July 6, 201016 yr comment_45819 Dragele mele,traim vremuri diverse fata de mamicile noastre,vremea pemparsilor''etc...cum vb. despre cosmetice pt. noi,cred ca putem vb. si despre cele necesare igienii si toaletei bebelului nounascut.Nu sunt expert,doamne feri' asa ca astept si alte opnii si pareri.Pe masura ce-mi mai amintesc ceva voi mai posta.Deci cum m-am pregatit eu pt. nastere:un capot,2 camasi de noapte,sa poti alapta,2 prosoape,vata(da suntem in romania totusi),tampoane,pansament tifon,chiloti mai multe perechi,sosete,batiste,crema de galbenele,sapun,hartie igienica,sapun,bani...(vb. serios nu radeti)... Pt. bebe:caciulita mica(nu gasesti nici sa mori am modificat din timp una sa vina pe o portocala),2 bacsuri de pemparsi(de la firma pempers,vb. mai tarziu despre asta)marimea o,servetele umede,,sapunel,samponel si ulei de baby(firma jonson),ser fiziologic,crema de ''fundulet''bepanthen(e scump dar initial e f. important,contine si antibiotic,la bebelu meu era plin de tantari,mi-a adus sotul deacasa aparat cu pastile,bubitele i le-am tratat cu aceasta crema)praf de uscat buricelul(baneocin),5 camasute de nounascut,restul trusou care cum vrea.. Mai vin maine cu altele despre prima baita,colici si dinti,daca nu va plictisesc... Report
July 6, 201016 yr comment_45828 Geany, eu as completa cu urmatoarele: Pentru mamici:Vata impachetata in tifon steril (cat mai multe)Garmastan pentru sani (foarte bun cand aveti dureri, crapaturi, rani chiar)Chiloti de unica folosinta (foarte foarte utili mi-au fost)Supozitoare cu glicerina Pentru bebe:Sapun, sampon, ulei eu nu le-am folosit ca l-au spalat cu ale lorHainute (caciulite, body-uri, salopete, panataloni), toate spalate si calcate eventualPampers eu am luat direct marimea 1 si bine am facut ca 0 ar fi fost prea mic (el s-a nascut cu 3300g si 51cm)Bepanthen-ul mi s-a parut apa de ploaie... la noi, iritatiile nu au trecut decat cu unguent/crema de galbenele. Face minuni.. Acuma nu inseamna ca B. nu e bun Crema pentru iritatii.. eu am cumparat, dar nu am folosit decat de 2-3 ori. Mai bine cumparati ulei de masline extravirgin, puneti sticla intr-un vas cu apa cat sa o acopere pana la nivelul uleiului si lasati sa fiarba bine. Raciti si dati copilul dupa fiecare schimbat Sapun pentru baia de acasa recomand sapunul cu glicerina special pentru copii.Batista bebelusului pentru mucisori. Eu nu va recomand pompita ca nu scoate nimic. Batista asta e pentru aspirator, insa e asa mare tambaleala sa scoti aspiratorul, plus ca zic eu ca trage prea tare, beb se poate speria. Noi am luat una speciala prin care pot trage parintii (tati mai exact, ca are plamani mai puternici).Ser fiziologic sau apa de mare de pus in nari inainte de a trage mucisorii. Inca o chesti, sper sa nu te superi Geany.. eu am inteles ca Johnnson ar cam da iritatii/alergii.. in mod cert acum ceva timp erau buni. Am inteles ca Mustela are o gama foarte buna pentru bebei. Eu am luat Sanosan si am fost multumita. Uleiul de masaj nu-l folositi seara de seara.. pielea bebelusului e delicata si are nevoie sa respire. Masaj puteti sa-i faceti si in timpul baitei cu sapun Geany, ce zici daca redenumim topicul Ghid pentru tinerele mamici si sa adunam aici experienta mai multor mamici, poate o ajuta pe cineva. Daca vrei, desigur.. daca nu, nu e cu suparare :) Eu pe tine oricum te iubesc Report
