Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghid pt. tinere mamici....de Geany

Featured Replies

Sissi , eu am patzit ceva de genul asta acum vreo 2 luni cand se scurtase Gebärmutterhals la 3,5. Dar s-a lungit la loc . Singur.

Dragele mele :notworthy: , azi parca e un pic si mai bine, inca nu am fost la spital, daniella si eu ma-m gindit ca e posibil sa fie o indigestie, pt ca ieri de ex ma durea stomacul, m-am gindit ca daca ar fi fost contractii sau ceva mai grav bebe nu ar fi avut aceeiasi activitate pe care o are zilnic oricum daca tot rau ma simt si azi merg la control.

Simona mie mi sa scurtat colul cam pe la 4 luni parca si dr mi-a zis mai multa liniste si odihna si magneziu o tableta pe zi, la penultimul control colul era ok ca lungime da moale, asa ca mi-a dublat doza de magneziu.

Apropo voi ce vitamine luati sau ati luat? eu la prima sarcina am luat elevit cam pina in luna a 7 si apoi dr mi-a zis sa ma opresc ca unul din motive pt care bebe e asa mare e si din a cauza elevitului, ca sa nu mai spun ca si eu am pus 20kg.Acum la a doua sarcina am luat la inceput Nutrifem basic de la biogena si dupa trei luni am luat Nutrifem DHA 250 cu omega3.

Dragele mele :beer2: , azi parca e un pic si mai bine, inca nu am fost la spital, daniella si eu ma-m gindit ca e posibil sa fie o indigestie, pt ca ieri de ex ma durea stomacul, m-am gindit ca daca ar fi fost contractii sau ceva mai grav bebe nu ar fi avut aceeiasi activitate pe care o are zilnic oricum daca tot rau ma simt si azi merg la control.

Simona mie mi sa scurtat colul cam pe la 4 luni parca si dr mi-a zis mai multa liniste si odihna si magneziu o tableta pe zi, la penultimul control colul era ok ca lungime da moale, asa ca mi-a dublat doza de magneziu.

Apropo voi ce vitamine luati sau ati luat? eu la prima sarcina am luat elevit cam pina in luna a 7 si apoi dr mi-a zis sa ma opresc ca unul din motive pt care bebe e asa mare e si din a cauza elevitului, ca sa nu mai spun ca si eu am pus 20kg.Acum la a doua sarcina am luat la inceput Nutrifem basic de la biogena si dupa trei luni am luat Nutrifem DHA 250 cu omega3.

Ma bucur ca iti e mai bine, sunt sigura ca nu e nimic si esti bine.

Mie mi se intampla la indigestie cu balonare dureri spre zona rectului, ca un fel de junghiuri rele de ma tintuiesc in loc pentru cateva secunde pana ma concentrez sa relaxez muschii (pateam si inainte de a fi insarcinata, junghiurile sunt bruste si violente). Daca reusesti sa ai scaun ar trebui sa se opreasca, daca despre asta este vorba.

Eu iau Elevit, Magne B6 forte si Acid folic cam de la 8 saptamani pana la 26. Apoi dupa o pauza de 2 saptamani am reinceput cu Elevitul, Magne B6 forte si am inceput sa iau si Tardyferon fol, pentru ca mi-a iesit un inceput de carenta de fier, se dusesera rezervele si ce e in elevit nu mai era suficient.

Acum maine la control, sa vad cat de mare iese bebelusa, ultima oara era un picut mai micuta decat standardul. Daca zici asa o sa intreb si eu medicul, in caz ca iese peste greutatea normala varstei gestationale (ca am burta mare mare), daca tb sa intrerup elevitul. Desi stiam ca si pe perioada alaptarii este recomandat Elevitul pentru a oferi organismului toti nutrientii necesari.

Sunt in saptamana 32 si am 11,5 kg luate. Mi se pare asa de mult! iau mult pe saptamana in ultimul timp. Voi?

Daca bebelusa ta e sub standard ,nu cred ca trebuie sa intrerupi elevitul, la mine a fost altceva,la prima sarcina am facut diabet gestational si cu elevitul sau adunat,am intrerupt la 7 luni da dupa ce am nascut dr mi-a zis sa iau inca 3 luni elevit.La 32 de saptamini 11 kg nu mi se pare exagerat de mult, depinde de organismul fiecaruia.Eu am luat acid folic inainte sa ramin insarcinata si apoi pina in saptamina12, dupa care vitaminele si magneziu si tardiferon fol, la controlul din saptamina 31+1 aveam cu 6,5kg mai mult decit cit aveam inainte de sarcina.

