Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghid pt. tinere mamici....de Geany

Featured Replies

Ma amuzam,citind cum se face Damm-Massage... :D

O completare...

Daca cumva nu mai ajungeti sa masati locul cu pricina,poate pentru ca nu va mai puteti îndoi asa bine,sau aveti unghiile mai lungi,mîinile prea scurte,etc,etc...ati putea ruga partenerul sa va maseze,si s-ar putea sa devina mai interesant masajul asta :D :D

Maya , moasa a zis ca sa-l punem sa ne faca , dar sa nu ne tzinem de shotii :unsure:

Si daca ne abtzinem de la una-alta , senzatzia o sa fie asemanatoare cu cea pe care o ai cand iese capul bebelui ( exceptand durerile :D )

Si io o fac tot pe neveu :) ( vorbesc de epilat) De vazut n-o mai vad de multa vreme dar inca mai merge , o pipai bine :blush:

Crema d-aia n-as recomanda nici la dusmani! Ai folosit vreodata , Maya? Eu am incercat o singura data si m-a usturat mai mult de-o ora...si atunci nici nu eram gravida!

Al meu va fi langa mine la nastere :pupic: , ii este putzin teama ca nu-i place sa vada ca ma doare , dar vrea sa fie si el acolo. Si cand imi iau uleiul mai vedem..... ;)

nu cred, in schimb, in utilitatea masajului respectiv.

Ai dreptate , nu prea vad cum ar folosi la barbatzi :blush:

:pupic:

ce e avent?

Avent-ul e Mercedes-ul biberoanelor :pupic:

nu as fi asa sigur :blush:, da' e singuru' bibiroi dupa care andrei n-a avut dureri de burta. inutil a spune, cind e vorba de el (sau de ala mai micu') deja nu ma mai uit la pret. da' nevazmea cica nu-s foarte scumpe.

"avent" e de fapt marca "pentru copii" a lui "philips" (cum si "braun" tot a lu' philips e). fac fuarte multe chestii, de fuarte buna calitate. bibiroaie si incalzitoare de bibe, sterilizatoare (de care noi n-am luat, am spalat mereu tetinele si bibi cu detergent de vaxe), pompe, suzete, cam de toate. creca numa oala de noapte "avent" n-am vazt, ca-n rest ...

amuzant e ca termometrele alea de ureche is "braun"

Ma amuzam,citind cum se face Damm-Massage... :)

O completare...

Daca cumva nu mai ajungeti sa masati locul cu pricina,poate pentru ca nu va mai puteti îndoi asa bine,sau aveti unghiile mai lungi,mîinile prea scurte,etc,etc...ati putea ruga partenerul sa va maseze,si s-ar putea sa devina mai interesant masajul asta ;) ;)

Maya , moasa a zis ca sa-l punem sa ne faca , dar sa nu ne tzinem de shotii :pupic:

Si daca ne abtzinem de la una-alta , senzatzia o sa fie asemanatoare cu cea pe care o ai cand iese capul bebelui ( exceptand durerile :blush: )

a zis moasa asa ceva? ;)

mie mi se pare o exagerare imensa. n-ai cum sa-tz provoci sensatia respectiva.

a zis moasa asa ceva? :pupic:

a zis , si am citit ceva asemator si pe net...daca o fi sau n-o fi tampenie , nu stiu...

[b]asta stii tu sigur? :blush:[/b][b] ai incercat si n-a iesit? :)[/b]

apropos sterilizator , recomanda cineva unul?

Eu am unul de la chicco cu aburi, am fost multumita de el, sterilizeaza in 15 minute, e pt 6 sticle si trebuie la strilizat 100ml de apa.

a zis moasa asa ceva? :pupic:

a zis , si am citit ceva asemator si pe net...daca o fi sau n-o fi tampenie , nu stiu...

[b]asta stii tu sigur? :blush:[/b][b] ai incercat si n-a iesit? :)[/b]

iarta-ma ca o sa fiu FOARTE direct ... daca vrei sa simti senzatia aia incearca sa-tz viri o sticla de cola de 1 litru jumate, cam 30 de cm inauntru. cu fundu' inainte, nu cu dopu' inainte. cam astea-s dimensiunile a ceea ce trece p-acolo la nastere (capu' + umerii, ca astea-s greu de trecut, odata ce au iesit umerii practic medicu' tine copilu' sa nu tzisneasca afara).

regret daca am fost prea direct, precizez ca n-am vrut a fi magar. pur si simplu, asta e ...

apropos sterilizator , recomanda cineva unul?

daca-tz spala sotzu' vaxele, nu ai nevoie. daca tre' sa speli tu, ia-tz sterilizator!!

btw, daca alegi sa speli cu detergent de vase, CLATESTE foarte bine. detergentu' de vase e cancerigen pina si pentru adulti,trebuie limpezite toate urmele de detergent

N-ai fost magar ,e comparatzia ta :pupic: dar pur si simplu nu cred ca un barbat e in masura sa faca aceasta comparatzie. Lasa-le pe femei sa spuna cum e. Cele care au nascut stiu cum e.

