Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Din ciclul amintiri din copilarie :toothy9; ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :hungry: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :)

post-405-12845452231_thumb.jpg

Ia' dovada..

post-405-128457054624_thumb.jpg

Din ciclul amintiri din copilarie :biggrin: ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :tongue3: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :tongue4:

Ia' dovada..

Eu friganele fac doar alaturi de mancarica de mazare, merge de minune. :scratch:

Dar sa revenim la ale noastre, friganelele ca friganelele, dar "ochiosul" tau manjit tot pe botic este mai si decat friganelele, manca-l-ar mama pe el de baiat!!!!

Din ciclul amintiri din copilarie :tongue3: ,friganele/m-am jucat putin cu ele...Adica am aromatizat laptele prin care am trecut feliile de franzela(mai vechiuta'') :tongue4: cu miere si esenta de rom,apoi trecute prin ou batut cu putin lapte,le-am prajit in putin ulei cu unt,pudrate cu zahar pudra vagniliat(dar coptii s-au balacit dupaia cu dulceata de capsuni,miere,nutela ce au vrut ei...) :scratch:

Ia' dovada..

Eu friganele fac doar alaturi de mancarica de mazare, merge de minune. :pupic:

Dar sa revenim la ale noastre, friganelele ca friganelele, dar "ochiosul" tau manjit tot pe botic este mai si decat friganelele, manca-l-ar mama pe el de baiat!!!!

Giorgi' sincer cu mazare nu am facut niciodata dar o coc sa stii,ca am mai auzit,deci trebe' incercat musai... :biggrin:

Gogosele cu ricotta:

1 ou

125 gr ricotta

Faina, la ochi, cat sa se dezlipeasca un pic de peretii castronului dar sa ramana moale si lipicios.

Un pic de praf de copt si un pic de bicarbonat(cat am luat cu 2 degete)

Am lasat 30 minute la frigo.

Am prajit.

post-9-128464591853_thumb.jpg

Bomboloni alla crema,Alessandra Spisni,rai uno(v-am tot amenintat ca incepe emisiunea mea preferata :lol: ),o sa pun si reteta daca sunteti interesate,eu sunt f. incantata de ea e ieftina,buna si nepretentioasa asa ca Alessandra :lol: ...

post-405-128471491064_thumb.jpg

post-405-128471491951_thumb.jpg

post-405-128471492723_thumb.jpg

Gata vin cu linkulBomboloni alla crema

Gianinoooooooo, bomboloanele-s cu crema (pasticcera) umplute? arata wow, da-s bomba calorica.

eu facui o turnata cu mere. merci Anat

post-16-128474431805_thumb.jpg

Da Steluto stiu dar eu doar am gustat is' mai mult pt. coptii ca ei is' batz.Pun si reteta o sa dau link(am avut pana acum mosafiri''socrela si deaia n-am avut timp,i-or placut tare mult,da nu a recunoscut decat pintre dintzi :pupic: ,da manca de numa' :-h si dupaia la mine nu a mers forumul,mac' sa pun reteta ,chiar merita...)

am plecat de la tarta cu ciocolata a lui Kiken, si a iesit cu totul altceva :unsure:

am adaptat-o sa se potriveasca cu monti. nu am folosit de loc faina ci doar un amestec de cacao cu migdale macinate, iar din albusele ramase de la "crema" am facut un strat de bezea

post-84-128499321333_thumb.jpg

nu mi-am socotit corect timpul de coacere. am uitat ca mai sta la cuptor si cu bezeaua. dar e foaaarte buna si asa "rascoapta" =))

Pentru astazi o prajitura rapida cu cocos si ananas

post-332-128532315628_thumb.jpg

si acum cateva zile o placinta cu iaurt si miere

post-332-128532317416_thumb.jpg

O salata de fructe (o banana,o para,o nectarina,o piersica,bobite de strugure,zeama de la o portocala,miere,putin rom)...

post-405-128534620481_thumb.jpg

Am capatat un sac de mere de la tara..

post-405-128534622906_thumb.jpg

Asa incat papanasi moldovenesti cu mere(sau cel putin asa se chiama la noi)..

post-405-128534617894_thumb.jpg

post-405-128534619605_thumb.jpg

Si o prajitura cu mere cu aluat fraged..

post-405-128534622107_thumb.jpg

In mijloc mere calite in unt cu zahar putin rom si scortisoara...

post-405-128534629243_thumb.jpg

Pudrata cu zahar pudra vanilat...

post-405-128534630301_thumb.jpg

Geany, scrie oliacă reţeta la aluatu ista, că mă tochesc di pofta!

Un pachet de unt sau margarina(lasat la temperatura camerei sa se moaie),1 galbenus de ou,vreo 3-4 linguri de smantana(sau iaurt sau lapte sau vin alb sau chiar apa am pus eu cand nu am avut altceva),1 lingura de zahar(daca-i pt. placinta ca pt. tarte sarate pun numai 1 lingurita sau deloc),un praf de sare,un vf . de lingurita de praf de copt il amestec cu faina alba,faina cat cuprinde sa framant rapid un aluat elastic care se desprinde de pe maini,se da 1/2 de ora la frigider acoperit cu folie de plastic(sa nu faca ,crusta),poti face cu el tarte dulci,sarate,fursecuri etc....