Dragele mele :director: , azi parca e un pic si mai bine, inca nu am fost la spital, daniella si eu ma-m gindit ca e posibil sa fie o indigestie, pt ca ieri de ex ma durea stomacul, m-am gindit ca daca ar fi fost contractii sau ceva mai grav bebe nu ar fi avut aceeiasi activitate pe care o are zilnic oricum daca tot rau ma simt si azi merg la control.

Eu am inceput cu Centrum Materna +DHA , am luat vreo 3 luni pana cand doctoritza mi le-a schimbat ca a spus ca pastila de DHA s-ar putea sa-mi accentueze senzatzia de voma. De atunci iau Gynvital.

De pus n-am pus prea mult , 9 sau 10 kile. Si sunt in 34 SSW +5. Avand in vedere ca am ramas gravida dupa ( sau chiar in timpul) unei cure de slabire....m-am temut mult de efectul yoyo...

Ah , si la inceput am luat si Folsäure ( Femibion).

Data trecuta colul era moale si la mine , dar se lungise la 4,5 !!!! Doctoritza a spus ca-i bine , ca organismul se pregateste incet , incet. Magneziu nu mai iau de vreo 10 zile , cred.

Daniella , depinde de masuratori. Pe mine m-au trimis de 2 ori la Doppler degeaba. Cateodata se fac masuratori cand inspira BB aer , cateodata cand expira. Greutatea pe care tzi-o spun ei nu-i exacta ci aparatul o aproximeaza in functzie de masuratorile alea. Pot sa grseasca cu pana la 800 de grame in plus sau in minus.

Doctorul la care mergi tu are Doppler? Pt ca numai asta da masuratorile aproape exacte. Masoara , de fapt , daca placenta functzioneaza normal si daca hraneste copilul. Daca da , atunci si daca are cu ceva mai putzin in greutate n-are nimic , inseamna ca nu va fi urias la nastere , dar sanatos ! :director:

Eu mai iau magneziu numa pina in 20 iulie, tu oricum ai dpn inaintea mea, ai inceput sa bei ceai din frunze de zmeur? am inteles ca pregateste colul si ajuta la nastere, asta am citit pe forumuri pe aici si asa ne-a zis si hebamme

Am incercat sa raspund la intrebarile tale pe celalat topic da nu am putut.

Nu stiu ce e infocol, garmastan nu am folosit, din spital mi-a dat ceva pe baza de lanolina sa ma dau pe sini, nu mai stiu cum se cheama, margele de alea am avut da nu i-am pus la git , mi-a fost frica sa nu se sufoce cu ele, bine am si eu "goangele mele"

Am incercat sa raspund la intrebarile tale pe celalat topic da nu am putut.

Nu stiu ce e infocol, garmastan nu am folosit, din spital mi-a dat ceva pe baza de lanolina sa ma dau pe sini, nu mai stiu cum se cheama, margele de alea am avut da nu i-am pus la git , mi-a fost frica sa nu se sufoce cu ele, bine am si eu "goangele mele"

Momentan, celalalt topic este inchis.

Eu mai iau magneziu numa pina in 20 iulie, tu oricum ai dpn inaintea mea, ai inceput sa bei ceai din frunze de zmeur? am inteles ca pregateste colul si ajuta la nastere, asta am citit pe forumuri pe aici si asa ne-a zis si hebamme

Incep sa beau de maine , cand am 35 SSW implinite , asa a zis doctoritza , nu inainte.

Sissi , tu cand ai Termin? Eu am pe 16 August.

Citeam acum o saptamana la doctoritza ( in timpul CTG-ulul ca ma plicti tare ;) ) ca urmatoarele sunt no go pt bebelusii pana la un an:

rotobil
cercei
margele

Na ja...eu cercei o sa-i pun , ca am d-aia de bebei......

De unde sa stii ce-i mai bine? Atatea pareri....

Citeam acum o saptamana la doctoritza ( in timpul CTG-ulul ca ma plicti tare :lol: ) ca urmatoarele sunt no go pt bebelusii pana la un an:

rotobil
cercei
margele

Eu nu i-am pus cercei,si sper ca daca-mi dau cu parerea si spun ca sînt contra nu se supara nimeni,si trebuie sa ne luam la cearta :D

E doar parerea mea proprie si personala.Nu pot sa fac cuiva "aua",fara acord.

Fiica-mea a cerut pe la 4 ani cercei.I-am zis ca doare,a zis ca totusi vrea.Am fost la bijutier,i-a bagat cerceii pe loc cu pistoalele.A scos un "A" mut(fara voce),atît tot!Dar a fost alegerea ei!

Margele,lanturi si chestii de astea,prea periculoase la vîrste asa fragede,pentru gustul meu.

Am pus-o în rotobil la 10 luni,ca atunci am primit unul cadou.Dar ea deja se catara singura în el,apoi se dadea jos si îl împingea...se juca cu el pe post de masinuta :D

Citeam acum o saptamana la doctoritza ( in timpul CTG-ulul ca ma plicti tare :lol: ) ca urmatoarele sunt no go pt bebelusii pana la un an:

rotobil
cercei
margele

ce e aia "rotobil" :D

io la andrei cercei si margele nu i-am pus. in scimb ii ia bratarile lu' mama-sa si si le pune.

Simona eu am dpn pe 26 august, asta daca nu se grabeste sa vina mai repede.

Rotobil sau premergator,l-am pus da nu a mers foarte mult in el ,il puneam cind vroiam sa spal vasele sau sa fac alceva de scurta durata,la al doilea nici nu stiu daca am sa il scot din cutie .La primul cit a fost mic i-am pus ata rosie ca ma innebunit soacramea, apoi dupa botez o bratarica, cind a inceput sa mearga de-a busilea i-am luat bratara de la mina , mi-a fost frica sa nu se agate cu ea si sa se raneasca, lanturi si margele nu i-am pus.

Am o prietena care are o fetita si cind a vrut sa ii puna cercei la micuta dr ia inteszis ,ia zis ca pina la nu an nici sa nu se gindeasca, de ce nu stiu

Simona eu am dpn pe 26 august, asta daca nu se grabeste sa vina mai repede.

Rotobil sau premergator,l-am pus da nu a mers foarte mult in el ,il puneam cind vroiam sa spal vasele sau sa fac alceva de scurta durata,la al doilea nici nu stiu daca am sa il scot din cutie .La primul cit a fost mic i-am pus ata rosie ca ma innebunit soacramea, apoi dupa botez o bratarica, cind a inceput sa mearga de-a busilea i-am luat bratara de la mina , mi-a fost frica sa nu se agate cu ea si sa se raneasca, lanturi si margele nu i-am pus.

Am o prietena care are o fetita si cind a vrut sa ii puna cercei la micuta dr ia inteszis ,ia zis ca pina la nu an nici sa nu se gindeasca, de ce nu stiu

aaah, aia e "rotobil" ... mai o fo faain cind statea in el. ca nu putea sa ajunga la prea multe chestii. p-orma a inceput sa mearga si aia a fost the end of the world as i knew it

Eu nu i-am pus cercei,si sper ca daca-mi dau cu parerea si spun ca sînt contra nu se supara nimeni,si trebuie sa ne luam la cearta :D

E doar parerea mea proprie si personala.Nu pot sa fac cuiva "aua",fara acord.

Fiica-mea a cerut pe la 4 ani cercei.I-am zis ca doare,a zis ca totusi vrea.Am fost la bijutier,i-a bagat cerceii pe loc cu pistoalele.A scos un "A" mut(fara voce),atît tot!Dar a fost alegerea ei!

Margele,lanturi si chestii de astea,prea periculoase la vîrste asa fragede,pentru gustul meu.

Am pus-o în rotobil la 10 luni,ca atunci am primit unul cadou.Dar ea deja se catara singura în el,apoi se dadea jos si îl împingea...se juca cu el pe post de masinuta :rolleyes:

;)

:D

;)

Cercei ii pun dar rotobil sa vad p-acasa ca nu vreau sa-i stric spatele.

Cum am zis....cate bordeie atatea obicee :blackeye:

Cercei pare-mi-se ca abia de la doi ani pun aici.Eu i-am pus lu' Amelie in Romania,la o bijuterie,dar si acolo ,daca nu venea sora-mea care o cunostea pe sefa de acolo,nu ii faceau gaurile ca nu a avut doi ani impliniti si trebuia nu stiu ce hartie de la medicul de familie.Nu stiu daca e la fel peste tot.

Amelie s-a smiorcait un pic ca nu a cunoscut-o pe tanti.

Inca nu stiu unde o sa-i pun cerceii....sa vedem. Cica se poate la unele spitale. As vrea la spital. De ranit nu se raneste ca-s cercei de bebe , de nou nascut.
Tocmai am sunat la clinica sa intreb si cica tre sa ma anmelden al Ohrenarzt ca ei fac gaurile aici.

Eu nu stiu daca sa-i pun cercei de la o varsta atat de frageda... mi-e ca se trage de urechi, de cercei si se raneste...

Cu Amelie nu am avut probleme,dar avea catre doi ani.Nu s-a ranit si nici nu i s-a infectat nimic.A primit cercei medicinali,ceva de genul,(dar de copii,micuti)care a trebuit sa-tin nu stiu cate luni si abia apoi am avut voie sa-i pun altii.

Daca bebelusa ta e sub standard ,nu cred ca trebuie sa intrerupi elevitul, la mine a fost altceva,la prima sarcina am facut diabet gestational si cu elevitul sau adunat,am intrerupt la 7 luni da dupa ce am nascut dr mi-a zis sa iau inca 3 luni elevit.La 32 de saptamini 11 kg nu mi se pare exagerat de mult, depinde de organismul fiecaruia.Eu am luat acid folic inainte sa ramin insarcinata si apoi pina in saptamina12, dupa care vitaminele si magneziu si tardiferon fol, la controlul din saptamina 31+1 aveam cu 6,5kg mai mult decit cit aveam inainte de sarcina.

ooooo 6,5 kg in sapt 31 si eu am 11,5 kg! aproape dublu. Mamaaaaa!

Am facut ieri eco morfo (care are si doppler) si 4D si a iesit totul bine. Nu mai am tensiune in uterine, cum aveam in sapt 21. Bb e bine si e deja in prezentatie craniana, s-a intors si s-a pregatit. Am burta mare cum spuneam, totusi cea mica e ori sub greutate, ori cum prevede dr (deoarece diferenta se mentine) avem o diferenta intre termen calculat si ecografic de 10 zile, varsta ecografica fiind mai mica, deci am ramas mai tarziu (ciclul meu fiind si 30 zile, nu 28) decat le iese lor din calcul.

De ce trebuie sa intrerupi magneziul spre sfarsit? si pentru ce se ia ceaiul de frunze de zmeur?

Garmastanul e un unguent pentru sani (mamelon si aureola) si se incepe cu el din luna a 8-a pentru a pregati sanul pentru supt si a impiedica aparitia ragadelor.

Infacolul sunt picaturi impotriva colicilor, nu stiu sigur daca trebuie sau pot fi folosite din prima zi de viata.

Margelele de la kinder kate, mi le-a recomandat o prietena care a spus ca din momentul in care i le-a pus copila a dormit perfect, nu a mai avut probl cu durerile de dinti si nu a tras de ele niciodata (nici macar nu duca manuta la ele). Mi-a spus ca se gasesc in Germania si am spus sa va intreb si pe voi daca ati auzit de ele si folosit. Margelele se gasesc la farmaciile pentru copii si sunt pentru durerile de dinti.

aaah, aia e "rotobil" ... mai o fo faain cind statea in el. ca nu putea sa ajunga la prea multe chestii. p-orma a inceput sa mearga si aia a fost the end of the world as i knew it

Vaxile, nu te curtez, dar trebuie sa-ti declar ca ma innebunesc dupa posturile tale de tatic informat si experimentat, cat si dupa felul tau de a te exprima (ardeleneste, asa-i)?

Am citit azi topicul ala cu intrebarile si temerile lui Guvi inainte sa nasca ... si raspunsurile tale de tatic model mi-au inseninat ziua. Nu am comentat acolo ca vad ca nu a mai postat nimeni din dec. A propos ce s-a intamplat cu Guvi de nu a mai scris nimeni nimic dupa ?