Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiperchi

Featured Replies

...e o mincare machidoneasca de ardei, ati mai auzit de ea cu siguranta, ca s-a generalizat, nu mai e strict minoritara. Am gasit-o dupa o scurta cautare pe foarte multe bloguri culinare, dar n-am gasit-o pe forumul nostru. Daca o fi in vreun alt loc va rog sa ma anuntati :P

De la inceput va spun ca e extraordinara la gust, se face extrem de usor si unde mai pui ca e si 100% Monti :P

Am facut-o aseara, cuprinsa fiind de o pofta nebuna, nu puteam sa vad alta mincare in ochi cu gindul la ea, si am facut si poze.

Ne trebuie:

Ardei capia (preferabil) - eu am avut vreo 5 capia si vreo 7 normali ~1 kg

Rosii - tot cam 1kg

Brinza telemea de oaie - sarata ~1/2 kg

4 oua

1/2 pahar iaurt (eu n-am avut si am pus smintina, dar iese mai buna cu iaurt)

1 capatina usturoi

ulei de masline

Cam multe poze, ca nu mi-a dat in cap sa concentrez toate intr-una singura

Ardeii normali si rosiile

post-233-13111078449878_thumb.jpg

Ardeii capia taiati feliute si usturoiul tocat

post-233-13111078540986_thumb.jpg

Ouale si brinza data pe razatoarea mare

post-233-13111078636871_thumb.jpg

In uleiul incins se prajeste rapid usturoiul taiat feliute subtiri (si se lasa acolo)

post-233-13111078731382_thumb.jpg

Se adauga ardeii si rosiile taiate feliute

post-233-13111078822788_thumb.jpg

si se lasa la prajit / fiert in suc propriu pina devin asa

post-233-13111078917118_thumb.jpg

Partea buna e ca pot fi lasate oricit de al dente ca doar sint ardei si rosii, nu patim nimic daca nu sint total fierte sau prajite, mai ales daca mincam pe loc mincarea asta (si va asigur ca n-o sa va ramina nimic)

Se pune brinza rasa peste ardei,

post-233-13111078995645_thumb.jpg

se amesteca si se lasa pina reincepe sa fiarba si se topeste brinza.

Se bat ouale si se adauga paharul de iaurt

post-233-1311107911304_thumb.jpg

Se adauga peste ardeii cu brinza

post-233-13111079203263_thumb.jpg

Se amesteca din nou rapid ca sa se formeze un sos grosut din ouale batute si se opreste imediat focul (daca sinteti stapini pe situatie puteti opri focul dinainte de a pune ouale, dar sa le puneti imediat...)

post-233-13111079334985_thumb.jpg

E gata! :P

In farfurie arata asa:

post-233-13111084021695_thumb.jpg

Am mincat ca pelicanul prima farfurie, asteptind sa se si racoreasca putin bucataria pina i-am chemat si pe ceilalti, iar la masa comuna am mincat inca o farfurie, dar elegant, relaxata ca o doamna :P

As astepta sa mi se faca ardeii si rosiile in gradina, dar cred ca am sa o fac cu captura din piata ca tare mare-i pofta :P

ce nebunie....vreau si eu!

dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta :P

ce nebunie....vreau si eu!

dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta :P

Aura clar, trebuie sa mi te faci vecina si sa te muti mai aproape de Toronto :P Nu de alta, dar oricum te trimit in Mississauga, la Starskys (magazin polonez) de unde cumpar cea mai buna telemea de oaie, bulgareasca. Mai gasesti si la magazine de romani, nu ai niciunul in zona? Si mai sunt in Toronto, in zona chinezilor, magazine doar branzeturi-tu numai vin'acilea ca gasesti :P

Si sa nu fiu total off topic, arata minunat, banuiesc ca e o nebunie la gust!

mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa....

mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa....

Asa e...e scumpa :P

Am si eu o varianta, aici:

https://forum.artaculinara.ro/topic/1936-pipearca/page__p__54918__fromsearch__1&?do=findComment&comment=54918

Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Arata taaaaare bine, cred ca voi da atacu' la ardei si-o sa fac si eu, macar o tura, de pofta! :P

Mda! Un deliciu. Salivez abundent. Si mi-e o foaaaame. :P Neaparat o voi prepara cand ajung in Romania. Acolo am telemea, gasesc ardei gustosi si rosii de gradina. Mai e putzin si-s acolo. :icon_twisted: :P

Cand anume si pe unde??? :blob8:

Deci... imi place!

Trebuie sa ma aprovizionez. O sa-mi fie greu cu telemeaua... vad eu cum ma descurc sa-mi conving soata sa facem un drum pe la magazinul romanesc...

Vreau si eu!

Waw, Laura stai aproape 2 luni acasa... Noi mai mult de doua saptamani (cu drum cu tot) nu am putut sta niciodata.

Si ca sa trecem la topic, m-am aprovizionat cu necesarul pt a prepara in seara aceasta chiperchii. Deabia astept!

Editez... am mancarea pe foc... jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g...

Buna mancarica... buna rau. A avut succes la aproape toti, exceptie a facut Giulia. Bine, nu ca a refuzat chiperchii ci a preferat salata de vinete.

Eu am papat doua farfurii, sotul mananca chiar acum direct din castron... asa ca am sa mai fac atunci cand am sa mai dau peste niste telemea de oaie.

Multam de reteta!

Telemea de oaie, bre. Nu ti-am zis ca nu o faceam daca nu gaseam...

Am facut eu in asa fel incat sa avem nevoie sa mergem pe la Auchan. Acolo au un colt cu produse din toata lumea, inclusiv Romanica. Bine-inteles ca mi s-a mai lipit de degetele si alceva. Am luat un ciolan afumat. Maine fac o fasolica cu el. Deabia astept.

Carmello, tu esti di vina!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Asta fiindca-mi amintisi de chiperci!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Iaca:

post-73-13116971132502_thumb.jpg

post-73-13116969117584_thumb.jpg

Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!

• Author

Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!

Sa-ti fie de bine! =))

Cred ca e minunata cu ardei copti, o sa fac si eu, dar cind o sa ies la pensie :sm2: De fapt asa suna reteta cind am auzit-o povestita prima data de un machidon, cu ardei copti, apoi am citit-o in R.A. Roman in varianta simpla si asa am adoptat-o =))

• 3 years later...
Saptamana trecuta am facut si eu. Si mai fac, fiindca-mi place tare.Nu e o mancare aspectuasa, ca n-are cum, dar e ff buna.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif