September 29, 201015 yr comment_58263 iote ce efuziuni de dragoste si de fericire pe aici nu ai cum sa nu fii fun Geany Geany se pare ca-ti infiintezi un fun club Haaii ma!!!!ca ma emotionez si eu nu reactionez prea bine cand is emotionata...Is sensibiloasa'' rau,zau ashea... Report
September 30, 201015 yr comment_58292 Deci dintr-un singur pachet de foi de placinta am facut un melc''cu mere si trigoane cu nuci insiropate.... Report
September 30, 201015 yr comment_58301 [center]Azi, amandine cu glazura fondanta. Ce mai... dom'ne, ca la cofetarie... [/center] Report
September 30, 201015 yr comment_58315 Draga Luminis arata chiar ca de cofetarie, cum e cu glazura fondanta,care e reteta?!!!crezi ca ar merge si la eclerele mele? ca eu am incercat mai multe glazuri si nu m-a dat pe spate niciuna... Report
September 30, 201015 yr comment_58318 Draga Luminis arata chiar ca de cofetarie, cum e cu glazura fondanta,care e reteta?!!!crezi ca ar merge si la eclerele mele? ca eu am incercat mai multe glazuri si nu m-a dat pe spate niciuna... Nu doar ca arata ca la cofetarie, dar are si acelasi gust, mai bun chiar. Glazura asta garantez ca te da pe spate, asta daca vrei sa fie amandina ca la cofetarie si nu doar o simpla prajitura cu ciocolata..E reteta Natashei, a postat-o si Ioana la topicul cu amandine. Eu am poze pas cu pas de la fondant numai ca nu stiu unde sa le lipesc... oare pot aici, la topicul asta?Si sigur ca merge si la eclere, abia astept sa o incerc si eu pe eclere. Si nu se face greu deloc. Edited October 1, 201015 yr by Luminis Report
September 30, 201015 yr comment_58320 Jos palaria in fata Ioanei dar tie ti-a iesit glazura cu totul altfel,parca mi-e frica sa ma incumet,pare pretentioasa sau nu am inteles-o eu bine... Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' Report
September 30, 201015 yr comment_58324 Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' [center]Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute. Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul. Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca. Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare. Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns: L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...[/center] Report
September 30, 201015 yr comment_58325 Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' [center]Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute. Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul. Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca. Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare. Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns: L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...[/center]Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''... Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap... Report
September 30, 201015 yr comment_58326 Sarumana,jur ca am salvat-o in caietul meu de:''aur''... Inca mi-e frica s-o incerc dar ii dau eu de cap... Wow! Te creeeed! M-ai facut happy... Nu-ti fie teama, e simplu rau... Abia astept eclere glazurate! Report
September 30, 201015 yr comment_58329 Sarumana va pup dulce vin eu cu ea cand nu va asteptati.. Report
September 30, 201015 yr comment_58335 [center]Azi, amandine cu glazura fondanta. Ce mai... dom'ne, ca la cofetarie... Luminis draga mea ai facut niste amandine care arata excelent!Daca ai sti de cand caut acea reteta de amandine si mai ales de glazura perfecta !Acum am vazut ca ai postat si etapele de lucru,multumesc din suflet!cu prima ocazie o voi incerca negresit!Felicitari inca o data si va arat si eu umilele mele amandine Pupici tuturor! Report
October 1, 201015 yr comment_58336 Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' [center]Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute. Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul. Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca. Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare. Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns: L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...[/center] Luminis draga , vino 'ncoa! .Multumim pt. ca impartasesti cu noi aceasta reteta;ai mai dezlegat un mister al amandinelor! Report
October 1, 201015 yr comment_58342 Uauu am auzit ceva de negresa?!!Pai ce faina mi-ar iesi cu glazura asta.... Report
October 4, 201015 yr comment_58527 O simpla rulada cu dulceatza: Mai, sigur n-ai cumparat-o?E perfecta! Eu chec di reteta Stellei 3 , 2 , 1 cu fructe de padure. Report
October 4, 201015 yr comment_58561 Tare dragutza esti tu , merci Adevarul e ca de vreo 2 luni n-am prea dat prin bucatarie decat rar , a fost mama aici..... Acum ca a plecat fac si eu ce ma lasa pitica ( oricum , avem vreo 50 de borcane de gem in camara , asa ca numai prajituri cu ge o sa fac o vreme , sa nu cumva sa se darame raftul ) Report
October 4, 201015 yr comment_58578 Simo cum ai facut biscuitul de rulada? As face si eu ca am un borcan de dulceata inceput. Report
October 4, 201015 yr comment_58613 Blat simplu de pandispan , cate oua atatea linguri de zahar si de faina , fara praf de copt dar am pus 2 lg de ulei sa fie mai moale. Report
October 4, 201015 yr comment_58614 Blat simplu de pandispan , cate oua atatea linguri de zahar si de faina , fara praf de copt [b][color=#ff0000][b][color=#ff0000]dar am pus 2 lg de ulei sa fie mai moale.[/color][/b][/color][/b] Secretele mici dau efectele mari.Multumim de pont.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Rulada ta e perfecta ! Report
October 4, 201015 yr comment_58617 Hihihi !!!!sincer am lasat-o pe Simo sa scrie prima ca sa nu ma bag ca musca-n lapte (ca de obicei),dar asa fac si eu rulada de obicei,in tava mica de negreasa fac din 4 oua,in aia mare de aragaz (dreptunghiulara)din 6 dar ies 2(o tai in doua),daca o vreau mai ''groasa'',o rulez pe latime, si pe lungime daca o vreau mai subtire si mai lunga (deci mai multe feliute subtiri nu mai multe felioaie mai late),bat albusele spuma cu tot atatea linguri de zahar(de ex. 4 cu 4 sau 6 cu 6),adaug galbenusele cate unul si putin ulei,si la urma faina cate o lingura de sus in jos ca la pandispan sa nu se lase spuma,esenta,coc in tava unsa cu ulei tapetata cu hartie de copt tot unsa cu ulei,proba cu scobitoarea,o scot intorcand pe un servet umed(bine stors)si deasupra pe hartie iar unul tot umed ,astfel mi se desprinde imediat hartia,desprind hartia,si rulez imediat ajutandu-ma de servetul umed,las un pic 5 min. si umplu cu ce vreau...Sincer Simo' poze ca ale tale nu voi obtine niciodata deci jos palaria,arata super mega rulada ta,de revista.... Deci taiata pe latime am facut un gardut la un tort... Pe lungime(ca-mi trebuiau mai multe)un tort broasca testoasa inspirata de la Daneza(dar cu interior de diplomat reteta mea)... Deci Simo nu ma apropii de perfectiunea ruladei tale,dar mai perseverez... Report
October 5, 201015 yr comment_58642 Intrucat imi ramasese gandul la rulada,azi am prestat cu crema de lamaie,am pudrat-o cu nuca de cocos... Nici pe departe opera de arta a lui Simo' dar a fost f. gustoasa... Report
October 5, 201015 yr comment_58644 Ps.Draga Simo' si fetelor,daca mai detineti alte tipsuri despre realizarea ruladei in afara de ce s-a discutat pana acum,v-asi fi foarte recunoscatoare daca mi le impartasiti.... Report
October 5, 201015 yr comment_58647 simo multumesc mult chiar mi-a ramas gandul la rulada ta perfecta, felicitari Geany tu torni gaz pe foc, foarte apetisante si frumoase si ruladele tale, eu n-am tipsuri Report
October 5, 201015 yr comment_58663 Din ciclul "mami, vrem ceva dulce, repede...", am facut in fuga mare niste savarine: Report