October 17, 201015 yr comment_60351 Numele prajiturii vine de la faptul ca in compozitzie are si lapte ( condensat , ce-i drept ) si cafea. [center]Pt foi avem nevoie de : 500 gr faina, 200 gr unt, ( Merci , Eataly ) 100 gr zahar , 1 ou intreg, 2 lg smantana sau iaurt, praf de copt[/center]Se amesteca toate si din aluatul rezultat se coc 5 foi pe dosul tavii. [center]Crema: 2 conserve de lapte condensat-indulcit2 pachete de unt[/center] Se fierb conservele 2 ore in apa apoi se amesteca amandoua cu untul , simplu , nu? Se umplu foile cu crema rezultata si se pune [center][b]o glazura de ciocolata ,[/b][/center] eu am pus direct ciocolata. Se da praji la frigider cateva ore , se lasa sa se patrunda foile , apoi se taie in patrate: Se pune o cana de cafea RECE intr-o farfurie adanca si se dau bucatzie proaspat scoase de la frigi prin cafea. Si gata pofta buna! Report
October 17, 201015 yr comment_60353 Mama Simo, da-ti prieste statutul de mamica.Ce bunatate , eu sigur o fac.Desi colesterolul ma cam bantuie, fac o portie mica de pohta! Report
October 17, 201015 yr Author comment_60360 nu se merita sa lucrezi la foi pt o portie mica , si mai consumi si curentul mai degeaba , io mi-s mai economicoasa Am facut-o pt al meu cand am fost in vizita cu pitica , acasa am pastrat 2 bucatzele numai...de frica!!!! Report
October 17, 201015 yr comment_60381 Stiu ca n-ai vrut sa scrii 2000 de gr de unt la foi, dar ... mai bine modifica! Report
October 17, 201015 yr comment_60385 Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta Da spune unde gasesc in De lapte condensat la conserva, aici am gasit numa la tub si cit are o conserva, tubul are 175gr, aaaa 2pachete de unt asta inseamana 500gr? Report
October 17, 201015 yr Author comment_60394 Da , 500 de grame , Sissi , asta e .... eu lapte d-asta iau de la rusi. Tre sa fie d-ala indulcit. Report
October 18, 201015 yr comment_60535 Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta Da spune unde gasesc in De lapte condensat la conserva, aici am gasit numa la tub si cit are o conserva, tubul are 175gr, aaaa 2pachete de unt asta inseamana 500gr? Eu am luat din Kaufland mai demult ,de la raftul unde era si laptele pt cafea. Simo,daca nu o dau prin cafea cum e?Stiu ca nu se mai numeste Latte Machiatto atunci.Nu prea as da-o prin cafea,din cauza copiilor;sau as putea lua cafea fara cofeina.In orice caz o fac,cat de curand Report
October 18, 201015 yr Author comment_60538 Petu , io tre sa-tzi marturisesc ceva: eu faceam prajitura asta fara sa o dau prin cafea , si n-o numeam asa , dar de data asta , presata de timp , nu mi s-au inmuiat foile......a rezultat Latte Macchiato E mai buna cu cafea , dar io am facut-o de multe ori si fara . Tre s-o lasi macar peste noapte sa se inmoaie foile . Report
October 18, 201015 yr comment_60544 Sunt sigura ca si mie mi-ar placea cu cafea,si o sa fac ori fara cofeina,ori doar o parte cu cafea.Abia pe saptamana viitoare ajung sa o fac,dar abia astept. Report
October 18, 201015 yr comment_60571 Petunie, merci de info cu kauflandul, o sa ma uit cind mai merg la cumparaturi in de.Cred ca in loc de cafea o sa pun ciocolata milka si o sa o numesc Schoco Machiatto Report
October 21, 201015 yr comment_61029 Ceea ce ai obtinut tu fierband conservele de lapte condensat se numeste dulce de leche Poate multe fete il gasesc in magazine cu acest nume.Am sa-l fac si eu neaparat. Dar se dau prin cafea tare nu? Report
October 21, 201015 yr Author comment_61045 Yandira , eu le-am dat prin cafea filtru , ca asta am avut. Am mai spus ca prajitura asta s-a nascut incercad sa repar ceva . Report
October 22, 201015 yr comment_61171 Vai Simona ce bunaciune !Cu ce ai taiat prajitura asa perfect de nu a crapat glazura ?Cu cutit infierbantat in apa calda ? Report
October 22, 201015 yr comment_61173 Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta Da spune unde gasesc in De lapte condensat la conserva, aici am gasit numa la tub si cit are o conserva, tubul are 175gr, aaaa 2pachete de unt asta inseamana 500gr? Sissi, lapte condensat indulcit gasesti de la Nestle, cutia albastra cu fata pe ea. Simo, arata belea,da asta e demancat in vizita nu de facut acasa ca-i pericol de ingrasare.Al meu nu mananca si ajunge la cosul de gunoi....din burta mea Report
October 22, 201015 yr Author comment_61180 Vai Simona ce bunaciune !Cu ce ai taiat prajitura asa perfect de nu a crapat glazura ?Cu cutit infierbantat in apa calda ? Pisco , a crapat p-ici pi colo . Cutzitul il bag in apa , nu neaparat calda, inainte de fiecare taiere. Da' era bine ascutzat Report
October 22, 201015 yr comment_61196 Vai Simona ce bunaciune !Cu ce ai taiat prajitura asa perfect de nu a crapat glazura ?Cu cutit infierbantat in apa calda ? Pisco , a crapat p-ici pi colo https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif. Cutzitul il bag in apa , nu neaparat calda, inainte de fiecare taiere. Da' era bine ascutzat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif Aha.No bine ca mi-ai zis ca eu nu le-am mai ascutzat cam de mult.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report