September 21, 201115 yr comment_103591 Daniella, aici exista incaltaminte moale i-as zice, sunt din panza gen blug moale cu totul, la talpa au putina intaritura, dar ca sa iti dai seama cum sunt imagineaza-ti ca ii poti mototoli in palma. Nu au nimic special, sunt cat sa nu zici ca sta copilul descult, sa nu se zgarie/loveasca. Report
September 21, 201115 yr Author comment_103592 Daniella, aici exista incaltaminte moale i-as zice, sunt din panza gen blug moale cu totul, la talpa au putina intaritura, dar ca sa iti dai seama cum sunt imagineaza-ti ca ii poti mototoli in palma. Nu au nimic special, sunt cat sa nu zici ca sta copilul descult, sa nu se zgarie/loveasca. Pai aia nu sunt de carucior? cand incepe sa mearga nu.i dai cu talpa de guma? Prima data i.am dat si eu din aia, dar in cateva zile, ei hai...vreo doo luni, i-a rupt. Io am boala cu spalatul si pe aia ii spalam. Apoi i-am mai dat o per cu talpa subtire de guma i-a rupt si pe aia. Acum suntem la incaltaminte, gen "tenisi" cum le spuneam noi pe vremuri. Stai sa vad daca gasesc sa pun foto.... am editat sa atasez ceva (eu cu Bea si cu tatal meu, de Sf Maria mare, la tara), dar nu cred ca se intelege... ma uit dupa o foto numai de pantofi. Doar ca ele spuneau de pantofi speciali (ghetuta) cu talonete, ca sa isi formeze scobitura si sa tina glezna dreapta si facuti la farmacia ortopedica. Report
September 21, 201115 yr comment_103599 ah, mersi de poza! incantata de cunostinta incaltaminte speciala? personal nu as apela la asa ceva decat daca copilul ar avea vreun fel de probleme la picioare. mai departe nu pot sa imi imaginez cum a putut rupe bea papuceii, la noi nu s-a intamplat decat la o pereche cred sa se descoase pe o parte (la Cati), si am avut multe perechi, mai ales la Cati. Cris acum poarta un fel de pantofi sport din piele, cu talpa serioasa dar f mobila, care se incheie cu scai. La botez a primit o pereche de ghetute pentru mai la iarna. De mers merge ok, n-am vazut sa aiba vreo problema la picioruse, la talpi, la glezne. *Edit: la tatal tau la tara e ca la tatal meu la tara : masa cu musama, canapele de lemn, butuci de lemn sub vita de vie Report
September 21, 201115 yr Author comment_103604 tu zici ca nu ai apela la aia cu talonete si de la farmacia ortopedica? sau la astia de ii poarta Bea.Tot pantofiori d-aia am si eu la Bea, tip sport, cu fata de panza si cu arici si talpa de cauciuc. Report
September 21, 201115 yr comment_103606 tu zici ca nu ai apela la aia cu talonete si de la farmacia ortopedica? sau la astia de ii poarta Bea. nu as apela "la aia cu talonete si de la farmacia ortopedica" daca copilul a perfect sanatos Report
September 21, 201115 yr Author comment_103607 nu as apela "la aia cu talonete si de la farmacia ortopedica" daca copilul a perfect sanatos ma gandesc ca de-aia nu mi.a spus nici mie doctorita, ca doar d-aia mergem lunar la control, sa-mi spuna tot ce trebuie, ca eu de unde sa stiu sa intreb de toate alea? merci Report
September 21, 201115 yr comment_103654 Daniella , aici exista papucei de mers capra si de invatzat mersul din piele. Cu talpa din piele intoarsa ca sa nu alunece. Dar nu-s pt afara. Ca se uda. Elenei i-am cumparat pantofi pt afara numai DUPA ce a umblat bine in picioare. Ca sa iau nr potrivit. Sunt ca niste adidasi dar cu sky , nu cu sireturi. Si talpa e flexibila. La noi prin cartzi scrie ca un copil invatza cel mai bine sa mearga in picioare descultz.Papuceii aia de piele sunt subtziri si nu deranjeaza. uite cam cum arata: Report
September 21, 201115 yr Author comment_103669 cu de-astia a umblat si Bea prima oara, dar sunt mai mult de carucior sau de casa, ca talpa aia din piele su duce imedait cum o tarsaie ei pe asfalt ... Report
September 21, 201115 yr comment_103671 fata, dar Bea are probleme cu piciorusele? de ce te complici? eu am avut pantofi cu talonete si facuti speciali ca nu aveam secul piciorului. a durat 1 an si gata ( ma rog, am stat in gips, etc)eu le-am luat pantofiori normali, crocsi ca era vara cand au inceput ele sa mearga la 1 anisor (adica sa mearga singure) eu nu m-as complica. singurul lucru e ca nu e bine sa le dam pantofiori purtati de alti bebe, chiar daca sant aproape noi. ca sa-si formeze ei mersul nu sa se formeze dupa pantofiorii altuia. nu te complica si ia-i fetii pantofi normali pt varsta ei, aia care ii ai sant f buni. mie mi s-a spus la inceput sa- le iau cu talpa mai moale, nu rigida. in rest....nimic pupa portocala de la mine (Bea adica arata ca o portocala) Report
