December 9, 201114 yr comment_114827 Trebuia sa pun fotografiile astea la locul lor.Deci 9 decembrie soare ,verdeata parca imi pare rau ca plec.Am fotografiat mandarinul din curtelamiulceva vedere de ansamblu(am si niste verze-n cadru) grappe fruit ul(cretanii nu maninca asa ceva pt ca se spune ca dauneaza potentei)Mai am facut fotografia unuia dintre tinerii maslinii...pierdut printre rindurile de telina)Si termin cu fotografia litchiului in floare Report
December 9, 201114 yr Author comment_114831 Reteta conservarii maslinelor verzi à la TZAKISTES Se culeg maslinutele li se sparge pulpa cu ciocanul de snitele(nu trebuiesc macelarite )sau daca exista rabdare se cresteaza fiecare maslina in partesi max 10 zile se tin in apa schimbindu se apa in fiecare zi.Se gusta si cind au devenit mai putin amare se pun( in borcan) intr o saramura(1l apa calduta la 100gs sare pt 1 kg de masline)Se poate adauga 1/2 ceasca de zeama de lamiie(sau o lamiie bio feliata)ceapa(sau usturoi) ,coriandru, fenouil, ardei mic rosuLa suprafata borcanului se adauga uleiSe consuma rapidPS operatie facuta rapid in viltoarea pregatirii bagajelor...sorry foto nu prea ...reusita! Report
December 9, 201114 yr comment_114835 Carmaw, nu stiu povestea, de ce esti in Creta si unde pleci? Acolo locuiesti acum? Ceea ce am vazut eu in Creta nu se potriveste deloc cu ce vad in pozele tale. Eu am fost intr-un inceput de septembrie si in afara de curtea interioara a hotelului care era cit de cit verde, restul era galben si caramiziu, punctat cu verde din loc in loc unde erau maslini. Poate ma faci sa-mi schimb impresia despre locul ala. Report
December 9, 201114 yr comment_114838 deci ai lamai, portocale, mandarine, masline, varza, telina bio! olè! si citrice din gradina ta la ora asta! good! daca le culegeti pe toate cum procedezi sa tina? le lasi in vreo pivnita pana va intoarceti? sau trebuie sa le iei toate cu tine? dulceata/limoncello/orangello etc? Report
December 9, 201114 yr Author comment_114842 deci ai lamai, portocale, mandarine, masline, varza, telina bio! olè! si citrice din gradina ta la ora asta! good! daca le culegeti pe toate cum procedezi sa tina? le lasi in vreo pivnita pana va intoarceti? sau trebuie sa le iei toate cu tine? dulceata/limoncello/orangello etc?Da buna intrebare Daniella....telina a pus o o vecina eu nu mai pot ca nu mai am 20 de ani...iau si eu dar nu as putea o birui o pe toata.Varza e putinaGrappe nici eu acum nu ma prea omor si ca sa va spun de cind m am inelat chhiar ca nu mi vine sa maninc citrice...deci da Dd sdar eu nu pot...Unii maslini mai sunt inca incarcati albanezii se platesc cu 30e pe zi culeg incarca sacii ii duc la presa si de acolo ori se dau banii 2E pe kilo la angross sau uleiPivnita geme dar nu asta e problema cind stomacul meu e micut micut...Si aici e la ordinea zilei ca foiecare sa intre in curtile vecinilor si sa si ia ce legume vrea.Sa vedeti cum livezi intregi de portocali nu sunt culesi de localnici si sunt la indemina turistilor!Am mai zis pe undeva caci pacat ca nu mai sunt tinara activam agentia aia de turism si faceam troc cules...de detoate contra d amiaza libera si casaAsta e tineretea fuge repede... Report
