Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Terapie si relaxare home-made 100%

Featured Replies

Kiva, pe mine ma intereseaza tot ce ai facut. Cand ai timp, te rog poti sa pui retetele?

Deodorant homemade :scratch: :

Asa e reteta originala de pe Internet (Adina Halas Hugeanu :?: )

3 linguri ulei de cocos

2 linguri bicarbonat de sodiu

2 linguri amidon alimentar

10 picaturi ulei esential de lavanda

10 picaturi ulei esential de lemongrass

Puneti ingredientele intr-un borcanas si amestecati cu o spatula, se face o crema - gata deodorantul! Aplicati sub brat (cat luati pe varful degetului, poate 1/4 lingurita?) si masati sa intre in piele. De dimineata stau tot cu nasul sub brat =)) , inca nu miroase nimic suspect =)) !

Eu am facut jumatate de portie pentru test, n-am avut uleiurile de care zice, am pus de lamaie, puteti pune de care va place, sa fie pentru uz cosmetic. Dar cica se poate si fara uleiuri.

Am facut si eu jumatate de reteta si l-am incercst in situatii grele :scratch: , adica efort si transpiratie. Sunt foarte incantata de el, numai din asta folosesc de acum. Eu am pus ulei de macese care are o aroma delicata. Adi, imi pare bine ca ai pus reteta, merci mult.

Aura, ma bucur ca ti-a placut. L-am folosit vreo 2 saptamani, cum zici tu, in toate conditiile, deja ma vedeam ca nu mai cumpar deo de la magazin. DAR.... eu nu mai pot sa-l folosesc, trebuie sa modific reteta, mi s-a iritat pielea =)) . Am cautat pe internet si ar fi bicarbonatul de vina. Inca nu am facut alte experimente, sa reduc cantitatea de bicarbonat, sau sa folosesc o reteta cu otet de mere inainte de aplicarea deodorantului sau daca aveti alte idei (testate)...

Kiva, si eu vreau retetele pe care le-ai facut, please :occasion14: .

Am prins cateva momente libere de la Edi si am asteptat sa fac din nou untul de corp, prima tura mi se terminase. Eu sunt multumita atat de balsamul de buze care hidrateaza si catifeleaza buzele, cat si de unul de corp care se topeste pe piele si este absorbit imediat cu un pic de masaj. Iata ingredientele folosite de mine:

Balsam de buze

- 1/2 lingurita de ceara (eu am avut ceara galbena si balsamul a iesit cu o tenta galbuie; daca folositi ceara alba, puteti pune un pic de colorant sau fard mineral daca doriti)

- 1/2 lingurita unt de Shea

- 1/2 lingurita ulei de cocos

- 1/4 lingurita ulei de ricin

- 1/4 lingurita vitamina E uleioasa

- 1/4 lingurita miere de albine

- cca. 10 picaturi din uleiul esential preferat (eu am folosit ulei de portocale)

Ceara si untul de Shea se amesteca intr-un pahar rezistent si se scufunda in apa clocotinda. Se mesteca pana se topesc si nu mai ramane niciun graunte de unt sau ceara. In faza asta se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul esential si se amesteca bine. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca un pic. Se adauga uleiul esential si se inglobeaza in amestec. Se toarna in recipientul final. Mare atentie ca e inca fierbinte.

Din cantitatile de mai sus mie mi-a iesit un baton jumate, cum arata in poza de mai sus. Se poate turna si intr-un borcanel micut si de fiecare data luam cu degetul din amestec si masam buzele. Pentru cel din poza eu am folosit un suport de balsam de la un balsam care se terminase. Acum am comandat special suport dorind sa il fac un pic mai 'comercial' pentru cadouri de craciun.