July 6, 201016 yr comment_45830 In caz de iritatii, pediatra m-a sfatuit sa-i pun in apa de baie putin ceai de musetel. Al meu a avut probleme cu un canal lacrimar. Ii tot curgea.. initial, pediatra mi-a dat niste picaturi care n-au functionat, asa ca am inceput eu sa-i fac masaj de-a lungul narii, miscari usoare circulare si ii puneam in ochi o picatura de lapte de la san (care apropo, e steril, ca sa nu ziceti ca am facut vreo prostie :)). E un leac babesc pe care mi l-a zis mamaia si a mers de minune Cum imi mai amintesc, revin Report
July 6, 201016 yr Author comment_45831 Cum zici tu Olguto' uite acu acu' nu ma lasa ai mei,dar maiine is'''home alone''doar cu coptii' pe aiia ii pun eu la pnct,analizez si vb....te pupezz.... Report
July 6, 201016 yr comment_45836 Cum zici tu Olguto' uite acu acu' nu ma lasa ai mei,dar maiine is'''home alone''doar cu coptii' pe aiia ii pun eu la pnct,analizez si vb....te pupezz.... Hopa... Party din nou??? Mai bine o strigam si pe Foooxxyyyyyyyyyy... (glumesc ) Pupici Report
July 6, 201016 yr comment_45837 Cum zici tu Olguto' uite acu acu' nu ma lasa ai mei,dar maiine is'''home alone''doar cu coptii' pe aiia ii pun eu la pnct,analizez si vb....te pupezz.... :) Hopa... Party din nou??? Mai bine o strigam si pe Foooxxyyyyyyyyyy...;) (glumesc ) Pupici Aici sunt!!!!!! M-ati strigat????? Party??? Report
July 6, 201016 yr comment_45842 Maaaiinee!!!Faattaa!!!HI HI HI... No, biniee. Petrecem maine!!! Report
July 7, 201016 yr comment_45912 Fetelor , voi toate astea le-atzi luat cu voi la spital????????????Aici n-am nevoie decat de haine pt mine si hainele cu care scot BB-le din spital... Eu mi-am luat 5 camasi de noapte , de fapt asta-i tot ce am pus pana acum in gentutza.Chilotzi nush daca are rost sa pun....sau? Poate de drum...Oricum , trebuie sa-mi cumpar , ca eu n-am decat tanga , bine ca mi-atzi adus aminte... De ce vata cu tifon? Nu merge cu d-alea cu aripioare? Intreb si io, nu datzi cu parul !!! Report
July 7, 201016 yr Author comment_45916 Deci in romania la spital nu-ti da nimik si eu toate astea am luat cu mine,hemoragia de dupa e asa de mare,incat nu face fata nici cel mai tare tampon,asa ca peste tampon,vata invelita in tifon....Am consumat 2 pachete de vata si o rola de tifon instant'... Report
July 7, 201016 yr comment_45920 Simona 5 camasi de noapte iei la spital, nu iti dau ei?mai bine un halatPe noi ne-a sfatuit hebamme cind am fost la cursuri sa nu ne luam multe haine in spital, ai ce spala cind te intorci din spital, mai bine folosesti din spital,sunt curate si sterilizate, chiloti am avut de unica folosinta in spital si tampoane tot din spital, acasa am avut chiloti de bumbac luati de la C&A special pt gravide, mi se pare ca sunt 5 perechi in pachet si costa in jur de 10 €, tampoane pt acasa am avut de la soramea din italia imense, da mi-au prins bine, acum tre sa caut pe aici, o sa intreb la tape.Nu uita sa iti pui in bagajul de spital un strugurel de buze o sa ai nevoie, iti poti pune un cd cu muzica ta preferata pt sala de nastere Report
July 7, 201016 yr comment_45923 Statzi o leaca sa ma dumiresc: Deci Geany, asa a fost al tine sau asa e la oricare? Cu hemoragia? Ca moasa ne zicea sa ne luam tampoane d-alea din magazin.Sissi , la spital imi da tampoane , dar chilotzi ,nu stiu , tre sa o intreb pe cumnata-mea. Ce chilotzi de gravida? ca eu am luat cu 10 Euro perechea , dar nu-s de bumbac , sunt d-aia care se trag pe burta. Aici nu au in spital decat camasile alea ca la operatzie , stii? La orice sectzie mergi! La nastere e buna , dar apoi la stat in spital.... Report
