January 10, 201214 yr Author comment_120892 Meritul principal este al sefului, care mi-a înviat oarece amintiri din copilarie cu acest topic [color=#0000FF]- Divină eşti, tu Mărie! - Di vină suntem amândoi, mă Ioane![/color] Di vină nu este nici Păstorel, nici Paparoţel Divină este Lenea ! Fara ea, nu se mai inventa roata si se căra cu cârca. Cat despre Monşer, ai preparat un impecabil tambour d'instruction - vorba lui musiu Culiţă, fiul Chiriţoaiei, cea devoratoare de sarmale. Ne-ai zpart! Report
January 10, 201214 yr comment_120969 Exceptional arata Alexandru! Nici n-am terminat sarmalele si iar ma impinge mititelul la asa ceva!! Asa cu doua trei straturi imi place si mai mult! Dar cred ca nu ai pus orez, nu?? Report
January 10, 201214 yr comment_120974 Exceptional arata Alexandru! Nici n-am terminat sarmalele si iar ma impinge mititelul la asa ceva!! Asa cu doua trei straturi imi place si mai mult! Dar cred ca nu ai pus orez, nu?? Ba da, am înflorit jumatate de pahar de orez cu doua cepe si doua linguri de untura de rata, sare piper, apoi am stins cu un pahar de supa de pasare.La 1.2kg de carne de porc (pulpa) am adaugat 200g de piept afumat, le-am tocat împreuna, dupa care am incorporat orezul la tocatura. Clasic. Report
January 10, 201214 yr comment_120979 Pe asta mai tre' s-o fac si eu, si-apoi am cam facut sarmale în toate felurile Arata excelent! Report
January 10, 201214 yr comment_121003 Zici ca n-am mancat sarmale de o saptamana, asa de tare imi ploua in gura. Report
January 24, 201214 yr comment_124462 [color=#8B0000][b]Intrebare intrebatoare: Nu se sparge sarmaloaia cind o taiati? sau tre sa se raceasca putin? Ma tenteaza si pe mine. Mulumesc anticipat![/b][/color] Report
January 24, 201214 yr Author comment_124466 [color=#8B0000][b]Intrebare intrebatoare: Nu se sparge sarmaloaia cind o taiati? sau tre sa se raceasca putin? Ma tenteaza si pe mine. Mulumesc anticipat![/b][/color]Mie nu mi s-a intamplat. Cum fierbe timp indelungat orezul o leaga bine. Te asteptam si pe tine sa lungesti sarmaua forumului cu cel putin o jumatate de metru Report
January 24, 201214 yr comment_124473 Nu cred ca se sparge ca de aia exista si oul in compozitie. Insa oricum carnea are albumine care pot sa lege compozitia, cel putin asa zic eu. Report
January 24, 201214 yr comment_124475 Eu nu pun ou in compozitia de sarmale (pun doar la perisoare) si totusi nu mi s-a intamplat sa se sparga, nici sarmaua la metru nici cea rotunda. Am reusit sa tai felii frumoase, intai am rasturnat pe un platou apoi am purces la manevra servit mesenii. Report
January 24, 201214 yr comment_124476 Ah, asta e buna pentru noi! Anul trecut s-a pacalit mamaie si-a cumparat o varza pentru murat, de-ti spargi capul cu ea! d'aia belgiana, olandeza sau de care mama masii o fi! Abia, abia s-a murat ce sa mai zic de inmuiat frumos, doar varfurile frunzelor le putem folosi.Am facut niste sarmale anul asta, pfuaaa cat pumnu frate!In conditiile in care mama e obsedata sa faca sarmale mici, finute Urmatoarea tura de sarmale, se va executa la metru! Sar'mana, bogdaproste de idee! Report
January 24, 201214 yr comment_124507 Eu nu pun ou in compozitia de sarmale (pun doar la perisoare) si totusi nu mi s-a intamplat sa se sparga, nici sarmaua la metru nici cea rotunda. Am reusit sa tai felii frumoase, intai am rasturnat pe un platou apoi am purces la manevra servit mesenii. Nici eu nu pun Laura, nici in asta n-o sa pun cand o sa fac, te asigur!! Am si zis ca in carne exista albumina care leaga oricum carnea! Acum incepe sa ma roada s-o fac! Report