December 9, 201114 yr Author comment_114843 Carmaw, nu stiu povestea, de ce esti in Creta si unde pleci? Acolo locuiesti acum? Ceea ce am vazut eu in Creta nu se potriveste deloc cu ce vad in pozele tale. Eu am fost intr-un inceput de septembrie si in afara de curtea interioara a hotelului care era cit de cit verde, restul era galben si caramiziu, punctat cu verde din loc in loc unde erau maslini. Poate ma faci sa-mi schimb impresia despre locul ala.Asta din cauza ca anul asta a pluat mult aici...si cind sunt si zile cu soare ca azi...e paradisul!Uite la anul vii aici...si o sa vezi ca o sa ti schimbi impresiile!Da mai bine iei si niste colegi de pe arta daca tot suntem la capitolul'satietate'!))ps frunzele portocalilor lamiilor etc etc e normal ca sunt verzi ca e timpul lor(adicatelea cum sa aiba frunza galbena si el sa aiba fructe???Pe de alta parte da....,ulmii,platanii( i a fotografiat omu azi ca sa i puna pe sit) da, ei au... frunzele ingalbenite Report
December 9, 201114 yr comment_114850 Cred ca anul asta nu doar o fi plouat mult, dar in toata Europa a fost excesiv decald, iarna nu a venit inca pe nicaieri, nici macar la noi, duminica erau 18 grade si soare la Bucuresti. Saptamana asta ce s-a mai racorit ca 1 zi si 1 noapte a plouat, de ieri, iar e soare...mai cu dinti, dar pt 9 decembrie este foaarte cald. Se pare ca nu os a avem deloc zapada iarna asta in sud, dupa ce zice prognoza meteo.Si in zona Napoli este tot verde si tot asa citricii cu roade-n parg! Am pus si eu foto cu ei la impresii culinare din calatorii. Report
December 9, 201114 yr Author comment_114854 Cred ca anul asta nu doar o fi plouat mult, dar in toata Europa a fost excesiv decald, iarna nu a venit inca pe nicaieri, nici macar la noi, duminica erau 18 grade si soare la Bucuresti. Saptamana asta ce s-a mai racorit ca 1 zi si 1 noapte a plouat, de ieri, iar e soare...mai cu dinti, dar pt 9 decembrie este foaarte cald. Se pare ca nu os a avem deloc zapada iarna asta in sud, dupa ce zice prognoza meteo.Si in zona Napoli este tot verde si tot asa citricii cu roade-n parg! Am pus si eu foto cu ei la impresii culinare din calatorii.Imi place sa fie soare...da vreau va rog zapada de pe 22dec...macar la Vatra Dornei!!Da aici eff frumos...da cum sa ma impart(locatari de verificat,pomana de facut et etc....) deci musai macar eu ma impart intre trei tari...asta e!pup ma duc sa maninc ultimile ramasite!! Report
December 9, 201114 yr comment_114855 Anul viitor vreau vacanta in Creta , ca tot nu am mai fost in Grecia de vreo 3 ani , iar in Creta nu am fost niciodata. Report
December 9, 201114 yr comment_114856 Ma tot uit la poze Iar ies,si iar intru Imi vine in minte,ce asi face cu atatea lamai?!,da portocale?!,da masline ?! ...si-mi vin tot felul de idei ..normal ... Report
December 9, 201114 yr Author comment_114857 Ma tot uit la poze Iar ies,si iar intru Imi vine in minte,ce asi face cu atatea lamai?!,da portocale?!,da masline ?! ...si-mi vin tot felul de idei ..normal ... Geanuta fi tu ca de obicei draguta si nu mi face rau...azi plimbindu ma sa fac poze am cules o mica mandarina ...am putut suge doar sucul....Naspa nu??Izukule vino in oct sau noiembrie...si sa fim sanatosi...vorbim da? Report
December 9, 201114 yr comment_114858 Ma tot uit la poze Iar ies,si iar intru Imi vine in minte,ce asi face cu atatea lamai?!,da portocale?!,da masline ?! ...si-mi vin tot felul de idei ..normal ... Geanuta fi tu ca de obicei draguta si nu mi face rau...azi plimbindu ma sa fac poze am cules o mica mandarina ...am putut suge doar sucul....Naspa nu??Izukule vino in oct sau noiembrie...si sa fim sanatosi...vorbim da?Bllee! Bini' is draguta na'... M-am razgandit:limoncelo,dulceata de mandarine,tarta cu lamaie.... Report
December 9, 201114 yr comment_114860 Si unde pleci maica ?Nu-mi lasi mie cheia ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