July 7, 201016 yr Author comment_45925 Jonson acum 4 ani cand am facut eu cumparaturile(din timp)era f. bun,lu' bubu i-a mers tare bine cu gama lor,cumnata-mea mai zgarcita a luat dalin(nu incape comparatie,tot imi dadea sapunuri de la ei ca luase in oferta un bax ca toanta'imi era jena s-o refuz,ca mai e si sensibiloasa',tot le imprastiam pe la copii mai necajiti,vreau sa spun ca sapunul de la dalin,in opinia mea e=sapun de rufe cheia,serios,singura chestie de care m-am indragostit iremediabil e uleiutul de corp dalin cu aloe vera,e vernil,deci cum poate sa miroase,te darama,il folosesc si eu nu doar bebelul') Despre faptul ca unii copii pot dezvolta intoleranta la un anumit compus dintr-o gama e foarte adevarat deaceea trebuie testat si daca le merge bine cu ceva mers numai pe gama aia de produse,altfel risti sa nu stii care anume ii provoaca copilului alergii..Eu una nu sunt deacord cu uleiul de masline ,dar ma rog,e un pitic al meu propriu.... Baita s-a tinut maica-mea tantosa si in pofida faptului ca nu eram defel deacord cu ea i-a facut-o ca pe vremuri cu fiertura de musetel ,tarate,levantica,fan cu flori uscat,un ou,sincer i-a facut tare bine bebelului care se curata tare urat peatunci,chiar i-a hranit piele,si refacut-o instant,asa ca inca o data jos palaria pt.mame si bunici cu metodele lor,atat de naturale si istete.... Despre pemparsi eu doar de la firma pempers am folosit desi sunt mai scumpi,nu incape comparatie cu alte firme mai ieftine de la noi,formatul,croiala ,materialul si puterea de absorbtie mare face toti banii in opinia mea,ceilalti e doar o iluzie ca economisesti bani de fapt,folosesti mai multi si au si o calitate proasta...opinia mea bineinteles... Report
July 7, 201016 yr comment_45927 Statzi o leaca sa ma dumiresc: Deci Geany, asa a fost al tine sau asa e la oricare? Cu hemoragia? Ca moasa ne zicea sa ne luam tampoane d-alea din magazin.Sissi , la spital imi da tampoane , dar chilotzi ,nu stiu , tre sa o intreb pe cumnata-mea. Ce chilotzi de gravida? ca eu am luat cu 10 Euro perechea , dar nu-s de bumbac , sunt d-aia care se trag pe burta. Aici nu au in spital decat camasile alea ca la operatzie , stii? La orice sectzie mergi! La nastere e buna , dar apoi la stat in spital.... Nu te speria de faza cu hemoragia,ca nu e regula.La mine,de exemplu,nu a fost exagerat de mult si nici nu a durat o perioada lunga.Dupa ce am iesit duin spital am folosit din alea normale cu aripioare.In spital primesti tampoane(va pune in baie pachetul,intr-un fel de "dozator",ceva de genul) si chiloti de unica folosinta(eu am primit,cel putin). -camasa de noapte e bine sa fie cu nasturi,sa o poti desface la alaptat.-sutien pt alaptat daca poti sa-ti cumperi vre-o doua,nu ar fi rau-"tamponase" pt san(sunt bune daca ai lapte in prostie si incepe sa curga singur,altfel de patezi cu lapte pe tricou) Revin mai pe seara,ca acum is pe fuga Report
July 7, 201016 yr Author comment_45929 Geany, eu as completa cu urmatoarele: Pentru mamici:Vata impachetata in tifon steril (cat mai multe)Garmastan pentru sani (foarte bun cand aveti dureri, crapaturi, rani chiar)Chiloti de unica folosinta (foarte foarte utili mi-au fost)Supozitoare cu glicerina Pentru bebe:Sapun, sampon, ulei eu nu le-am folosit ca l-au spalat cu ale lorHainute (caciulite, body-uri, salopete, panataloni), toate spalate si calcate eventualPampers eu am luat direct marimea 1 si bine am facut ca 0 ar fi fost prea mic (el s-a nascut cu 3300g si 51cm)Bepanthen-ul mi s-a parut apa de ploaie... la noi, iritatiile nu au trecut decat cu unguent/crema de galbenele. Face minuni.. Acuma nu inseamna ca B. nu e bun Crema pentru iritatii.. eu am cumparat, dar nu am folosit decat de 2-3 ori. Mai bine cumparati ulei de masline extravirgin, puneti sticla intr-un vas cu apa cat sa o acopere pana la nivelul uleiului si lasati sa fiarba bine. Raciti si dati copilul dupa fiecare schimbat Sapun pentru baia de acasa recomand sapunul cu glicerina special pentru copii.Batista bebelusului pentru mucisori. Eu nu va recomand pompita ca nu scoate nimic. Batista asta e pentru aspirator, insa e asa mare tambaleala sa scoti aspiratorul, plus ca zic eu ca trage prea tare, beb se poate speria. Noi am luat una speciala prin care pot trage parintii (tati mai exact, ca are plamani mai puternici).Ser fiziologic sau apa de mare de pus in nari inainte de a trage mucisorii. Inca o chesti, sper sa nu te superi Geany.. eu am inteles ca Johnnson ar cam da iritatii/alergii.. in mod cert acum ceva timp erau buni. Am inteles ca Mustela are o gama foarte buna pentru bebei. Eu am luat Sanosan si am fost multumita. Uleiul de masaj nu-l folositi seara de seara.. pielea bebelusului e delicata si are nevoie sa respire. Masaj puteti sa-i faceti si in timpul baitei cu sapun Geany, ce zici daca redenumim topicul Ghid pentru tinerele mamici si sa adunam aici experienta mai multor mamici, poate o ajuta pe cineva. Daca vrei, desigur.. daca nu, nu e cu suparare :D Eu pe tine oricum te iubesc Am modificat titlul Olguto'acum sper ca vom mai imbogati topicul si cu altele ca deja''ghid''se vrea mai mult decat crezusem eu initial ca va fi.... Report
July 7, 201016 yr Author comment_45930 Statzi o leaca sa ma dumiresc: Deci Geany, asa a fost al tine sau asa e la oricare? Cu hemoragia? Ca moasa ne zicea sa ne luam tampoane d-alea din magazin.Sissi , la spital imi da tampoane , dar chilotzi ,nu stiu , tre sa o intreb pe cumnata-mea. Ce chilotzi de gravida? ca eu am luat cu 10 Euro perechea , dar nu-s de bumbac , sunt d-aia care se trag pe burta. Aici nu au in spital decat camasile alea ca la operatzie , stii? La orice sectzie mergi! La nastere e buna , dar apoi la stat in spital.... Nu te speria de faza cu hemoragia,ca nu e regula.La mine,de exemplu,nu a fost exagerat de mult si nici nu a durat o perioada lunga.Dupa ce am iesit duin spital am folosit din alea normale cu aripioare.In spital primesti tampoane(va pune in baie pachetul,intr-un fel de "dozator",ceva de genul) si chiloti de unica folosinta(eu am primit,cel putin). -camasa de noapte e bine sa fie cu nasturi,sa o poti desface la alaptat.-sutien pt alaptat daca poti sa-ti cumperi vre-o doua,nu ar fi rau-"tamponase" pt san(sunt bune daca ai lapte in prostie si incepe sa curga singur,altfel de patezi cu lapte pe tricou) Revin mai pe seara,ca acum is pe fugaCum am mai zis in romania nu ni s-a dat nimik,nimik,iar faza cu vata si tifonul o stiam tot de la cunostinte si mi-a prins tare bine,am avut hemoragie f,f.mare am consumat 2 pachete mari de vata si o rola de tifon,in momentul 1`,si l-am trimis pe sot sa-mi mai ia... Report