Cand nu pun reteta la ceva inseamna ca am facut din( ochi ca de obicei) si cu ce am avut.... :)

Vai mama mea........

Geany,

Nu am facut de un secol o placinta cu mere ,din asta "adevaraciune" cum ai facut tu.

Am si uitat-o.

Cu atatea tarte,charlotte si alte farafaslacuri.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Mi-ai facut o pofta........

Vai mama mea........

Geany,

Nu am facut de un secol o placinta cu mere ,din asta "adevaraciune" cum ai facut tu.

Am si uitat-o.

Cu atatea tarte,charlotte si alte farafaslacuri.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Mi-ai facut o pofta........

Draga Pisco,charlote si farfaslacuri asi vrea si io' dar criza ma impiedica asa ca mai ''saracacios asa'' si cu ce am ,faine rau briosele tale... :)

Apoi briosele is un fel de chec cu "fustite".https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Fustele is din colectia vara-toamna de anul trecut.De la solduri.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Apoi briosele is un fel de chec cu "fustite".https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Fustele is din colectia vara-toamna de anul trecut.De la solduri.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

O fi Pisco si arata superb,dar tre' sa mai dau bani si pe ''fustite'',ca sa le achizitionez tre' sa merg la un supermarket,si daca pun io' piciorul acolo umplu carutul de cumparaturi(posibil sa cumpar toate tampeniile si nu ''fustitele dupa care m-am dus de fapt),asa ca ma abtinez...

Eu, la fursecurile simple, le-am adaugat jumatate de paharel de lichior crema de fistic si le-am copt in formele mici, gen nuci.Bune rau, sau plac grav la mine, ca sa o citez pe Ralu.

post-9-128549124155_thumb.jpg

Vreau sa repet experimentu' cu limoncello crema. ^_^

Geany, scrie oliacă reţeta la aluatu ista, că mă tochesc di pofta!

Un pachet de unt sau margarina(lasat la temperatura camerei sa se moaie),1 galbenus de ou,vreo 3-4 linguri de smantana(sau iaurt sau lapte sau vin alb sau chiar apa am pus eu cand nu am avut altceva),1 lingura de zahar(daca-i pt. placinta ca pt. tarte sarate pun numai 1 lingurita sau deloc),un praf de sare,un vf . de lingurita de praf de copt il amestec cu faina alba,faina cat cuprinde sa framant rapid un aluat elastic care se desprinde de pe maini,se da 1/2 de ora la frigider acoperit cu folie de plastic(sa nu faca ,crusta),poti face cu el tarte dulci,sarate,fursecuri etc....

Cand nu pun reteta la ceva inseamna ca am facut din( ochi ca de obicei) si cu ce am avut.... :P

Geanyvino-'ncoace sa te tzuc! :P Iti multumesc pt. reteta asta super de aluat.Azi am incercat-o si mi-a iesit o bunaciune de "praji' cu mere" ca io asa-i zic,de ...sa te lingi pe degete.Nu i-am facut inca poza ca mi-i-s la incarcat bateriile pt ap. foto dar...revin io!

Deci asa ceva...mai rar!Multam fain si mai viu' la tine, la "caietu de retete" . :P

Ma bucur ca pot sa fac si io fericit pe cineva!

Si inca mai am la "catastif" trecute neste retete copiate de la tine care abia asteapta sa fie incercate de ex. eclerele,pastele alea din aluat de "patura" cum ii zicem noi,am incercat si aripi KFC a la Geany,deci io is "FAN Geany" ,numa' ca mi-s mai in umbra.Mia mult am umblat pe la "torturi" dar sotul meu s-a saturat de "tortalit" si mai vrea si alte chestii!

Edited by Anca_B

Ma bucur ca pot sa fac si io fericit pe cineva!

Si inca mai am la "catastif" trecute neste retete copiate de la tine care abia asteapta sa fie incercate de ex. eclerele,pastele alea din aluat de "patura" cum ii zicem noi,am incercat si aripi KFC a la Geany,deci io is "FAN Geany" ,numa' ca mi-s mai in umbra.Mia mult am umblat pe la "torturi" dar sotul meu s-a saturat de "tortalit" si mai vrea si alte chestii!

Hi hi hi!!! am primul meu fan ''personal'' :P :P si nu-l dau la nimenea,daa??!!!....

Sa va fie de bine Ancuto,prea multe torturi dau in greata,mai incearca si trandafiri de la moldova I si -II-,placinta iese super si cu branza de vaci,cu zahar(depinde cat de acra e branza ta),un ou si stafide,cu aluatul poti face fursecuri,sau tarte sarate (quish),etc... :P

P.s. ai grija cu aluatul ala de patura ca tre sa fie ca cel mai fin cersaf :P

iote ce efuziuni de dragoste si de fericire pe aici

:P nu ai cum sa nu fii fun Geany :P

Geany se pare ca-ti infiintezi un fun club :P