January 24, 201214 yr comment_124519 Nu cred ca se sparge ca de aia exista si oul in compozitie. Insa oricum carnea are albumine care pot sa lege compozitia, cel putin asa zic eu. [color=#8B0000][b]Intrebam , ptr ca imi place cum arata si vroiam sa stiu sigur daca tai din ea felia calda daca nu se`mprastie. Normal ca pun si ou.[/b][/color] Report
January 24, 201214 yr comment_124520 a mea a fost fără ou şi fără orez şi a ieşit la fix, nu s-a spart, nu s-a ciobit Report
January 24, 201214 yr comment_124521 Nu cred ca se sparge ca de aia exista si oul in compozitie. Insa oricum carnea are albumine care pot sa lege compozitia, cel putin asa zic eu. [color=#8B0000][b]Intrebam , ptr ca imi place cum arata si vroiam sa stiu sigur daca tai din ea felia calda daca nu se`mprastie. Normal ca pun si ou.[/b][/color] Cerra, oul este inutil, sarmaua se tine foarte bine si fara. Eu nu am pus.Dar daca vrei musai sa pui, pune, nu cred ca poate sa strice ceva Report
January 24, 201214 yr comment_124544 Nu cred ca se sparge ca de aia exista si oul in compozitie. Insa oricum carnea are albumine care pot sa lege compozitia, cel putin asa zic eu. [color=#8B0000][b]Intrebam , ptr ca imi place cum arata si vroiam sa stiu sigur daca tai din ea felia calda daca nu se`mprastie. Normal ca pun si ou.[/b][/color] Cerra, oul este inutil, sarmaua se tine foarte bine si fara. Eu nu am pus.Dar daca vrei musai sa pui, pune, nu cred ca poate sa strice ceva Nu stiam daca ai pus sau nu ca arata foarte bine sarmaua ta la metru:) Imi plac toate modele care sunt puse aici dar a ta ma lovit in ochi si cat de curand o sa fac si eu una. Report
January 27, 201214 yr comment_125265 Mi-a ajuns randul si mie,in sfarsit, la sarmaua la metru.N-am mai reusit sa fac poze de dupa,era foamea navala peste noi,dar ca dovada am:inainte de cuptor Facuta cu varza chinezeasca,fara ou,multa carne,rapida(ceea ce-i super daca ti-e dor de sarmale,dar nu si de munca de chinez la format minusculele ),ce sa mai zic,decat ca i-a placut sotului mai mult decat sarmalele obisnuite.A zis ca-i mai suculenta ,dar in acelasi timp orezul nu e moale(are el ceva cu orezul fiert in-deajuns).Apropo,nu stiu ce cuptoare aveti de le coaceti repede,dar al meu se pare ca ar fi de pe alta lume.Eu am tinut-o 1h 30min la 230 C si nu pot sa zic c-a fost orezul moale(asa cum il stiu eu in sarmale). Multumesc de idei Report
January 27, 201214 yr comment_125294 parc-am vazut si-un porcusor plin cu sarmale verzi...ai facut si/si? harnico care esti tu! Report
January 29, 201214 yr comment_125771 Multumesc de compliment! Pai sarmalele le-am facut ca sa nu carecumva sa uit cum se fac. Am avut niste amici in ospetie si parca nu-mi venea sa le pun ditamai sarmaoa dinainte. Report
December 23, 20187 yr comment_245196 pînă la urmă n-am avut material dublu lat, da' am pus sarmaua pe bie mi s-a făcut așa o poftă de sarmale că voi executa din nou sarmaua pe bie Edited December 23, 20187 yr by Dexter Report
January 16, 20233 yr comment_268518 Am facut sarmaua pe bie si a iesit asa de buna ca am uitat sa o pozez in toata spledoarea, jumate de oala a fost dovedita deja de data asta am pus blana dubla pe fundul oalei si deasupra, invelisul de 3-4 frunze peste tot, orez in compozitie, amestec de porc cu vaca plus afumatura la greu reputatia nu a avut de superit ca nu a stat nimeni sa admire impaturirea ci doar gustul Report