March 9, 201115 yr comment_80953 Aici de 8 martie mimoza e peste tot asa ca am profitat de ocazie sa fac si eu un tort Am batut in Ken la viteza maxima spuma 4 oua intregi cu 300 de gr de zahar tos fin.Am micsorat viteza la minim si am adaugat 200 de ml de lapte mai intii si 200 de ml de ulei din simburi de strugure mai apoi.Dupa care am adaugat 400 de gr de faina alba amestecata cu 16 gr de praf de copt.Am varsat compozitia in forma rotunda al carei diametru e de 24 de cm, captusita cu hirtie de copt si am copt la 180°C timp de 45 de minute.am lasat blatul sa se raceasca, am taiat toata coaja apoi am taiat blatul in 3 straturi fiecare strat l-am ajustat ca forma punindu-i o farfurie mica in cap si taindu-l in jurul eitoate resturile astea le-am taiat firmituriam taiat ananasul dintr-o cutie de ananas in siropam facut crema de vanilie in Thermomix exact ca aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/583-tarta-umpluta-cu-crema-de-vanilie/page__p__16001__hl__crema%20vanilie__fromsearch__1entry16001am purces la asamblarea tortului, strat de blat insiropat cu siropul din ananas, strat de crema de vanilie peste care am asezat bucatele de ananastot asa pina la urma, cu putina crema am imbracat tot tortul si deasupra am lipit firmiturilebuna tare Report
March 8, 20251 yr Author comment_270722 Vad ca pe nimeni n-a interesat mimoza mea, acum il refac Report
March 9, 20251 yr comment_270725 Mimoza ta arata super, nu ma indooesc ca e si buna. Se face obligatoriu cu ananas sau se pot pune alte fructe (piersici din compot sa zicem)? Imi place ananasul dar acum nu pot manca.La mine nu merge linkul pentru crema. Report
March 10, 20251 yr Author comment_270728 Absolut nu pentru ananas, se poate pune tot ce vrei, mie imi plac si mai mult piersicile in siropAm corectat linkul la crema, cind mai gasesti linkuri care nu merg spune-mi Report
March 10, 20251 yr Author comment_270729 Am batut in Ken la viteza maxima spuma 4 oua intregi cu 300 de gr de zahar tos fin.Am micsorat viteza la minim si am adaugat 200 de ml de lapte mai intii si 200 de ml de ulei din simburi de strugure mai apoi.Dupa care am adaugat 400 de gr de faina alba amestecata cu 16 gr de praf de copt.Am varsat compozitia in forma rotunda al carei diametru e de 24 de cm, captusita cu hirtie de copt si am copt la 180°C timp de 45 de minute.am lasat blatul sa se raceasca, am taiat toata coaja apoi am taiat blatul in 3 straturi fiecare strat l-am ajustat ca forma punindu-i o farfurie mica in cap si taindu-l in jurul eitoate resturile astea le-am taiat firmituriam taiat ananasul dintr-o cutie de ananas in siropam facut crema de vanilie in Thermomix exact ca aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/583-tarta-umpluta-cu-crema-de-vanilie/page__p__16001__hl__crema%20vanilie__fromsearch__1entry16001am purces la asamblarea tortului, strat de blat insiropat cu siropul din ananas, strat de crema de vanilie peste care am asezat bucatele de ananastot asa pina la urma, cu putina crema am imbracat tot tortul si deasupra am lipit firmiturilebuna tare De data asta mi s-a parut mult 400 ml de lichid si faina si am redus la 150 ml ulei de floarea soarelui si 150 ml de lapte, si am redus si faina la 300 de gr la care am adaugat un pliculet de 16 gr de praf de copt de la Lidl. A trebuit sa il tin o ora la cuptor pentru ca dupa 45 de minute nu era copt.La crema am facut portia dubla in Thermomix din 1 l de lapte, iar cutia de ananas cintarea 430 gr cred fara lichid, lichidul l-am folosit la insiropat blatul. Am insiropat foarte bine primul strat care era cel de la baza blatului.Blatul l-am curatat mai intii de toata coaja pe care am mincat-o la micul dejun si apoi l-am taiat in 3 straturi egale plus cupola pe care am taiat-o bucatele ca sa o folosesc la decorat.Am pus pe primul si al doilea strat crema si ananas, iar pe al treilea doar crema pe care am pus-o si pe margini ca sa pot lipi bucatelele Report
March 10, 20251 yr comment_270732 Perfect, multumesc mult! Cred ca am s-o fac cat de curand, n-am mai facut prajituri cam demult, am impresia ca nici nu mai stiu sa fac. Report
March 10, 20251 yr Author comment_270733 nici eu nu faceam demult ceva asemanator, in ultima vreme cind a trebuit sa fac am facut mereu tarta cu ciocolata ca se face repede iese bine si place foarte mult Report
March 11, 20251 yr comment_270742 foarte bun Si mie cred ca mi-ar placea, cu ananas trebuie sa fie racoritor si bun. Report
March 25, 20251 yr comment_270790 Ce avem noi aicea?Inca nu l-am taiat, dar n-am rezistat sa nu gust din ce am taiat de pe margini, cu un pic de crema si piersici din compot. Bun-bun-bun!!! Imi doresc ca restul familiei sa nu fie asa incantati ca mine ?. Report
March 25, 20251 yr comment_270792 Din pacate ? si ceilalti au apreciat mimosa. Imi inchipui ca si cu ananas e grozava, cu piersici a iesit minunata. Am vrut sa pun deasupra mandarine din compot dar abia am gasit cateva bucati intregi, majoritatea erau harcea-parcea. Report