December 9, 201114 yr Author comment_114861 Acum la ora 15 am auzit galagie mare;;;cind ce sa vezi??Ciobanii coborau cu turmele de oi!Idilic! Mare mare aglomeratie... Cunosc o romanca care si a lasat barbatul si fetita si s a luat cu un frumos pastor..mai tinar decit ea...bravos!El cita frunza cita iarba oi si banii si ea multa imaginatie de ain cheltuii surplusul! Mda viata e cum si o face omul! Report
December 9, 201114 yr Author comment_114863 Ma tot uit la poze Iar ies,si iar intru Imi vine in minte,ce asi face cu atatea lamai?!,da portocale?!,da masline ?! ...si-mi vin tot felul de idei ..normal ... Geanuta fi tu ca de obicei draguta si nu mi face rau...azi plimbindu ma sa fac poze am cules o mica mandarina ...am putut suge doar sucul....Naspa nu??Izukule vino in oct sau noiembrie...si sa fim sanatosi...vorbim da?Bllee! Bini' is draguta na'... M-am razgandit:limoncelo,dulceata de mandarine,tarta cu lamaie.... Mai reaoo!!Si eu care am rugat pe cineva de o locatie linga gara(pt a ne intilnii....)Vezi cum esti?? Report
December 9, 201114 yr comment_114864 Deci tu zici ca turistii pot culege din gradinile grecilor ?Si eu nu aveam curajul sa culeg o smochina din smochinii de pe drum de frica sa nu strige careva la mine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Era vremea smochinelor ,care se scuturau efectiv pe jos dar in magazine nu gaseai una. Eu ma uiatam ca matza la calendar si baleam de pofta .Era in 15 septembrie in Thassos , acum 3 ani . Report
December 9, 201114 yr Author comment_114865 Si unde pleci maica ?Nu-mi lasi mie cheia ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifPai sa stii ca e o idee...deci uzi ce e verde iei cheia da iti las pe si Choupilica dragutuIulie si august te intereseaza....nu sunt decit min 35 de grade la umbra si daca vine Izuk atunci face rau de cald si de lumina!!!(e prea alba!!)Deci pe la anul.....da daca vreti organizam un paste de al culinarului aici! Report
December 9, 201114 yr comment_114866 Si unde pleci maica ?Nu-mi lasi mie cheia ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifPai sa stii ca e o idee...deci uzi ce e verde iei cheia da iti las pe si Choupilica dragutuIulie si august te intereseaza....nu sunt decit min 35 de grade la umbra si daca vine Izuk atunci face rau de cald si de lumina!!!(e prea alba!!)Deci pe la anul.....da daca vreti organizam un paste de al culinarului aici! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Totul e posibil .Sa vedem ce ne mai aduce anul .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
December 9, 201114 yr Author comment_114867 Deci tu zici ca turistii pot culege din gradinile grecilor ?Si eu nu aveam curajul sa culeg o smochina din smochinii de pe drum de frica sa nu strige careva la mine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Era vremea smochinelor ,care se scuturau efectiv pe jos dar in magazine nu gaseai una. Eu ma uiatam ca matza la calendar si baleam de pofta .Era in 15 septembrie in Thassos , acum 3 ani .Piscotel aici se face ingrasamint din portocale caci costa mult prea mult plata albanejilor sa culeaga totul...stii localnicii nu fac decit sa invirta koboloiul...Deci fara probleme la cules...si eu am smochini aici peste tot §Alta data stii!!Dar viata aici in insula asta mare e mai lejera decit in alte insule caci izvoare sunt peste tot...nu va spun ce apa am la robinet(da tot cumpar...de asa am fost invatata!!)ca avem fabrica de imbuteliere aici la 200 m caci unde stau e o sursa recunoscuta...iar soarele este quasi permanent deci ierbaraiele cresc ca neamu prostCretanii nu cumpara decit sare ,zahar si cafea in rest au totul.Sa vad daca mai am poza in care capreke vecinului mincau dovlecei ,vinete si portocale... Report
