruzzesi, in general se fac dulci si se servesc cu scrucchiata(un gem gros de struguri Montepulciano de consistenta magiunului de prune.) Pentru un ou se adauga 1 lingura de zahar si doua de ulei, faina cat cuprinde pt un aluat curgator dar nu prea.?Si un pic de praf de copt. Report
October 20, 20196 yr comment_256589 Vai mama mea, cum arata saratelele astea dulci! Ce ciudat suna Report
October 20, 20196 yr comment_256593 Eu am un aparat care e conectat la curent.Am pus pe ele nutela, inghetata si dulceata de capsunici. Inghetata si dulceata facute cu manutele proprii din dotare Edited October 20, 20196 yr by clau_ash Report
October 20, 20196 yr comment_256596 Lili, ce-mi place cand dai amanunte de-astea multe si noi, pe care eu nu le stiu. Report
October 20, 20196 yr comment_256602 Am vazut aici pizzelle de cumparat, aratau fix ca saratelele facute in Romania, dar nu mi-au placut in mod deosebit, ca sunt dulci. Aici nu am vazut presa sa faca asa subtiri, sper ca data viitoare sa pot sa mi-o aduc din Romania.Pizzelle sunt de fapt niste waffles dar crocante? sau e acelasi lucru? Astea de cumparat erau subtiri si crocante. Report
October 20, 20196 yr comment_256607 Pizzelle-le pe care le stiu eu sint subtiri si crocante, cre ca si ale lui Lili sint crocante.Dar waffles sint moi si mai grosute. Report
October 21, 20196 yr comment_256609 Lili, ce-mi place cand dai amanunte de-astea multe si noi, pe care eu nu le stiu. Love you!? Pizzelle-le pe care le stiu eu sint subtiri si crocante, cre ca si ale lui Lili sint crocante.Dar waffles sint moi si mai grosute. Nu-s crocante, nu ca clasicele saratele bine cunoscute la noi. Dar nu-s nici moi ca waffles.Nu stiu cum sa le descriu, o clatita mai consistenta.? O sa experimentez si alte retete.De exemplu in zona Ortona se cheama "nevole" si au in aluat must fiert, redus la consistenta unui sirop gros. Report