July 7, 201016 yr comment_45931 Simona, mergi la C&A la raionul pt gravide si sigur gasesti chiloti pt gravide, ca ce marfa au in austria sigur au si in germania, chiar mai ieftina cu citiva centi, daca nu gasesti spune-mi si iti trimit eu de aici.Daca sunt camasi numa de alea pt operatie e aiurea, aici au camasi de noapte normale cu nasturi in fata pt alaptat.Eu pt baia bebelusului am luat de la farmacie Mertina Molke, cu asta le facea baita in spital la bebelusi si cu asta i-am facut si eu baita si nu am avut probleme, din cind in cind ii faceam baie cu ceai de musetel, pt masaj am avut ulei de migdale si iar nu am avut probleme si nu a facut deloc cojilea alea galbene in cap, pt popou am avut bepahnten asa o sa procedez si la bebe2 Report
July 7, 201016 yr Author comment_45934 Din cate am vazut acolo toate mamicile se ajutau de vata si de tifon,unele au hemoragie mare altele mai putin...daca spuneam la asistente spuneau ca e normal si ca e bine sa ai''se curata tot''...Dar spitalul nu a oferit nimik,nici apa curenta dapoi altceva....AAA ba dddaaaa multi tantari.... Report
July 7, 201016 yr comment_45935 Eu una nu sunt deacord cu uleiul de masline ,dar ma rog,e un pitic al meu propriu.... Geany , draga , asta-i si piticul meu , dar zau ca nu stiu de ce. Eu ma gandesc ca produsele de bebe actuale au mult mai mult decat ulei fiert. Cumnata-mea , apus-o pe soacra-mea sa-i fiarba ulei de floarea soarelui si numai asta foloseste....Bine ea , are piticii ei ca nici pampers nu foloseste ci un fel de scutece.... Nu te speria de faza cu hemoragia,ca nu e regula.La mine,de exemplu,nu a fost exagerat de mult si nici nu a durat o perioada lunga.Dupa ce am iesit duin spital am folosit din alea normale cu aripioare.In spital primesti tampoane(va pune in baie pachetul,intr-un fel de "dozator",ceva de genul) si chiloti de unica folosinta(eu am primit,cel putin). -camasa de noapte e bine sa fie cu nasturi,sa o poti desface la alaptat.-sutien pt alaptat daca poti sa-ti cumperi vre-o doua,nu ar fi rau-"tamponase" pt san(sunt bune daca ai lapte in prostie si incepe sa curga singur,altfel de patezi cu lapte pe tricou) Revin mai pe seara,ca acum is pe fuga sutiene am 2 si vreau sa mai imi iau , am vazut la Rossmann si DM cu 8 Euro , oare or fi bune?Tamponase d-alea tre sa-mi iau. Tot de la Rossmann , cred Simona, mergi la C&A la raionul pt gravide si sigur gasesti chiloti pt gravide, ca ce marfa au in austria sigur au si in germania, chiar mai ieftina cu citiva centi, daca nu gasesti spune-mi si iti trimit eu de aici.Daca sunt camasi numa de alea pt operatie e aiurea, aici au camasi de noapte normale cu nasturi in fata pt alaptat.Eu pt baia bebelusului am luat de la farmacie Mertina Molke, cu asta le facea baita in spital la bebelusi si cu asta i-am facut si eu baita si nu am avut probleme, din cind in cind ii faceam baie cu ceai de musetel, pt masaj am avut ulei de migdale si iar nu am avut probleme si nu a facut deloc cojilea alea galbene in cap, pt popou am avut bepahnten asa o sa procedez si la bebe2 Sissi , o sa merg dar cand am drum la Frankfurt ca la noi e micutz si n-are chestii de gravida.Merci de sfaturile cu cremele. Eu ma gandeam la Penaten dar auzit de la doctoritza mea ca o parte fac alergie la el. Report
July 7, 201016 yr comment_45955 Nici eu nu am dat copilul cu ulei de masline, plus ca nici in alimentatie lui pina la 2ani nu am folosit ulei de masline, aici pt diversificrea bebelusului iti recomanda rapsöl(ulei de rapita), e bogat in omega 3 si colesterinfrei, uleiul de masline e greu digerabil la bebelusi.Dupa aprope doi ani am folosit produse de la penaten si acum tot penaten folosesc pt copil sau Hipp.Sutien de alaptat mi-am luat de la baby walz ieftine in jur de 10 euro bucata,asta in 2007, acum nu mai stiu daca mai sunt asa ieftine si le-am luat din germania freilassing, e aprope de salzburg. Report
