Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Terapie si relaxare home-made 100%

Featured Replies

Fetelor alcoolul asta rafinat il procur de unde?

Romul e cel standard din magazin?

Vreau sa incerc acest sampon pentru ca tot am luat sampoane bio (cica) si din cate am vazut mai rau imi fac in ideea in care arata parul ca o matura :violent6: si face matreata...si am zis pas la el oricat de "bio" ar fi fost.

Vreau sa incerc acest sampon pentru ca tot am luat sampoane bio (cica) si din cate am vazut mai rau imi fac in ideea in care arata parul ca o matura :tongue3: si face matreata...si am zis pas la el oricat de "bio" ar fi fost.

eu il cumparam acolo unde era si vinul, asta acum cativa ani...nu mai stiu daca mai e prin magazine.

dar poti incerca la un magazin naturist, sau poti sa cumperi o vodka buna.

romul e cel obisnuit (daca gresec, piscotel te rog sa ma corectezi) si cred ca e mai usor de gasit.

eu as pune si o lingurita de ulei, pentru o mai buna emulsionare usureaza curatirea parului...

iar daca nu gasesti rom, vodka sau alcool, poti incerca si cu zeama de lamaie... :violent6:

Vreau sa incerc acest sampon pentru ca tot am luat sampoane bio (cica) si din cate am vazut mai rau imi fac in ideea in care arata parul ca o matura https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif si face matreata...si am zis pas la el oricat de "bio" ar fi fost.

eu il cumparam acolo unde era si vinul, asta acum cativa ani...nu mai stiu daca mai e prin magazine.

dar poti incerca la un magazin naturist, sau poti sa cumperi o vodka buna.

romul e cel obisnuit (daca gresec, piscotel te rog sa ma corectezi) si cred ca e mai usor de gasit.

eu as pune si o lingurita de ulei, pentru o mai buna emulsionare usureaza curatirea parului...

iar daca nu gasesti rom, vodka sau alcool, poti incerca si cu zeama de lamaie... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Eu am folosit rom alb,dar cred ca e buna si vodka.

Nu am pus ulei,pentru ca dupa parerea mea combinatia galbenus-ulei de masline sau ricin e mai mult o masca de par decat un sampon.

Eu am oricum parul gras asa ca nu mai pun ulei .

• 3 weeks later...
acum ca s-au anuntat calduri si pe la noi, m-am pregatit cu niste cuburi de gheata. Am facut un ceai verde concentrat pe care l-am pus in tavita de gheata si le-am dat la congelator. Cand e foarte cald imi sterg fata cu un cub din asta si ma simt mai bine.

Voi cauta rom alb daca nu alcool dublu rafinat sa vedem ce rezultate am...faza cea mai tare e ca toate astea se vand la cantitati industriale si cum beau numai apa cu plata cred ca voi face sampon si pentru vecini :violent1:.

Multumesc de info. :angryfire:

• 6 months later...

[Eu sunt fidela mastii mele cu aspirina......

Tiza, spune-mi si mie cum se face masca asta de aspirina.

[Eu sunt fidela mastii mele cu aspirina......

Tiza, spune-mi si mie cum se face masca asta de aspirina.

Tiza, chiar aseara mi-am facut masca,asa de placut e dupa.

Eu fac masca din 2 aspirine(dar nu din cele efervescente), pulverizez putina apa termala(merge si apa minerala in lipsa de cea termala) si adaug o lingurita de iaurt sau miere,depinde ce am in casa.Dar de regula prefer iaurtul.Amestec toata ingredientele si apoi aplic pe fata si las asa 30 de min.Dupa care umezesc putin si apoi masez.Masca e buna si ca face un peeling usor datorita aspirinei.

O fac si eu zilele astea...trebuie sa vad daca gasesc aspirina la doftorii. :iamwithstupid:

O fac si eu zilele astea...trebuie sa vad daca gasesc aspirina la doftorii. :iamwithstupid:

sa-mi spui dupa cum ti se pare

Si dupa ce m-am confesat la Gafe legat de tratamentul ce l-am aplicat parului 1 saptamana vin totusi cu o nelamurire.

Ieri pentru prima data am amestecat alcool dublu rafinat cu galbenusuri.....si surpriza: parca s-au cristalizat ouale (arata ca si cum era omleta facuta pe jumate) :toothy6:...singura mea explicatie ar fi 90 grade in loc de 40 grade ale romului.

Aura al tau alcool cate grade avea?

Cumpar rom sa vad atunci reactii chimice =)) .

• 3 weeks later...

Si dupa ce m-am confesat la Gafe legat de tratamentul ce l-am aplicat parului 1 saptamana vin totusi cu o nelamurire.

Ieri pentru prima data am amestecat alcool dublu rafinat cu galbenusuri.....si surpriza: parca s-au cristalizat ouale (arata ca si cum era omleta facuta pe jumate) :tongue3:...singura mea explicatie ar fi 90 grade in loc de 40 grade ale romului.

Aura al tau alcool cate grade avea?

