April 27, 201115 yr comment_86838 laptele zice la sfatul medicului ca e prea sarac in grasimi, minerale si vitamine si prea bogat in proteine, in sodiu si in potasiu si Bea e argint viu de cand se trezeste si pana adoarme (inclusiv pe masa de infasat), cred ca e normal la varsta asta... nu sta o clipa, da din maini si picioare ca o morisca, apuca tot, trage de tot orice e mai interesant decat orice jucarie, daca e nou: o hartie de ambalaj, o cutiuta de plastic, orice e nou si neobisnuit pt ea ... Report
April 28, 201115 yr comment_86850 alamic almeu a inceput sa se patrulabeasca. da' numa' inapoi. inainte nu are suficienta putere-n crengi, se prabuseste p-o parte si p-orma ajunge in pozitia "gindac". p-orma iar se intoace pe burta si o ia de la capat. dupa 2-3 incercari nereusite incepe sa plinga de nervi. n-as fi crezut ca doi copii (chiar fratz fiind) o sa faca exact la fel. da' matei repeta exact aceleasi etape ca andrei, face aceleasi gesturi, are aceleasi reactii. etrapolind, creca tre' sa ascund crema aia de scutec de p-acuma. io nush cum ii facetz voi p-ai vostri sa vomite, al meu eventual regurgiteaza, da' de vomitat nu. al mare a vomitat o singura data in viata lui, masiv si in masina, in plin traffic jam. am avut noroc ca masina are trapa, altfel nush. Report
April 28, 201115 yr comment_86856 Pai , o singura data a vomitat si Elena , pana acum. D-aia m-am speriat asa de rau. S-a trezit azi-noapte pe la 11.00 , adica am trezit-o eu , damiashpalme , ca am tot controlat-o de febra si alea alea. Si n-a mai vrut sa adoarma ca-i era foame. Cu ceai n-a mers , a ttrebuit sa-i fac lapte. A mancat 130 de ml si nu i-a fost destul , asa ca n-a adormit. Mi-a fost teama sa-i dau mai mult , daca i se face rau? A marait , a plans asa ca pana la urma am dormit acolo , am tars patutzul langa patul celalalt si a adormit , intr-un tarziu , jucandu-se. Pur si simplu a cazut Report
April 28, 201115 yr comment_86862 s-a trezit de foame, avea stomacelul goldaca nu a mai avut nici un episod, speram sa fi fost ceva trecator, o indigestie, ceva i-a cazut rau probabilai grija sa-i dai mai dietetic si totul proaspat azi Bea a scazut in ult 10 zile 50g , am cantarit-o azi dimineata ... mai bine nu o faceam! Report
April 28, 201115 yr comment_86864 Ei , 50 de grame , Daniella....poate ca ai cantarit-o cu stomacelul gol....nu-i mare lucru. Elena a lasat suzeta. O fi de bine? O fi de rau? Sunt egoista daca ma gandesc: Acum cum o mai linistesc eu????? Pt dintzii ei e mai bine, ma gandesc. De vreo 3 zile nu o mai vrea. Ziua n-a mai vrut-o demult , numai cand mergeam undeva si ii era frica . Rodea pe lantzul de la ea si pe plastic. Cand o culcam , insa , era asa: apa/ceai , suzeta , piticutz , in ordinea asta. De o vreme incoace am vazut ca nu mai vrea sa caute cu mana dreapta suzeta , cauta numai cu mana stanga piticutzul. De 3 zile o scuipa. Se intoarce iute in stanga , gramada peste piticutz , il strange in bratze , il pupa si se pune pe plans. Adoarme in 5-10 minute abia , cateoadata chiar si 20 !!! Si de cand nu mai doarme cu suzeta , doarme si mai putzin la pranz. Vreun sfat , ceva? Report
April 28, 201115 yr comment_86878 verifica suzeta sa nu aiba ceva, mutti. Mi se pare suspect comportamentul ei. Intr-un fel e bine ca e f greu sa-i dezveti de suzi. Gasesti tu cum sa o linistesti cand va fi nevoia. Daca suzeta nu are nimic, uita de ea, o sa va descurcati cu siguranta. Daca suzeta are ceva, normal o sa o schimbi si cvezi atunci ce se mai intampla. Report
