October 20, 201114 yr comment_107740 ... sau Pui fierbinte, este o mancare “confort” pentru zilele reci si ploiase de toamna. Nu, nu e picant, e doar fierbinte, dar daca va place iute, puteti adauga ce si cat iute doriti. Ingrediente :-carne de pui cu os si piele (eu am avut doua pulpe intregi)- un morcov mare- 2 tije de telina- o ceapa- doi catei de usturoi- o jumatate de cana de vin rosu- o cana de supa sau apa- 2-3 linguri ulei - o lingura de faina- 2 linguri de pasta de rosii- o frunza de dafin - sare si piper Intr-un vas care merge in cuptor am rumenit carnea de pui in putin ulei apoi am scos-o intr-o farfurie. In aceeasi oala, am calit legumele taiate cuburi mai mari. Pastrati grasimea si ceea ce s-a prins de la carne pe fundul vasului, totul se va deglasa cu lichidele care vin adaugate. Am adaugat cele doua linguri de pasta de rosii, lingura de faina si vinul rosu, sare si piper. Am repus pulpele in oala, peste am turnat supa de legume, pus capacul pe oala si la cuptor (170 C) pentru 1 ora si 15 min. Report
October 20, 201114 yr Author comment_107741 Am scos carnea din sos apoi am pus oala din nou pe foc (mic) ca sa scada sosul ... inca vreo 15 min. Intre timp carnea s-a racit un pic si am putut sa o curat de piele, s-o scot de pe oase si s-o desfac in fasii. Dupa ce sosul a mai scazut am bagat mixerul cu picior si am pasat totul ca sa obtin un sos cremos. Am adaugat carnea si am mai dat un clocot. Normal Hot chicken-ul se serveste in farfurie turnat peste o felie de paine sau in sandwich cu o chifla taiata in doua. Totul se asezoneaza deasupra cu o « salata » de boabe de mazare oparite, zeama de lamaie si mult patrunjel. Eu am adaptat partea finala si l-am servit cu mamaliguta fierbinte. A fost delicios!!! Report
October 20, 201114 yr comment_107750 Credeam ca e piure de cartofi care mie imi place mult in combinatie cu puiul, si eu cind fac pulpe le dezosez dar nu chiar asa de tare ca tine iar pielea o scot de la inceput.Incerc insa si reteta ta exact ca-mi place cum arata. Report
October 20, 201114 yr comment_107756 Arata minunat . Fac si eu cand termin tona de mancare gatita ieri . Report
October 21, 201114 yr Author comment_107876 Credeam ca e piure de cartofi care mie imi place mult in combinatie cu puiul, si eu cind fac pulpe le dezosez dar nu chiar asa de tare ca tine iar pielea o scot de la inceput.Incerc insa si reteta ta exact ca-mi place cum arata. Adriana, sa stii ca si eu data viitoare il voi servi peste piure de cartofi ... la cererea sotului.Ma bucur ca iti place reteta, cand o vei incerca sa-mi spui daca v-a placut. Report
October 21, 201114 yr Author comment_107877 Arata minunat . Fac si eu cand termin tona de mancare gatita ieri . Merci Izuk! M-a distrat "tona de mancare" ... imi inchipuiam ca ai o cantina acolo, cu ditamai cazanele cu mancare . Report
November 4, 201114 yr comment_109616 Ria, merci de reteta! Eu m-am trezit ca n-am cartofi, mamaliga nu aveam chef sa fac, asa ca puiul meu a mers pe cus-cus. Report
November 9, 201114 yr Author comment_110056 Ria, merci de reteta! Eu m-am trezit ca n-am cartofi, mamaliga nu aveam chef sa fac, asa ca puiul meu a mers pe cus-cus. Sa va fie de bine adi-edi! Hmmm! Cus-cus ... buna idee! Report