September 22, 201115 yr Author comment_103734 Angel merci! Bea nu are nici o probl cu piciorusele! bine acu' arata cracanel, ca asa arata toti astia mici pana se itnaresc muschii picioarelor de la mers. m-au pus oleak pe ganduri "lighioanele" ...stii cum e cand se strang mai multe femei si mai ales babete imediat incep cu ce se facea pe vremea lu'pazvante... 2 femei nu se pun niciodata de acord cand e sa se exprime cu sfaturi despre ce trebe unui copil. D-aia eu am zis ca fac numai ce zice medicul, nu ce zice una alta. Din pacate mamaie nu ma asculta, in lipsa mea face tot ce o taie capul, e leu si nu e chip cu ea! despre incaltari am zis sa aud si ce se practica pe lavoi si am citit si pe un site medical:http://www.mediclass.ro/info01-08.php asa zice, ca nici vorba de talonete! dimpotriva fac rau! zice insa ca intre 12-24 luni ar fi bine sa mearga in ghetute ca sa mearga drept, corect si glezna sa fie protejata si neaparat sa fie din piele interior+ exterior. in rest ce am zis si noi talpa moale elastica din cauciuc. Am gasit si eu crocsi in Italia cu 35 eur, dar pana la anul cand o mai fi la noi de papuci nu stiam ce masura sa ii iau, asa ca nu i.am luat dcmdt in casa eu o las desculta, zice ca e cel mai bine desculta si in casa si pe nisip portocala pupa inapoi burtica! Report
September 22, 201115 yr comment_103793 Fato , io nu stiam ca Bea merge deja in picioare ca n-ai zis , sau mi-s io muta! D-aia tz-am zis de pantofii aia. Daca fata merge singura , ia-i fetii pantofi/ghetutze cu talpa cat mai flexibila. Report
September 22, 201115 yr Author comment_103809 - singura merge de joi, de pe 15 sept (zice mamaie ca si inainte sa venim noi, dar eu zic de cand am vzt-o eu) doar cate 1 pas singura, in rest baga turbo tinuta de o manuta, sau tinandu-se de mobile.- scara o urca singura pana sus, de-a busilea, in cateva secunde; sau in picioare tinandu-o de manute- se apuca de tablia patului si se urca pe noptiera si se joaca la intrerupator: aprinde-stinge lumina- din pat se da jos singurica, intoarce fundul si da intai picioarele jos, asa ca are distractie sa se tot dea singura jos din pat- sa se urce singura in pat nu reuseste ca nu are de ce sa se traga,d ar se urcape noptiera si de acolo trece in pat si fuga la cealalta noptiera si tot asa ... curse ...- vorbeste la telefon: cum il prinde il ia si-l pune la ureche si zice aio. In acelasi scop mai pune la ureche si mouse sau telecomanda.- daca ii spun da-i lui tati x lucru ce-l are ea in mana, se duce si i-l da- a inceput sa faca niste mutrite super simpatice- se bucura de numa seara cand suntem toti 3 acasa ...si ne jucam in 3si numai stiu ce mai face ... dar mai face Report
September 22, 201115 yr comment_103814 Asa , fato , mai spune-ne si noua . Bravo , BEA , fetitza harnicutza! Report
September 27, 201114 yr comment_104499 Bun ...o noua problema pe care nu stiu cum s-o tratez . In Romania , baiatul unei vecine , cu vreo 8 luni mai mic decat Izabela , o lovea /impingea mereu . Ea nu a facut niciodata asa ceva , era foarte prietenoasa si la locul ei mereu . Dar cred ca la un moment dat s-a saturat sa tot fie bruscata si a inceput sa faca si ea. Si cu acel baiat , dar si cu alti copii. Ne-am intors in Finlanda , aici copiii sunt extrem de potoliti , cu mult bun simt . Izabela face si aici ce facea in Romania , adica impinge fara motiv , chiar si copii mult mai mici decat ea , care de fiecare data sunt la pamant . Am incercat sa-i explic frumos ca nu e bine , nu e voie sa faca asa , dar nu tine . Am si certat-o ieri , dar nu a retinut . Azi a facut din nou acelasi lucru cu o fetita mai mica . Am pedepsit-o , am adus-o acasa . Acum ma intreaba " pe Razvan am voie sa-l imping, ca el ma impinge ?" , Razvan fiind baietelul din Romania . Raspunsul este fireste "nu ai voie sa impingi nici un copil, cade , se loveste si-l doare " dar nu stiu cat intelege ea . Report
September 28, 201114 yr Author comment_104647 nu-s prea priceputa in psihologia copilului, dar iti spun cum cred eu:Izuk, daca o sa-i repeti de multe ori, cat are ea nevoie, o sa inteleaga si o sa retina. E nevoie de rabdare. Stiu ca e greu, noi vrem rezultate imediate. Mai spune-i ca acel copil era needucat si rau si este foarte urat sa te comporti in acest fel. Mama imi dadea si un exemplu negativ (mai tarziu mi-am dat seama ca le inventa) de genul: am auzit de un copil al colegului lui tati ca impingea copiii, nimci un copil nu il mai vrea in preajma la joaca si sta singur in parc si suspina. Ar vrea sa se mai joace cu ceilalti copii, dar celorlalti le e frica de el si nu il mai accepta. Report