August 22, 201016 yr comment_53891 [center][/center] [b]250 g dovleac,razuit fin250 g faina150 g unt moale180 zahar100 ml lapte3 oua1 ligurita scortisoara1 lingurita praf de copt 1 zahar vanilatcoaja de lamîie,razuita finciocolata topita pentru decor [center]Curatam si dam dovleacul pe razatoare.Eu am folosit o bucata dintr-un Butternut,restul îl transform mîine în supa crema. Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam ouale,coaja de lamîie si mixam pîna se încorporeaza bine. Amestecam faina cu scortisoara si praful de copt(eu folosesc Weinstein,fara phosphat),si adaugam la amestecul de oua alternativ cu cîte putin lapte.Mixam pîna se omogenizeaza bine.Nu este un aluat curgator,dar fin-nu greoi.Se adauga si dovleacul,se amesteca bine,apoi se toarna în tava de muffinssau forme de hîrtie(tava se unge si tapeteaza cu faina).Se da în cuptorul preîncalzit la 170 °C timp de 25 minute,pe sina din mijloc. Se lasa la racit pe un gratar. Au o textura foarte placuta,sînt foarte aromati si nu foarte dulci,dar destul. Am un busuioc lila,care are o aroma deosebita.Am decorat cu cîteva floricele de-a busuiocului respectiv.Ciocolata s-a parfumat puternic,si mie mi-a placut combinatia de numa'! [/center] Se pot pudra cu zahar,sau se pot decora cu o glazura din zahar pudra si zeama de lamîie-cu asta merge perfect,dupa papila mea...doar ca nu am avut zahar pudra în casa,asa ca am topit o ciocolata.[/b] Report
August 22, 201016 yr comment_53901 Ce bine arata!Ale mele sunt cand prind ocazie numai cred ca la noi inca nu gasim dovleacul. Da las ca vine si vremea lui:). Report
August 23, 201016 yr Author comment_54005 Ce bine arata!Ale mele sunt cand prind ocazie numai cred ca la noi inca nu gasim dovleacul. Da las ca vine si vremea lui:).Eu am avut un dovleac de anul trecut!Totusi a fost foarte aromat.Oricum,nu mai e mult si-s "gata" toti dovlecii proaspeti,de anul asta.Nu trebuie sa folosesti un Butternut,merge si cu dovleac de placinta Report
August 23, 201016 yr comment_54010 E bine daca pot inlocui dovleacum. Poti sa-mi spui diferenta intre cel de placinta si cel Butternut?ex: e mai dulce, mai aromat...etc Report
August 23, 201016 yr Author comment_54016 E bine daca pot inlocui dovleacum. Poti sa-mi spui diferenta intre cel de placinta si cel Butternut?ex: e mai dulce, mai aromat...etcDa,e mai dulceag si mai aromat,dar totusi e bun si placintarul Report
August 25, 201016 yr comment_54232 Ai deschis sezonul la dovleci? Abia astept sa-i fac si eu.Cat de curand.Ai sa vezi! Report
August 25, 201016 yr comment_54238 Combinatia :busuioc,dovleac ciocolata e geniala.Nu stiu cum te-ai gandit la ea,dar se pupa extraordinar. Report
August 25, 201016 yr comment_54282 [color=#808000][b]Miha draga desi ti-am mai spus-o...ma repet!!!Toata admiratia mea pt o adevarata creatoare a operelor de arta...nude!!!! [/b][/color] Report
November 4, 201015 yr Author comment_63066 Ai deschis sezonul la dovleci? Abia astept sa-i fac si eu.Cat de curand.Ai sa vezi!Hahaaha,am pierdut din ochi reteta asta.Noroc cu Ionela,ca mi-a adus aminte de dovleci.Mai am de facut si nioki tai,si cred ca încerc si checul Ionelei! Report
November 4, 201015 yr Author comment_63067 Combinatia :busuioc,dovleac ciocolata e geniala.Nu stiu cum te-ai gandit la ea,dar se pupa extraordinar.Da,chiar se pupa perfect! Report
November 4, 201015 yr Author comment_63068 [color=#808000][b]Miha draga desi ti-am mai spus-o...ma repet!!!Toata admiratia mea pt o adevarata creatoare a operelor de arta...nude!!!! [/b][/color]Nude,bash ca nude!!! Report
