July 19, 201115 yr comment_96902 ...e o mincare machidoneasca de ardei, ati mai auzit de ea cu siguranta, ca s-a generalizat, nu mai e strict minoritara. Am gasit-o dupa o scurta cautare pe foarte multe bloguri culinare, dar n-am gasit-o pe forumul nostru. Daca o fi in vreun alt loc va rog sa ma anuntati De la inceput va spun ca e extraordinara la gust, se face extrem de usor si unde mai pui ca e si 100% Monti Am facut-o aseara, cuprinsa fiind de o pofta nebuna, nu puteam sa vad alta mincare in ochi cu gindul la ea, si am facut si poze. Ne trebuie: Ardei capia (preferabil) - eu am avut vreo 5 capia si vreo 7 normali ~1 kgRosii - tot cam 1kgBrinza telemea de oaie - sarata ~1/2 kg4 oua1/2 pahar iaurt (eu n-am avut si am pus smintina, dar iese mai buna cu iaurt)1 capatina usturoiulei de masline Cam multe poze, ca nu mi-a dat in cap sa concentrez toate intr-una singura Ardeii normali si rosiile Ardeii capia taiati feliute si usturoiul tocat Ouale si brinza data pe razatoarea mare In uleiul incins se prajeste rapid usturoiul taiat feliute subtiri (si se lasa acolo) Se adauga ardeii si rosiile taiate feliute si se lasa la prajit / fiert in suc propriu pina devin asa Partea buna e ca pot fi lasate oricit de al dente ca doar sint ardei si rosii, nu patim nimic daca nu sint total fierte sau prajite, mai ales daca mincam pe loc mincarea asta (si va asigur ca n-o sa va ramina nimic) Se pune brinza rasa peste ardei, se amesteca si se lasa pina reincepe sa fiarba si se topeste brinza. Se bat ouale si se adauga paharul de iaurt Se adauga peste ardeii cu brinza Se amesteca din nou rapid ca sa se formeze un sos grosut din ouale batute si se opreste imediat focul (daca sinteti stapini pe situatie puteti opri focul dinainte de a pune ouale, dar sa le puneti imediat...) E gata! In farfurie arata asa: Am mincat ca pelicanul prima farfurie, asteptind sa se si racoreasca putin bucataria pina i-am chemat si pe ceilalti, iar la masa comuna am mincat inca o farfurie, dar elegant, relaxata ca o doamna Report
July 19, 201115 yr comment_96906 As astepta sa mi se faca ardeii si rosiile in gradina, dar cred ca am sa o fac cu captura din piata ca tare mare-i pofta Report
July 19, 201115 yr comment_96910 ce nebunie....vreau si eu! dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta Report
July 19, 201115 yr comment_96913 ce nebunie....vreau si eu! dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta Aura clar, trebuie sa mi te faci vecina si sa te muti mai aproape de Toronto Nu de alta, dar oricum te trimit in Mississauga, la Starskys (magazin polonez) de unde cumpar cea mai buna telemea de oaie, bulgareasca. Mai gasesti si la magazine de romani, nu ai niciunul in zona? Si mai sunt in Toronto, in zona chinezilor, magazine doar branzeturi-tu numai vin'acilea ca gasesti Si sa nu fiu total off topic, arata minunat, banuiesc ca e o nebunie la gust! Report
July 20, 201115 yr comment_96914 mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa.... Report
July 20, 201115 yr comment_96918 mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa....Asa e...e scumpa Report
July 20, 201115 yr comment_96998 Mda! Un deliciu. Salivez abundent. Si mi-e o foaaaame. Neaparat o voi prepara cand ajung in Romania. Acolo am telemea, gasesc ardei gustosi si rosii de gradina. Mai e putzin si-s acolo. Report
July 21, 201115 yr comment_97121 Am si eu o varianta, aici:https://forum.artaculinara.ro/topic/1936-pipearca/page__p__54918__fromsearch__1&?do=findComment&comment=54918 Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
July 21, 201115 yr comment_97136 Arata taaaaare bine, cred ca voi da atacu' la ardei si-o sa fac si eu, macar o tura, de pofta! Mda! Un deliciu. Salivez abundent. Si mi-e o foaaaame. Neaparat o voi prepara cand ajung in Romania. Acolo am telemea, gasesc ardei gustosi si rosii de gradina. Mai e putzin si-s acolo. Cand anume si pe unde??? Report
July 21, 201115 yr Author comment_97156 Am si eu o varianta, aici:https://forum.artaculinara.ro/topic/1936-pipearca/page__p__54918__fromsearch__1&?do=findComment&comment=54918 Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea! Aha, eu am cautat dupa chiperchi si piperchi, numele pe care le stiam eu Report
July 23, 201115 yr comment_97323 Deci... imi place!Trebuie sa ma aprovizionez. O sa-mi fie greu cu telemeaua... vad eu cum ma descurc sa-mi conving soata sa facem un drum pe la magazinul romanesc...Vreau si eu! Report
July 24, 201115 yr comment_97517 ...Cand anume si pe unde??? Plec pe 4 august si voi sta pana pe 24 septembrie. In principiu e Bucuresti dar cred ca ma voi plimba putzin si prin tara. Inca n-am un program anume Mai mai orientez si in fuctie de cerereri Report
July 25, 201115 yr comment_97617 Waw, Laura stai aproape 2 luni acasa... Noi mai mult de doua saptamani (cu drum cu tot) nu am putut sta niciodata. Si ca sa trecem la topic, m-am aprovizionat cu necesarul pt a prepara in seara aceasta chiperchii. Deabia astept! Editez... am mancarea pe foc... jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g... Report
July 25, 201115 yr Author comment_97645 jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g... Pahar normal de apa, de aproximativ 250 ml, dar nu e nicio nenorocire daca e in plus sau in minus... Report
July 25, 201115 yr comment_97649 Buna mancarica... buna rau. A avut succes la aproape toti, exceptie a facut Giulia. Bine, nu ca a refuzat chiperchii ci a preferat salata de vinete.Eu am papat doua farfurii, sotul mananca chiar acum direct din castron... asa ca am sa mai fac atunci cand am sa mai dau peste niste telemea de oaie.Multam de reteta! Report
July 25, 201115 yr Author comment_97652 Ma bucur ca v-a placut Cu ce fel de brinza ai facut pina la urma? Ma gindesc ca merge si feta binisor... Report
July 25, 201115 yr comment_97653 Telemea de oaie, bre. Nu ti-am zis ca nu o faceam daca nu gaseam...Am facut eu in asa fel incat sa avem nevoie sa mergem pe la Auchan. Acolo au un colt cu produse din toata lumea, inclusiv Romanica. Bine-inteles ca mi s-a mai lipit de degetele si alceva. Am luat un ciolan afumat. Maine fac o fasolica cu el. Deabia astept. Report
July 26, 201115 yr comment_97794 Carmello, tu esti di vina!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Asta fiindca-mi amintisi de chiperci!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Iaca: Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti! Report
July 26, 201115 yr Author comment_97799 Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti! Sa-ti fie de bine! Cred ca e minunata cu ardei copti, o sa fac si eu, dar cind o sa ies la pensie De fapt asa suna reteta cind am auzit-o povestita prima data de un machidon, cu ardei copti, apoi am citit-o in R.A. Roman in varianta simpla si asa am adoptat-o Report
September 9, 201412 yr comment_220428 Saptamana trecuta am facut si eu. Si mai fac, fiindca-mi place tare.Nu e o mancare aspectuasa, ca n-are cum, dar e ff buna.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report