December 9, 201114 yr comment_114868 Carmen ma trec si eu pe lista, vreau si eu sa culeg portocale din copac Report
December 9, 201114 yr comment_114869 Pai sa stii ca dupa o iarna lunga in Finlanda , o vara in Grecia cred ca ar fi un soc .Desi eu ma gandeam la iunie , nu la august .Noi am renuntat de mult la vacante in luna august in tari calde . Preferam iunie si septembrie .Eu as adora si noiembrie , cu siguranta . Nu sunt genul care se balaceste , mie imi plac plimbarile , natura, temperatura moderata.Poate conving consoarta la 2 vacante , una de balaceala pentru el si pitica in vara , apoi una de relaxare pentru mine in toamna .Acum , serios , am vazut pareri impartite despre Creta , unii ca da , altii ca ba . Ce e frumos de vazut in Creta?Insula e mare , unde este mai bine sa mergi , daca vrei sa-ti speli ochii? Report
December 9, 201114 yr Author comment_114870 Pai sa stii ca dupa o iarna lunga in Finlanda , o vara in Grecia cred ca ar fi un soc .Desi eu ma gandeam la iunie , nu la august .Noi am renuntat de mult la vacante in luna august in tari calde . Preferam iunie si septembrie .Eu as adora si noiembrie , cu siguranta . Nu sunt genul care se balaceste , mie imi plac plimbarile , natura, temperatura moderata.Poate conving consoarta la 2 vacante , una de balaceala pentru el si pitica in vara , apoi una de relaxare pentru mine in toamna .Acum , serios , am vazut pareri impartite despre Creta , unii ca da , altii ca ba . Ce e frumos de vazut in Creta?Insula e mare , unde este mai bine sa mergi , daca vrei sa-ti speli ochii?Pai nu trebuie convins decit de UNA vacanta caci in sf sept oct chiar si noiembrie(eu am innotat pe29 dar nu anul asta)...apa e calda,preturile(inchirieri,restaurante,souveniruri) la toate sunt mici deci parerea mea asta e!pot sa ti pun un link cu ce se poate face,plaja plimbari multe bicicleta istorie mincare...MULTA si in ulei de masline...tot ce vreiVrei shoping se pune si asta;Dar acum o solas mai moale caci in2 ore luam vaporul care paraseste cheiul la 21Am complicatii trebuie sa ajung la veterinar,cabinete ,trebuie sa ma fofilez cu CHOUPY si ghiceste ce face eroul meu la ora 5 d amiaza se duce la o bere la taverna Report
November 6, 201213 yr Author comment_169001 Mai revigorez topicul asta,recitesc ultimum mesaj ,imi strg o lacrima ca iubirea lui mama Choupy nu mai este:(....Deci am fost duminica la sarbatoarea castaneiTaverne deschise,se ofereau castane la gratar dar si fierte,tzuica si vin Pe scena ( in aer liber)ca de obicei au aparut politicieni(de toate culorile) iar apoi au venit copii in dansuri populare sa danseze.La tombola organizata am vazut ca se dadeau cadouri babane.Se vindea pamint amestecat cu frunze de castan si coji,visinate,prajituri de casa si tuica cu miere, dulceata de castane,mileuri si diverse produse din lut(f frumos pictate)Cretanii mincau (decojeau castanele )la bagau in ulei.... totul acompaniat de sare si usturoi!!imbucatura si paharul de tuica dat pe git!!Am parasit totul pe la 3 dupa amiaza(se inopteaza rapid in munti)....ei tot trageau la castane si alcool!TRAIASCA CRIZA!! Report
November 6, 201213 yr Author comment_169071 Se scursese deci si a doua zi de greva generala....fara doctori, fara farmacii si in final fara .....electricitate! Minunat!!....tocmai pusesem o crema de potiron pe foc!!Deci am aprins luminari ,lampa cu gaz ca pe vremea indepartatei copilarii!Dupa 2 ore de intuneceala a venit LUMINA Report
November 7, 201213 yr Author comment_169114 Cum se face sosul lor din oua ,lamiie...si 'prietenii' AVGOLEMONO KHALI OREXI!!(pofta buna!) Report