November 5, 201015 yr comment_63120 Ai deschis sezonul la dovleci? Abia astept sa-i fac si eu.Cat de curand.Ai sa vezi!Hahaaha,am pierdut din ochi reteta asta.Noroc cu Ionela,ca mi-a adus aminte de dovleci.Mai am de facut si nioki tai,si cred ca încerc si checul Ionelei! eu de la checul ala am mai facut si fursecuri dar mai am multe retete de pus in aplicare cu dovleac.Maya nu pierzi daca-l incerci e super bun!Muffins-urile tale arata betooonnnn,si gustul pe masura sigur..! Report
November 25, 201015 yr comment_66540 E bine daca pot inlocui dovleacum. Poti sa-mi spui diferenta intre cel de placinta si cel Butternut?ex: e mai dulce, mai aromat...etcDa,e mai dulceag si mai aromat,dar totusi e bun si placintarul MAYA vreau sa spun ca am scapat fara sa spun multumesc pt reteta asta :DB)rusine sa imi fie!!!!!!!am facut acu vreo 2 luni aceste mufine si leam facut glazura din o parte unt,o parte zahar si o parte branza dulce de vaca+scortisoara---toate leam invartit cu blenderul stik si a iesit o chestie fina si aromatain ele am pus si putin anason(nu mam putut abtine)au iesit dementiale la gustsingura problema care am avuto (din vina mea)-am pus 300 gr de dovleac si din aceasta cauza (cred) a iesid cam umed miezuldau sau mancat fff cu pofta si nu a bagat mineni de seama,in afara de mine ...deeeeccciiii:::se repeta si multumesc mult pt reteta Report
November 26, 201015 yr comment_66546 nu ti se pare prea apos butternut? eu doar ce am facut cu kent, mi se pare ca ies mai bune...am pus mac si sant si mai bune, sa incerci si dovleac+mac Report
November 26, 201015 yr Author comment_66594 dau sau mancat fff cu pofta si nu a bagat mineni de seama,in afara de mine ...deeeeccciiii:::se repeta si multumesc mult pt reteta Ma bucur ca v-au placut Puici ca nu te-am mai vazut demult! Report
November 26, 201015 yr Author comment_66598 nu ti se pare prea apos butternut? eu doar ce am facut cu kent, mi se pare ca ies mai bune...am pus mac si sant si mai bune, sa incerci si dovleac+mac Kentul tau seamana cu cel pe care aici îl cheama Muskat.Asta e cel mai bun dovleac pentru deserturi.E cel mai aromat si bun.Sa fiu sincera,nu mi se pare butternutul mai apos decît muskatul...as zice ca se aseamana foarte bine la textura cît si aroma,doar ca muskatul asta are o aroma mult mai putrnica si parfumata,si e mai dulceag.încearca-l copt cu fileuri de portocale si presarta cu olecuta zahar si scortisoara.E yummy de tot! Se taie cîteva felii,groase de 1-2 cm,se presara zahar si scortisoara deasuprasi se da la cuptor(200 °C),pîna se înmoaie.Faceti o proba cu furculita,dupa 20-25 minute.Cînd e moale,adaugati cîteava felii de portocala,si adaugati sucul.Mai lasati 5 minute la copt. Mirela,merci de pontul cu mac.O sa probez neaparat ca îmi place si macul! Report
January 6, 201115 yr comment_70570 felicitari pentru ce reusiti sa realizati voi aici, sunt adevarate opere de arta. eu sunt doar un pui de bucataras si nu cred ca o sa reusesc sa avansez prea mult. dar parca totusi niste briose as face si eu...unde gasesc oare formele speciale din hartie ptr briose, eventual colorate? stie oare cineva? Report
January 7, 201115 yr comment_70659 felicitari pentru ce reusiti sa realizati voi aici, sunt adevarate opere de arta. eu sunt doar un pui de bucataras si nu cred ca o sa reusesc sa avansez prea mult. dar parca totusi niste briose as face si eu...[b]unde gasesc oare formele speciale din hartie ptr briose, eventual colorate? stie oare cineva?[/b] teoretic le gasesti la orice hipermarket. practic le gasesti mai greu, depinde de unde esti. eu am cautat acum de sarbatori de mi-au iesit ochii si n-am gasit nici o urma. a gasit mai de mult, acu' ani buni, la metro. Report
January 7, 201115 yr comment_70809 multumesc pentru raspuns..........dupa indelungi cautari pe net am descoperit o pagina unde se vand niste forme SUPER...pun niste poze sa va rasfat si pe voi.........poate cu formele astea o sa-mi iasa briosele, ca pana acum.........nu am descoperit care e secretul, daca e vreun secret Report