July 16, 201016 yr Author comment_48079 Nope, am facut dimineata, mai bine spargeam de aseara fiinca dimineata dormea al meu si m-am cam chinuit cu batutul, mi s-a si spart stramb coaja. "tifonu" l-am gasit in trusa de voiaj , mai exact chestia aia de o folosesti daca ai bratul luxat, am taiat din el, sper sa nu imi luxez acu bratu sa am nevoie , a fost f bun. Fiinca mai am inca o nuca sparta, ma mai bag la o inghetata dar fac un experiment cu alte ingrediente. Pe mine ma tenteaza sa fac una cu safran & cocos Report
July 16, 201016 yr comment_48088 Grozava reteta !sti cum e? stai si astepti cu sufletu` la gura sa vezi ce poza urmeaza,ce explicatii!Superbe si pozele si tot!Intentionez sa-mi iau si eu atasamentul pentru inghetata,cat de curand,se merita,dar iese grozava si fara.Eu fac cu crema de cocos din conserva, de buna caliate dar fac si un custard din galbenusuri si smantana si la fiecare 20 min o bat la mixer,iar la ultima bataie pun fulgi mari de cocos proaspati pe care i-am aurit putin in cuptor.Maya,esi unica si deosebita! Report
July 16, 201016 yr comment_48119 revenit cu poze si cu impresiile sotului.Ce sa zic, fac inghetata la masina de 1 an, al meu n-a fost incantat de ele, normal, alea din comert sunt mai cremoase la cate prafuri si io mai stiu ce altceva mai au in ele.Ei de data asta verdictul " este cea mai buna inghetata de-a ta de pana acum" Maya, merci de reteta. Report
July 16, 201016 yr Author comment_48123 Arata suuuuper!Si ce bile frumoase ai facut!Si eu mai trebuie sa fac o portie,ca si ai mei au fost foarte încîntati de ea.Denise ma tot bate la cap sa vag si ciocolata în maglavais,sa iese înghetata maro si si aibe gust de Bounty Ma bucur ca v-a placut! Report
July 16, 201016 yr Author comment_48124 Grozava reteta !sti cum e? stai si astepti cu sufletu` la gura sa vezi ce poza urmeaza,ce explicatii!Superbe si pozele si tot!Intentionez sa-mi iau si eu atasamentul pentru inghetata,cat de curand,se merita,dar iese grozava si fara.Eu fac cu crema de cocos din conserva, de buna caliate dar fac si un custard din galbenusuri si smantana si la fiecare 20 min o bat la mixer,iar la ultima bataie pun fulgi mari de cocos proaspati pe care i-am aurit putin in cuptor.Maya,esi unica si deosebita! Nico,merci si merci! Îmi place mult ideea cu fulgii de cocos auriti.O sa împart o compozitie în doua,sa fac de proba.Mie,sigur îmi place...nu stiu Denisei.Lui dan îi place sigur,ca el e cel mai mare amator de înghetata posibil! Report
July 16, 201016 yr comment_48133 revenit cu poze si cu impresiile sotului.Ce sa zic, fac inghetata la masina de 1 an, al meu n-a fost incantat de ele, normal, alea din comert sunt mai cremoase la cate prafuri si io mai stiu ce altceva mai au in ele.Ei de data asta verdictul " este cea mai buna inghetata de-a ta de pana acum"Maya, merci de reteta. Nu stiu ce alte inghetaturi i-ai servit tu sotiorului, da' asta de cocos, combinata cu cea de capsuni si cu sorbetu' de ceai m-au dat cu roatele-n sus!!!! Au fost bestiale!!! Era sa te mai vizitez o tura, da' am zis sa nu exagerez si sa ma duc la mine-acas'! Report
July 16, 201016 yr comment_48140 Aveam io asa un filing despre oaspetii aia deosebiti Se simtea ceva in aer??? Report
July 16, 201016 yr comment_48144 La prezentarea asta cuvintele sunt de prisos Trebuie facuta, trusa de scule am, mai trebe nuca de cocos si daca nu imi iau masina de inghetata o incerc asa .Tot imi propun sa nu mai intru pe topicurile cu desrturi da nu ma pot abtine, tre sa imi iau doza virtuala, altfel scade glicemia Report
July 16, 201016 yr comment_48158 Maya, ce sa zic, e supr. Foxule, imi pare rau ca nu ai mai stat sa fi fost mai inghetata si sa mai stam la taclale.Dupa cum ai obs. dl azi a avut logoree Maya si cum nu se putea sa nu finalizam reteta termin ziua cu biscuitii.Ce sa zic, al meu a halit vreo 4 sau 5 era sa nu mai am la ce face poze.Poza n-a iesit bine ca s-a intunecat afara si ploua si totusi cu lumina care am mai avut-o am facut fara sa-i blizui Report
