July 9, 201115 yr comment_95308 [center]iar ne-am megasarmalit http://img804.imageshack.us/img804/5264/megasarmaluta1.jpg [/center] Report
July 9, 201115 yr Author comment_95310 [center]iar ne-am megasarmalit [/center]Sa va fie de mine! Report
July 9, 201115 yr comment_95320 eu de ce n-am văzut reţeta asta pînă acu? maestro, n-am decît material dublu lat, o fi bai? Report
July 9, 201115 yr comment_95330 Bine ca ati reinviat subiectul cu sarmaloaiele. Maine merg la cumparaturi si pun varza pe lista. Daca gasesc sauerkraut, perfect! Daca nu fierb cu bors. Report
July 15, 201115 yr comment_96372 Inspirata de uptown girl am preparat si eu sarmaua gigant. Am fiert-o cu bors si suc de rosii ca sa prinda gust de varza murata. Chestiile acelea inestetice de deasupra sunt felii de sangerete care s-au cam imprastiat sub grill. Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze. Report
July 15, 201115 yr Author comment_96380 Inspirata de uptown girl am preparat si eu sarmaua gigant. Am fiert-o cu bors si suc de rosii ca sa prinda gust de varza murata. Chestiile acelea inestetice de deasupra sunt felii de sangerete care s-au cam imprastiat sub grill. Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze. ... si se lungeste saramauaaaaaaaa .... Report
October 14, 201114 yr Author comment_106776 Azi am aplicat tehnologia La Maître musacalei de vinete. Am in cuptor 0,6 metri de musaca - doua tavi de cozonac - si in camara inca 0,25 m - o tava de chec ce asteapta sa se elibereze cuptorul.(Gatesc si pentru parinti si musacaua rece de a doua zi imi place si mai mult decat cea proaspata.) Report
January 3, 201214 yr comment_119377 pînă la urmă n-am avut material dublu lat, da' am pus sarmaua pe bie, intr-o olcuţa de lut, compoziţia fără orez, numa ceapă călită şi carne de porc mai grasă, tocată mare, ca la cîrnaţi, la fiert am pus şi un pic de afumătură. data viitoare pun o căptuşală de varză mai mare, poate chiar o mesadă maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut [size=1]PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni[/size] Report
January 3, 201214 yr comment_119382 Aaaa ce idee buna mi-ai dat Dexter!! Am o varza in frigi care era destinata pentru sarmale la metru de Rev si nu am mai facut, insa acum voi proceda ca si tine, va fi o sarma pe bie. Report
January 3, 201214 yr comment_119427 Ideea-i de comitet,dar intrebarea mea e: varza trebuie sa fie doar de calitatea verzei de sarmale,adica pufoasa,usor de scos de pe capatina sau ar merge si una mai...Nu de alta,dar eu am acces exclusiv la varza care-i varza pentru asa ceva(bolovan nu alta,ca pot sa rup foile doar pe bucati din ea),si aia doar in stare proaspata.Sa mai incerc sau pot s-o las nechinuita? Report
January 3, 201214 yr comment_119430 eu folosesc varza de savoia cînd am nevoie de frunze maleabile. asta murată din sarmaua pe bie, tot savoia e. Report
January 3, 201214 yr comment_119433 Multam de sugestie,sa vad cand si DACA o voi gasi aici in 'sat' la mine .Din cate inteleg,elementara varza buna de sarmale lipseste in masa,la cea murata nici nu mai indraznesc sa ma gandesc. Report
January 4, 201214 yr Author comment_119444 pînă la urmă n-am avut material dublu lat, da' am pus sarmaua pe bie, intr-o olcuţa de lut, compoziţia fără orez, numa ceapă călită şi carne de porc mai grasă, tocată mare, ca la cîrnaţi, la fiert am pus şi un pic de afumătură. data viitoare pun o căptuşală de varză mai mare, poate chiar o mesadă maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut [size=1]PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni[/size] Sa va fie de mine! La mai multe! Infofolite individual, sau cu o singura plapuma mai lunga ori mai lata, gustul e acelasi. Daca nu ma insel, parca Maya le numea "sarmale sparte".Sa zica ea daca ma insel. Cred ca pune gogoloaie de compozitie pe pat de varza tocata, apoi le ascundea Report
January 4, 201214 yr comment_119449 Ellani, de aceeasi problema a verzei cu foi tari ca piatra , m-am lovit si eu. de-aia anul trecut prin vara m-a pocnit o idee, in timp ce o napa cabbage (varza chinezeasca) imi zimbea de pe rafturile cu legume de la supermarket. [center]dupa ce-am adus-o acasa pe zimbareata si i-am spalat foile, am taiat un pic din partea lor alba (pe care am tocat-o ulterior si pus-o peste sarmala) http://img72.imageshack.us/img72/623/0sarma.jpg apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2', le-am scurs si am facut sarmaua rapidos si fara dureri de cap http://img833.imageshack.us/img833/3981/0sarma1.jpg in 30' la cuptor (190°C) era gata ! http://img46.imageshack.us/img46/4453/0sarma2.jpg ca fapt divers, rezista la socul rasturnarii pe platoul de servire http://img401.imageshack.us/img401/908/0sarma4.jpg si poate fi taiata in felii - pofta mare ! http://img213.imageshack.us/img213/9118/0sarma3.jpg[/center] Report
