Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aluat de paste aromat cu busuioc

Featured Replies

[b]Cînd ma gîndesc cît uram sa fac paste/taitei de casa înainte,cu multi ani în urma...nu îmi vine a crede cu cîta placere îi fac acum!

Cîndva chiar îmi cumparasem si masina de paste,pe care nu mi-a facut deloc placere s-o folosesc,si chiar fost una buna.Am dat-o mamei care este fericita cu ea.Nu orice masinarie se lipeste de mine :)

Pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,si tot mai aveam faina din Italia(înca mai am :) ),m-am pus pe framîntat aluat de taitei.

Cînd savuram pastele(din o parte de aluat am facut foi de lasagne pentru Lasagne cu zucchini,si din cealalta tagliatelle),ma gîndeam la Lili(vorbisem la Emilianele cu spanc).

Deci,Lili,sa stii ca din amestecul asta de faini,ies foile si tagliatelle al dente,si foarte bune!

Foile de lasagne nu le-am fiert înainte,ci s-au fiert în lasagne/în cuptor,iar tagliatelele le-am fiert vreo 3-4 minute.Textura a fost super!

• 250 g faina tip 00(Barilla-per tutte preparazioni)
  • 250 g gris fin de grîu dur(Semola di grano duro rimacinata-Barilla-per pane e pasta)
  • 5 oua
  • 1 mîna frunze busuioc
  • 1 lingura rasa sare

[center]Am framîntat toate ingredientele cu robotul,

pîna am obtinut un aluat compact,destul de fest

si deloc lipicios.L-am mai framîntat si cu mîna vreo 2 minute

apoi am format o bila pe care am învelt-o în folie transparenta.

Am dar auatul la frigider aproximativ o ora.

(Se lasa neaparat la odihna!)

post-5-13026968484577_thumb.jpg

post-5-13026968606345_thumb.jpg

Dupa de s-a odihnit destul,l-am scos de la rece si l-am împartit în patru.

post-5-13026968726377_thumb.jpg

Am întins foi subtiri,din care am taiat 5 foi dreptunghiulare pentru lasagne,

post-5-13026968888126_thumb.jpg

post-5-13026969057554_thumb.jpg

iar restul foilor l-am rolat si am taiat tagliatelle,pe care le-am lasat 2 zile

la uscat, într-un loc racoros si ferit de lumina.

post-5-13026969351752_thumb.jpg

post-5-13026969453899_thumb.jpg

[/b][/center]

Superbe !

Nu se compara cu nimic din comert.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Fac si eu acum aluatul

Merci de reteta :toothy9; =))

Ah, acum vad ca am numa dinkelgries, egal vad ce iese

Minunea aia de foaie ai intins-o cu facaletul????

:toothy9;

Credeam ca ai masina de paste, d'aia cu manivela.

Pai ar crapa de invidie toate "babele" de aici.Au traditie de ani si ani, si tu?!Zak-pak, ai intins foaia!

Cred ca ai fost italianca in alta viata. =))

• Author

Superbe !

Nu se compara cu nimic din comert.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Merci :toothy9; ,si,da,e adevarat.Nu se compara cu nimic din comert!Facut acasa,e facut de casa =))

Dar na,nu totdeauna avem timp de întins foi =))

• Author

Fac si eu acum aluatul

Merci de reteta :toothy9; =))

Ah, acum vad ca am numa dinkelgries, egal vad ce iese

Cu placere,Sissi =))

Ar fi bine daca e fin macinat.Daca nu,sigur gasesti Hartweizengrieß si la voi.

Uite AICI o reteta de paste cu faina de-a noastra obisnuita în amestec cu gris foarte fin de grîu dur(Eu folosesc mereu Hartweizengrieß de la Rosenmehl,la fel si faina de al aceeasi marca.)

• Author

Minunea aia de foaie ai intins-o cu facaletul????

:toothy9;

Credeam ca ai masina de paste, d'aia cu manivela.

[color=#008000]Pai ar crapa de invidie toate "babele" de aici.Au traditie de ani si ani, si tu?!Zak-pak, ai intins foaia!

Cred ca ai fost italianca in alta viata. =))[/color]

[color=#FF0000]Da,cu ala din poza.E ala de marmura,care îmi aduce srvicii foarte bune.A fost si stricat odata de atîta "facaluit",dar Dan the Builder mi l-a reparat =))[/color]

[color=#800080]Am avut masina de paste,una faina de inox si foarte grea,cu mai multe "Walze" de foi,taitei de diferite grosimi si latimi...dar nu mi-a placut deloc sa lucrez cu ea.Am dat-o mamei care este foarte multumita de masina.Eu prefer sa transpir! :D

[/color]

[color=#008000]Ei,si chiar zak-pak nu merge,tre' sa dai olecuta cu facaletul,ca nu mere de singur =))[/color]

Dar merita! :D

Maya, am facut aluatul si am facut si lasagne ,a iesit foarte bine, avind in vedere ca grisul nu era foarte fin macinat.

Mi-a mai ramas aluat si e inca la frigider, cit l-as putea tine la frigider ?sau l-as putea congela?

• Author

Maya, am facut aluatul si am facut si lasagne ,a iesit foarte bine, avind in vedere ca grisul nu era foarte fin macinat.

Mi-a mai ramas aluat si e inca la frigider, cit l-as putea tine la frigider ?sau l-as putea congela?

Nu stiu cum se comporta cu Dinkelgrieß,si nici cît tien la frigi nu stiu.EU nu am congelat niciodata aluat praspat de paste.

L-am prelucrat în ziua in care l-am facut,si eventual am lasat 2-3 zile la uscat/cum am facut cu tagliatellele.

In general cand fac pasta sau gnocchi, ii congelez ce-mi ramane.Dar nu aluatul, ci produsul final.Taietei sau altceva.Ii aruncati direct in oala cu apa clocotita.

Maya, busuiocul e oparit sau asa "fresh"?

• Author

In general cand fac pasta sau gnocchi, ii congelez ce-mi ramane.Dar nu aluatul, ci produsul final.Taietei sau altceva.Ii aruncati direct in oala cu apa clocotita.

Maya, busuiocul e oparit sau asa "fresh"?

Fresh de tot! :floare:

Oleaca pisat în mojar,dar nu fin.