July 16, 201016 yr comment_48162 Maya, ce sa zic, e supr. Foxule, imi pare rau ca nu ai mai stat sa fi fost mai inghetata si sa mai stam la taclale.Dupa cum ai obs. dl azi a avut logoree Maya si cum nu se putea sa nu finalizam reteta termin ziua cu biscuitii.Ce sa zic, al meu a halit vreo 4 sau 5 era sa nu mai am la ce face poze.Poza n-a iesit bine ca s-a intunecat afara si ploua si totusi cu lumina care am mai avut-o am facut fara sa-i blizui Tu ma faci sa-mi iau alt belet si sa vin din nou la voi....... Report
July 16, 201016 yr comment_48165 Arata suuuuper!Si ce bile frumoase ai facut!Si eu mai trebuie sa fac o portie,ca si ai mei au fost foarte încîntati de lingura de inghetata sa traiasca ) Tu ma faci sa-mi iau alt belet si sa vin din nou la voi....... si cine te tine. ia-l pe jupan de o aripa si va asteptam, loc am.Tocmai bine ca s-a obisnuit si Mitzy cu tine. Report
July 16, 201016 yr comment_48172 si cine te tine. ia-l pe jupan de o aripa si va asteptam, loc am.Tocmai bine ca s-a obisnuit si Mitzy cu tine. Nu zi de 2 ori.... ca dupa aia te trezesti cu noi la usa!!! Report
August 16, 201016 yr comment_53348 MAYA draga inghetata mea e la congiabea astept sa papnu stiu daca am facut bine dar am lasat miezul in eaasta dupa ce am tinul destul de mult in blender sa se marunteasca biiineeeeam umblat putin la cantitati -asta o sa scriu cand vin cu dovada eu am o problema!!!!!!!pana nu demult (vreo 3 ani )nu prea foloseam cocos proaspat.doar dinala ras,deshidratatsi am observat la acesa proaspat ca parca are un iz deeee......vechi...ranced de oriunde am luat cocos a fost la felam incercat din diferita magazine si a fost la fellucru care nu se simte la cel deshidratatam eu o problema?mi se pare mie?asa o fi normal la cel proaspat?restu au zis ca nu se simte da mie asa mi se pare....in inghetata nu se mai simte (ca la fiecare amestecare e si testare ) dar na....totusi mie greu sa cred ca ar fi ranceda..si sa dezlipit fff greu de pe coaja,deci veche nu a fostsi au avut fiecare cate 110-120 ml suc...deci...?.?.?....ce ziceti voi? Report
August 17, 201016 yr Author comment_53450 Ori ai tu o problema cu papila,ori restul Daca zici ca s-a tinut bine de coaja lemnoasa si ai scos peste 100 ml de zeama din nuca,nu are cum sa fie veche,dar sa stii ca pot fi infectate cu spori de mucegai!Asta se întîmpla cînd nu-s transportate corect(temperaturi ridicate,caldura & umiditate),si daca mai sînt pastrate si în magazin în conditii nefavorabile,cum am vazut eu undeva-acoperite cu naylon..atunci sînt atacate de ciuperca/mucegai...Dar tinînd cont ca restul nu simt,o fi vina ta Report
August 17, 201016 yr comment_53472 Ori ai tu o problema cu papila,ori restul Daca zici ca s-a tinut bine de coaja lemnoasa si ai scos peste 100 ml de zeama din nuca,nu are cum sa fie veche,dar sa stii ca pot fi infectate cu spori de mucegai!Asta se întîmpla cînd nu-s transportate corect(temperaturi ridicate,caldura & umiditate),si daca mai sînt pastrate si în magazin în conditii nefavorabile,cum am vazut eu undeva-acoperite cu naylon..atunci sînt atacate de ciuperca/mucegai...Dar tinînd cont ca restul nu simt,o fi vina ta eu cred ca e din cauza papilei mele care e obisnuita cu nuca de cocos deshidratatada moi obisnui si cu astalaltaam venit cu dovadaam folosit:250 gr cocos230 gr lapte de cocos150 gr zahar (pt mine suficient ,pt famelie-nuuu)350 ml lapte350 ml frisca lichida din pacate nu am amestecato decat de vreo 5 ori si apoi am adormit ca eram fff obositaasa ca are ceva ace de gheata prin eadar imi placenu se mai simte "gustul ciudat" asa ca o adorasa caaaaa MAYA :( sarumanushitzele pt retzept Report
August 17, 201016 yr Author comment_53478 !mportant e ca ti-a placut,si nu a avut gsturi ciudate...deci papila ta e problema Ma bucur ca v-a placut Report
August 26, 201016 yr comment_54379 Maya,multumim din suflet pt reteta de biscuiti le-am facut si eu,dar,desi am respectat reteta,mie mi-au iesit total diferite decat ale tale.la mine nu am putut sa pun in lingura,ci era groasa compozitia.dar rezultatul si gustul mai ales,superbe. Report
October 23, 201114 yr comment_108074 Si pentru ca am facut-o (aceasta inghetata) e musai sa va spun ca e foarte cremoasa si aromata. E favorita noastra! Merci Maya . PS: Inghetata sa pe un sos de fructe de padure cald, de acolo topirea inghetatei . Report