Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasta ‘ncasciata

Featured Replies

My Way...

2 vinete mari
2 rosii mari, decojite si tocate cubulete
15 frunze busuioc
1 catel usturoi, pisat
4-5 felii subtiri prosciutto crudo, tocat marunt
125 g mozzarella, taiata cubulete
250 g macaroane
2 linguri pecorino, razuit
ulei de masline
sare, piper

[center]

post-5-13014181561429_thumb.jpg

Vinetele se spala, se sterg si se taie - pe lungime - mai din mijloc aprox. 16 felii subtiri. Feliile se pun pe o tava cu hîrtie de copt, se pensuleaza cu un strop de ulei de masline, se sareaza si se dau cîteva minute sub grilul cuptorului la 200 °C (atît cît sa se înmoaie). Cu aceste felii se îmbraca o forma de chec, avînd grija ca o parte din felie sa atîrne peste margine( vedeti mai jos cum am îmbracat forma cu feliile de vinete). Bucatile ramase se curata de coaja se toaca cubulete si se rumenesc în ceva ulei de masline. Cînd vinetele sînt rumenite, se adauga usturoiul, rosiile si busuiocul, amestecînd înca 2-3 minute pe foc. Între timp se potriveste de sare si piper.

post-5-13014182020633_thumb.jpg

Se fierb macaroanele al dente în apa cu sare, apoi le scuturati bine de apa.

post-5-13014182135769_thumb.jpg

Feliile de sunca se toaca si se formeaza un rînd pe mijlocul formei.

post-5-13014182322413_thumb.jpg

post-5-13014182426345_thumb.jpg

Pastele fierte se amesteca cu sosul de vinete si rosii.

(puteti folosi orice paste doriti)

post-5-13014182555187_thumb.jpg

Se întind o parte din macaroane cu sos în forma, iar peste ele se presara cubuletele de mozzarella.

(le vedeti în sectiune - economie de spatiu :P )

post-5-13014182820748_thumb.jpg

Se acopera cu restul de macaroane, dupa care se închide cu feliile de vinete atîrnate.

Se da forma în cuptor pentru 15-20 minute la 200°C.

post-5-13014183128823_thumb.jpg

Am presrat pecorino deasupra.

post-5-13014183570787_thumb.jpg

Sexiunea:

post-5-13014181561429_thumb.jpg

Foaaarte bune macaroanele astea :hungry:[/center]

:P :hungry: :P :P

Se va executa ASAP.

As avea tendinta sa pun însa un strat de macaroane, un strat de sos, un strat de macaroane, s.a.m.d.

• Author

[center][b]Foaaarte bune macaroanele astea :P[/b][/center]

Te creeeeed!!!:hungry:

Hahahaah!Denise a fost foarte încîntata de macaroane,ca le-am întins asa.Oricum se poate folosi orice paste,dar cel mai bine dau astea care au gauri,fie penne,riagtoni,maccheroni...

• Author

:P :hungry: :P :P

Se va executa ASAP.

As avea tendinta sa pun însa un strat de macaroane, un strat de sos, un strat de macaroane, s.a.m.d.

Si eu intentionam,dar m-am gîndit ca prea mult sos le face mai "shubrede"...si nu stau în forma :P

Oricum,a fost suficient sos.Pastele au fost bine aromate de la sosulet si de la sunca,plus ca învelitoarea de vinete i-a dat o savoare aparte.

Arata superr,suupperr :hungry: :P Am retinut ideea,bagat la cutiuta(cu surprize) senkyu ...din nou :P

Ps. descoperit emoticon nou....vreau sa-l vad :P Hi hi hi! Scuze :P

Super ideea !

Despre paste si vinete nu mai spun nimic...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

• Author

Arata superr,suupperr :occasion14: :pupic: Am retinut ideea,bagat la cutiuta(cu surprize) senkyu ...din nou =))

Ps. descoperit emoticon nou....vreau sa-l vad :105: Hi hi hi! Scuze :71:

Ma bucur ca te-am inspirat si ca ai gasit si un emoticon nou cu aceasta ocazie =))

Cu placere! :)

• Author

Super ideea !

