Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LAP BAND - Inel gastric reglabil

9 members have voted

1. 1. Daca ati avea nevoie sa recurgeti la ajutor bariatric ati alege acest tip de operatie?

2. 2. Cunoasteti pe cineva care s-a operat prin aceasta metoda? Daca DA ce rezultate a avut?

• Deloc
      11%
    • Instabile
      44%
    • Permanente
      44%

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Dana, sper sa iasa bine interventia! Bine c-ai gasit doctorul asta care vrea sa te-ajute.

Carmen, drum bun in continuare, hai c-aveti noroc de vreme buna!

Laura, sper ca nu-i ceva prea grav! Stii cum e ciclul vietii, sigur vine o perioada buna dupa una nefericita. Totusi eu sper sa te luminezi pana de Craciun, sa-ti priasca Sarbatorile.

Buna fetelor!!!

Nu mai rezist sunt cu moralul la pamant, am o stare psihica proasta, din mai multe motive, cateoidata am tendinta sa mananc,pe fond nervos, chiar daca nu mi-e foame, dar nu ma las prada tentatiei, ma lupt cu gandurile mele, ar trebui sa imi vina si ciclu si asta imi da o stare de balonare. Nu prea mai imi gasesc locul, sunt agitata, ma enervez repede. De cateva zile sunt in pasa asta proasta si vad ca inca nu trece :lol: :) :D :D Am incercat sa fac ce imi place dar tot nu trece . Deci in cateva a cuvinte: ma simt nasol si am impresia ca the life sucks :D ;)

Buna fetelor!!!

Nu mai rezist sunt cu moralul la pamant, am o stare psihica proasta, din mai multe motive, cateoidata am tendinta sa mananc,pe fond nervos, chiar daca nu mi-e foame, dar nu ma las prada tentatiei, ma lupt cu gandurile mele, ar trebui sa imi vina si ciclu si asta imi da o stare de balonare. Nu prea mai imi gasesc locul, sunt agitata, ma enervez repede. De cateva zile sunt in pasa asta proasta si vad ca inca nu trece :D :D :D ;) Am incercat sa fac ce imi place dar tot nu trece . Deci in cateva a cuvinte: ma simt nasol si am impresia ca the life sucks :D :)

pai asa-i :D : life sucks and then you die!

alex, toate-s trecatoare! esti mai hormonala acum si de-aia-i mai nasol, saptamana viitoare ai sa tzopai pe-aici! hai, ganduri bune si fii atenta la ce mananci, ca nici nu-i bun :lol:

Dana, sper sa iasa bine interventia! Bine c-ai gasit doctorul asta care vrea sa te-ajute.

Carmen, drum bun in continuare, hai c-aveti noroc de vreme buna!

Laura, sper ca nu-i ceva prea grav! Stii cum e ciclul vietii, sigur vine o perioada buna dupa una nefericita. Totusi eu sper sa te luminezi pana de Craciun, sa-ti priasca Sarbatorile.

Din fericire nu-s probleme legate de sanatate. ;) Acu' daca ar fi sa ne luam dupa legile lui Murphy ar trebui sa zambesc fiindca maine poate fi mai rau! :lol:

Nu-s numai eu, am 4 colege care au probleme diverse, apoi vin aici pe forum si citesc despre Dana, alte vesti "bune" din ziarele romanesti, in fine, sarbatorile sper sa fie calme, insa pe la sfarsitul lui noiembrie imi faceam planuri, unde sa mergem, cadouri, vacanta, acuma s-au naruit toate, o amenda zdravana (din vina lui), un colector de la conductele de apa calda a explodat si nu gasesc nicaieri piesa sa se potriveasca, ma cert de 5 ori pe zi cu omul, imi vine sa-mi iau bocceaua la spinare si sa fug pentru vreo 2 luni. Cu alt barbat... :) Dar nu pot. Vin si citesc retetele minunate, vad pregatirile fetelor pentru Craciun, mie nu-mi arde de nimic.

