Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste cu sos de gorgonzola,pecan si pere

Featured Replies

...din nou o combinatie pe gustul meu.

De mult tot mi-o inventam în gînd,dar deabia azi am pus-o în practica.

Initial vroiam sa folosesc vin alb în sos,dar nu îmi pare rau ca m-am razgîndit si am pus suc de mere.

A iesit o combinatie super!

[center]post-5-12983812203749_thumb.jpg[/center]

Ingrediente:

2 pere,feliate
200 ml suc de mere
50 g creme fraîche
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica,tocata fin
60 g nuci pecan,farîmitate grob
1 lingura zeama de lamîie
80 g gorgonzola,bucatele
2-3 frunze de salvie,tocate grob
sare,piper

paste

[center]Se fierb pastele al dente în apa cu sare.

Între timp se curata si feliaza perele,si se pun într-un vas împreuna cu sucul de mere.

Se fierb aproximativ 4-5 minute pe foc moderat.

post-5-12983810942412_thumb.jpg

Se adauga o lingura de creme fraîche,se amesteca usor si se da deoparte.

post-5-12983811024655_thumb.jpg

Se încinge uleiul,se adauga ceapa si se dunstuie pîna devine transparenta.

Se adauga nucile pecan,sucul de lamîie si salvia.

Deasupra se toarna perele cu sos,se amesteca usor.

post-5-12983811211393_thumb.jpg

Se adauga gorgonzola si se lasa pe foc moderat pîna cînd începe a se topi.

Se condimenteaza sosul cu sare si piper.

post-5-12983811416632_thumb.jpg

Se amesteca pastele cu sos,se garneaza cu ce doriti(nuci,frunze de salvie,bucatele de gorgonzola...)

...si se savureaza!

post-5-12983811626928_thumb.jpg

post-5-12983812018621_thumb.jpg

[/center]

Foarte interesanta combinatia, sunt curioasa ce gust are. Cel mai mult ma intriga ceapa, restul par sa se combine tare bine.
  • Author

Foarte interesanta combinatia, sunt curioasa ce gust are. Cel mai mult ma intriga ceapa, restul par sa se combine tare bine.

Sa stii ca am stat pe gînduri daca s-o pun sau nu.Dar cum mie îmi place ceapa în combinatie cu chestiile dulcege,am pus-o!Am folosit o ceapa mica-mica,si am tocat-o fin-fin!Eu zic ca n-a stricat deloc.Am ajuns la concluzia ca potriveste bine cu textura rustica a nucilor pecan.Dupa parerea mea of course,este o combinatie reusita.

• 1 month later...

Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire :((

O voi incerca neaparat! Multumesc!

• Author

Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire :)

Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl :((

Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki :) M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc :)

Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire :((

Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl :)

Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki :) M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc :)

bine ca ai spus,desi prea mult nu ma ajuta ca vaz ca au magazine doar in A, R si Aö :), da sunt cumva de la Villeroy?

• Author

Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl :)

bine ca ai spus,desi prea mult nu ma ajuta ca vaz ca au magazine doar in A, R si Aö :), da sunt cumva de la Villeroy?

Nu,nu-s sînt de la Villeroy.

Maya, reteta e super, dar daca-mi spui si de unde ti-ai cumparat farfuriile voi sari pana-n tavan de fericire :biggrin:

Nu stiu daca te ajuta cu ceva,dar le-am luat de la Möbelhaus Hiendl =))

Am doar 3 bucati în marimi diferite.Le-am luat asa de kiki =)) M-ar încurca enorm sa am set întreg.Ia foarte mult spatiu,si nu-s comode la asezat deloc :-*

Azi am fost in DUKA sa-mi caut farfurii "codate" si-am gasit un model care vazandu-l prima data am zis "gata,iau 4", dar m-am gandit apoi ca in masina de spalat n-o sa le pot pune decat pe ele, ocupa loc si-i sensibiloasa coada :thumleft: (vai, ce sciiu eu pe-aici :-*) asa ca m-am razgandit.

@ Oricum, Maya draga, vreau sa-ti zic ca prezentarea e super iar "codata" face impresie :violent1:

• 2 months later...

Stau pe lista de asteptare de ceva vreme si iaca intr-o zi ploioasa le veni randul :D

Cum nu folosesc sucul de mere ca nu-mi place(Dar data viitoare cumpar special) am folosit vin,dar nu s-a simtit.

post-479-13069281186049_thumb.jpg

bun,bun :D

Edit: ale mele nu au iesit asa cremoase fiinca nu mai aveam gorgonzola si am folosit un ameste de gorgonzola cu mozzarela :D

Edit 2 : ca era mascarpone , nu mozzarela :D