Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

despre amandine si glazura de deasupra

Featured Replies

Buna ziua,

O mica-mare intrebare pentru cei care, evident, se pricep mai bine ca mine. Am citit acum cateva minute o reteta de amandina in care era specificat urmatorul aspect: dupa ce se prepara blatul si crema, dupa ce se taie prajiturile si se prepara glazura de deasupra se iau prajiturile si se tavalesc prin glazura cu partea care vine deasupra.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca blatul este taiat si crema asezata intre straturi iar eu iau prajitura si o tavalesc prin glazura... nu se rastoarna straturile? Adica, ar trebui sa iau prajitura si sa o rastorn pentru a o tavali prin glazura. Nu se desface?

Intre acest lucru pentru ca asta pare a fi singura solutie pentru ca prajiturile sa prezinte un strat de glazura frumos, asa cum cum vedem noi la cofetarii, o glazura care sa inconjoare frumos partea superioara a prajiturii. Stiu, exista si solutia sa torni glazura de sus in jos insa aceasta va curge efectiv de pe "capac" PE LANGA prajitura si nu se va aseza frumos asa cum vedem noi in refrigeratoarele de la cofetarii.

Atasez doua fotografii spre exemplu:

post-736-128765298228_thumb.jpg

post-736-128765298389_thumb.jpg

Sper ca se vede clar despre ce este vorba.

Deci? Cum se procedeaza de se obtine stratul superior atat de frumos glazurat?

Multumesc.

• Author

Geany, multumesc de raspuns. Am citit, insa nu ma lamureste suficient de mult, in se sensul ca din cate am vazut eu acolo este postata si discutata reteta pentru glazura nu modul in care se glazureaza cat mai aproape de perfectiune amandinele, asa, ca in prima poza atasata de mine.

Prajiturile din linkul trimis de tine nu au glazura ca la cofetarie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif , sa-mi fie iertata obraznicia si chiar nu vreau sa se supere nimeni. Prajiturile chiar arata super si sunt convins ca au fost la fel de gustoase.

Doar ca eu... doream niste sfaturi pentru o glazura PERFECT asezata pe partea superioara a prajiturii si care sa nu arate cursa, prelinsa, ca niste tzurzturi de gheata. Uof, nu cred ca m-am facut inteles. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Multumesc oricum https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Poate ca nu se taie complet prajiturile. Tai patratelele cam pe jumate (din inaltime) si apoi torni glazura cu atentie, sa se scurga peste tot. N-am incercat niciodata, da' asta e ideea ce mi-a venit acum.

Mie personal îmi place cînd glazura are turturei,adica la fel ca în a doua imagine.

Pentru ca sa se poata decora asa ca în prima imagine,cred ca depinde în primul rînd de glazura folosita...si daca nu se fac asa cum a zis Foxyy,chiar cred ca-s facute cîte una :lol:

Mie nu mi se pare ca glazura aia arata perfect :lol:

Poate ca nu se taie complet prajiturile. Tai patratelele cam pe jumate (din inaltime) si apoi torni glazura cu atentie, sa se scurga peste tot. N-am incercat niciodata, da' asta e ideea ce mi-a venit acum.

Asa e, glazura se toarna peste, nu se tavalesc praji prin glazura.Mie nu mi-a iesit glazura asa groasa, dar daca va uitati la cele de la cofetarie, glazura nu imbraca toata amandina.

Inchipuie-ti cofetarii care fac cate 3-400 amandine/zi sau mai mult dand fiecare amandina prin glazura :icon_fessee: