Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

single malt

Featured Replies

Am o prietena care vrea sa faca un apero "degustare single malt" si ma intreaba ce poate servi alaturi ???

Eu m-am gandit la paine neagra, somon afumat si ceva stilton sau cheddar....

aveti alte idei ??

Am o prietena care vrea sa faca un apero "degustare single malt" si ma intreaba ce poate servi alaturi ???

aveti alte idei ??

Ceva gen bruschetta cu ansoa sau aringhe afumate!Si daca esti invitata si tu vrem poze. Bineeee? :)

• Author
Nu , eu nu-s invitata :) ca am spectacol. nu e prea puternic gustul de anchois ? sau hering?

aveti alte idei ??

Whisky-ul single malt, daca despre asta este vorba, merge cel mai bine cu somon afumat (dar sa fie de calitate, nu cacat d-ala loat de la Lidl sau de la Aldi). Feliute sau rulourase de somon puse pe crakers (cat mai neutri ca gust) sau paine alba (nu neagra!) neutra la gust. Atat si nimic altceva.

Stilton-ul sau cheddar-ul sau orice alta branza "puturoasa" sau cu gust puternic strica gustul. Si importanta este degustarea de whisky ci nu cea de branze.

• Author

Merci Dragos. Eu mi-s o mare rasfatata, ca am o prietena in Irlanda, si mereu imi aduce

acel minunat somon irlandez ( e drept ca acu doojsi de ani era din cel salbatec, acum cam toti sunt de crescatorie)

dar reversul medaliei, e ca ceilalti ( norvegian e bleah , scotian prea gras etc )nu sunt la inaltime :porc:, asa ca ori somon irlandez ( de la piata :?: )

ori nika :)

Merci Dragos. Eu mi-s o mare rasfatata, ca am o prietena in Irlanda, si mereu imi aduce

acel minunat somon irlandez ( e drept ca acu doojsi de ani era din cel salbatec, acum cam toti sunt de crescatorie)

dar reversul medaliei, e ca ceilalti ( norvegian e bleah , scotian prea gras etc )nu sunt la inaltime :notworthy:, asa ca ori somon irlandez ( de la piata :violent6: )

ori nika :sad1:

Stella- la primul meu drum in Europa promit ca iti aduc somon canadian, salbatic, nu de crescatorie,afumat ca la mama lui acasa :sad3:

• Author

Stella- la primul meu drum in Europa promit ca iti aduc somon canadian, salbatic, nu de crescatorie,afumat ca la mama lui acasa :)

Cassia, tu vino , ca de mancat e bun orice.mai important e paharul cu vorbe :)

dar reversul medaliei, e ca ceilalti ( norvegian e bleah , scotian prea gras etc )nu sunt la inaltime :), asa ca ori somon irlandez ( de la piata :) )

ori nika :)

Stella- la primul meu drum in Europa promit ca iti aduc somon canadian, salbatic, nu de crescatorie,afumat ca la mama lui acasa :)

Te inspiri din amintirile de calatorii ale lui Umberto Eco? :)

• 4 months later...

Exista un restaurant aproape de Biblioteca Nationala (arondismentul 13) cu un nume îndoielnic : La Zygotheque

De cîteva ori pe an, patronul propune un menu whisky.

Va dau un exemplu din martie 2008 :

Duo de tomate si ceapa rosie confiate cu zmeura - Ben Nevis 93 46° sau Laphroaig 2000 46°

Crocant de ton rosu marinat, lamîi de Menton confiate - House Malt Single Islay Malt 1997 W&M sau THe Glenrothes 1991 43°

Civet de purcel de lapte, mandarine confiate - THe Balvenie Sherry Oak 17 ani 43° sau un whisky surpriza

Brînza de capra cu dulceata de ardei iute de Espelette - Sherry Cask Malt Single Highland 2000 W&M sau Caol Ila 96 Unchillfiltered

Înghetata de nougat cu dulceata de chitra - Arran învechit în butoi de Fino Of 55° sau Bowmore 98 învechit în butoaie de Quart de Chaume 46°

Totul pentru 50€

Dragos cred ca are sa-mi ceara adresa exacta :-h

Exista un restaurant aproape de Biblioteca Nationala (arondismentul 13) cu un nume îndoielnic : La Zygotheque

De cîteva ori pe an, patronul propune un menu whisky.

Va dau un exemplu din martie 2008 :

Duo de tomate si ceapa rosie confiate cu zmeura - Ben Nevis 93 46° sau Laphroaig 2000 46°

Crocant de ton rosu marinat, lamîi de Menton confiate - House Malt Single Islay Malt 1997 W&M sau THe Glenrothes 1991 43°

Civet de purcel de lapte, mandarine confiate - THe Balvenie Sherry Oak 17 ani 43° sau un whisky surpriza

Brînza de capra cu dulceata de ardei iute de Espelette - Sherry Cask Malt Single Highland 2000 W&M sau Caol Ila 96 Unchillfiltered

Înghetata de nougat cu dulceata de chitra - Arran învechit în butoi de Fino Of 55° sau Bowmore 98 învechit în butoaie de Quart de Chaume 46°

Totul pentru 50€

Alexandre, care este adresa exacta a restaurantului asta?

Apropos, am o carte de bucate care se numeste "Men neme... malt" (in traducere dragoseasca... "iei niste malt whisky..." ) :occasion14:

15, Rue de Tolbiac, 75013 Paris

Metro Bibliothèque Francois Mitterand (linia 14 sau RER C) ;)

15, Rue de Tolbiac, 75013 Paris

Metro Bibliothèque Francois Mitterand (linia 14 sau RER C) :headbang:

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Sa vin eu? Tu bei whisky-ul si eu ma ocup de meniu, preferabil de deserturi, restu' poti sa mananci tu :D .

Da' pe mine cui ma lesi??? Mie-mi place whiskey-ul (de ala bun, de calitate) si, de nu dovedesti, te-oi ajuta io la deserturi ori mancaruri! Nu-s mofturoasa din fire! :biggrin:

In cazul acesta tu te ocupi de jupan si io de Alejandro...cu bouche-à-bouche asta. Nu de alta da stii ca noua ne plac afacerile clare si imparteala dreapta :floare:)