Despre paste si vinete nu mai spun nimic...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

Si noi le avem tare cu vinetele.Ieri mi-am facut piata,si am cumparat o caruta de legume,si azi nu stiu ce sa incep cu ele.

Cred ca încep cu o mîncarica de praz cu rosii si masline :occasion14:

• Author

Hai zi sincer: le-ai lipit cu super glue!

Vorbeste invidia din mine, ca eu cand am facut asa ceva, mi s-a imprastiat cand am pus in farfurie si arata ca "cucu" :) !

Ieniuei:

Respectele mele! :)

Hhahaha,da cu UHU :D

Poate ai pus prea mult sos?Sau ai folosit paste fara gauri :D

Au stat bine,ca au fost învelite de jur împrejur cu felii de vinete.Am taiat chiar cît era cald,si s-a pastrat în forma.

• 3 weeks later...

Bre, toata lumea lauda reteta, dar nimeni nu vine cu poza produsului :D

Deci, iacata-ma-s, cuscra, cu dovada =))

Eu am pus si niste pulpa de curcan, iar daca pastele ti se par cumva uriase, sa stii ca asta a inteles cuscrul tau cand i-am zis de macaroane, adica un fel de spaghete goale in interior :D

Placut si noua si la vecina :D

post-31-13029773780014_thumb.jpg

• Author

Bre, toata lumea lauda reteta, dar nimeni nu vine cu poza produsului :D

Deci, iacata-ma-s, cuscra, cu dovada =))

Eu am pus si niste pulpa de curcan, iar daca pastele ti se par cumva uriase, sa stii ca asta a inteles cuscrul tau cand i-am zis de macaroane, adica un fel de spaghete goale in interior :D

Placut si noua si la vecina :D

Mammamiaaa,dar ce frumos le-ai aranjat!Sa mai zica cineva ca eu le-am aliniat :D

În fata pastelor tale se poate prezenta onorul! :D

Ma bucur ca v-a placut! :D

Mammamiaaa,dar ce frumos le-ai aranjat!Sa mai zica cineva ca eu le-am aliniat :D

În fata pastelor tale se poate prezenta onorul! =))

Ma bucur ca v-a placut! :D

Colegul zice, văzând comentariul tău: ai văzut că-s mai bune pastele luate de mine decât macaroanele comandate de tine? :D)

P.S. Amu ştii care-i pasul următor? Să facă cineva reţeta asta cu fidea din aia subţire şi să stea s-o alinieze pentru poză! :D

• Author

Mammamiaaa,dar ce frumos le-ai aranjat!Sa mai zica cineva ca eu le-am aliniat :)

În fata pastelor tale se poate prezenta onorul! :)

Ma bucur ca v-a placut! :)

Colegul zice, văzând comentariul tău: ai văzut că-s mai bune pastele luate de mine decât macaroanele comandate de tine? :))

P.S. Amu ştii care-i pasul următor? Să facă cineva reţeta asta cu fidea din aia subţire şi să stea s-o alinieze pentru poză! :)

Hahahha,da,mai sînt si oamnei cu rabdare,nu ca noi :D

Sînt chiar foarte bune pastele cumparate de colegul tau.O sa ma uit si eu dupa macaroane cu gaura asa mare.Cum suna... :) Ca-mi plac!

Hahahha,da,mai sînt si oamnei cu rabdare,nu ca noi :)

Sînt chiar foarte bune pastele cumparate de colegul tau.O sa ma uit si eu dupa macaroane cu gaura asa mare.Cum suna... :) Ca-mi plac!

Ale mele erau cu gaura mare, da' scurte! :)

Se cheamă Sedani Rigati, de la Barilla, sigur găseşti.