Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Eu am facuit ( cu ajutor , ca aveam si repetitii) pentru sambata asa mai multe,

o lamaiata, una de ciocolata, una de castane, o caramel si fursecuri cu nuci pentru niste prieteni ce aveau ieri nunta,

si pentru casa o prajitura cu prune....alea pentru nunta asteptau sa fie livrate :drool:

post-16-128314374109_thumb.jpg

post-16-12831437542_thumb.jpg

post-16-128314378676_thumb.jpg

Vai Stella ce de prajituri.

Aia cu prune mi-a dat o idee.E blat de tarta ?

Si ce frumos le-ai ambalat !

Ferice de prietenii tai.

Ma inscriu si eu pe lista.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Pisco, aia cu prune e facuta dupa ureche. am pus o bucata de unt ( sub 100 gr) cu zahar la mixer, adaugat un praf de sare , o lingurita de zahar vanilat ( home made din zahar cu "ruda" de vanilie mixate), ceva coaja de lamaie, apoi adaugat 4 oua intregi, mixat, ceva lapte si faina dupa oki. mixat , si a dat ceva aluat "cleios" , nu curgator, dar nici ca de foaie...intelegi tu.

prunele spalate si puse jumatati cu partea carnoasa in sus, dat la 190°-200° cca cam 30 min.

la un moment dat am scos tava am presarat peste tot un pic de zahar tos, repus la cuptor.

dupa ce am scos-o din cuptor si s-a mai racit , am pudrat-o cu zahar pudra. ( am pus zahar, caci la aluat nu am pus prea mult, ca nu-mi plac prajiturile prea lesinate de dulce)

Buna ideea cu aluatul curgator...asa nu mai tre sa intind foaie si sa mocicolesc tot

cu faina.

Incerc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Adriana imi place f mult chocolate cheese cake a ta. :)

Camilla absolut superbe torturile. Bravo!

Eu cum zicea cineva mai devreme vin cu o banla de prajitura turnata cu ricota - care insa e fff gustoasa si aromata.

Aici in tava

post-86-128315349713_thumb.jpg

Taiata

post-86-128315355115_thumb.jpg

Si mai aproape

post-86-128315357198_thumb.jpg

[center]Ce prajituri mumoase..iubesc combinatiile cu fructe.

Un tort foarte ciocolatos cu ciocolata amaruie, blat tip vienez cu ciocolata.

Cred ca fu' circa 500g ciocolata.

O bomba de calorii, dar a fost inhalat , nu papat!

L-am dus la munca .

post-644-12831609327_thumb.jpg

post-644-128316094408_thumb.jpg

Un inceput de saptamina minunat tuturor!

Cami[/center]

L-am dus la munca .

unde zici ca lucrezi? se mai fac angajari? :)

eu pe weekend am facut o placinta cu urda si bezea. daca mai apuc diseara pun si o poza

L-am dus la munca .

unde zici ca lucrezi? se mai fac angajari? :)

eu pe weekend am facut o placinta cu urda si bezea. daca mai apuc diseara pun si o poza

:P :P Poate ma angajez la tine si va fac tort !

Am oprit numai 2 feliute pt noi, greseala mare!!!!

Si la noi de Sf.Alexandru, la cerere, tort tiramisu, insa cel de la D.Oetker + piscoturi care nu erau in cutie. A iesit asa de bun tortul, copiii veniti sa-l serbeze pe Alex au cerut portie dubla.

post-88-128323452036_thumb.jpg

Girgiana, La multi ani!, sa iti traiasca flacaul.

Pt Daniela care am intreba cum am facut clatitutele din Kamut:

reteta initiala era cu faina normala, eu am folosit faina de Kamut:in mare se face un aluatc am ca la clatite, doar ca se pune si amidon si praf de copt si se fac la cuptor.Eu le-am umplut cu o crema din frcte de padure congelate amestecate cu creme fraiche si deasupra am pus maracuja.

Ieri am aniversat 13 ani de casnicie si cu ocazia asta am facut un tortulet.Nu-s maeastra precum alte fete de aici,dar pt prima data fac un tort imbracat in pasta de zahar, ustensile pt flori nu am,asa ca "trandafirii" si frunzele sunt facute din mana, deci nu radeti de ei.Petele negre de pe blat sunt pete de ness,fiinca blatul am vrut sa-l fac mai marmorat :)

post-479-128326225591_thumb.jpg

post-479-128326237189_thumb.jpg

post-479-128326242177_thumb.jpg

Mai zilele trecute, covrigi turcesti, pe-aci am gasit reteta, foarte apreciati si cuiburi de viespi,Doamne bune-au fost!

post-366-128326667852_thumb.jpg

post-366-128326669438_thumb.jpg

post-366-128326671234_thumb.jpg

Giorgie, sa-ti traiasca flacaul! Ce fain a iesit tortul!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif

Ioana , multi ani fericiti si cu dragoste-ti doresc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Cine rade de floricelele tale, are de-a face cu mine! Mie mi se par frumoase!

Vrabiutoooo ,https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif !

Pisco, aia cu prune e facuta dupa ureche. am pus o bucata de unt ( sub 100 gr) cu zahar la mixer, adaugat un praf de sare , o lingurita de zahar vanilat ( home made din zahar cu "ruda" de vanilie mixate), ceva coaja de lamaie, apoi adaugat 4 oua intregi, mixat, ceva lapte si faina dupa oki. mixat , si a dat ceva aluat "cleios" , nu curgator, dar nici ca de foaie...intelegi tu.

prunele spalate si puse jumatati cu partea carnoasa in sus, dat la 190°-200° cca cam 30 min.

la un moment dat am scos tava am presarat peste tot un pic de zahar tos, repus la cuptor.

dupa ce am scos-o din cuptor si s-a mai racit , am pudrat-o cu zahar pudra. ( am pus zahar, caci la aluat nu am pus prea mult, ca nu-mi plac prajiturile prea lesinate de dulce)

Stella, absolut la fel am facut si eu una. Din ochi, inclusiv aluatul nu prea dulce. da' i-am pus si niste alune prajite-n freza.

Am facut o multime de compot, 2 tavi cu prajitura si tot mai am prune, le duc maine la serviciu langa o tava cu prajitura. las' sa manance ei!

Camilla!

Multumim din suflet pt.felicitari si pupici dulci de la sarbatorit!!!! :floare: :floare:

Ioana, sa fiti sanatosi si la cati mai multi ani impreuna cu sanatate si multa dragoste!!!

Vrabiuta, harnica ca intotdeauna!!!!

Daniella, salivez rau de tot la inghetata ta!!!!

mmmmmmmmm,mi s-a umplut gura cu apa la minunatiile voastre!

La noi,placinta cu iaurt

post-139-128352288142_thumb.jpg

La cererea "publicului larg" (adica Stefan), clatite cu dulceata de visine!

post-73-128361707496_thumb.jpg

F. faine clatitele,(place mult cum le-ai rulat io' m-am prins'' abea acum cativa ani ,ca le rulam ca fraiera si curgea,mai ales dulceata de visine,cu marginile pliate asa nu mai curge,fata deshteapta esti Azorico :P )da de ce e Stefan asa public larg???Cine e Stefan?!!! =))

Glumesc Zozo,normal... :P

Mey Geany, mey!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Modul asta de a rula clatitele l-am vazut pe-aici sau pe dincolo, nu mai stiu, dar l-am retinut, fiindca aveam aceeasi problema cu scurs dulceata sau orice curgator.

Stefan, de 7 ani, e prietenul meu (ca nu ne bate nici un gand de legatura oficiala)https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love3.gif .De-o buna bucata de timp e si cobaiul meu: citesc o reteta, o "comit" si el o testeaza.Si da si calificative: asta-i fain, asta-i mmmm-da, asta nu mai face ca nu-mi place.D-aia e "publicul larg" (a, si din cauza ca-i "cobai", are si-un strop de burtica.Burtica="larg").Noroc ca ne vedem doar in weekend sau concediu(el sta in Bucuresti, eu in Braila).

Si daca nu glumeai, tot nu ma suparam!