February 22, 201115 yr comment_78434 ...din nou o combinatie pe gustul meu.De mult tot mi-o inventam în gînd,dar deabia azi am pus-o în practica.Initial vroiam sa folosesc vin alb în sos,dar nu îmi pare rau ca m-am razgîndit si am pus suc de mere.A iesit o combinatie super! [center][/center] Ingrediente: 2 pere,feliate200 ml suc de mere50 g creme fraîche2 linguri ulei de masline1 ceapa mica,tocata fin60 g nuci pecan,farîmitate grob1 lingura zeama de lamîie80 g gorgonzola,bucatele2-3 frunze de salvie,tocate grobsare,piper paste [center]Se fierb pastele al dente în apa cu sare.Între timp se curata si feliaza perele,si se pun într-un vas împreuna cu sucul de mere.Se fierb aproximativ 4-5 minute pe foc moderat. Se adauga o lingura de creme fraîche,se amesteca usor si se da deoparte. Se încinge uleiul,se adauga ceapa si se dunstuie pîna devine transparenta.Se adauga nucile pecan,sucul de lamîie si salvia.Deasupra se toarna perele cu sos,se amesteca usor. Se adauga gorgonzola si se lasa pe foc moderat pîna cînd începe a se topi.Se condimenteaza sosul cu sare si piper. Se amesteca pastele cu sos,se garneaza cu ce doriti(nuci,frunze de salvie,bucatele de gorgonzola...)...si se savureaza! [/center] Report
February 22, 201115 yr comment_78436 Mi-e pofta de pastee!!! Ce bine arata Maya... (Au shalele mele ,haoleeoo ) Report
February 22, 201115 yr comment_78439 Foarte interesanta combinatia, sunt curioasa ce gust are. Cel mai mult ma intriga ceapa, restul par sa se combine tare bine. Report
February 22, 201115 yr Author comment_78472 Mi-e pofta de pastee!!! Ce bine arata Maya... (Au shalele mele ,haoleeoo )Geany,be my guest! Report
February 22, 201115 yr Author comment_78473 Foarte interesanta combinatia, sunt curioasa ce gust are. Cel mai mult ma intriga ceapa, restul par sa se combine tare bine.Sa stii ca am stat pe gînduri daca s-o pun sau nu.Dar cum mie îmi place ceapa în combinatie cu chestiile dulcege,am pus-o!Am folosit o ceapa mica-mica,si am tocat-o fin-fin!Eu zic ca n-a stricat deloc.Am ajuns la concluzia ca potriveste bine cu textura rustica a nucilor pecan.Dupa parerea mea of course,este o combinatie reusita. Report
February 22, 201115 yr comment_78500 Gorgonzola pere e noci e o combinatie frecventa aici, mai ales la pizza. Imi imaginez ca e la fel de buna si pe paste. Report
February 25, 201115 yr Author comment_79063 Gorgonzola pere e noci e o combinatie frecventa aici, mai ales la pizza. Imi imaginez ca e la fel de buna si pe paste.Cool,asa pizza înca nu am mîncat.Trebuie sa încerc! Report
March 30, 201115 yr comment_83990 Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire O voi incerca neaparat! Multumesc! Report
March 30, 201115 yr Author comment_83996 Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire O voi incerca neaparat! Multumesc!Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc Report
March 30, 201115 yr comment_84004 Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire O voi incerca neaparat! Multumesc!Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc bine ca ai spus,desi prea mult nu ma ajuta ca vaz ca au magazine doar in A, R si Aö , da sunt cumva de la Villeroy? Report
March 30, 201115 yr Author comment_84007 Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire O voi incerca neaparat! Multumesc!Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc bine ca ai spus,desi prea mult nu ma ajuta ca vaz ca au magazine doar in A, R si Aö , da sunt cumva de la Villeroy?Nu,nu-s sînt de la Villeroy. Report
March 31, 201115 yr comment_84112 Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire O voi incerca neaparat! Multumesc!Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc Azi am fost in DUKA sa-mi caut farfurii "codate" si-am gasit un model care vazandu-l prima data am zis "gata,iau 4", dar m-am gandit apoi ca in masina de spalat n-o sa le pot pune decat pe ele, ocupa loc si-i sensibiloasa coada (vai, ce sciiu eu pe-aici ) asa ca m-am razgandit. @ Oricum, Maya draga, vreau sa-ti zic ca prezentarea e super iar "codata" face impresie Report
June 1, 201115 yr comment_91133 Stau pe lista de asteptare de ceva vreme si iaca intr-o zi ploioasa le veni randul Cum nu folosesc sucul de mere ca nu-mi place(Dar data viitoare cumpar special) am folosit vin,dar nu s-a simtit. bun,bun Edit: ale mele nu au iesit asa cremoase fiinca nu mai aveam gorgonzola si am folosit un ameste de gorgonzola cu mozzarela Edit 2 : ca era mascarpone , nu mozzarela Report
June 2, 201115 yr Author comment_91302 Arata tare bine! Mmmm,ce bine ca mi-ai amintit.O sa-mi fac o portie de risotto cu pere si pecan Report
June 2, 201115 yr comment_91316 ce bine arata...n-aveti deloc mila de o femeie gravida...mi-ati dat de lucru Report