April 28, 201115 yr Author comment_86889 Ai mei nu au vrut suzeta deloc, pt mine a fost bine nu m-am mai chinuit sa ii dezvat.Felicitari matei pt mersu in patrulabute Caticris ce fac copii?Daniella 50 de grame nu cred ca e ceva ingrijorator.Pot si eu sa ma laud ca Patrick a inceput sa manince mai bine eu ii mai dau in minuta piine alba sau neagra , molfaie si inghite fara nici o problema, tre sa mai incerc cu fructe , ultima data cind i-am dat mar sa inecat un pic si am facut pauza. Report
April 28, 201115 yr comment_86897 Sissi, binisor, multumesc de intrebare. Cati trece printro perioada mai dificila, l-a cam luat pe nu in brate, dar ne tinem tare pe pozitie si i-am taiat dulciurile pentru ca am impresia ca zaharul o agita. Cris e baiat mare acum, face pasi mari cand il tinem de manute, mananca banana nezdrobita, musca frumos din ea, mananca cartof copt de la mine din mana, e foarte bucuros si senin cand nu are probleme cu mancarimea. E mare si foarte masculin, fortos . Acum vocifereaza toata ziua, zice eghi-eghi, da-da, dea, dai, ma, ba, si tot felul de chiuituri pe limba lui. Ce mai mananca Patrick? Report
April 28, 201115 yr comment_86906 Sissi nu ii da inca mar: e tare! Da-i fructe mai moi: banana, struguri, mango, para ... cu astea nu se poate ineca! Matei felicitari pentru mersul de-a busilea . Chris felicitari pentru pasi . Noi nu pasim pusa in picioare, stam si aplecam funduletul in spate Mutti, de ce sa fie de rau ca nu mai vrea pe suzi? Bea nu a vrut-o pana acum vreo 3 saptamani. iar acum o tine doar de joaca cand si cand, daca are chef. De scapat de ea, dupa un an, nu-mi fac griji: se taie suzeta si i se da taiata, vede ca nu mai are ce roade. E bine sa aiba gurita ocupata in per asta cu dintii, altfel baga orice porcarie ii pica in mana in gurita: telecomenzi, telefoane, jucarii din plus sau PVC etc! 20 de minute plange seara pana adoarme si nu te duci la ea? moaama ce tare de inima esti!Bea nu vrea sa stea singura: daca plecam de langa ea ... plange (inclusiv seara dc o pun in patut acum sta cateodata, dar cu ochii pe tine! daca indraznesti sa pleci plange!). Daca stai langa ea rade la tine , vrea sa ii arati jucarii etc. Se plimba pe spate, impingandu-e in picioare in directia catre cap, de la un capat la altul al patului in cateva minutele. Isi da singura drumul la carusel (normal: ii place sa apese pe butoane!). In loc sa ia in greutate in 10 zile, avem -50 g. Daca socotesc ca ar fi trebuit sa ia vreo 100 in timpul asta, e mult:sunt 150 g! Dar e deosebit de energica! ....ceea ce cred ca toti astia micii sunt! si e vesela nevoie mare! de 10 zile de cand a venit mamaie nu mai are treaba sa planga sau sa miorlaie copila!!! Si vorbesteeee...turuie intr-una: ta-ta-ta, da-na, da-da, ma-ma-ma, eeei etc ...dar fara sens ..., fara legatura cu persoane sau lucruri nu vrea de-a busilea, pt ca pe burta nu-i mai place, cand sta in fundulet si pica in fata, intinzandu-se dupa vreo jucarie, se uita uimita la noua perspectiva si se pune pe plans! nici vorba sa vrea sa se deplaseze. Daca insa apare telefonul meu (care o fascineaza de cand era mult mai mica) cu 5 cm mai sus de mana ei ...atunci se intindeee cat e de lunga, il atinge cu varfurile degetelor, dar nici gand sa o ia taras spre el...il atinge asa cu varfurile pret de cateva minute, incercand sa-l apuce, apoi plange de neputinta....sau ca semn ca trebuie sa ii dai ce vrea! Report
April 28, 201115 yr comment_86929 Mutti, de ce sa fie de rau ca nu mai vrea pe suzi? Bea nu a vrut-o pana acum vreo 3 saptamani. iar acum o tine doar de joaca cand si cand, daca are chef. De scapat de ea, dupa un an, nu-mi fac griji: se taie suzeta si i se da taiata, vede ca nu mai are ce roade. E bine sa aiba gurita ocupata in per asta cu dintii, altfel baga orice porcarie ii pica in mana in gurita: telecomenzi, telefoane, jucarii din plus sau PVC etc! 20 de minute plange seara pana adoarme si nu te duci la ea? moaama ce tare de inima esti!Bea nu vrea sa stea singura: daca plecam de langa ea ... plange (inclusiv seara dc o pun in patut acum sta cateodata, dar cu ochii pe tine! daca indraznesti sa pleci plange!). Daca stai langa ea rade la tine , vrea sa ii arati jucarii etc. Se plimba pe spate, impingandu-e in picioare in directia catre cap, de la un capat la altul al patului in cateva minutele. Isi da singura drumul la carusel (normal: ii place sa apese pe butoane!). nu plange 20 de min fara ca eu sa ma duc la ea ,m daca ma scris asta , am scris prostii. De obicei miauna acolo , se intzelege cu luminile , cu piticutzul ...cu tot ce prinde. Cand urla , merg la ea , normal , dar nu la primul miau. Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc Report
April 28, 201115 yr comment_86930 Caticris , ea nu mai vrea nici o suzeta !!! Niciuna!!! Noi avem 4 la fel si pe toate le arunca. Le-am spalat , le-am controlat , nu le mai vrea si pace! Report
April 28, 201115 yr comment_86956 De obicei miauna acolo , se intzelege cu luminile , cu piticutzul ...cu tot ce prinde. Cand urla , merg la ea , normal , dar nu la primul miau. Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc odata pusa pe urlat, daca tu urci si te vede, se opreste din plans si poti pleca iar? Bea cand ma vede mai tare urla, pana nu o iau in brate nu tace si daca nu ma duc idem: urla din ce in ce mai tare pana ma duc sa o iau in brate ... Report
April 28, 201115 yr Author comment_86961 Caticris, patrick maninca dimineata fructe ,depinde Mar ras, sau para ,banana,strugure,i-am mai dat pepene rosu si galben, mango astea cu cereale, la prinz legume cu carne, cu orez sau cartofi, o sa incep si eu sa ii dau iaurt si brinza.Simona ,sa plictisit fata de suzeta, las-o daca nu mai vrea, mai tirziu o sa fie mai greu sa o dezveti, sunt copii care si la 4-5 ani stau cu suzeta in gura Daniella, eram cu baietii in parc si tot timpul ii iau lui dennis ceva biscuiti ,un mar taiat si cum minca dennis mar in fata lui patrick , acesta din urma incerca sa ii ia bucata de mar, si i-am dat si lui o felie de mar fara coja , a mozolit , a rontait si sa incecat un pic da nu a fost cine stie ce , cred ca sa inecat cu saliva.Edit:Am mincat din litere Report
April 28, 201115 yr comment_86963 Sissi la pranz legume+carne +orez/cartofi?si seara? ce cant mananca la o masa? Bea tot putiiiin si isi asteapta lapticul de seara ...sau daca sunt eu acs nu mananca ...asteapta laptic ... si miorlaie cu mainile intinse catre mine .... Report
April 29, 201115 yr comment_86989 De obicei miauna acolo , se intzelege cu luminile , cu piticutzul ...cu tot ce prinde. Cand urla , merg la ea , normal , dar nu la primul miau. Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc odata pusa pe urlat, daca tu urci si te vede, se opreste din plans si poti pleca iar? Bea cand ma vede mai tare urla, pana nu o iau in brate nu tace si daca nu ma duc idem: urla din ce in ce mai tare pana ma duc sa o iau in brate ...mi se pare normal oricum, daca incepe sa se patrulabeasca, toate incep sa se indrepte: pentru ca face mai mult efort consuma mai mult, deci maninca mai bine, doarme mai multe. win/win situation. mare atentie insa la suprasolicitarea informationala. nu e mare jmakerie, doar ca urla nuaptea si boceste. asa a facut andrei cind i-am aratat prima data (de pe iutiub) cum decoleaza racheta. btw, matei s-a luat si la bataie prima data in viata lui, ieri. vecinii mei coreeni au 2 buietz ala mare cam de 4 ani, alamic cam de 9 luni. cum alamic nu merge, l-am pus cu matei in playpen si le-am dat ceva jucarii. ei s-au "jucat" acolo unu' pe linga altu' pina cind coreeanu' a luat sa se joace cu ceva ce voia matei. asta al meu s-a intins si i-a luat jucarica, dupa care i-a dat sh-un brinci. si l-a admonestat si verbal. nu inteleg de unde si pina unde, andrei nu-i face lui asa ceva. Report
April 29, 201115 yr Author comment_86995 Daniella, patrick manca la prinz de ex legume+orez si carne sau legume+cartofi si carne sau legume cu orez ,ori legume cu cartofi, maninca inca putin cam 100 gr la o masa seara ii dau gris Report
April 29, 201115 yr comment_86999 vaxile, daca vezi ce scatoalce ia aia mare de la aia mica la mine te crucesti....si scuipa precum pisica si strange pumnii.. Report
April 29, 201115 yr comment_87002 Aseara a durat o ora jumate pana a adormit terorista. La 5 jumate seara a amnacatr dar nu s-a saturat, a mancat 250 de grame de gris cu lapte si a mai vrut ,nu i-am mai dat. I-am dat fructe si o linguritza in mana , d-aia cu coada indoita cu care , cica , mananca ei singuri mai usor) , i-am pus fructe-n linguritza si a mai lins pe ea- O duce la gura tot invers. Apoi s-a plictisit. Nu i-am mai dat mancare de teama sa nu-mi vomite iar. 250 la o masa e OK, zic eu. Bunnnnnnnnnn , mergem pe la 6 jumate in camera la ea , o schimb , o pun in pat....se intoare iute pe b teurta si apoi se pune capra si incepe sa se hatzaie. Plec. Ajung jos , urlete. Mai stau , merg, ii dau ceai...iar pe burta , iar in 4 labe , iar hatzaiala.....ma pun in patul de la ea din camera....cand ma vede mai tare urla , ma pandeste!!!!!!!!!!!!!! Intind plapuma pe jos , si incepem sa ne jucam , mai tare s-a obosit , ce sa mai doarma? Iar in pat , iar scandal. Pe la 8 fara un sfert o pun pe masa se schimbat sa-i iau tempaeratura: la mine in bratze luniste!!! Febra n-avea asa ca o impachetez la loc , ceai , piticutz si plec. Venise si tat'su acasa si era socat ca fata nu doarme la ora asta!!!! O mai urlat 10 min si o cazut pt patrie!!!! Si asta de cand nu mai vrea suzeta !!!!! Oare de ce nu o vrea? o dor dintzii? Astia din fatza au iesit dar nu-s crescutzi de tot , acum cresc. Unul nu e decat o linie alba , celalalt mai marisor. Report
April 29, 201115 yr comment_87004 , e atavic mon cher . totul pana la jucaria dorita . daca zici tu ... Report
April 29, 201115 yr comment_87005 vaxile, daca vezi ce scatoalce ia aia mare de la aia mica la mine te crucesti....si scuipa precum pisica si strange pumnii.. momentan andrei e cam odata si jumate cit matei. daca s-ar pune ala sa-l pocneasca p-al mic ar iesi cam nasol. Report
