September 1, 201115 yr comment_101678 [center]PANNA COTTA & RASPBERRY JELLY PARFAIT INGREDIENTE PENTRU PANNA COTTA: - 1 plic gelatina fara arome (10 gr.)- 1 cana lapte (270gr.) plus 3 linguri pentru inmuiat gelatina- 2-3 linguri miere naturala- 1 lingurita esenta de vanilie- 2 cani iaurt (400 gr.)- coaja rasa de la o portocala INGREDIENTE PENTRU JELEUL DE ZMEURA: - 1 cana zmeura prospete sau congelate- 50 ml lichior de portocale- zeama de la o portocala- 2 linguri miere Într-un vas se presara gelatina peste 3 linguri de lapte şi se lasa să se odihnească timp de 5 minute pana cand se înmoaie gelatina. Într-o cratiţă, se încălzeşte foc mic restul de 1 cana de lapte până când acesta este fierbinte, dar înainte de a ajunge la o fierbere complet. Se adauga esenta de vanilie si 3 linguri de miere si se amestecă. Dacă o preferaţi mai dulce gustati si mai adaugati miere. Se ia de pe foc si se toarna gelatina. Se continua să se amestece pana cand s-a topit in laptele cald. Se adauga cele două cesti de iaurt si coaja rasa de la o portocala si se amestecă până la omogenizare. Se toarnă amestecul în pahare sau boluri de sticla, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider pentru cel puţin 3 ore. Pentru jeleul de zmeura se pun fructele într-o cratiţă cu miere, sucul si lichiorul de portocale şi se aduce la fierbere. Reduceti focul şi continuati să le tineti pe foc până cand sosul de zmeura se ingroasa, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Se serveste sosul bine racit peste panna cotta, in pahare decorate cu frunze de menta. Buon Appetito! [/center] Report
September 1, 201115 yr comment_101689 [center]PANNA COTTA & RASPBERRY JELLY PARFAIT INGREDIENTE PENTRU PANNA COTTA: - 1 plic gelatina fara arome (10 gr.)- 1 cana lapte (270gr.) plus 3 linguri pentru inmuiat gelatina- 2-3 linguri miere naturala- 1 lingurita esenta de vanilie- 2 cani iaurt (400 gr.)- coaja rasa de la o portocala INGREDIENTE PENTRU JELEUL DE ZMEURA: - 1 cana zmeura prospete sau congelate- 50 ml lichior de portocale- zeama de la o portocala- 2 linguri miere Într-un vas se presara gelatina peste 3 linguri de lapte şi se lasa să se odihnească timp de 5 minute pana cand se înmoaie gelatina. Într-o cratiţă, se încălzeşte foc mic restul de 1 cana de lapte până când acesta este fierbinte, dar înainte de a ajunge la o fierbere complet. Se adauga esenta de vanilie si 3 linguri de miere si se amestecă. Dacă o preferaţi mai dulce gustati si mai adaugati miere. Se ia de pe foc si se toarna gelatina. Se continua să se amestece pana cand s-a topit in laptele cald. Se adauga cele două cesti de iaurt si coaja rasa de la o portocala si se amestecă până la omogenizare. Se toarnă amestecul în pahare sau boluri de sticla, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider pentru cel puţin 3 ore. Pentru jeleul de zmeura se pun fructele într-o cratiţă cu miere, sucul si lichiorul de portocale şi se aduce la fierbere. Reduceti focul şi continuati să le tineti pe foc până cand sosul de zmeura se ingroasa, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Se serveste sosul bine racit peste panna cotta, in pahare decorate cu frunze de menta. Buon Appetito! [/center]Minunat! Asa cum suntem obisnuiti Report
September 1, 201115 yr Author comment_101716 Boabe de cafea, multumesc. E un desert care se face destul de usor zic eu si este foare racoros si placut. Report
September 1, 201115 yr comment_101745 La-Chef-A , exact asta mi-ar trebui mie acum, ca asa as manca ceva dulce acum...la ora asta Report
September 2, 201115 yr comment_101750 Arata minunat, si eu o fac in pahare cind am putina, de regula cind am niste lapte care sta sa expire Ce mi se pare ciudat e sa vad iaurt in ea. Report
September 2, 201115 yr comment_101783 Gabi, arata foarte bine desertul tau si îmi place prezentarea. Ador paharele! Adriana, eu nu pun nici lapte cîteodata . Fac reteta clasica de panna cotta. Adica smîntîna de frisca( de aia subtirica, cu 30% grasimi ) , zahar, vanilie si agartine( gelatina pe baza de plante ) . O servesc cu sos caramel sau de fructe, sau alte sosulete. Ciocolata, cafea...etcFac doar portii mici. Report
September 2, 201115 yr Author comment_101786 Arata minunat, si eu o fac in pahare cind am putina, de regula cind am niste lapte care sta sa expire Ce mi se pare ciudat e sa vad iaurt in ea. Adriana am vazut reteta la televizor si mi-a placut ideea. Iaurtul ca iaurtul, dar si lichior acuma o sa zici. Numa sa vezi ce le-a placut la baieti. Report
September 2, 201115 yr Author comment_101787 Gabi, arata foarte bine desertul tau si îmi place prezentarea. Ador paharele! Adriana, eu nu pun nici lapte cîteodata . Fac reteta clasica de panna cotta. Adica smîntîna de frisca( de aia subtirica, cu 30% grasimi ) , zahar, vanilie si agartine( gelatina pe baza de plante ) . O servesc cu sos caramel sau de fructe, sau alte sosulete. Ciocolata, cafea...etcFac doar portii mici. Maya multumesc. Paharele imi plac si mie mult, sunt foarte elegante impreuna cu setul de farfurii, le am din Franta, au fost 6 dar din cauza transportului am ramas doar cu 4 pahare. Report