August 10, 201016 yr comment_52664 [center]Taameia ( Falafel) Ingrediente: 200 g bob ( fava beans) fara coaja / naut2-3 legaturi marar2-3 legaturi patrunjel2 lingurite frunze coriandru uscate 2 cepe mari3-4 catei de usturoisareseminte de susanulei pt prajit • Se scurge bine bobul/nautul, pus de seara in apa rece. Atentie, nu se fierbe!• Se toaca foarte marunt bobul, verdeturile, ceapa si usturoiul. Eu le-am trecut prin masina de tocat carne • Se amesteca bine toate ingredintele • Se modeleaza bilute, se dau prin seminte de susan • Se formeaza cu grija chiftelute subtiri si se pun la prajit in ulei bine incins • Se prajesc pe ambele parti • Se scot pe hartie absorbanta • Se servesc calde, cu lipie si sos de iaurt/tahina sau orice sos vi se pare voua potrivit Si ca sa anticipez intrebarile “iubitoarelor” de frunze de coriandru: nu, nu stiu cu ce se pot inlocui Acum serios, nu stiu cum miros frunzele proaspete, dar cele uscate se aseamana cu busuiocul uscat si chiar dau o aroma placuta.[/center] Report
August 10, 201016 yr comment_52675 Mi-am incercat norocul anul trecut cu o reteta de acest gen. Au fost tare bune. Unde mai pui ca i-am dat si unei prietene (italiana) care nu suporta nautul... a mancat pana nu a mai putut.Mi-ai adus aminte de falafel, asa ca voi incerca sa repet experienta cat de curand. Multumesc! Sorina Report
August 11, 201016 yr comment_52736 Yami, yami, tb sa ma duc sa-mi iau iara naut ca am terminat.Si noua ne place foarte mult falafelul. Report
August 15, 201016 yr Author comment_53087 Cu placere , [b]Sorina! [/b] Ioana, ma bucur ca va place, daca poti sa treci peste partea cu prajitul ( si cu mirosul care se face in casa, mai puternic decat la chiftelele din carne), este un fel de mancare sanatos datorita aportului de vitamine. Report
August 15, 201016 yr comment_53123 Cu placere , [b]Sorina! [/b] Ioana, ma bucur ca va place, daca poti sa treci peste partea cu prajitul ( si cu mirosul care se face in casa, mai puternic decat la chiftelele din carne), este un fel de mancare sanatos datorita aportului de vitamine. Pe mine nu ma deranjeaza mirosul si chiar pun in compozitie tot felul de ingrediente turcesti/arabesti(pe unii ii deranjeaza ,pe mine nu ca mi place la nebunie mancarea arabeasca).O intrebare la tine, ce fel de naut ai folosit ca in poza aduce cu boabele de fasole.N-am mai vazut asa naut plat. Report
August 15, 201016 yr Author comment_53187 Sunt fava beans sau bob cum am inteles ca se cheama la noi, fara coaja.In Egipt se foloseste foul ( fava bean) la falafel spre deosebire de restul tarilor arabe . Report
August 16, 201016 yr comment_53257 [color=#808000][b]Hmmmh ...ma atrage mult reteta...dar eu nu sunt adepta prajitului...fug de prajit ca necuratul de tamaie!!!..nu s-ar putea face bilutele astea si la cuptor? [/b][/color] Report
August 16, 201016 yr comment_53361 Ba da, Dora se pot face si la cuptor... dar, din experienta mea ies mai bune prajite. Report