January 14, 201115 yr comment_72167 Supa crema de porum si Cremwurşti de curca Azi m-am hotarit sa gatesc o supa crema de porumbIngrediente:o cutie de porumb, o ceapa ,un morcov, un ardei portocaliu (asta am avut),2-3linguri de ulei, 4Cremwurşti de curca, sare si piper dupa gust si un pahar de frisca lichidaAm taiat Cremwurşti felii si i-am rumenit in ulei ,dupa ce sau rumenit i-am scos pe o farfurie, am pus in locul lor, ceapa taiata grob,porumbul ,morcovul si ardeiul taiat , am calit totul citeva minute apoi am pus cam aproximativ 700ml de apa si am lasat la fiert, dupa ce au fiert legumele am bagat mixerul vertical in ele si le-am pasat, am pus din nou pe foc ,am pus Cremwurşti si simntina ,am sarat si piperat dupa gust, am mai lasat 2-3 clocote si gata. Report
January 14, 201115 yr comment_72186 saru-mana pentru masa, ca ii buna si gustoasa am servit cu paine prajita (farfuria ta ii mai frumoasa) Report
January 14, 201115 yr Author comment_72194 Bris, sa iti fie de bine si eu am avut farfurii ca ale tale Report
January 14, 201115 yr comment_72198 [center]Wow, gand la gand cu bucurie. Azi am avut de gand sa fac acelasi lucru insa m-am razgandit si am facut o garnitura dar tot din porumb. Supa asta e usor de facu si foarte buna. Sissi, super supa, bristena...meriti un premiu de rapiditate. Fetelor va pup. [/center] Report
January 14, 201115 yr Author comment_72199 Chef-A ce garnitura? dai reteta? Arta foarte foarte bine , vreau si eu sa o fac ,imi place porumbul de fapt, ne place porumbul Report
January 14, 201115 yr comment_72206 Chef-A ce garnitura? dai reteta? Arta foarte foarte bine , vreau si eu sa o fac ,imi place porumbul de fapt, ne place porumbul Sigur ca dau reteta. Revin dupa ce termin de prajit chiftelele. Si dupa ce dau la copii sa manance. Promit! Report
January 15, 201115 yr comment_72211 Chef-A ce garnitura? dai reteta? Arta foarte foarte bine , vreau si eu sa o fac ,imi place porumbul de fapt, ne place porumbul Sigur ca dau reteta. Revin dupa ce termin de prajit chiftelele. Si dupa ce dau la copii sa manance. Promit! Promit sa nu mai intru' asa tarziu p-aici ca ma "imbolnavesc" de pofte!Ma duc inapoi la torturi!Ca acolo mi-am facut imunitate.Felicitari sissi,Bristena,La-Chef-A. Report
January 15, 201115 yr comment_72225 Sissi, chiar a fost buna supa, eu am ras si putina nucsoara la final, multumesc inca o data bristena...meriti un premiu de rapiditate. ha, ha, premiu pt rapiditate? multumesc Chefa, chiar se face repede, a venit la fix Sissi cu reteta asta ca nu stiam ce sa pregatesc pentru cina si vroiam sa inaugurez noul mixer vertical...da cu asta ma duc sa ma laud unde trebe Supa de mamaliga Imi place ideea. Merita incercata. stii ca in timp ce o pregateam ma gandeam chiar la asta? pentru ca mirosul e asemanator, nu chiar, dar foarte aproape, pentru ca e putin dulceag - cel putin eu asa l-am simtit, poate din cauza conservei de porumb, chiar merita facuta Report
February 6, 201115 yr comment_76028 Bristena am notat reteta. Am porumb in congelator.o sa fac. Chef-A si eu vreu reteta ca tare bine arata. uite asa o sa fac o supa si apoi felul doi ...dar vreau reteta... Report
February 8, 201115 yr comment_76426 Am postat reteta de garnitura cu porumb si bacon aici.Multumesc!!! Report
February 10, 201115 yr comment_76677 grob zic si eu, va ucide sa scrieti taiat mare?? ca e mai general raspandit?? Report
April 5, 201214 yr comment_141324 [center]Sissi, daca nu te superi , ma lipesc aici cu o supa porumbo-pascala , fiindca nu-i cu mult diferita de a ta. o esalota, un catel de usturoi, o tija de telina si o conserva cu boabe de porumb (185g) se calesc intr-o lingura de ulei timp de 2' http://img341.imageshack.us/img341/1584/0supaporumb.jpg se condimenteaza dupa gust (sare/piper + 1 lg cimbru uscat + 1 lg oregano uscat) si se adauga 5 dl supa de pui lasindu-se sa fiarba 6-8' la foc potrivit http://img842.imageshack.us/img842/8774/0supaporumb1.jpg se toarna 1,5 dl smintina subtire si se mai lasa inca 3' pe foc; dupa care se face supa crema cu ajutorul mixerului vertical, se strecoara printr-o sita si se serveste dupa preferinte (ca sa-i dau un ton pascal, eu am servit-o cu codite de raci fierti si oua fierte) - sa aveti pofta ! http://i191.photobucket.com/albums/z288/Nymphsin/Smilies/thhunger.gif http://img705.imageshack.us/img705/449/0supaporumb3.jpg [/center] Report
April 5, 201214 yr comment_141343 ce idee faina, mersi!eu o sa imi bag coada in reteta(se putea??): o sa adaug sunculita afumata de la mama ei si in plus cred ca nu o sa o cremuiesc. sau poate o sa o fac jumi juma hmm...salivez Report