July 7, 201016 yr Author comment_45964 Intrucat acum topicul la indemnul Olgutei se numeste ''ghid''pt. tinerele mamici,e deja mai mult decat intentionasem eu,vreau sa deschid si aceasta mica fereastra: ''MAME INCONSTIENTE'' Deci fratilor toate sunt cazuri reale,cunosc personal persoanele...Scriu aici pt. viitoare mamici ce sa nu faceti,never ,ever asa ceva...Alcoolul,tigara si cafeaua in timpul sarcinii si alaptat,e doar un sfat infim(poate trece in lapte sau la fat,dar corpul are,filtrul''lui care nu lasa sa treaca o cantitate infima)... Dar dupa,deci vin baitele,noptile nedormite,colicii,dintii...Cunosc personal mama care a oparit coptilu' ca stia ea ca baia se face fierbinte....Apa se incearca cu cotul mamei nu tre' sa te friga pe tine...Pt. ca copilul tipa noapte de colici,una i-a dat ceai de mac(sa nu se mai trezeasca copilu si alta nik,alta o lingurita de rachiu...) Alta i-a pus mamaliga fierbinte(infasurata int-o carpa)pe burtica,provocandu-i arsuri grave... Mama nasei mele(femeie tare blanda dealtfel)sticla cu apa fierbinte,apa s-a prelins pe langa un dop nu bine strans,si copilul s-a foit provocand pe manuta arsura de gradul 3 si 4,are sechele si acum la 5 ani umbla bandajat,rana inca supureaza,desi i s-au luat atunci si grefe de pe fundulet.Mi-a povestit nasa,ca a auzit un urlet cum nu a mai auzit in viata ei,si cand s-a dus la patut manuta bebelului de 40 de zile era o besica unica uriasa,arsura a ajuns la os,asa de frageda e pielea lor.... Daca chiar trebuie,pusi pe burtica ii mai calmeaza,si sunt diverse siropele anticolici in comert,di fenel(fenicul),cimbru sau marar,etc,dar sunt cam apa de ploaie(sincer pana nu-si fac damblaua nu prea ai ce face,valabil si la dinti) Copii urla de durerea iesirii primilor dinti(cica un adult nu ar suporta durerile de colici si de dinti asa sunt de teribile)asa ca o prietena buna i-a dat sa roada la 4 luni un mar dur(tare)cum necum copilul a rupt o bucata mare care i s-a oprit in gat,a incercat in disperare sa-l scoata,nu facea decat sa-l indese si mai mult in disperarea de al apuca cu degetele,coptilu'vanat,in ultimul moment l-a prins de picioare si scuturat cu capu'n jos,asa a sarit bucata.... Pt .dinti idem colici nu prea ai ce face,sunt produse pe piata ca si calgel,etc,dar cam apa de ploaie,de ros inel gingival sau jucarie de cauciuc(fara coloranti artificiali)suzeta,dar bine sterilizate mereu.... Sunt cazuri reale pe care le cunosc personal,poate pune pe ganduri pe cineva vreodata... Report
July 7, 201016 yr comment_45974 Citind despre mame inconstiente , parca sunt povesti de groaza, parca nu sunt reale.Nu costa o avere sa iei un termometru de baie,apa tre sa fie 37 de grade, cotul nu am folosit la verificarea apei.De fumat nu mai fumez de vreo 7ani, de baut alcool nu am baut nici inainte de sarcina si nici dupa , nu beau alcool, mai pun in mincare da se evapora.Pt colici la copilul meu am luat de la farmacie ulei de la weleda pt masat burtica si globule de musetel, pt dinti am avut jucarii, inele de la chicco si ii mai dadeam cu calgel.De ceai de mac nu am auzit, mai citeam ca mamicile dadea la copii ceai de tei, aici nu se recomanda ceailul de tei la copii mici.Copilul meu pina la 6luni a fost hranit numai la sin, nu i-am dat nici apa,nici ceai ,nu vroia, plus ca si pediatru a zis ca laptele e suficient tine si de foame si de sete.Dupa 6 luni cind am inceput diversificarea a baut apa, ceai deloc, nici acum nu bea ceai.Eu prefer sa intreb doctorul decit sa tratez babeste, aici doctorii iti recomanda tratamente homeopate si daca nu dau randament te trece pe antibiotic,mai ales la sugari si copii mici Report
July 7, 201016 yr Author comment_45979 Deci desi par ireale credeti-ma ca sunt cat se poate de reale....Deci no coment... Report
July 7, 201016 yr comment_46038 Cum am mai zis in romania nu ni s-a dat nimik,nimik,iar faza cu vata si tifonul o stiam tot de la cunostinte si mi-a prins tare bine,am avut hemoragie f,f.mare am consumat 2 pachete mari de vata si o rola de tifon,in momentul 1`,si l-am trimis pe sot sa-mi mai ia... Eu te cred si am mai auzit ca multe sangereaza 6 saptamani chiar.Ii ziceam numai Simonei sa nu se sperie ca posibil sa nu fie asa tare si asa lunga perioada sutiene am 2 si vreau sa mai imi iau , am vazut la Rossmann si DM cu 8 Euro , oare or fi bune?Tamponase d-alea tre sa-mi iau. Tot de la Rossmann , cred Tre' sa fie bune!Si ale mele tot cam asa au costat si parca de la dm mi-a luat barbatu' prima data(am aflat in spital de ele,pe atunci nu stiam) Simona, mergi la C&A la raionul pt gravide si sigur gasesti chiloti pt gravide, ca ce marfa au in austria sigur au si in germania, chiar mai ieftina cu citiva centi, daca nu gasesti spune-mi si iti trimit eu de aici.Daca sunt camasi numa de alea pt operatie e aiurea, aici au camasi de noapte normale cu nasturi in fata pt alaptat.Eu pt baia bebelusului am luat de la farmacie Mertina Molke, cu asta le facea baita in spital la bebelusi si cu asta i-am facut si eu baita si nu am avut probleme, din cind in cind ii faceam baie cu ceai de musetel, pt masaj am avut ulei de migdale si iar nu am avut probleme si nu a facut deloc cojilea alea galbene in cap, pt popou am avut bepahnten asa o sa procedez si la bebe2 Nici eu nu am dat copilul cu ulei de masline, plus ca nici in alimentatie lui pina la 2ani nu am folosit ulei de masline, aici pt diversificrea bebelusului iti recomanda rapsöl(ulei de rapita), e bogat in omega 3 si colesterinfrei, uleiul de masline e greu digerabil la bebelusi.Dupa aprope doi ani am folosit produse de la penaten si acum tot penaten folosesc pt copil sau Hipp.Sutien de alaptat mi-am luat de la baby walz ieftine in jur de 10 euro bucata,asta in 2007, acum nu mai stiu daca mai sunt asa ieftine si le-am luat din germania freilassing, e aprope de salzburg. Penaten am folosit la amandoi copiii(crema pt fundulet,uleiul de corp,samponul cu musetel).Alor mei le-a prins bine si nu au facut alergie,dar asta iarasi nu poate fi o lege. Ceai le-am facut si de fenicul si de chimen.Ala de chimen e bun pt durerile de burtica(impotriva lor ).Am invatat de la mama si a si fost de folos,le-a si placut copiilor. Eu pt durerile de gingii am folosit gelul Dentinox si am avut si inele din alea de se tin in frigider,parca. Doamne ce mult a trecut de atunci,acum imi dau seama Report
July 7, 201016 yr comment_46039 Deci desi par ireale credeti-ma ca sunt cat se poate de reale....Deci no coment... De "oparit" copilul la baie am auzit si eu,cica se "caleste" Chiar ca "no comment"...iti vine sa te crucesti de multe ori cand auzi ce fac sau spun multi Report