Cumpar rom sa vad atunci reactii chimice :toothy6: .

Yoyo, nu stiu cate grade avea. Dar azi, am facut special un amestec de galbenus cu rachiu adus de soacra-mea. Un galbenus de ou cumparat de la magazin si 2 lingurite de tzuica si s-a amestecat frumos, s-a facut ca o emulsie, omogen.

Sa stii ca mi-a mai zis cineva care a incercat sa amestece cele 2 ingrediente ca s-au branzit ouale....o sa incerc cum am zis cu concentratia de alcool mai mica.
  • 3 months later...

Am testat si eu aceasta masca care am gasit-o ca masca antiriduri (dar nu prea cred),dar mi-a placut ca-ti lasa un ten catifelat.

-2 linguri zahar

-1 lingurita cacao

-2 lingurite bicarbonat

-2 linguri de ulei de masline.

Amestecati totul si intindeti pe fata,masand usor,si lasati cam 20-30 minute.Clatiti fata cu apa calduta.

Si tot pentru riduri am gasit dar nu am incercat-o inca:

-1-2 cartofi fierti

-1 lingura de iaurt alb

Se intind peste riduri si se lasa 30 minute.

Eu am descoperit zatul de cafea. Dupa ce fac cafeaua, folosesc zatul ca si gomaj pentru fata. L-am folosit de vreo 2 ori si ca masca pentru par.

Eu am descoperit zatul de cafea. Dupa ce fac cafeaua, folosesc zatul ca si gomaj pentru fata. L-am folosit de vreo 2 ori si ca masca pentru par.

aura, este vorba de zatul de cafea fiarta pe foc? sau merge folosit si cel de la filtru?

pentru par la ce ajuta? adica pentru ce fel de tip de par?

Boni, eu il folosesc pe cel de la filtru.

Dar nu pentru fata sau par, ci pentru corp. Il amestec cu ulei de masline ev si-l masez bine pe tot corpul, inainte de dus. Zatul e abraziv si anticelulitic, uleiul e hidratant.

Mie-mi place foarte mult cum imi lasa pielea, plus ca nu mai am nevoie de lotiune de corp dupa dus. Si-i 100% natural, fara parabeni, fara ftalati, fara parfumuri sintetice. Singuru' dezavantaj e ca manjesti tot in dus/cada.

• 1 month later...

Boni, eu il folosesc pe cel de la filtru.

Dar nu pentru fata sau par, ci pentru corp. Il amestec cu ulei de masline ev si-l masez bine pe tot corpul, inainte de dus. Zatul e abraziv si anticelulitic, uleiul e hidratant.

Mie-mi place foarte mult cum imi lasa pielea, plus ca nu mai am nevoie de lotiune de corp dupa dus. Si-i 100% natural, fara parabeni, fara ftalati, fara parfumuri sintetice. Singuru' dezavantaj e ca manjesti tot in dus/cada.

Asta cam asa e, murdareste peste tot. Eu tot incerc sa-mi fac un par mai matasos :notworthy: Cica zatul hraneste parul, dar e bun pentru parul inchis la culoare.

Băi, să-mi fie ruşine că n-am venit aici să mulţumesc pentru idee https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif. Noroc cu Aura că a scris acum.

Deci, să recuperez :notworthy:

Vă mulţumesc frumos pentru informaţie. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

De aprox. o lună, la duşul de sâmbătă îmi fac gomaj cu cafeaua rămasă în filtru şi sunt happy https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Iar Maia mea e super încântată să vină să mă vadă mânjită https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

În tineteţile mele mai foloseam mălai, dar parcă pielea rămâne mai netedă cu cafeaua. Sau pe atunci nu aveam încă ce netezi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

În păr nu prea am avut încă curaj să-mi pun. Mi-e că îmi trebuie 3 zile să-l clătesc.

EDIT: că am uitat să întreb. Aveţi idee de vre-o protecţie solară naturală?

Asta cam asa e, murdareste peste tot. Eu tot incerc sa-mi fac un par mai matasos :notworthy: Cica zatul hraneste parul, dar e bun pentru parul inchis la culoare.

Parc-as incerca si eu, da' mi-e ca nu-l mai scot dupa... :headbang:

Pentru par eu am folosit cativa ani henna (si pe post de vopsea, si pe post de tratament), dar trebuie sa fii mai... aventuroasa. La modul ca nu stii niciodata exact ce nuanta iti iese: la mine a variat de la saten cu reflexe roscate, la primele 4-5 vopsiri, pana la un roscat gen acaju, dupa vreo 3 ani.

Din pacate vopseaua chimica nu prea prinde peste henna, asa ca, in caz ca nu-ti place culoarea, e mai greu s-o dregi. Deci henna e, in principal, pentru amatoarele de roscat.

Eu henna am crezut ca e doar vopsea, nu stiam ca are si proprietati nutriitive. Eu deocamdata sunt decolorata la par, dar am in plan o schimbare de look :D

Mie imi place gomajul cu cafea si chiar am observat efecte bune, mai ales pe burta, care e cam creata de la nastere :rolleyes: Am citit ca ideal ar fi de facut impachetari cu cafea, dar eu nu am rabdare sa stau cu folia pe mine jumatate de ora.

• 2 months later...

1.Sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului,).Pentru intarirea firului de par, la finalul spalarii, se clateste parul cu o lingurita de tinctura de pedicuta, diluata intr-o cana cu apa calda.

2.Sampon contra caderii parului:2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;

3.Impotriva caderii parului foarte eficienta este tinctura de lavanda. Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.

4.Sampon-masca contra matretii si a caderii parului 500 gr praf de cedru (il gasiti in magazin gen Plafar ori pe internet) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie, (la nevoie se adauga foarte putina apa pentru a rezulta o masca usor de intins)

Se adauga pe radacini 15 minute, iar apoi se samponeaza. Se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;

Pana acum am folosit samponul natural cat si cel contra matretii si a caderii parului (cel cu praf de cedru)cu rezultate foarte bune.

Praful de cedru gasit e un produs Henna insa am vazut si pe internet sub aceasta forma

• 3 weeks later...

Si eu folosesc zatul de cafea ca si gomaj corporal.Il folosesc simplu, fara ulei,dar dupa ce am aplicat gelul de dus, intr-adevar pielea ramane tare catifelata.

Aveam nevoie de un peeling facial si cum aspirina nu mai aveam in casa tb sa gesesc ceva prin casa ca sa mearga,asa ca am folosit:

1 lingurita miere(din cea soilida)

1 lingurita zahar brun

1/2 lingurita ulei de avocado

Am curatat fata dupa care am aplicat compozitamiere+zahar+ulei, am masat putin dupa care am lasat sa actioneza cam 5 minute.Stateam si mai mult,dar incepuse sa ma manance nasu :) , asa ca m-am limitat la 5 minutele.

Se maseaza iarasi cu miscari circulare si se clateste cu apa calduta-.Rezulta un ten catifelat si pori mai curati.

• 1 year later...

Deodorant homemade :unsure: :

Asa e reteta originala de pe Internet (Adina Halas Hugeanu =)) )

3 linguri ulei de cocos

2 linguri bicarbonat de sodiu

2 linguri amidon alimentar

10 picaturi ulei esential de lavanda

10 picaturi ulei esential de lemongrass

Puneti ingredientele intr-un borcanas si amestecati cu o spatula, se face o crema - gata deodorantul! Aplicati sub brat (cat luati pe varful degetului, poate 1/4 lingurita?) si masati sa intre in piele. De dimineata stau tot cu nasul sub brat :unsure: , inca nu miroase nimic suspect :unsure: !

Eu am facut jumatate de portie pentru test, n-am avut uleiurile de care zice, am pus de lamaie, puteti pune de care va place, sa fie pentru uz cosmetic. Dar cica se poate si fara uleiuri.

• 2 months later...

Deodorant homemade :notworthy: :

Asa e reteta originala de pe Internet (Adina Halas Hugeanu :lol: )

3 linguri ulei de cocos

2 linguri bicarbonat de sodiu

2 linguri amidon alimentar

10 picaturi ulei esential de lavanda

10 picaturi ulei esential de lemongrass

Puneti ingredientele intr-un borcanas si amestecati cu o spatula, se face o crema - gata deodorantul! Aplicati sub brat (cat luati pe varful degetului, poate 1/4 lingurita?) si masati sa intre in piele. De dimineata stau tot cu nasul sub brat :( , inca nu miroase nimic suspect :o !

Eu am facut jumatate de portie pentru test, n-am avut uleiurile de care zice, am pus de lamaie, puteti pune de care va place, sa fie pentru uz cosmetic. Dar cica se poate si fara uleiuri.

Eu deodorant de la ea nu i-am facut dar m-am aventurat la balsam de buze si unt de corp. Cred ca Adina da reteta de balsam de buze doar, reteta pentru unt de corp am gasit-o dupa ce am inceput sa caut pe net retete de cosmetice home-made. Sunt incantata de amandoua. Daca interesaza pe cineva pot lista ingredientele si procesul de fabricatie.

Singura problema pe care o vad e ca ai nevoie de cateva ingrediente de baza care nu se gasesc prin casa si pot fi reciclate :o. Trebuie un pic de timp investit in cautarea lor, documentare pentru executarea produselor, etc. Cel putin mie mi-a luat un pic mai mult timp pentru ca am cautat si comandat totul pe internet si apoi am procesat cand bebe dormea, seara tarziu. Pentru persoanele cu mai mult timp, posibil sa fie mai usurel :(.

Ma gandesc la un combo-pack ca si cadou de craciun pentru prietene cu: balsamul de buze, untul de corp si o crema de maini sau de picioare.

Aici poza cu balsamul de buze cu aroma de portocale. Numai bun pentru iarna care bate la usa sau e deja aici :o

post-729-14160357365591_thumb.jpg