Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metode contraceptive... pro si contra

Featured Replies

Ba da, dar nu cred ca reprezint o importanta prea mare din punctul de vedere al urgentei, asa ca, cu siguranta, voi sta acolo toata ziua... si sincer nu am nici un chef sa ma duc si sa lesin pe holurile alea triste.

Pana la urma, daca nu s-o putea altfel, am sa ma duc... dar tare mi-e scarba sa stau o zi intreaga pe acolo... Sorina

• Author

naspa sorina :)

pana una alta, de 2 zile am inceput sa iau Loette, sa vedem cum reactioneaza corpul la ele.

inca nu am hotarat ce voi face dupa pastile, daca pun sterilet sau nu. tot ma gandesc :occasion14:

Dark , pina termini pastilele poate te razgindesti si mai faceti un bebe.Eu de Loette nu am auzit, nici nu stiu daca sunt si in Europa

Sorina, atunci incearca sa te odihnesti cit mai mult, asta cred ca depinde de fetitele tale.

Da, saracele, vor sa iasa afara la joaca... casa mea e un adevarat dezastru...

Cred ca am sa las totul balta si am sa ies cu ele in curte... ma asez pe un scaunel si sper ca ele sa fie cuminti...

Si acum vestea proasta... Am sunat la drita azi si am vorbit cu ea.

Mi-a garantat ca inelul nu poate provoca asa ceva... pur si simplu a fost o coincidenta. Asa, la prima 'vorbire' as avea de ales intre fibrom sau dezechilibru hormonal, pana luni cand m-a programat pt o ecografie...

Faina alegere, nu?

Si in continuare iese din mine... azi e a 15a zi de menstruatie... ma doare capul de nu mai pot...

Mai am de asteptat inca o saptamana... sper sa fie totul bine... Sorina

• Author

Mi-a garantat ca inelul nu poate provoca asa ceva... pur si simplu a fost o coincidenta. Asa, la prima 'vorbire' as avea de ales intre fibrom sau dezechilibru hormonal, pana luni cand m-a programat pt o ecografie...

Faina alegere, nu?

Si in continuare iese din mine... azi e a 15a zi de menstruatie... ma doare capul de nu mai pot...

eu n-as mai astepta in locul tau, te anemiezi tare.

Si eu as zice sa nu stai ca te trezesti ca iti faci mai mult rau. Deja ai semne de anemie...Macar la alt cabinet programeaza-te, le spui ca e urgenta ca nu mai poti sta asa, ca lesini, bagi din top. Dar si la doctorita ta ar trebui sa-i spui ca ti-e rau si nu mai poti. Nu rabda ca esti pe sanatatea ta. Numai ce stiu o prietena care e acum in spital cu hemoglobina 5 (in loc de macar 10) si nu stiu astia ce sa bage mai repede in ea, sange sau fier. Ca ea se culcase pe ideea ca nu curge mult, ca nu e grav, ca bla bla bla....

Sorina, sunt de aceeasi parere cu fetele, cazul tau e deja urgenta, insista sa te primeasca cineva!

In privinta mea...sunt fan anticonceptionale orale combinate:), le folosesc de aproape 7 ani din care de 4 ani Marvelon. Inainte de Marvelon am mai folosit Novynette si Desorelle, dar pe alea nu le-am schimbat pentru ca nu-mi faceau bine ci pentru ca am schimbat medicii si fiecare a venit cu recomandarea lui... Nici unele nu mi-au provocat vreodata simptome secundare, nici macar o durere de cap n-am putut s-o asociez cu administrarea lor. Se pare ca corpul meu le tolereaza foarte bine. Singurul efect "secundar" pentru care le banuiesc e faptul ca am castigat o cupa in plus la sutien...dar nu stiu daca asta poate fi catalogat ca efect secundar :)

Faina alegere, nu?

Sorina draga, acum am citit si eu ce-ai patit, eu nu intru pe aici ca la mine problema contraceptiei s-a rezolvat cu un fibrom uterin. :lol:

Neaparat sa-ti cumperi un flacon cu vitamine si minerale (cu concentratie mare de fier) si fa o cura de o luna, asa "completezi" ceea ce s-a pierdut in zilele astea nasoale. Fibromul uterin are acest efect secundar, insa in cazul tau mi se pare ca prea brusc a inceput sangerarea si e prea "drastica", tine prea mult.

Mai da-ne de stire din cand in cand!

S-a oprit dupa 17 zile... am asteptat ziua de luni (ieri) cand aveam programare...

Ce sa va spun, m-a lamurit bustean. Sunt sanatoasa si nu am absolut nimic... cum o veni asta, nu stiu...

Normal ca sunt bucuroasa ca nu am fibrom... dar atunci hai sa vedem ce e cu dezechilibrul hormonal...

Nuuuu, e ceva normal!!! Cum Doamne iarta-ma poate fi normala o sangerare de 17 zile nu stiu...

Pt ea discutia e inchisa... atata timp cat nu se repeta in fiecare luna nu trebuie sa-mi fac probleme.

Asa ca am decis sa ma duc la medicul de familie sa obtin ceva trimiteri pt analize. Sper sa ajung cat mai repede... e cam greu cu fetele mele mereu dupa mine.

Va multumesc pt sustinere si sfaturi!

Ps... intr-un fel, acum imi pare rau ca nu m-am dus la urgente atunci cand sangererea era in toi... cine stie, poate faceau si ceva analize...

• 5 weeks later...

Fetelor , are careva dintre voi probleme cu tiroida? Ca pe mine pastila ma ingrasa....am incercat nush cate....

Cica spirala nu-i indicata la 6 saptamani dupa cezariana , ca poate sa cada!!! Tre sa astept cateva luni , zice doctoritza mea.

La mine-i cu cantec treaba ca 1 an de zile N-AM VOIE sa raman gravida :toothy9;

Fetelor , are careva dintre voi probleme cu tiroida? Ca pe mine pastila ma ingrasa....am incercat nush cate....

Cica spirala nu-i indicata la 6 saptamani dupa cezariana , ca poate sa cada!!! Tre sa astept cateva luni , zice doctoritza mea.

io :hungry:

Simona, eu dupa ce am nascut am luat pastile, din acelea speciale pentru alaptat, si nu m-am ingrasat. chiar am slabit frumos. e drept ca eu am tinut si monti, dar dupa ce nu am mai alaptat, dupa 8-9 luni.

nu mai stiu cum se numesc pastilele :) am sa caut acasa daca ami gasesc o reteta, ceva, dar slabe sanse...

io :hungry:

Simona, eu dupa ce am nascut am luat pastile, din acelea speciale pentru alaptat, si nu m-am ingrasat. chiar am slabit frumos. e drept ca eu am tinut si monti, dar dupa ce nu am mai alaptat, dupa 8-9 luni.

nu mai stiu cum se numesc pastilele :) am sa caut acasa daca ami gasesc o reteta, ceva, dar slabe sanse...

eu nu pot sa alaptez , si asta o sa ma ingrase daca nu-s atenta....