Toate astea au parte buna, am slabit 2 kile, am 62 acum, insa as da l0 la loc doar ca sa dispara jumatate din suparari. Da' lasa ca trec toate intr-un fel sau altul. :D

Va pup, sfarsit de saptamana placut va doresc. :D

offf Laura...stiu cum e...dar sa stii ca eu...oricat de zdruncinata as fi, oricate probleme as avea...eu ma incred in continuare in D-zeu si imi pun sperantele in EL. si eu daca as incepe sa insir problemele si datoriile pe care le am....as umple cateva pagini de forum ;), dar trebuie sa avem nadejdea ca va iesi soarele si pe strada noastra si totul se va rezolva usor usor.

Eu oricum draga Laura iti doresc sa ti se rezolve problemele cat mai rapid si sa te bucuri alaturi de toti cei dragi tie de Craciun..pana la urma Craciunul nu inseamna porc, mancare cu nemiluita si apoi sa stam ca cei pe care tocmai i-am devorat...cu burtile in sus :lol: :) ci Craciunul inseamna nasterea Domnului Iisus Hristos, inseamna bucurie, pace sufleteasca, dragoste fata de cei din jurul nostru, sa facem mici daruri ptr cei dragi noua dar si sa facem un bine ptr cei care nu au nici macar atat cat avem noi...eu asa incerc sa imi petrec Craciunul de fiecare data si credeti-ma ca mereu uit de problemele mele si am o super pace sufleteasca.

Draga Alexandra ce sa zic...si eu-s cu moralul praf...dar uite ca tot eu incerc sa imi ridic nasul din butoiul cu melancolie....asa ca asta iti doresc si tie..sa iti cauti puterea interioara si sa iti ridici singura moralul, sa vezi si partea buna a situatiei sau a vietii tale si sa incerci sa mergi mai departe fara a da satisfactie problemelor si din contra...sa le depasesti cu brio.

va sarut cu mult drag fetelor si sper sa ne auzim cu bine. :D :D

Neata fetelor!!! Sa va spun inca ceva ce ma roade pe dinauntru. Azi m-am cantarit si am observat ca de la 122,3 am sarit la 123,3, de ce, habar nu am, nu simt ca am gresit din pct de vedere al cantitatii si calitatii mancarii. Chiar daca mai am o abatere, nu o fac prea des, nu e cazul. Acum cand trec peste perioada asta mai nasoala, eu trag de mine sa-mi stapanesc mancatuul pe fond emotional, si reusesc, chiar daca trebuie sa ma lupt cu capul meu. Am decis ca deseara sa vorbesc cu domnul doctor Puia si sa ma duc la o calibrare. Maine as avea 5 luni de la operatie si eu inca nu am nici o calibrare facuta. Ma streseaza deja cantarul asta :rolleyes: :) :) E clar ca pentru mine nu e o perioada stralucita.

Va mai tim la curent, deseara am sa-l sun pe doctorul Puia si am sa va spun ce mi-a spus. Duminica faina sa aveti

E foarte bine ca iti controlezi impulsurile de a manca si mai ales ca esti atenta la cantar. Acel kg poate fi acumularea de lichide din "acea perioada a lunii", insa poate fi si din cauza ca deja corpul tau s-a obisnuit si acum ai avea nevoie de o calibrare. E fantastic ca ai reusit sa slabesti 5 luni fara sa umbli la inel, ai profitat la maxim in acest timp. Daca stagnarea s-a prelungit mult, e timpul sa calibrezi.

Duminica placuta va doresc! :rolleyes:

Maine dimineata ajung la Cluj. Am vb cu domnul doctor si ma asteapta maine dimineata la el. Dana, Dr. Puia mi-a zis ca de joi nu mai lucreaza. Ti-am zis asta in cazul in care ai de gand sa vi la Cluj inainte de Craciun.
  • Author

Danuta esti bine??

sanda tu te ai recalibrat?...cit lichid ai acum in membrana?

Laura haide da o naibii ...o sa fie cum zici...bine intr un fel sau altul!

Eu am ajuns teafara (am scris la BULGARIA) si acum incerc sa ma adun pt a face curatenie, a face parastas,coafor cosmetica etc....azi am comandat cea mai mare parte a cadourilor si sa speram ca o sa fie bine

Pe timpil calatoriei am mincat putintel...m am cintarit s a mai dus un kil dar eu tot mai am 2 kile de dat pina la Craciun deci...ratare!!

Dar ma rog asta sa fie necazul...sanatate vreau si mie dar si voua...ca belelele vin si pleaca

c est la vie!

neatza, fetelor rugati-va ptr mine ca azi ma duc la dr ptr a ma taia si curata din nou si ptr a ma recalibra. o sa incerc sa intru pe forum dupa interventie ca sa va zic cum a fost. pupici

p.s. mi-e o frica.....nu stiu de ce dar parca mi-e tot mai frica de ce urmeaza...

am revenit....sunt ok. nu m-a mai taiat, nu mi-a facut deloc anestezie...a fost totul pe viu.

cu o pensa si o foarfeca mi-a cracanat gaurica si a marit-o, a cautat furtunul ca nu il mai gasea...bine-nteles ca a rascolit pe acolo pana a gasit furtunul, apoi a scos furtunul afara, a scos capacul, a taiat 4 mm din furtun deoarece a zis ca era gaurit intr-un loc, apoi a calibrat inelul cu 1 ml ser, a pus capacelul la loc, a curatat gaurica de puroi si a pus betatida cu un pansament si la revedere...

a durut??....da a durut dar nu am murit...in schimb am tremurat ca un kktel si i-am zis la sfarsit dlui dr ca daca aveam pampers as fi facut pe mine de frica. l-am imbratisat, i-am multumit de suflet, i-am dat daru' si am plecat fericita ca am scapat si de data asta. m-a pus sa beau apa si dupa 4 guri minuscule de apa am vomat.....asa ca zilele astea o voi tine pe lichide ptr ca nu ma simt in stare sa mananc nici macar semi-solide. va multumesc de suport, va sarut cu mult drag si ma vb

• Author

am revenit....sunt ok. nu m-a mai taiat, nu mi-a facut deloc anestezie...a fost totul pe viu.

cu o pensa si o foarfeca mi-a cracanat gaurica si a marit-o, a cautat furtunul ca nu il mai gasea...bine-nteles ca a rascolit pe acolo pana a gasit furtunul, apoi a scos furtunul afara, a scos capacul, a taiat 4 mm din furtun deoarece a zis ca era gaurit intr-un loc, apoi a calibrat inelul cu 1 ml ser, a pus capacelul la loc, a curatat gaurica de puroi si a pus betatida cu un pansament si la revedere...

a durut??....da a durut dar nu am murit...in schimb am tremurat ca un kktel si i-am zis la sfarsit dlui dr ca daca aveam pampers as fi facut pe mine de frica. l-am imbratisat, i-am multumit de suflet, i-am dat daru' si am plecat fericita ca am scapat si de data asta. m-a pus sa beau apa si dupa 4 guri minuscule de apa am vomat.....asa ca zilele astea o voi tine pe lichide ptr ca nu ma simt in stare sa mananc nici macar semi-solide. va multumesc de suport, va sarut cu mult drag si ma vb

ouff,ouff mai Danuta mai...bine ca esti bine

Eu sunt pe drumuri....nu gasesc vesela ca lumea;miine seara ma apuc de facut primele pregatiri sunt singurica nu ma ajuta nimenea....alaturi de prietenele mele din BUC era alta treaba....aici la Campina oameni sunt reci invidiosi,indiferenti!

Asta e!

Pup Danutu' si va bizuesc si pe voi :Laura,Sanda,Motzulica!! :lol:

Dana, la ce chirurg ai fost? Sint clinici particulare de chirurgie in Constanta, nu trebuie sa te rogi de cei din spital ca sa-ti faca o interventie, sa te trateze cu toata indiferenta si impertinenta si la sfirsit sa le dai plicul cu tot atita cit ai da la clinica particulara sa-ti rezolve problema. Sper ca esti bine acum si sa nu mai ai nevoie, dar daca ai nu uita ca ai si alte optiuni.

Dana, bine ca te-ai linistit putin, poate o sa fie bine, trebuie! Are dreptate Carmela, ia in considerare ce ti-a spus ea.

Carmen, venisi? Daca te putem ajuta cu ceva, spune-ne! Eu cred c-ai sa reusesti si singura si-ai sa fii f mandra de tine. Cand aveti parastasul?

Laura, toate (mai) bune?

Alex, tu ti-ai revenit? Un kg nu e un capat de lume, dar sunt sigura ca-i vina lui TOM.sa ai succes cu recalibrarea!

Va pup!

• Author

Dana, bine ca te-ai linistit putin, poate o sa fie bine, trebuie! Are dreptate Carmela, ia in considerare ce ti-a spus ea.

Carmen, venisi? Daca te putem ajuta cu ceva, spune-ne! Eu cred c-ai sa reusesti si singura si-ai sa fii f mandra de tine. Cand aveti parastasul?

Laura, toate (mai) bune?

Alex, tu ti-ai revenit? Un kg nu e un capat de lume, dar sunt sigura ca-i vina lui TOM.sa ai succes cu recalibrarea!

Va pup!

O Motzule este simbata...si vreau sa fac o coliva si pt buna mea prietena(mi afost ca o sora!)...ea face 7 ani mama 9 luni

Ma lupt sa gasesc vase la Campina ...ce am vazut e oribil...

Danuta sper din toata inima ca esti bine!!

Pup gasca!!

:appl:))

neatza fetelor, da Carmela ai dreptate, am luat si optiunea asta in considerare, am sunat la o clinica priv si ma costa 100 lei consultatia si mi-a zis asistenta ca nu crede ca se va baga chirurgul la asa ceva deoarece nu e specializarea lui...iar o mica interventie chirurgicala ma mai costa inca 100 sau 200 lei. nu era o suma extrafabuloasa...dar la cum am eu nevoie de aceasta mica interventie...adica la fiecare 1-2 saptamani...m-as fi dus in cap cu bani...sa nu uitam ca pe mine ma costa vreo 200-300 lei / luna numai pansamentele pe care le schimb zilnic de 2-3-4 ori/zi.

pe chirurgul care ma ajuta il cheama Ionescu Andrei.

Carmen bine-ai venit acasa..te voi suna zilele astea. iti doresc multa putere si sper sa reusesti sa faci fatza cu brio. te pup dulce.

salutari la toate fetele, pupicei

Buna fetelor!!

Am fost luni dimineata la cluj si mi-a injectat 1 ml ser fiziologic. Momentan sunt la dieta semi solida, nu mananc carne deloc, ceea ce nu prea imi place, dar nu am ce face. Am mancat azi supica cu cartofi, dar am vomitat, desi am mestecat bine cartoful tot am vomitat De luni pana azi am slabit 2 kg :). Acum am 121,2 kg :rolleyes:

Emotional ma simt cam la fel, dar pe timp de zi, incerc totusi sa fiu calma cu cei din jur, chiar daca in sufletul meu e jale. Tot pe timp de zi, incerc sa ies, sa imi fac program astfel incat sa nu ma gandesc si la alte chestii. Ies eu la liman cumva din pct asta de vedere. Cu inelul am rezolvat, acum urmeaza cealalta parte.

Si la mine e din ce in ce mai bine, m-am animat deja, sper sa se transmita si la Dana si la Alexandra.

Deja ma gandesc cu placere la ce voi gati pentru ziua sotului (o tinem Duminica asta) si mai ales pentru Craciun. :lol:

Carmen, spor la treaba si tie! :)

Moatza tu pregatesti vreo vizita intr-un loc mai special, asa cum ti-e obiceiul?

Moatza tu pregatesti vreo vizita intr-un loc mai special, asa cum ti-e obiceiul?

Laura, mie iarna nu-mi place deloc sa plec. Nici la munte! Am cumparat 2 we la munte, valabile pana in martie, si tot aman, ca nu ma trage ata. De skiat-nu, sanius/patinaj -nu, trasee pe timp de iarna -nu, nu, nu! Iar de plecari mai departate, cu soare si temperaturi mari, n-am nici timp si nici de bani nu ma-ndur ca sa stau cu burta la soare in ianuarie. Deci nu!

