Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura cu pere

Featured Replies

Am copiat de dincolo reteta de prajitura cu pere,pentru ca nu am poze noi la ea :hug:

[center]Reteta o am de la cumnata-mea,care o are la randul ei de la o colega de munca.

post-59-128896562835_thumb.jpg

Pentru aluat avem nevoie de:

-250 g faina

-o lingurita(8 g ) cu praf de copt

-150 g unt

-75 g zahar

-1 ou

Pt umplutura:

-1 doza mare de compot de pere

-1 budinca vanilie

-400 ml zeama din compotul de pere(eu atata am avut)

Pentru ultimul strat:

-3 albusuri

-3 galbenusuri(sau 3 oua )

-75 g zahar(eu am folosit zahar pudra)

-200 g smantana(din aia groasa,nu lichida;eu am avut Schmand)

-eventual putin quark(eu am facut fara,ca nu am avut)

1.Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul de la robot,si l-am lasat sa-si faca treaba(robotul).Aluatul a iesit foarte fin si usor de lucrat.

Budinca se prepara cu zeama din compot in loc de lapte.Perele se taie felii.

Se intinde aluatul si se pune intr-o tava cu hartie pentru copt.Deasupra se pun perele.

2.Peste pere se pune budinca asa calda

3.Se da la cuptor la temperatura de 175°C,pentru aproximativ 35 minute(asa scrie in reteta).

4.Intre timp pregatim crema pt ultimul strat.Se bat albusurile spuma.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si se adauga la compozitia de albusuri,dupa care adaugam si smantana.Eu am pus si putina scortisoara.

5.Dupa cele apr. 35 minute(la mine a durat mai putin,numai vreo 20),scoatem prajitura din cuptor si turnam deasupra compozitia de oua.

6.Se mai coace inca 35 minute(asa spune reteta).La mine dupa vreo 20 de minute era deja maronie,asa ca am scos-o din cuptor.

1.post-59-12889655926_thumb.jpg

2.post-59-128896560003_thumb.jpg

4.post-59-128896560711_thumb.jpg

5.post-59-128896561448_thumb.jpg

6.post-59-128896562247_thumb.jpg

post-59-12889656335_thumb.jpg

[/center]

• Author

Din acelasi aluat numai ca am dublat cantitatile,am facut si prajitura cu mere saptamana trecuta.Numai la unt nu am dublat ca nu am avut mai mult,dar bine a fost.

Pt aluat:

-500 g faina

-16 g praf de copt

-220 g unt

-2 oua

-150 g zahar

Pt umplutura:

-1150 g mere rase

-zahar dupa gust

-scortisoara dupa gust

Am impartit aluatul in doua si l-am pus putin la frigider.Am intins prima foaie si am bagat-o in cuptor pana a prins o pojghita subtirica apoi am intins merelele si a doua foaie peste mere dupa care am copt-o cam 35 minute.

Cuptorul l-am incins dinainte la 175°C.

post-59-128896696093_thumb.jpg

post-59-128896697006_thumb.jpg

post-59-128896698168_thumb.jpg

Aia cu pere e tare "pofticioasa".https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif
  • 2 weeks later...
  • Author

Petu, za best praji cu pere ever and ever.Zau!

Am pus trei linguri de amidon in locul budincii.

post-9-128972568122_thumb.jpg

Ma bucur tare mult,Eataly! ;)

Si eu trebuie sa mai fac,dar nu stiu cand ;)

Eu de mult nu am fost asa entuziasmata de un desert.Serios!

Cum am facut o tava mare(asa iese din cantitate) de frica sa nu o mananc pe toata, am servit si prietenele.

Acu imi cer sa o refac, in plus sotul mi-a cerut sa o fac pentru niste amici si parteneri.

Am niste pere care nu au nici un dumnezeu, ca nu-s copate, pana se coc nu mai stau si le tot fierb cu tot cu coaja si le mananc asa. Am sa facmaine un compot din ele si poimaine incerc prajitura asta negresit. Arata de milioane.
  • Author

Am niste pere care nu au nici un dumnezeu, ca nu-s copate, pana se coc nu mai stau si le tot fierb cu tot cu coaja si le mananc asa. Am sa facmaine un compot din ele si poimaine incerc prajitura asta negresit. Arata de milioane.

Ioiii,mi-ai adus aminte de niste pere care nu se coceau in pom ci nu stiu cand le punea mama intre paturi si dupa catva timp se faceau moi si dulci.Nu ma intreba ce si cum ca nu am habar,e mult de atunci,ah ce vremuri :)

Revenind la prajitura:sa nu uiti sa dai raportul :)

Ioiii,mi-ai adus aminte de niste pere care nu se coceau in pom ci nu stiu cand le punea mama intre paturi si dupa catva timp se faceau moi si dulci.Nu ma intreba ce si cum ca nu am habar,e mult de atunci,ah ce vremuri :)

Revenind la prajitura:sa nu uiti sa dai raportul :)

Cred ca aman proiectul pe saptamana viitoare. O sa inghet niste felii de pere, din compot, ca sa pot face prajitura. We-ul asta am musafiri care mananca numai de post, asa ca trebuie sa schimb meniul.

Facuta azi, e foarte buna si recomand celor care inca mai stau pe ginduri sa o faca.

Am avut un moment de panica pentru ca nu stiam cum sa inlocuiesc budinca pe care n-o aveam, i-am trimis un sms lui Eataly si din greseala l-am trimis altei prietene care ma suna sa-mi zica ca a inteles ca e vorba de suc de pere dar nu stiu cum sa ma ajute :love7:

Asa ca in timp ce imi cream probleme existentiale aluatul fraged l-am pus sa se coaca un picut gol, apoi am pus perele deasupra si sucul lor transformat in budinca adaugindu-i 2 linguri de amidon din porumb si incalzindu-l pe foc mic, am facut greseala de a nu spala bolul de la Kenwood si cred ca din cauza asta cind am adaugat smintina peste ouale batute mi s-a dezumflat compozitia, de aceea stratul de deasupra la mine e foarte subtire, sau poate si pentru ca tava mea masura 23 cm pe 30 cm. Am folosit 2 cutii de compot mici, adica cele de 400 si ceva de grame mi se pare

Mersi petu de reteta, e foarte foarte buna :love7:

post-4-129035554615_thumb.jpg

• Author

Si lantul surprizelor continua cu inca un cadou :) Ma bucur tare mult ca ai facut prajitura dar mai ales ca a fost pe gustul tau :lol:

:P sarmana prietena ,bine ca ai rezolvat pana la urma :P

• Author

Da, si Stefano aseara a zis ca e foarte foarte buna :)

Ma bucur nespus de mult :lol:

Si eu pana n-am citit aici eram convinsa ca mesajul mi l-a trimis o alta prietena de a mea, caruia tocmai ii dadusem reteta prajiturii.Mi-am zis: uite ca Alice s-a apcat de treaba deja!

Nu-mi salvasem numarul tau Adriana, acu l-am salvat! :notworthy:

Mai, prajitura asta e dementiala si am sa o fac si cu ananas, ca noua ne place.

Petu, :hug: !

Nu-i nimic, am facut cum ai zis tu ca ai facut si a fost perfect =))

Si cu ocazia asta am vorbit cu prietena asta pe care n-o auzeam de luni de zile, cre ca dinainte de Craciunul de anul trecut =))

Buna idee, cumpar atunci si ananas ca si mie imi place tare.

• 1 month later...