October 7, 201015 yr comment_59064 Am mancat acum vreo doua veri o prajitura absolut delicioasa la o cofetarie din Mangalia, vis-a-vis de hotelul President. Prajitura se prezenta ca un triunghi (banuiesc ca era taiata o felie, ca la pizza, dintr-o forma rotunda mai mare) plin de nuca si ciocolata, deasupra careia era servit un bulgare imens de inghetata.Precizez ca prajitura era fierbinte iar combinatia cu inghetata a fost incredibila. Intrebare intrebatoare: stie cineva ceva de aceasta prajitura, aceasta reteta? A mai gustat-o cineva, daca nu acolo, prin alte parti, si a avut curajul sa intrebe la bucatarie de reteta? Multumesc anticipat Report
October 8, 201015 yr comment_59105 Eu nu am mancat din prajitura asta, insa salivez doar la gandul ei. Si DA, si eu am mancat in Mangalia o prajitura cum numai acolo am gasit. Se pare ca sunt experti in dulciuri. Report
October 8, 201015 yr Author comment_59133 Cred ca voi da o fuga saptamana viitoare pana la Mangalia si daca acea cofetarie inca mai exista nu voi pleca de acolo pana cand nu voi discuta cu cineva capabil sa-mi furnizeze reteta Report
October 11, 201015 yr comment_59385 Banuiesc ca este vorba de o tarta cu nuca si ciocolata derivata din reteta americana "chocolate-pecan pie". Reteta e simpla, deci se face un aluat de tarta (pâte brisée) si se garniseste cu 250g de ciocolata de menaj topita în 200ml de smîntîna lichida în care se amesteca 100g nuci rase sau tocate si 3 oua întregi, care se incorporeaza unul cîte unul. Cine vrea mai dulce, adauga 150g de zahar.Se mai poate parfuma usor cu un vîrf de cutit de scortisoara si/sau un pic de vanilie. Se precoace 10min forma garnisita cu aluatul, se toarna umplutura si se mai coace 40min la cuptor 180°C Cine are nuci de pecan, ferice de el Report
October 11, 201015 yr comment_59401 Banuiesc ca este vorba de o tarta cu nuca si ciocolata derivata din reteta americana "chocolate-pecan pie". Reteta e simpla, deci se face un aluat de tarta (pâte brisée) si se garniseste cu 250g de ciocolata de menaj topita în 200ml de smîntîna lichida în care se amesteca 100g nuci rase sau tocate si 3 oua întregi, care se incorporeaza unul cîte unul. Cine vrea mai dulce, adauga 150g de zahar.Se mai poate parfuma usor cu un vîrf de cutit de scortisoara si/sau un pic de vanilie. Se precoace 10min forma garnisita cu aluatul, se toarna umplutura si se mai coace 40min la cuptor 180°C Cine are nuci de pecan, ferice de el Ma incanta f. mult reteta chiar daca nu o fi chiar cea a lui Music,sunt sigura ca am vazut pe undeva pe aici reteta de brisee,Maya cred ca a postat-o dar eu nu o mai gasesc sau am eu orbu' gainilor,va rog imi da cineva un link?!!Vreau sa incerc reteta asta .... Report
October 11, 201015 yr comment_59413 Pana o gasesc /sti reteta Mayei, iaca asta a lui chef simon http://chefsimon.com/pate-sablee.html Report
October 11, 201015 yr comment_59420 Pana o gasesc /sti reteta Mayei, iaca asta a lui chef simon http://chefsimon.com/pate-sablee.htmlMultumesc Steluto,sper ca nu visez eu reteta lui Maya dar asi putea sa jur ca am vazut-o si nu mai e... M-oi fi ''senilizat''de tot... Report
October 11, 201015 yr comment_59428 Multumesc Steluto,sper ca nu visez eu reteta lui Maya dar asi putea sa jur ca am vazut-o si nu mai e... M-oi fi ''senilizat''de tot... baga la "search" patee brisee,si vine https://forum.artaculinara.ro/topic/1169-pate-brisee/ Report
October 11, 201015 yr comment_59438 Maaii!!! ...deci nu-s senila,ma speriasem si eu,unde era?!!!... Report
October 11, 201015 yr comment_59439 Gasit,tot la tehnici pag. 2 o cautasem de mi-o sarit ochii ,pe la dulciuri(tarte),mancaruri(tarte sarate)pe la patiserie ce am copt,nik nene,am crezut ca am visat,da puteam sa pun mana-n foc...Ma cearta si sotul ca nu invat calculator,eu nu stiu cu search cum sa dau... Nu-i in adn-ul meu nu-mi place de nici o culoare ,da de loc... Report
October 11, 201015 yr comment_59445 Gasit,tot la tehnici pag. 2 o cautasem de mi-o sarit ochii ,pe la dulciuri(tarte),mancaruri(tarte sarate)pe la patiserie ce am copt,nik nene,am crezut ca am visat,da puteam sa pun mana-n foc...Ma cearta si sotul ca nu invat calculator,eu nu stiu cu search cum sa dau... Nu-i in adn-ul meu nu-mi place de nici o culoare ,da de loc... În cazul tartei despre care vorbim, poti scapa o lingura doua de zahar si în aluat (dar îndulcesti mai cu mila umplutura ) Report
October 12, 201015 yr comment_59535 Gata am prestat,multumesc mult de reteta Alexandru si Maya.... Pecan nu am avut dar am pus niste alune pricajite si vreo 2 arahide ce aveam printr-un bol,acum asi vrea sa pun si la dulciuri ca aici se pierde si-i pacat de asa reteta faina,mii de multumiri,copii is in al noualea cer... Report