September 27, 201015 yr comment_57944 Eram indecisa ce nume sa-i dau.Autorul retetei(Byte de pe blogul Tlazolcalli-cucina tradizionale messicana), spunea ca e o reproducere dupa un desert gen McDonalds.N-am cum sa verific acest lucru, pentru ca nu prea frecventez Fast Foodurile, dar ceea ce am vazut la el, si reprodus si eu a doua zi, este o delicatesa. Manu a botezat-o tort de toamna, ca mai mult nu m-a dus capul la decorat.Noi cand spunem tort ne gandim la ceva cu crema, in starturi.In schimb italienii cheama torta, orice e rotund si se feliaza. 100 gr alune de padure macinate fin100 gr migdale macinate fin100 gr ciocolata dark 80% cacao90 gr unt 125 gr zahar pudra20 gr cacao4 ouajumatate paharel de rom Am mixat bine ouale cu zaharul pana au devenit o spuma alba si pufoasa. Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata si untul. Am adaugat alunele si migdalele macinate la compozitia de oua. Am adaugat si ciocolata topita cu unt si cacao. Nu cred ca romul este indispensabil, dar eu l-am pus. Am turnat compozitia in forma(unsa si tapetata sau cu hartie) eu silicon, 22 cm.Am copt la 180 grade, 30 de minute. Pudrati sau decorati cum credeti! Serviti, a venit toamna! Report
September 27, 201015 yr comment_57951 Toamna + Frunzulite pe torta cu alune.....Ce frumos ploua la voi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
September 28, 201015 yr comment_58075 Off,off,viata meeaa!!! si-mi promisesem sa nu mai dau pe la dulciuri,arata f. apetinsant si relativ simplu de facut si la indemana...Cin' mo fi pus sa calc peaici,ca ma bantuie deacu'... Report
October 1, 201015 yr Author comment_58358 Toamna + Frunzulite pe torta cu alune.....Ce frumos ploua la voi. Din fericire s-a oprit ploaia.De maine ploua iar, nu-mi ramane decat sa fac iar torta alune-migdale. Off,off,viata meeaa!!! si-mi promisesem sa nu mai dau pe la dulciuri,arata f. apetinsant si relativ simplu de facut si la indemana...Cin' mo fi pus sa calc peaici,ca ma bantuie deacu'... E simplu de facut.Si merita, chiar si la dieta o feliuta, nu strica. Report
October 1, 201015 yr comment_58365 Trebuie neaparat sa o fac si eu... de cand am vazut-o a fost dragoste la prima vedere, doar ca am ramas fara migdale... Sper sa gasesc maine cand voi face cumparaturile. Tare mi-e draga! Multumesc mult pt reteta! Report
October 1, 201015 yr comment_58380 Trebuie neaparat sa o fac si eu... de cand am vazut-o a fost dragoste la prima vedere, doar ca am ramas fara migdale... Sper sa gasesc maine cand voi face cumparaturile. Tare mi-e draga! Multumesc mult pt reteta! eu m-am gandit fix la tine cand am vazut-o. e perfecta pentru noi Lili, tu mereu ai retete care par asa de simple dar sunt excelente Report
October 2, 201015 yr Author comment_58386 Fetelor, sincer si eu m-am gandit la voi.In general stiu ca daca nu-i faina, voua va place.Dar Monty, non Monty e un desert excelent.Eu am redus cantitatea de zahar din reteta originala, oricum ciocolata chiar daca-i dark are si zahar.De crescut n-are ce sa creasca, fara praf de copt, ramane usor umeda dar consistenta. Report
October 2, 201015 yr comment_58443 eu m-am gandit fix la tine cand am vazut-o. e perfecta pentru noi Nu-i asa?! Si eu m-am gandit la tine. Fetelor, sincer si eu m-am gandit la voi.In general stiu ca daca nu-i faina, voua va place.Dar Monty, non Monty e un desert excelent.Eu am redus cantitatea de zahar din reteta originala, oricum ciocolata chiar daca-i dark are si zahar.De crescut n-are ce sa creasca, fara praf de copt, ramane usor umeda dar consistenta. Iti multumesc, din nou! Report