April 29, 201115 yr comment_87025 Aseara a durat o ora jumate pana a adormit terorista. La 5 jumate seara a amnacatr dar nu s-a saturat, a mancat 250 de grame de gris cu lapte si a mai vrut ,nu i-am mai dat. I-am dat fructe si o linguritza in mana , d-aia cu coada indoita cu care , cica , mananca ei singuri mai usor) , i-am pus fructe-n linguritza si a mai lins pe ea- O duce la gura tot invers. Apoi s-a plictisit. Nu i-am mai dat mancare de teama sa nu-mi vomite iar. 250 la o masa e OK, zic eu. Bunnnnnnnnnn , mergem pe la 6 jumate in camera la ea , o schimb , o pun in pat....se intoare iute pe b teurta si apoi se pune capra si incepe sa se hatzaie. Plec. Ajung jos , urlete. Mai stau , merg, ii dau ceai...iar pe burta , iar in 4 labe , iar hatzaiala.....ma pun in patul de la ea din camera....cand ma vede mai tare urla , ma pandeste!!!!!!!!!!!!!! Intind plapuma pe jos , si incepem sa ne jucam , mai tare s-a obosit , ce sa mai doarma? Iar in pat , iar scandal. Pe la 8 fara un sfert o pun pe masa se schimbat sa-i iau tempaeratura: la mine in bratze luniste!!! Febra n-avea asa ca o impachetez la loc , ceai , piticutz si plec. Venise si tat'su acasa si era socat ca fata nu doarme la ora asta!!!! O mai urlat 10 min si o cazut pt patrie!!!! Si asta de cand nu mai vrea suzeta !!!!! Oare de ce nu o vrea? o dor dintzii? Astia din fatza au iesit dar nu-s crescutzi de tot , acum cresc. Unul nu e decat o linie alba , celalalt mai marisor. Mutti, copila creste si poate nu mai are nevoie de atata somn. Eu de fel am mers pe programul copilului (adica program de voie) si am observat ca-si modifica nevoia de somn odata la 2-4 saptamani. Se poate sa aiba dureri de dinti, dar daca la tine in brate se linisteste, as zice ca nu are legatura, adica la momentul ala nu dintii o deranjau. Report
April 29, 201115 yr comment_87032 se rasfatza , cand o iau in bratze chiuie!!!! Dar se freca la ochi de nu mai putea , serios!!!! Adica nu-i era somn? Report
April 29, 201115 yr comment_87067 de la 6:30 pana la 7:30 i s-o fi facut somn. ce-am vazut eu e ca-si modifica programul de somn cu cate o jumate de ora. Report
April 29, 201115 yr comment_87104 Daniella, patrick manca la prinz de ex legume+orez si carne sau legume+cartofi si carne sau legume cu orez ,ori legume cu cartofi, maninca inca putin cam 100 gr la o masa seara ii dau gris cam 100 la o masa mananca si Bea. Cu exceptia iaurtului care mananca si cate 125g-150g si inca ar mai vrea. Doar ca Bea pe timpul zilei nu mai suge, doar seara si dimineata. De aceea eu raman tare nedumerita/ingrijorata cand aud ca Elena papa 300g la o masa, de 3 ori pe ziNoaptea nu se mai trezeste draga de ea! Si unde mai pui ca Bea are de abia 6,800 kg ... nu-i asa optimista situatia. Macar Patrick e in grafic cu greutatea. Bine si voi suneteti inalti si banuiesc eu mai voinici. Vaxile, a mica nu urla noaptea, doar de 2 ori s-a intamplat. In schimb ziua nu e chip sa o pui la nani in patut: se pune pe un urlat de se invineteste. Nu vrea sa adoarma decat plimbata in carut. Dar daca ploua si e furtuna? Seara nu e problem ca adoarme la san, cand e franta de oboseala de la joaca. Daca insa nu ar avea tzitzi seara, cred ca ar fi aceeasi poveste cu adormitul, pentru ca nu accepta sa o duc in patut (Am incercat schimbata si mancata ... pana nu primeste tzitzi urla!). De cele mai multe ori nu se trezeste peste noapte.Cand ajung seara acasa, daca nu a luat cina, nu mai vrea sa manance cerealele, isi asteapta portia de tzitzi. Ce gris faceti voi? Cel normal de adulti? Cu lapte pasteurizat de vaca? Ce reteta, cum se face? Mutti, Bea a schimbat ora de culcare de la 8 la 10 seara. Acum doarme toata noaptea de cand se culca la 10. Cu toate astea de la 8 sta in patul mare si o astept sa vrea sa suga si sa doarma, dar ea incanu vrea ... vrea joaca! Fereasca sfantul sa incerc sa o duc in patut! Daca se culca de la ora 20 mi se trezeste peste noapte. Asa ca prefer sa o mai tin un pic si sa doarma pana la 8 dimineata si se trezeste si voioasa si cu chef de vorba! Report