November 24, 200916 yr comment_162 Ingrediente: ( poza n-am c-am uitat ) BLAT:3 oua intregi3 linguri de zahar3 linguri de fainaaroma de portocala ( optional) CREMA:500 gr branza de vacapiure de gutuie ( cat va lasa inimna)zahar pt dulceata / jeleu 3-4 linguri de peltea de gutui ( in cazul in care nu aveti zahar de dulceata , 2 foi de gelatina ) Se face un blat normal din pandispan:Se separa ouale , se bat albusurile separat , apoi se adauga zaharul in ploaie , se bat mai departe , se adauga faina si galbenusurile si se amesteca pale-pale Eu am pus apoi si coji de portocala razuite. Compozitia se toarna in tava - a mea a fost micutza , cam 20/30 ( se foloseste hartie de copt): Se coace la 180 de grade cam 20 de min sau se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul , se lasa la racit: Si apoi se taie in 2: Report
November 24, 200916 yr comment_164 faci, te rog, o poza si cu prajitura taiata? is curios sa vad cum arata felia. mersi anticipat. Report
November 24, 200916 yr Author comment_165 Se fierbe piure-ul de gutui timp de 3 minute cu zaharul : Apoi se lasa la racit si se amesteca la sfarsit cu branza de vaci: Se unge una dintre foi cu pelteaua de gutui Report
November 24, 200916 yr Author comment_166 In cazul in care nu aveti Gelier Zucker inmuiati 2-3 foi de gelatina in apa apoi amestecati-le in piureul cald. Cand compozitia se raceste , amestecati cu branza de vaca. Report
November 24, 200916 yr Author comment_167 Se pune in tava foaia unsa cu peltea , apoi crema , apoi cea de-a doua foaie: Se lasa la rece peste noapte : Se taie felii si se pudreaza cu zahar: Report
November 24, 200916 yr Author comment_169 Inca o feliuta pt voi , vesela ca de anotimpul 5 si de aproape: POFTA BUNA ! Report
November 24, 200916 yr Author comment_174 sarumina, acu' e clar nea vaxile , puneam oricum pozica O lecutza di rabdari , d'le ca mi-s noua noitza aci si pana ma dedau cu treburile Report
November 24, 200916 yr comment_200 Pana mai ieri am mai vazut gutui in piata! Sper sa mai gasesc .Arata de milioane!E exact pe gustul meu. Report
November 24, 200916 yr Author comment_209 Pfui , uitai sa va spun de piure. Poze n-am , tre' sa ma credeti pe cuvant 8-) Din pulpa gutuilor am facut duceatza iar cojile si casutele le-am fiert pt peltea. Dupa ce-am facut pelteaua mi-a fost mila sa le arunc , asa ca am aruncat numai semintele si casutzele tari iar cojile le-am facut piure. Si piure-ul -prajitura! Report
November 24, 200916 yr comment_264 Sînt pe undeva gutui ieftine?Nici nu mai spun ca-mi place prajitura,ca ador orice unde este si urma de gutuie!Vreau o mushca macar! Report
November 24, 200916 yr Author comment_349 Maya , io le-am avut de la Romanika , abi acum am putut sa ma ocup de ele.Sa stii ca o gutuie ar fi de ajuns. De dat , ti-as da toata tava , de bucurie ca te mai vad Rugaminte: poti sa-mi schimbi titlul ca vad ca am scris bezea in loc de branza...eram in Eile si nah...emotzii , prima mea reteta in imagini Report
November 25, 200916 yr comment_709 Am cautat-o dincolo de am capiat. Am crezut ca am pierdut ceva si nu am fost pe faza. Arata de zile mari si nu pare greu de facut. Am copiat-o deocamdata, sa vad cand o fac, ca nu ma dau afara din casa nici ouale si nici branza de vaci. Iar cu branza din comert nu ma prea impac. Report
November 25, 200916 yr comment_863 Simo, si mie imi place praji ta! De cind am ochit-o prima data asteptam reteta! La noi gutui inca sint, e drept, de import! Report
December 6, 200916 yr comment_5911 Ce combinatie interesanta Simona - se simte gustul gutuii sau este estompat de branza? Report