Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarte aux chanterelles et au fromage de chevre

Featured Replies

Ingrediente:

Pâte brisée :

250 gr faina
125 gr unt
1 galbenus
sare
ceva apa

De facut stitzi cum se face , cred. Eu pun faina gramajoara pe planul de lucru , fac o gaura in mijloc si pun untul taiat cubuletze , amestec , fac iara gramajoara , pun in mijloc galbenusul , sarea si fac aluatul. Il las la frigi cel putzin juma de ora invelit in folie.

Umplutura:

2 maini bune de Chanterelles oparite si stoarse ( galbiori)
3 oua intregi + albusul ramas
250 smantana ( putetzi sa amestecatzi cu lapte daca o vretzi mai light)
o legatura de patrunjel
sare , piper
o cutie de branza de capra Chavroux

post-34-12948250971215_thumb.jpg

[center]

Se intinde aluatul in forma ( eu am folosit forma de silicon , deci neunsa) ,

se coace cam 5 min la 180 de grade , daca avetzi la indemana cu boabe de fasole in ea....

se scoate din cuptor si direct pe aluat

se intinde branza de capra.

Se adauga galbiorii taiatzi marunt si amestecatzi cu patrunjel ,

apoi sare si piper .

Se bat ouale si se adaoga smantana. Se toarna deasupra.

Se coace cam juma de ora la 180 de grade.[/center]

post-34-12948254136646_thumb.jpg

post-34-12948250971215_thumb.jpg

Pe mine m-au dat gata tot timpul galbiorii. Branza de capra , la fel. Asa ca pt mine o combinatzia perfecta :(

Chavroux e un sort foarte mild , dar in tarta se simte mult mai aromat.

Pofta buna !

post-34-12948254232018_thumb.jpg

mi-nu-na-ta!!!

eu doar am sa inlocuiesc patrunjelul cu marar. e strict chestie de gust propriu, nu imi place patrunjelul.

Foarte frumoasa si foarte gustoasa. Felicitari! Eh! si denumirea ... coooool! :tongue3: Mi-ai adus aminte de o doamna respectabila care s-a straduit sa si trduca reteta ei pe un alt forum si a iesit" branza chevre "capra nu da bine :tongue3:

imi lasa gura apa! dar eu nu ma pricep la chestiile cu "ceva" (sau cat cuprinde) apa ...nefiind in ultima vreme prea sarguincioasa nu mai sunt deloc experimentata in aluaturi!

si mie imi plac ciupercile aromate! le-as manca intr-una ... dar :headbang: in anumite circumstante nu ai cu cine ... :pupic:

Simo am printat reteta , tre sa o fac cit de curind :headbang:
  • Author

Te astept cu pareri , Sissi :notworthy:

Daniella , ceva apa ....adica .... 50 ml, maxim :violent1:

Vreau si si eu o felieeee !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_bounce.gif

multumesc pentru masa :unsure:

cu mici modificari esentiale https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif cum spuneam: marar in loc de patrunjel, amestec de pleurotus cu champignon in loc de galbiori si aluatul cu faina integrala si tarate. in rest e la fel https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

post-84-12951697139515_thumb.jpg

Simona :unsure: pt reteta ,ieri am facut-o cu mici modificari, a fost sotul la cumparaturi si in loc de galbiori a luat ciuperci normale, in loc de aluatul tau, am pus o foaie de foietaj , ciupercile le-am rumenit ,pina sa evaporat apa din ele

Dovada:

post-665-12951718150481_thumb.jpg

pfoooai fetele, ca bine mai arata. Vreau si eu o felie maaaai mai! :unsure:

Boni, daca pui si tarate si faina integrala, ce proportie? se pastreaza gramajul total? Ai pus si untul, e voie?

Boni, daca pui si tarate si faina integrala, ce proportie? se pastreaza gramajul total? Ai pus si untul, e voie?

Daniella, daca ma intrebi dpdv monti, eu pun proportiile 50% volumetric. mai strict ar fi 50% in gramaj. in aceasta combinatie clar ca e voie untul. oricum ai grasimi si in umplutura.

ca si gramaj total in reteta asta nu stiu sa iti spun exact pentru ca eu de mult nu mai respect strict gramajele la retete. aluaturile le fac dupa ochi pentru ca (,) consistenta depinde de marimea oului, de umiditatea fainii etc.

• Author

Mance-le mama de harnicutze!!!!

Boni , Sissi, tare fain arata. Mie-mi plac si champignion-ioanele. Tre' ca a fost bun , bun !

Sa va fie de bine!

Pisco? Iaca , de la fete, mai mult decat o felie!

• 3 weeks later...
  • Author

Damn! Cum naiba mi-a scapat reteta asta? :occasion14:

Simo, felicitari pentru idee :biggrin:

Multzam :toothy9;

(Pai , daca geme congelatoru' de ele , trebuia sa le imputzinez cumva , nu? :scratch: )