Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

HI HI HI...Ce ma bucur, ma temeam c-o sa-mi spui ca Stefan e vre-un pusti pe care-l faci tu fericit cu clatite...Hmmmm ce ma bucur ca nu-i asa....Eu sunt o romantica incurabila vad povesti de dragoste peste tot =)) :P :P ...

Si sotul meu are burtica dar nu mi-l imaginez fara ea(stii cum e sa-ti fie drag winie the pooh?)

Arata f. fain(e reteta Ralucai?!,ca-mi ramasese mintea la ea)zii repede cate au mai ramas din 70?!!! :D

Garofite:

o cana (250 ml) zahar

o cana (aceeasi) untura

3 oua, sare, arome

o lingurita rasa cu amoniac, pe care l-am stins cu zeama de lamaie

faina pana se face un aluat ce poate fi modelat (cam 500 g)

Le-am amestecat pe toate si le-am "impuscat" pe tava (se vad cateva forme in fundal)

Punctele negre sunt de la scortisoara.Doar ma stiti fan! Cateva s-au "bronzat" dar alea-s cele mai bune! http://www.culinar.ro/forum/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

post-73-128393497736_thumb.jpg

Arata f. fain(e reteta Ralucai?!,ca-mi ramasese mintea la ea)zii repede cate au mai ramas din 70?!!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Azi-noapte, toate! Cand le-am postat erau inca fierbinti!

Azi, vreo 20, c-am avut musafiri.D-aia le-am facut si pe celelalte!

Tot 70 au iesit si garofitele!

Maine tata, sarbatoreste "ziua onomastica si de nume care implineste" - T. Musatescu (78 de ani)

M-am socotit ce dulce pe care nu l-a mancat de multa vreme sa-i fac si mi-am adus aminte de unul din preferatele lui.

Lapte de pasare.

Premiera pentru mine, ca la deserturi nu prea pun nici botu' nici lingura.

Am cautat reteta in vechiul caiet cu coperta rosie al Conexiunii - Mamarotta - si am purces la treaba.

Pana si boule de nej :P (boules de neije) au iesit satisfacator.

[center].

post-168-128395788873_thumb.jpg

.[/center]

paparoţism:

Cand da sa se racesca mi-a trecut o idee prin greier. M-am dus si am luat sticla de cognac "pentru lesinuri" - vorba Matusichii Pittypatt din Gone with the Wind - si am pus un paharel mic in laptele parfumat.

Sefule eu lapte de pasare nu am mancat niciodata(am auzit dar nu am mancat),faina si ideea de-ti trecu' prin greier''... :P

Nu vin cu mana goala,iaca si poale-n brau si trandafiri de la moldova(cu branza si stafide)ca doar e sf. maria mare''...

post-405-128396953316_thumb.jpg

Geany, sa-ti traiasca trandahirii si poalele ce le pusesi in brau.

ps nu-i Sântà Maria mica azi fata?

Geany, sa-ti traiasca trandahirii si poalele ce le pusesi in brau.

ps nu-i Sântà Maria mica azi fata?

Haoleo!!!te pomeni ca e mica,findca eu nu ma prea pricep la deshtia...tre' sa intreb...

Cat despre poale mai bine-n brau ,decat in cap :violent1: ...

P.s:am intrebat ai mei zic ca sf. Maria din august e a mortilor,Sf. Maria din septembrie e a viilor si se sarbatoresc Marii,Mariani etc,Care-i mica si care-i mare inca nu m-am lamurit,dar se da de pomana si atunci si acum,cel putin asa stiu si tin ai mei,dar nu bag mana-n foc,ca ar fi corect,ca nu prea ne pricepem la deastea,bunicile stiau mai bine dar ele nu mai sunt...

Eu stiam , ca cea din augus e Sf MM , ca e hram la biserica ( si e pentru pomenirea mortilor ) si ca cea de ieri e cea mica, onomastica viilor.

btw , azi e sf Ana si Ioachim.

ps. aste-as singurele care le stiu caci aveam Mariana in familie :violent1:

O tarta cu prune ( in principiu azi in sat la mine, toata lumea are tarta cu prune :occasion14: , ca-i o sarbatoare" postul genevez" )

post-16-128403075709_thumb.jpg

Sefule eu lapte de pasare nu am mancat niciodata(am auzit dar nu am mancat),faina si ideea de-ti trecu' prin greier''... :occasion14:

Lacuna asta musai sa fie remediata!

Gasesti retete pe net fara probleme.

A fost desertul de fitze al anilor '70. Mama are compotiere speciale pentru servirea lui aduse de zestre. Ulterior s-a consumat doar la zile insemnate, caci trebuiau economisite ouale cu grija.

Buldinej-ul/lapte de pasare, e desertul copilariei la noi.

mai tarziu am facut si eu, aici ii spune "ile flotante , si se pune "hartistic" zahar caramelizat pe bulgarii de nea .

eu am incercat si cu caramel amestecat in crema de lapte ( atentie ca se poate covasi/branzi)

totusi varianta de lapte de pasare e cea care-mi place si azi. btw, sa fac si eu :occasion14:

Shefu Paparotti, de ce nu-l bagi matele la "imagini"?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Poate o mai fac si altii!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

O tarta cu prune ( in principiu azi in sat la mine, toata lumea are tarta cu prune :wub: , ca-i o sarbatoare" postul genevez" )

Chiar ieri sau alaltaieri pe euforia cuisin in reluare a facut Laura Calder(tipa de gateste frantuzeste) o tarta cu prune cu tot cu samburi,prune intregi cam naspa,a ta arata super...

Au zis la tv. ca a fost sf. Maria mica... :occasion14:

Geany fata mea, tarta mea e ultra simpla:aluat frantuzesc ( cumparat din comert :) ) prune taiate in jumatati si "oleac" de zahar presarat.

la 200° pana se rumeneste. Atentie ca lasa zeama .

unii fac un maglavais din ou zahar si smantana, sau presara nuca/pesmat sau altele pe aluat ca sa abosoarba zeama.

mie nu-mi place decat natur ; astept sa se raceasca bine, si apoi is atenta sa nu ma "picur" cu zama pe haine :)