Vom pleca de Craciun la Focsani, la parinti si la nasul nostru care-i nascut chiar in ziua de Craciun, iar de Revelion mergem cu niste prieteni buni la restaurant tot la Focsani. Buzoienii sunt in criza mare, vremuri grele!

Numai bine, ma bucur ca s-au mai limpezit lucrurile!

Alex, hai ca iese soarele!

buna fetelor, cam liniste pe aici...probabil ati intrat in priza ptr ca se apropie Craciunul.

Carmen cum ai trecut peste pomana mamei tale? sper ca ai reusit sa faci tot ce ti-ai propus.

eu de cand m-am recalibrat am slabit 1 kg, in schimb am niste intepaturi in zona inciziei de mor de durere. Mario face febra incontinuu si am sunat azi la med de fam si a zis ca sa mergem maine dupa masa la cotrol ptr ca e epidemie de varicela in aer si ca s-ar putea sa faca varicela....offf vad ca se tin lant problemele la mine.

In schimb ieri venit "mosu" la mine...mai devreme ptr ca am fost fata cuminte....si mi-a adus o tableta si o perie de par rotativa...imi doream de mult si le-am primit pana la urma. :)

in rest...sa zicem ca-s bine.

va salut si va pup pe toate, va doresc o saptamana superba.

si tie o saptamana buna, Dana! sanatate si tie si mititelului! ce-o mai fi si cu intepaturile alea? :)
  • Author

buna fetelor, cam liniste pe aici...probabil ati intrat in priza ptr ca se apropie Craciunul.

Carmen cum ai trecut peste pomana mamei tale? sper ca ai reusit sa faci tot ce ti-ai propus.

eu de cand m-am recalibrat am slabit 1 kg, in schimb am niste intepaturi in zona inciziei de mor de durere. Mario face febra incontinuu si am sunat azi la med de fam si a zis ca sa mergem maine dupa masa la cotrol ptr ca e epidemie de varicela in aer si ca s-ar putea sa faca varicela....offf vad ca se tin lant problemele la mine.

In schimb ieri venit "mosu" la mine...mai devreme ptr ca am fost fata cuminte....si mi-a adus o tableta si o perie de par rotativa...imi doream de mult si le-am primit pana la urma. =))

in rest...sa zicem ca-s bine.

va salut si va pup pe toate, va doresc o saptamana superba.

Danuta bine ai revenit ...la mine ieri a fost totul ok...si la noi a venit mosu dar fara expresso caci nu mai am curaj sa comand...la noul televizor nu aud nimic,nu pot schimba programele...am facut timpenie sa nu comand la emag

Vezi ce faci ai grija de tine si de Mario...sunt obosita am fost la Bucuresti

Va pup fete dragi!! :P :71:

Laura, mie iarna nu-mi place deloc sa plec. Nici la munte! Am cumparat 2 we la munte, valabile pana in martie, si tot aman, ca nu ma trage ata. De skiat-nu, sanius/patinaj -nu, trasee pe timp de iarna -nu, nu, nu! Iar de plecari mai departate, cu soare si temperaturi mari, n-am nici timp si nici de bani nu ma-ndur ca sa stau cu burta la soare in ianuarie. Deci nu!

Vom pleca de Craciun la Focsani, la parinti si la nasul nostru care-i nascut chiar in ziua de Craciun, iar de Revelion mergem cu niste prieteni buni la restaurant tot la Focsani. Buzoienii sunt in criza mare, vremuri grele!

Numai bine, ma bucur ca s-au mai limpezit lucrurile!

Alex, hai ca iese soarele!

Hai ca m-ai surprins cu chestia asta. Ca nu-ti place sa viajezi iarna... Cred ca daca as locui in Romania nici mie nu mi-ar trebui excursii la munte. Insa acuma mi-e asa de dor de munte, de zapada ca as merge cu ochii inchisi sa fac trasee, ba chiar m-as risca sa pun cortul pe zapada si sa stau in el. :biggrin: Avem cam la 600 km de noi, in Spania munti splendizi (Picos de Europa - Mtii Cantabrici), dar suntem cam stramtorati cu finantele astfel incat iarna asta stam acasa.

Deh criza din Buzau se simte si la noi. :tongue3: