October 19, 201015 yr comment_60657 ioi,ce-i aici!bomboane turmentate,dobos,salam de biscuiti inobilat...voi va rasfatati nu gluma! Eu,o tona de minieclere(doar vreo 3 kg)Dementiale, ma faci sa mor in fata ecranului la ora asta, eu ador eclerele.Ce reteta ai folosit pentru umplutura si aluat? Report
October 19, 201015 yr comment_60658 ioi,ce-i aici!bomboane turmentate,dobos,salam de biscuiti inobilat...voi va rasfatati nu gluma! Eu,o tona de minieclere(doar vreo 3 kg)Dementiale, ma faci sa mor in fata ecranului la ora asta, eu ador eclerele.Ce reteta ai folosit pentru umplutura si aluat?Cristina,Adriana,saru mana!Reteta e a Natashei,bineinteles! Report
October 19, 201015 yr comment_60662 Giorgiana,reteta o pun asa cum am luat-o si eu de pe un blog...nu mai stiu al cui,dar cu siguranta nu imi apartine...asta ca sa nu creez discutiiIngrediente 300 gr iaurt300 gr faina300 gr zahar3 oua3 linguri ulei100 gr stafide50 gr coaja de lamaie confiata1 pliculet praf coptMod de preparare Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem apoi uleiul , faina si praful de copt si amestecam pana se omogenizeazaAdaugam stafidele si coaja de lamaie (daca nu aveti coaja confiata puteti inlocui cu razatura de lamaie).Tapetam forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si turnam aluatul.Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca bine apoi scoatem din tava si portionam. Multumesc frumos pt.reteta!!! S-a notat si se va executa curand. Report
October 19, 201015 yr comment_60730 Eclere, salam de bisku, dobos, ce de minunatii.Mimi esti tare, ce mai! Report
October 21, 201015 yr comment_60971 Luati-ma usor ca iar ma apuca depresiunea''si dau iama in cioco si klainderman Report
October 21, 201015 yr comment_60992 Mah , fetelor , facui curat in camara si gasii u punga de lapte praf Raraul. Ce era sa fac , sa-l arunc? Report
October 21, 201015 yr Author comment_61001 Merci Zoazo. erau 12 foi . Imi spui si mie reteta.Adica si cantitatile pt 12 foi,si cît de mari le-ai facut aproximativ Report
October 21, 201015 yr comment_61014 Dovleac copt, e de dulce, nu? Ooooo, da....dovleac Il ador....abia astept sa primesc de la tara un urias din asta Eu de dulce in ultimul timp: placinta cu branza, budinca de vanilie, tort de mere, orez cu lapte, budinca de paste cu branza...fara poze ca nu mai am cum cu asta mic in preajma. Cum bag cv in cuptor se tot perinda pe langa el pana e gata si trece la atac.... Report
October 21, 201015 yr comment_61017 Merci Zoazo. erau 12 foi . Imi spui si mie reteta.Adica si cantitatile pt 12 foi,si cît de mari le-ai facut aproximativ Asa ma alatur si eu lui Maya,Steluto inca ma bantuie dobosul ala,ce sa-ti fac daca arata asa de apetisant?!pe mine cu crema m-ai lamurit beton,daca zici si de foi te mai pupez o data dulce,dulce... Report
October 22, 201015 yr comment_61203 Mah , fetelor , facui curat in camara si gasii u punga de lapte praf Raraul. Ce era sa fac , sa-l arunc? Mah, eu nu am de Rarau, am de Saliter si al meu e mai jmeker...e fermecat. Pe bune, nu ma crezi? Toata noapte am auzit o voce din bucatarie strigandu-mi: "Transforma-ma in ciocolata de casa, transforma-maaaaa!!!" Report
October 22, 201015 yr comment_61211 Mah , fetelor , facui curat in camara si gasii u punga de lapte praf Raraul. Ce era sa fac , sa-l arunc? Mah, eu nu am de Rarau, am de Saliter si al meu e mai jmeker...e fermecat. Pe bune, nu ma crezi? Toata noapte am auzit o voce din bucatarie strigandu-mi: "Transforma-ma in ciocolata de casa, transforma-maaaaa!!!" Io' am cotrobait pin' camara mea de mi-au sarit capacele da de rarau nici urma Report
October 22, 201015 yr comment_61228 Merci Zoazo. erau 12 foi . Imi spui si mie reteta.Adica si cantitatile pt 12 foi,si cît de mari le-ai facut aproximativ 10 oua, 200 gr zahar ,o lamaie (coaja si zeama) , 120 gr faina separat galbenusurile frecate/mixate cu 200 gr zahar coaja si zeama de la o lamaie, pana devine o crema spumoasa. albusurile batute spuma batz .faina si albusurile se adauga alternat cate putin peste galbenusuri.se intind foi suuuuuuuuubtiri ( mie numai asa imi plac ) pe foaie de copt. se baga la cuptorul deja cald 200°C.restul de maglavais de foi se tine mereu la frigo pana se termina de copt foile. atentie ca se coc rapid foile!!!se rastoarna fiecare foaie peste o foaie noua de copt ( atentie ca este lipicioasa foaia si dupa copt !)se lasa sa se raceasca bine foile inainte de a monta tortul cand se monteaza tortul , foile de dobos, se aseaza pe platou, si incet derulati foaia de copt cu grija sa nu se rupa foaia de tort. crema ganache din 1l( 2x500 ml ) smantana 35% MG pusa pe foc. cand a dat in clocot, am varsat peste 1.2 kg de cioco neagra rupta bucatele.am amestecat bine sa fie amestecul cioco/smantana omogenizat bine. apoi am lasat peste noapte la temp camerei. a2a zi am batut cu mixerul/telulcrema, si apoi am montat tortul. Report
October 23, 201015 yr comment_61289 Vai de capul meu Stellina ce foi subtiri ai facut.Zici ca-s strune de vioara.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_boohoo.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Brava tie !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
October 23, 201015 yr Author comment_61317 Stellina,merci mult! Foarte faine si subtiri foile.Asa îmi plac si mie Report
October 24, 201015 yr comment_61365 Din tortul de cico si capsuni facut ieri la repezeala pt ziua socrului : Report
October 24, 201015 yr comment_61385 pentru ieri am facut un cremsnit la care nu am poze, si niste bomboane cu ciocolata si amestec de "nuci". am furat ideea de decor de pe aici si am incercat si eu o poza mai artistica Report
October 24, 201015 yr comment_61417 Ce de bunatati aici. eu am facut un compot de mere si prune, dar nu merita poza ca aspect, gustul excelent Report
October 25, 201015 yr comment_61497 Tort diplomat cu nuca de cocos, scuzati sectiunea si rulada cu nuca de cocos Report
October 25, 201015 yr comment_61510 Dobos,salam de biscuiti,eclere...mmm,deja stiu ce dulciuri voi face in urmatoarea perioada. Eu de cand am descoperit tortinele cu gem,numai cu ele ma joc.Ieri le-am facut cu bucatele de ciocolata si cranberries(nu stiu cum le zice romaneste) uscate.Exceptionale la gust!!!Multumesc inca o data,Eataly! Report
October 25, 201015 yr comment_61529 Azi am facut o placinta cu mere si cand sa fac poza ia placinta de unde nu e. Se bateau turcii la gura unora... Report