Unt de corp

1 cup* unt de cacao

1 cup* ulei de cocos

cca. 25-30 picaturi din ulei esential preferat

post-729-14172483429267_thumb.jpg

* se poate folosi orice masura, dar pastrat proportia de 1:1 unt-ulei

Untul de cacao si ulei de cocos se pun intr-un bol rezistent la temperaturi ridicate si se topesc pe baie de aburi. Se da deopate si se lasa ca se raceasca la temperatura camerei. Se adauga ulei esential si se amesteca un pic.

Se da jumatate de ora la frigider (eu am uitat de el si mi s-a intarit asa ca l-am scos afara si l-am lasat iar la temperatura camerei peste noapte). Trebuie sa ajunga la consistenta unei creme, amestecul sa nu mai fie transparent. In faza asta incepe sa se bata cu mixerul timp de 3-4 minute pana devine ca o bezea.

post-729-14172483666109_thumb.jpg

Eu am facut din jumatate din cantiatile de mai sus, mi-au iesit 2 borcanele, aprox 250 gr. Il consum in cam 3 saptamani.

Am facut si o crema de maini dar m-am incapatant sa pun mai multa ceara decat era mentionat in reteta si mi-a iesit destul de tare. Trebuie sa sap cu degetul sa scot cate un varf din borcan. O sa refac si daca sunt multumita de consistenta o sa impartasesc cu voi.

Weekend fain.

Claudia

Multumesc mult Kiva :pupic: !

Maine m-as duce la cumparaturi, macar balsamul de buze sa-l fac.

Ulei de ricin (castor oil, nu?) am vazut la farmacie, vitamina E nu stiu inca, restul cred ca le gasesc unde am cumparat uleiul de cocos.

Multumesc mult Kiva :pupic: !

Maine m-as duce la cumparaturi, macar balsamul de buze sa-l fac.

Ulei de ricin (castor oil, nu?) am vazut la farmacie, vitamina E nu stiu inca, restul cred ca le gasesc unde am cumparat uleiul de cocos.

Da, uleiul de ricin este castor oil.

Eu toate ingredientele le-am comandat pe amazon. Nu as fi avut timp sa umblu prin magazine sa caut si sa le gasesc toate in acelasi loc.

Vitamina E in stare uleioasa ar trebui sa o gasesti si in farmacie sub forma de capsule/gelule.

Spor! :pupic:

• 4 weeks later...

Am facut balsamul de buze (cantitatile date de tine x 4), sunt tare incantata! Kiva, iti multumesc tare mult :-* !

Pentru ca am avut timp am reusit sa fac si "bombele" lui KikenHana (primul post din topic), sper sa se intareasca pana maine, daca nu macar sa nu se sfarame pana ajung la destinatare!

Poze am sa pun maine, ca mi s-a descarcat aparatul.

• 2 weeks later...

Ce prezentare frumoasa, Adi-Edi! :)

Vreau si eu sa mai fac.

Am facut si crema de maini, multumitoare si ea :D

Ce prezentare frumoasa, Adi-Edi! :)

Vreau si eu sa mai fac.

Am facut si crema de maini, multumitoare si ea :)

Multumesc :D. Ma gandisem sa pun "bombele" in niste forme de silicon (am in forma de braduti) dar mi-a fost prea lene sa le caut, si nici nu stiu daca puteam sa le indes asa bine fara sa se deformeze. Sau merg mai bine in formele pentru gheata? Mai vad eu cand fac tura urmatoare.

Multumesc :notworthy:. Ma gandisem sa pun "bombele" in niste forme de silicon (am in forma de braduti) dar mi-a fost prea lene sa le caut, si nici nu stiu daca puteam sa le indes asa bine fara sa se deformeze. Sau merg mai bine in formele pentru gheata? Mai vad eu cand fac tura urmatoare.

Imi amintesc ca am facut si eu candva niste bombite pentru baie - eu nu folosesc ca am dus - si le-am format cu o lingura de la un set de masuratori americane, au iesit ca o jumate de bomba :tongue3:. Cred ca pot fi facute si cu o lingura pentru inghetata. Nu imi amintesc sa fi avut probleme sa le scot din forma.