Sticla de Cola e un corp strain , bebele e parte din corpul mamei , eu asa vad lucrurile :blush:

N-ai fost magar ,e comparatzia ta :blush: dar pur si simplu nu cred ca un barbat e in masura sa faca aceasta comparatzie. Lasa-le pe femei sa spuna cum e. Cele care au nascut stiu cum e.

Sticla de Cola e un corp strain , bebele e parte din corpul mamei , eu asa vad lucrurile :)

mai, da' n-am pretentia ca as intelege senzatia ... pur si simplu vizual asa a fost. cam astea-s dimensiunile' lu' junior la iesire. inca capu' se alungeste si iese ca in filmu' ala cu indiana jones.

si, da-mi voie sa rid ... sa vezi ce-o sa mai vrei tu sa scapi de acea parte din corpu' mamei odata ce incepe sa coboare!! in gluma, ceea ce speri in momentele alea e cel mai bine descris de o cunoscuta injuratura romaneasca :pupic:. da, ce e drept, in sens invers de data asta.

Bebelina mea-i mai mica :pupic: Conform aproximarilor o sa aiba putzin peste 3 kile la nastere. Asa am avut si io si asa a avut si al meu. Aparatul arata ca o sa aiba cam 3200 la nastere. :blush:

Si , oricum , va fi o lady , si va aluneca usor :)

Bebelina mea-i mai mica :pupic: Conform aproximarilor o sa aiba putzin peste 3 kile la nastere. Asa am avut si io si asa a avut si al meu. Aparatul arata ca o sa aiba cam 3200 la nastere. :blush:

Si , oricum , va fi o lady , si va aluneca usor ;)

da? cu 2 sapt inainte de nastere, prognoza era ca fiumiu o sa aiba 2.8 kile la nastere. a avut 3 jumate. si nevazmea are 1.55 in lungime. sper pentru binele tau ca fetita sa aiba 3.2 kile si tu sa ai 1.80 in lungime. si 1.3m circumferita la bazin, ca sa alunece usor :)

Simo, eu m-am descurcat super cu fiertul biberoanelor cand am avut nevoie.. rar ce-i drept ca al meu nu a vrut deloc biberon =))

Maya, eu sunt mereu pusa pe sotii, numai cand ma "sfortez" sunt serioasa :)

Cu siguranta nu mai ajunge nimeni la locul cu pricina, eu deja nu mi-o mai vad de burta :D si cu greu ma epilez... daca pt masaj m-as lasa pe mana lui, cu aparatul de ras in mana nu-l las sa se apropie de mine :P

da di ce? el pe el nu se rade? ar trebui sa stie sa manuiasca instrumentul =))

El se rade cu masina electrica de ras, deci eu am mai multa experienta decat el cu aparatul de ras :P

ce e avent?

Avent-ul e Mercedes-ul biberoanelor :)

dar BMW-ul biberoanelor care e? =))

Mai , tu chiar esti pusa pe shotii.....tzzz , tzzz.....

iarta-ma ca o sa fiu FOARTE direct ... daca vrei sa simti senzatia aia incearca sa-tz viri o sticla de cola de 1 litru jumate, cam 30 de cm inauntru. cu fundu' inainte, nu cu dopu' inainte. cam astea-s dimensiunile a ceea ce trece p-acolo la nastere (capu' + umerii, ca astea-s greu de trecut, odata ce au iesit umerii practic medicu' tine copilu' sa nu tzisneasca afara).

regret daca am fost prea direct, precizez ca n-am vrut a fi magar. pur si simplu, asta e ...

Asa de micut e capul bebelui spui Vaxile?

mai, da' n-am pretentia ca as intelege senzatia ... pur si simplu vizual asa a fost. cam astea-s dimensiunile' lu' junior la iesire. inca capu' se alungeste si iese ca in filmu' ala cu indiana jones.

aaa, alungit imi mai vine sa cred

SF mi se pare nasterea naturala! intr-adevar o minune!

