April 28, 201115 yr comment_86934 [b]Cînd am facut acest sarpe picant pentru prima data,acu vreo 2 luni,ma inspirasem dintr-o reteta a Iuliei(Sarpe cu brînza dulce),o blogerita.Varianta dulce,de altfel la fel de buna ca varianta picanta,am postat-o în urma cu vreo 3 ani pe blog,si pe alte forumuri Cu ceva timp în urma,am vazut pe blogul Laurei Adamache o reteta asemanatoare.Mi-a placut ca spirala/sarpele ei era mai subtire,asa ca de data asta m-am inspirat dupa modelul ei,dar am pastrat umplutura mea picanta. [center] [/center] aluat foietaj*700 g spanac 200 g Feta greceasca(oaie)50 g pecorino romano(oaie)2 catei de usturoi1 lingura pesmet1 ou sarepiper 2 linguri lapte2 linguri seminte de susan *Am avut doua foi de aluat proaspat(cumparat).Foile sînt de aproximativ 40x24 cm.Dintr-o foaie am taiat 4 fîsii de 6 cm latime.Din cealalta foaie am folosit doar jumatate/2 fîsii.Din jumatatea de foaie ramasa am facut cîteva grisine su susan.[center]Spanacul l-am fiert 2-3 minute,l-am lasat la scurs de apa,l-am lasat la racorit,dupa care l-am stors bine de tot cu mîinile prin presare în sita. L-am amestecat cu Feta farîmitata,pecorino razuit,ou,cateii de usturoi pisati,pesmet,sare si putin piper.Am framîntat bine si am întins acest amestec pe fîsiile de aluat. Le-am lipit apasînd marginile aluatului cu degetele. Sulurile de aluat umplute le-am pus unul dupa altul în cerc,într-o tava cu hîrtie de copt.Le-am "sudat" putin unul cu celalalt prin apasare cu degetele.Nu trebuie sa fie sudate perfect,umplutura cu curge. Am uns sarpele cu lapte,iar deasupra am presarat seminte de susan. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180° pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut. L-am lasat 5 minute la racorit,apoi ne-am servit cu cîte o felie.Atentie,si dupa 5-7 minute de racoreala înca arde în interior [/center][/b] Report
April 28, 201115 yr comment_86935 Cand am vazut titlul chiar am crezut ca-i vorba de un sarpe adevarathttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif. Arata foarte fain! Report
April 28, 201115 yr Author comment_86939 Cand am vazut titlul chiar am crezut ca-i vorba de un sarpe adevarathttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif. Arata foarte fain!Am scris la descriere ca e fara sarpe! Report
April 28, 201115 yr comment_86940 Wow, injinerie mare si injenioasa. cand o sa am timp poate ma apu sa serpentinez si eu.arata grozav. brava. Report
April 28, 201115 yr comment_86942 Tot la sarpe adevarat m-am gandit si eu, desi am citit si completarea. Pe urma am zis ca o fi ceva gen mancare de sarpe dara fara sarpe, cand colo e ... spanac cu branza incolacite. Arata tare bine. Cu spanacul nu ma pot imprieteni nicicum (doar cu ala crud, ceva tandretzuri accidentale), dar ideea merge cu absolut orice fel de combinatii. Cand oi avea timp mai mult de stat in bucatarie, ma apuc de "sherpuiala". Report
April 28, 201115 yr comment_86957 L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.Si "subtirimea "asta e tot schepsisul. Report
April 28, 201115 yr comment_86962 L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.Si "subtirimea "asta e tot schepsisul. Ei acu' si tu ! Vezi ca serpii-s de mai multe feluri, poa' sa fie si o anaconda! Report
April 28, 201115 yr comment_86967 Off, pacat de bunatatea de reteta dar eu cum am fobie, o data ce am citi sarpe, mi s-a strans stomacul. Eu cred ca i-as fi zis melc, ceva! acum daca stiu despre ce e, poate imi trece... Report
April 28, 201115 yr Author comment_86968 Wow, injinerie mare si injenioasa. cand o sa am timp poate ma apu sa serpentinez si eu.arata grozav. brava. Merci,Stella.Sa stii ca nu se face greu,si nici nu ia timp.Cu aluat cumparat,bineînteles Report
April 28, 201115 yr Author comment_86970 Tot la sarpe adevarat m-am gandit si eu, desi am citit si completarea. Pe urma am zis ca o fi ceva gen mancare de sarpe dara fara sarpe, cand colo e ... spanac cu branza incolacite. Arata tare bine. Cu spanacul nu ma pot imprieteni nicicum (doar cu ala crud, ceva tandretzuri accidentale), dar ideea merge cu absolut orice fel de combinatii. Cand oi avea timp mai mult de stat in bucatarie, ma apuc de "sherpuiala".Mîncare de sarpe,fara sarpe Am pastrat denumirea de sarpe,pentru ca asa s-a numit si reteta dupa care m-am inspirat.Doar ca aia era cu brînza dulce,ou,stafide,zahat,vanilie..etc Eu si spanacul sîntem prieteni la catarama.Eu pot sa-l si pasc! Julixule,poti sa combini o umplutura dupa gustul tau Report
April 28, 201115 yr Author comment_86971 L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.Si "subtirimea "asta e tot schepsisul.Eu as vrea un aluat de ala gros,dar aici nu gasesc..ar trebui sa fac,dar nu am chef Auzi,dar daca-l mai rolezi si-l subtiezi...oare nu merge? Report
April 28, 201115 yr Author comment_86972 L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.Si "subtirimea "asta e tot schepsisul. Ei acu' si tu ! Vezi ca serpii-s de mai multe feluri, poa' sa fie si o anaconda! Chiar asa!Al meu e mai mamba Report
April 28, 201115 yr Author comment_86973 Off, pacat de bunatatea de reteta dar eu cum am fobie, o data ce am citi sarpe, mi s-a strans stomacul. Eu cred ca i-as fi zis melc, ceva! acum daca stiu despre ce e, poate imi trece...Zerda,pai tu nu-i spune sarpe,spunei melc,spirala,cotobelc Sa stii ca si eu lesin la vazul serpilor,dar nu ma deranjeaza numele "colacului".Important este sa nu fie sarpe adevarat Report
April 28, 201115 yr comment_86974 Ii zic melc! Sa nu crezi ca e gluma ca lesin,mi-au facut unii glumite cu serpi din aia de plastic si-am ridicat cartierul in picioare! Report
April 28, 201115 yr comment_86975 Sarpe, nu sarpe, mie-mi place grozav de tare !Eu n-am mancat niciodata feta, nici nu stiu daca gasesc aici. Eventual as putea inlocui cu alt fel de branza. Report
April 29, 201115 yr comment_86978 Adevarata arta "sarpele" asta! Eu nici n-am mai citit explicatia, am intrat si eu de curioasa. Ma bucur ca am mai gasit un fel de a umple foile cu spanac, desi nu cred sa-mi iasa ca al tau, ca n-am... subler... Desi ne place foarte mult si placinta cu spanac si spanakopitas (chiar ieri am facut), as mai schimba modul de prezentare. Report
April 29, 201115 yr comment_86979 Sarpe, nu sarpe, mie-mi place grozav de tare !Eu n-am mancat niciodata feta, nici nu stiu daca gasesc aici. Eventual as putea inlocui cu alt fel de branza. Am mai vazut si in alte postari, poate ma lamuresc acum: feta nu-i telemeaua? Care-i diferenta? Editez - daca-i cazul mutati va rog intrebarea mea la subiectul cu branzeturi. Report
April 29, 201115 yr comment_86983 Imi place grozav mai ales ca e perfect simetric Any n-ai Lidl pe linga tine? Ca e o feta din Grecia foarte buna.Adi, feta e telemeaua facuta in Grecia sau in Danemarca care, incredibil dar adevarat e cel mai mare producator de feta din Europa, diferenta intre ele ar fi ca Danemarca o face cu lapte de vaca si Grecia de oaie sau capra ce-o fi. Report
April 29, 201115 yr comment_86990 Cu marea difereta de gust. cea daneza nu-mi place cea greceasca , daca gasesc dodoni ( marca ) e super) . scuzati OT. Report
April 29, 201115 yr comment_87001 Ssss...splendid sarpele, Maya ! Ma gindesc sa fac umplutura cu plante carnivore (un piure de broccoli cu bucatele de bacon prajit), ca Popeye-ul meu cam strimba din nas la spanac. Report
April 29, 201115 yr Author comment_87060 Sarpe, nu sarpe, mie-mi place grozav de tare !Eu n-am mancat niciodata feta, nici nu stiu daca gasesc aici. Eventual as putea inlocui cu alt fel de branza.Ani,poti pune ce brînza vrei,si daca-ti place pune în amestec si pecorino.Daca nu,atunci parmezan.Eu ma gîndeam sa fac o combinatie cu somon Report
April 29, 201115 yr Author comment_87061 Adevarata arta "sarpele" asta! Eu nici n-am mai citit explicatia, am intrat si eu de curioasa. Ma bucur ca am mai gasit un fel de a umple foile cu spanac, desi nu cred sa-mi iasa ca al tau, ca n-am... subler... Desi ne place foarte mult si placinta cu spanac si spanakopitas (chiar ieri am facut), as mai schimba modul de prezentare.O sa vezi ca o sa-ti iese exact asa.E foarte usor de facut.Cum faci tu placinta asta de care veorbesti? Am mai vazut si in alte postari, poate ma lamuresc acum: feta nu-i telemeaua? Care-i diferenta? Editez - daca-i cazul mutati va rog intrebarea mea la subiectul cu branzeturi.Feta e de oaie sau oaie si capra,iar telemeaua e de vaci,din cîte stiu eu. Report
April 29, 201115 yr Author comment_87062 Imi place grozav mai ales ca e perfect simetric Any n-ai Lidl pe linga tine? Ca e o feta din Grecia foarte buna.Adi, feta e telemeaua facuta in Grecia sau in Danemarca care, incredibil dar adevarat e cel mai mare producator de feta din Europa, diferenta intre ele ar fi ca Danemarca o face cu lapte de vaca si Grecia de oaie sau capra ce-o fi.Si mie îmi place Feta de la Lidl.Aia din danemarca i-o place Denisei.Dar eu ma dau în vînt dupa brînzeturile de oaie...de la Pecorino la Roquefort.Chiar simetric nu e sarpele,ca are capatul bagat un pic sub el,dar nu se vede din aviun Report