January 4, 201214 yr comment_119499 apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2', mie nu mi-a ajuns varza la Craciun si patru sarmale le-am invelit in varza de-asta ca a Danei. Mi-era asa o lene sa le oparesc...si mi-a venit ideea de-a pune frunzele asa, ude, la mo, cateva secunde. exact aceasi rezultat in mai putin de juma de minut. Any, ce-ar fi sa incerci si cu varza voastra bolovan? cateva frunze, de experiment, sa vezi daca se inmoaie suficient. Report
January 4, 201214 yr comment_119532 mie nu mi-a ajuns varza la Craciun si patru sarmale le-am invelit in varza de-asta ca a Danei. Mi-era asa o lene sa le oparesc...si mi-a venit ideea de-a pune frunzele asa, ude, la mo, cateva secunde. exact aceasi rezultat in mai putin de juma de minut.fara sare? cate sec? Report
January 4, 201214 yr comment_119582 mie nu mi-a ajuns varza la Craciun si patru sarmale le-am invelit in varza de-asta ca a Danei. Mi-era asa o lene sa le oparesc...si mi-a venit ideea de-a pune frunzele asa, ude, la mo, cateva secunde. exact aceasi rezultat in mai putin de juma de minut.fara sare? cate sec? nicio sare. frunzele spalate, ude, poate...15 sec. incerci si vezi care-i consistenta convenabila. vorbesc de salata aia chinezeasca, cu varza n-am incercat dar sigur merge. poate doar sa dureze mai mult. Report
January 5, 201214 yr comment_119959 Ellani, de aceeasi problema a verzei cu foi tari ca piatra , m-am lovit si eu. de-aia anul trecut prin vara m-a pocnit o idee, in timp ce o napa cabbage (varza chinezeasca) imi zimbea de pe rafturile cu legume de la supermarket. [center]dupa ce-am adus-o acasa pe zimbareata si i-am spalat foile, am taiat un pic din partea lor alba (pe care am tocat-o ulterior si pus-o peste sarmala) Ma gandeam eu ca de cand esti aici trebuie sa fi gasit si vreun inlocuitor la varza.Am recunoscut, insa, foile de vita de vie,asta,daca-s de cumparat Daca ziceai doar napa cabbage si nu puneai si poze,zau ca nu stiam despre ce varza zici,asa da, kinakål :)Si cu siguranta o gasesc de 100 de ori mai repede decat savoya. Sa zic drept,si eu m-am gandit la ea ca o alternativa la prepararea sarmalelor obisnuite,dar ma gandeam ca prea se va pleosti la fiert.Dar in 30 de min,practic n-ar trebui.Orezul l-ai fiert dinainte,sau se face oricum in cele 30min? Report
January 6, 201214 yr comment_120025 Orezul l-ai fiert dinainte,sau se face oricum in cele 30min? Ellani, ca balcanicii fierb sarmalele cu orele, nu-i din cauza orezului, ci a verzii/a frunzelor de vitza - sa fie mai usor de digerat. in general, orezul alb (de tip jasmin, basmati, arborio) necesita o fierbere de max. 20-30'. Report
January 6, 201214 yr comment_120154 Stiu ca e varza\vita de vie(desi ea cere mai putin fiert) de vina pentru fiertul 'cu zilele',dar ma-ntrebam pentru ca in cazul asta-i orez 'fiert' la cuptor.Acu' avand toate tipsurile,ramane sa vad cand ajung sa le pun si in practica. Report
January 8, 201214 yr comment_120433 Am facut si eu o sarma gigant, dimineata am oparit varza si am pus deoparte foile, seara cand m-am intors de la servici am preparat restul. Am pus tava rotunda(acoperita cu un capac) la fiert pe aragaz la foc mic, cca 40 de minute, rotind-o din cand in cand ca sa nu se prinda/arda. In timpul asta am preparat intr-un ibric o "fiertura" concentrata de apa cu praf Bors Magic, pastrata fierbinte pe alt ochi de aragaz. Am aprins cuptorul ca sa se incalzeasca bine. Dupa ce aragazul "a sunat" 40 de minute am luat tava de pe foc, varza era deja fiarta, am golit din tava lichidul in care a fiert si l-am inlocuit cu fiertura de bors. Doritorii pot pune si bulion/pasta de rosii. Pentru inca 40 de minute a intrat la cuptor, eu l-am pus la 190ºC (mediu). In timpul acesta borsul patrunde bine in preparat astfel incat la final vom avea o mancarica cu gust de varza murata. Adica mancarea va avea gust ca si cum ar fi fost preparata cu varza murata. Trucul acesta il stiu de la maica-mea si-i voi fi vesnic recunoscatoare, asa nu mai trebuie sa ma stresez ca nu gasesc sauerkraut ori ca nu pun varza la murat. In final am pus grill-ul de deasupra pentru 3 minute ca sa se perpeleasca mancarea. Iata si dovada: Report
January 9, 201214 yr comment_120722 Am executat si eu, cu mici variatiuni, partitura. Adica am produs o versiune stratificata, mai apropiata de varza a la Cluj (kolozsvari kaposzta)Deci : Tocatura clasica, varza murata, totul stropit cu un amestec de vin alb sec, concentrat de tomate si paprika. Si o sexiune : Tot familionul reclama un bis! Report
January 9, 201214 yr comment_120723 Wow ce fain arata si sarmaua ta,Alexandru!Deci putem executa sarmaua in stil lasagna,asa o sa fac!!! Maestre https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif ,s-atat,nu mai zic nimic! Report
January 9, 201214 yr comment_120730 Jos cu clopul...arata "hartistic" tare , sarmaua maestrului Alex. Bravo. Report
January 9, 201214 yr comment_120732 Sarumîna, sarumîna, Meritul principal este al sefului, care mi-a înviat oarece amintiri din copilarie cu acest topic Report