Despre ce crema ma întrebati,ca io-s batrîna si am pierdut firul =))

Eu am avut sterilizator de la NUK.Era mare si încapator...intrau multe sticle si biberoane.Parca era cu ceva etaj.Jos veneau sticlele,parca intrau vreo 9,iar deasupra gratarul pentru inelele si biberoanele sticlelor.

Stiu ca multi spun ca e aiurea si nu-ti trebuie,dar eu zic ca e destul de important.

Cu toate ca speli sticlele bine cu peria(am avut una speciala pt. sticle si biberoane),si un detergent(eu ti-as recomanda Frosch-Bio),acolo la dezinfectat în aparat se face un Dampf frate,si tanspira toate alea ca la sauna,si totul curge în jos.Deci le clateste cu abur fiert vreo 15 minute.

Sticle and Co,totul steril...poti sta linistita fara sa te gîndesti ca or mai avea rest de detergent,sau bactreii..etc.

Mai,voi de crema de epilat ma întrebati?Acu m-am prins.

Mi-e jena sa explic eu aici cum se face ca sa nu deranjeze niciunde/sa nu usture :)

Sterilizatorul nostru a fost de second hand, nici nu mai tin minte cine mi l-a dat, eu foloseam o solutie la rece pe care o schimbam zilnic, adica amestecam solutia asta cu cantitatea de apa corespunzatoare, puneam tot acolo si dupa juma de ora erau sterilizate. Da si io is batrina ca Maya :hungry:

Inca ceva,sterilizatorul meu era un aparat de bagat în priza...ca acu, vad ca multe sint de fapt niste recipiente din plastic în care se baga sticle and co si apoi se introduc in MO pt. nush cît timp.

Nu îmi place varianta asta...as prefera sa le fierb în oala cu apa decît sa bag atîta plasticaraie la MO

Bun,voi stiti ca eu urasc plasticaraia.Denise avea doar sticle de sticla.Stiu,ca sint mai grele,dar mereu frumoase si curate.Alea de plastic devin mate,si eu oricum urasc sa beau,sa maninc din plastic.

Am evitat totdeauna plasticul cît am putut.Bineînteles ca au fost cazuri în care nu a mers cum as fi vrut eu.Cînd a început sa manince singura,a mincat cu tacîmuri de plastic,ca mi-era fica sa nu-si sparga dintii...si acum e repezita si-si da cu furculita peste masele :hungry:

Adriana,sterilizatorul ala al meu,cerea doar apa,fara nicio solutie.

Apa venea undeva sub gratarul de jos,si fierbea,facea abur care patrundea în sticle.Un abur asa fierbinte si puternic,cu care se clateau sticlele(si restul obiectelor) interior cît si exterior .

Lori , te vad cam des pe la noi :)

[b]

sau vrei sa ne spui ceva?[/b] :((

Desigur, in fiecare zi inghit un bob de piper, dar nu se intampla nimic, la naiba!!! :) :hungry: Uiti, vezi ce se intampla daca am citit prea multe povesti? Sa ascunzi povestile de printesa ta :) :((

eu l-am lasat sa ma rada cu vreo saptamana inainte de nastere(adica de DPN). a fost rasul de pe lume da m-a frezat pana la urma. :hungry:

naspa senzatie cand iti faci dus si incerci din greu sa ridici burtoiul sa ajungi si pe-acolo. ce ma ajutra pe mine la sfarsitul sarcinii, ilo puneam sa stea in fata mea si sa-mi ridice el burta. stiti cat e de bine....toata greutatea o ia, simti ca respiri altfel pt cateva minute. incercati si o sa-mi dati dreptate.

si eu am avut un sterilizator hand me down dar a fost super, intrau vreo 8 sticle. le spalam cu un detergent biodegradabil pe care il folosesc si acum la vase si sterilizate. imi place asta ca nu miroase asa tare si [pe chestiile de plastic nu se impregneaza mirosul.

eu am nascut in picioare amblele fete si din toata inima va zic sa incercati. nu m-am rupt si gravitatia m=-a ajutat f mult. la prima a fost neasteptat, asa stateam cand a decis sa iasa dar la a doua am vrut eu sa stau la fel(adica aplecata pe pat dar in picioare)

si incercati si gym ball cand santeti in labour. stati cu fundul pe ea in loc de scaun sau pat, ajuta f mult.