Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura Latte Macchiato

Featured Replies

Numele prajiturii vine de la faptul ca in compozitzie are si lapte ( condensat , ce-i drept :lol: ) si cafea.

[center]Pt foi avem nevoie de :

500 gr faina,
200 gr unt, ( Merci , Eataly :mad: )
100 gr zahar ,
1 ou intreg,
2 lg smantana sau iaurt,
praf de copt

[/center]

Se amesteca toate si din aluatul rezultat se coc 5 foi pe dosul tavii.

[center]Crema:

2 conserve de lapte condensat-indulcit
2 pachete de unt

[/center]

Se fierb conservele 2 ore in apa apoi se amesteca amandoua cu untul , simplu , nu?

Se umplu foile cu crema rezultata si se pune

[center][b]

o glazura de ciocolata ,[/b][/center]

eu am pus direct ciocolata.

Se da praji la frigider cateva ore , se lasa sa se patrunda foile , apoi se taie in patrate:

post-34-128730778319_thumb.jpg

Se pune o cana de cafea RECE intr-o farfurie adanca si se dau bucatzie proaspat scoase de la frigi prin cafea.

Si gata :P

pofta buna!

post-34-128730790584_thumb.jpg

• Author

nu se merita sa lucrezi la foi pt o portie mica :P , si mai consumi si curentul mai degeaba :lol: , io mi-s mai economicoasa :mad:

Am facut-o pt al meu cand am fost in vizita cu pitica , acasa am pastrat 2 bucatzele numai...de frica!!!!

Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta :scratch:

Da spune unde gasesc in De lapte condensat la conserva, aici am gasit numa la tub si cit are o conserva, tubul are 175gr, aaaa 2pachete de unt asta inseamana 500gr?

• Author

Da , 500 de grame , Sissi , asta e ....

eu lapte d-asta iau de la rusi. Tre sa fie d-ala indulcit.

Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta :)

Da spune unde gasesc in De lapte condensat la conserva, aici am gasit numa la tub si cit are o conserva, tubul are 175gr, aaaa 2pachete de unt asta inseamana 500gr?

Eu am luat din Kaufland mai demult ,de la raftul unde era si laptele pt cafea.

Simo,daca nu o dau prin cafea cum e?Stiu ca nu se mai numeste Latte Machiatto atunci.Nu prea as da-o prin cafea,din cauza copiilor;sau as putea lua cafea fara cofeina.In orice caz o fac,cat de curand

• Author

Petu , io tre sa-tzi marturisesc ceva: eu faceam prajitura asta fara sa o dau prin cafea , si n-o numeam asa :) , dar de data asta , presata de timp , nu mi s-au inmuiat foile......a rezultat Latte Macchiato :)

E mai buna cu cafea , dar io am facut-o de multe ori si fara :lol: . Tre s-o lasi macar peste noapte sa se inmoaie foile .

Sunt sigura ca si mie mi-ar placea cu cafea,si o sa fac ori fara cofeina,ori doar o parte cu cafea.Abia pe saptamana viitoare ajung sa o fac,dar abia astept.
Petunie, merci de info cu kauflandul, o sa ma uit cind mai merg la cumparaturi in de.Cred ca in loc de cafea o sa pun ciocolata milka si o sa o numesc Schoco Machiatto :)

Ceea ce ai obtinut tu fierband conservele de lapte condensat se numeste dulce de leche Poate multe fete il gasesc in magazine cu acest nume.

Am sa-l fac si eu neaparat. Dar se dau prin cafea tare nu?

• Author
Yandira , eu le-am dat prin cafea filtru , ca asta am avut. Am mai spus ca prajitura asta s-a nascut incercad sa repar ceva :lol:.

Vai Simona ce bunaciune !

Cu ce ai taiat prajitura asa perfect de nu a crapat glazura ?

Cu cutit infierbantat in apa calda ?

Prajitura asta trebuie neaparat facuta, merci ca ai pus reteta :icon_fessee:

Sissi, lapte condensat indulcit gasesti de la Nestle, cutia albastra cu fata pe ea.

Simo, arata belea,da asta e demancat in vizita nu de facut acasa ca-i pericol de ingrasare.Al meu nu mananca si ajunge la cosul de gunoi....din burta mea :scratch:

• Author

Pisco , a crapat p-ici pi colo :icon_fessee:. Cutzitul il bag in apa , nu neaparat calda, inainte de fiecare taiere. Da' era bine ascutzat :scratch:

Pisco , a crapat p-ici pi colo https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif. Cutzitul il bag in apa , nu neaparat calda, inainte de fiecare taiere. Da' era bine ascutzat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Aha.No bine ca mi-ai zis ca eu nu le-am mai ascutzat cam de mult.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif